Ενδιαφέρον για εργασία στο εξωτερικό ΑΜΕΣΑ

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
apaikto$

Re: Ενδιαφέρον για εργασία στο εξωτερικό άμεσα

Δημοσίευση από apaikto$ »

Καλά είναι οπουδήποτε ο καθένας νιώθει ότι είναι καλά. Άλλος επιλέγει να πάει σε κάποια άλλη χώρα επειδή έχει έναν φίλο ή έναν συγγενή από τον οποίο μπορεί να λάβει σχετική βοήθεια τον πρώτο καιρό. Άλλος πάει σε άλλη χώρα γιατί το ονειρευόταν από μικρό παιδί και άλλος επειδή γνωρίζει τη γλώσσα και θέλει να ξεκινήσει από το μηδέν.

Προσωπικά επέλεξα Αυστραλία και συγκεκριμένα Μελβούρνη επειδή έχει πολλούς Έλληνες ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ (γεγονός που θα μου επιτρέψει να κάνω φίλους άμεσα), υπάρχει ήδη σύνδεσμος του ΠΑΟΚ (οπότε δεν θα έχω πρόβλημα να παρακολουθώ τα ματς του ΠΑΟΚ αλλά και να έχω και ένα στέκι ταυτόχρονα), μπορώ να γράψω, να διαβάσω και να μιλήσω αγγλικά (το θεωρώ πολύ σημαντικό) και φυσικά το επίπεδο, η ποιότητα και ο τρόπος ζωής στη χώρα. Τα δυο πρώτα στοιχεία είναι πολύ ανεβασμένα συγκριτικά με την Ελλάδα, ενώ ο τρόπος ζωής έχει κάποιες ομοιότητες. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι τους είναι ζεστό όπως στην Ελλάδα, έχουν παραλίες που επιτρέπεται το μπανιο στη θάλασσα όπως στην Ελλάδα. Απλά αυτοί έχουν καρχαρίες στη θάλασσα ενώ στην Ελλαδα τους έχουν στη ξηρά.

Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζω (για να τα λέμε όλα) είναι η απόσταση και το κόστος μετακίνησης. Η απόσταση συγκριτικά με τις αποστάσεις πχ προς τις χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μεγαλύτερη. Το ταξίδι μπορέι να διαρκέσει ακόμα και ολόκληρη μέρα. Αρκετά κουραστικό. Από την άλλη τα εισιτήρια είναι ακριβότερα. Για παράδειγμα, αν ταξιδέψει κανείς προς Αγγλία τα 150 ευρό πάνε-έλα είναι αρκετα. Για Αυστραλία χρειάζονται πολλά περισσότερα ευρώ, πάνω από 700 (με μια πρώτη ματιά).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apaikto$ την Κυρ 25 Ιούλ 2010, 19:40, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

moican4 έγραψε:Δεν ξερω ισως τα παιδια απο Αυστραλια θα μπορουσα ναν δωσουν καποιες πληροφοριες..
Πντως αρκετοι γνωστοι μου σχεδον 2 στους 5 πανε Αυστραλια...Δεν ξερω αλλα θεωρουν πως η καλυτερη δυνατη λυση..
Στην Ευρωπη λιγα τα κρατη που μπορουν να σταθουν εκτος κρισης...
Αντε μια Γερμανια αλλα κα ιεκει εχει τιγκαρει πλεον, μια Αγγλια, και λιγο απο Γαλλια..
Ολα οι υπολοιπες χωρες ψιλοβαδιζουν προς Ελλαδα μερια αργα η γρηγορα...
Γι αυτο λεω ισως τα παιδια απο Αυστραλια μιας και εχω ακουσει αρκετο κοσμο οτι παει κει μπορουν να δωσουν καποιες πληροφοριες...
Ευχομαι να πανε ολα καλα γιατι πλεον η κατασταση ειναι σκετη καταντια..!! Δυστυχως.!!
3 στους 6.!!! :cry: Καλη τυχη αδερφε...!!!
Άβαταρ μέλους
apaikto$

Με την βοήθεια του Γιάννη από την Ιταλία (τον ευχαριστώ θερμά) ήρθα σε επαφή μέσω PM μηνύματος με τον Realcon (επίσης τον ευχαριστώ που μπήκε στο κόπο), ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. Η πληροφορία που πήρα ήταν ότι αν ένας μετανάστης επιθυμεί να εισέλθει στην Αυστραλία για να εργαστεί θα πρέπει να αποτελεί σύσταση κάποιου άλλου που ήδη ζει και εργάζεται στην Αυστραλία (συνήθως συγγενή α' βαθμού) ωστε να είναι δυνατή η χορήγηση της σχετικής βίζας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να είναι παντρεμένος ή να πρόκειται να παντρευτεί Αυστραλό ή Αυστραλέζα ανάλογα το φύλλο ώστε να πάρει την σχετική υπηκοότητα. Αν είναι κάτι λάθος σε αυτά που γράφω ή κάτι έχει αλλάξει διορθώστε με.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Re: Ενδιαφέρον για εργασία στο εξωτερικό ΑΜΕΣΑ

Δημοσίευση από free4 »

Απαικτε, στη Γερμανία που είχες πάει πρόπερσι, δεν είδες κάτι καλό για να παραμείνεις?
Άβαταρ μέλους
interad

Δημοσίευση από interad »

ίσως αντί για πμ καλύτερα θα ήταν να μπαίνουν δημόσια οι απαντήσεις ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι...
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Ενδιαφέρει κανέναν η κατάσταση στη Γερμανία, προς Düsseldorf μεριά?
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Μήπως -επειδή πλησιάζει ο καιρός- θα μπορούσατε να δίνεται πληροφορίες και για σχολές στο εξωτερικό;

Τα πανεπιστήμια, από ότι έχω ακούσει, είναι ιδιωτικά οπότε είναι και πλερουά... Μήπως μπορείτε να αναφέρεται ενδεικτικά τις τιμές και πιθανές λύσεις -εργασία (;)- ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς;;

Αξίζουν οι σπουδές στο εξωτερικό; Βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά εντός Ελλάδος με πτυχίο από άλλη χώρα από ότι αν έχεις "ντόπιο"; Στο εξωτερικό τα μη Ελληνικά πτυχία αναγνωρίζονται ως πιο καλά από ότι τα Ελληνικά;

Μιας και γνωρίζω Ελληνικά ( :D ), Γαλλικά (επιπέδου lower) και Αγγλικά (επιπέδου proficiency), κύριες επιλογές μου είναι χώρες που έχουν ως καθομιλουμένη τα Αγγλικά και δευτερεύοντες χώρες όπως ο Καναδάς που υπάρχουν Γαλλικά και Αγγλικά ταυτόχρονα.

Επίσης, επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά με το που θα πατήσεις το πόδι σου και πόσο καιρό θα κάνεις να συνηθίσεις τη νέα σου γλώσσα; Μη γνωρίζοντας τα Αγγλικά άριστα (παρόλο το προφ) μήπως θα δυσκολευτώ να βρω δουλειά;
Άβαταρ μέλους
apaikto$

free4 έγραψε:Απαικτε, στη Γερμανία που είχες πάει πρόπερσι, δεν είδες κάτι καλό για να παραμείνεις?
Φίλε Free4, είχα πάει δοκιμαστικά εκείνο το καλοκαίρι να δω πως είναι τα πράγματα και με τη προϋπόθεση ότι θα έμενα ικανοποιημένος θα ήμουν πρόθυμος να μείνω επ'αορίστου, χωρίς επιστροφές κλπ. Όμως, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και επέστρεψα πάλι πίσω να τελειώσω με την ευκαιρία και κάποιες σπουδές που είχα αφήσει στη μέση και να πάρω ένα επιπλέον πτυχίο. Ένας άλλος λόγος ήταν και η γλώσσα. Για αυτό αυτή τη φορά επέλεξα χώρες στις οποίες μιλούν τα αγγλικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apaikto$ την Δευ 26 Ιούλ 2010, 23:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
apaikto$

interad έγραψε:ίσως αντί για πμ καλύτερα θα ήταν να μπαίνουν δημόσια οι απαντήσεις ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι...
Αδελφέ interad, μην ανησυχείς και δεν έχασες κάτι το πολύ σημαντικό. Στα PM έστειλα κατά κύριο λόγο τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, τον οποίο δεν ήθελα να κοινοποιήσω ευρέως στο φόρουμ. Και ότι πληροφορίες πήρα τις έχω προσθέσει στις αναρτήσεις που έχω κάνει.
yiannisPAOKitalia

Δημοσίευση από yiannisPAOKitalia »

gika έγραψε:Μήπως -επειδή πλησιάζει ο καιρός- θα μπορούσατε να δίνεται πληροφορίες και για σχολές στο εξωτερικό;

Τα πανεπιστήμια, από ότι έχω ακούσει, είναι ιδιωτικά οπότε είναι και πλερουά... Μήπως μπορείτε να αναφέρεται ενδεικτικά τις τιμές και πιθανές λύσεις -εργασία (;)- ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς;;

Αξίζουν οι σπουδές στο εξωτερικό; Βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά εντός Ελλάδος με πτυχίο από άλλη χώρα από ότι αν έχεις "ντόπιο"; Στο εξωτερικό τα μη Ελληνικά πτυχία αναγνωρίζονται ως πιο καλά από ότι τα Ελληνικά;

Μιας και γνωρίζω Ελληνικά ( :D ), Γαλλικά (επιπέδου lower) και Αγγλικά (επιπέδου proficiency), κύριες επιλογές μου είναι χώρες που έχουν ως καθομιλουμένη τα Αγγλικά και δευτερεύοντες χώρες όπως ο Καναδάς που υπάρχουν Γαλλικά και Αγγλικά ταυτόχρονα.

Επίσης, επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά με το που θα πατήσεις το πόδι σου και πόσο καιρό θα κάνεις να συνηθίσεις τη νέα σου γλώσσα; Μη γνωρίζοντας τα Αγγλικά άριστα (παρόλο το προφ) μήπως θα δυσκολευτώ να βρω δουλειά;
Για τα πανεπιστήμια έχει γίνει συζήτηση στο αντίστοιχο topic, ας μην τα μπλέξουμε, αν και είναι συζήτηση που κάνει κύκλο και καταλήγει στο ίδιο θέμα..
Άβαταρ μέλους
Guitarman

Δημοσίευση από Guitarman »

yiannisPAOKitalia έγραψε:
gika έγραψε:Μήπως -επειδή πλησιάζει ο καιρός- θα μπορούσατε να δίνεται πληροφορίες και για σχολές στο εξωτερικό;

Για τα πανεπιστήμια έχει γίνει συζήτηση στο αντίστοιχο topic, ας μην τα μπλέξουμε, αν και είναι συζήτηση που κάνει κύκλο και καταλήγει στο ίδιο θέμα..
ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ: Το γραφω εδω γιατι εδω ρωτησε ο ΓΚΙΚΑ και γιατι πιστευω πως και στο τοπικ "ΑΙΩΝΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ" ειναι ψιλο οφ-τοπικ μιας και οι περισσοτεροι μιλανε για το τι μαθηματα χρωστανε κτλ κτλ... Ισως θα αξιζε τον κοπο ενα ΤΟΠΙΚ "Σπουδες στο εξωτερικο" ή "Σπουδες-εργασια στο εξωτερικο" Anyway...

ΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑ: Μην περιοριζεσαι σε Αγγλια-Γαλλια αν σκεφτεσαι τα λεφτα. Σου εχω 2 ακομη εναλλακτικες. Σουηδια και Ολλανδια εχουν προγραμματα σπουδων στα Αγγλικα. Ειδικα για Σουηδια που γνωριζω λιγο παραπανω η εκπαιδευση για φοιτητες απο χωρες της ΕΕ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ (παρε και ενα σχετικο λινκ... http://www.studyinsweden.se/). Νομιζω πως πρεπει να πληρωσεις μονο τα βιβλια. Ολλανδια ισχυει κατι αντιστοιχο.
Γενικα μπορεις να βρεις πολλες ευκαιριες. Ξερω ατομο που εφυγε Αγγλια και εβγαλε τις σπουδες της δουλευοντας σερβιτορα. Να ξερεις πως εαν περασεις σε αλλη πολη στην Ελλαδα και πρεπει να μεινεις μονος θα τρως τα ιδια (ισως και περισσοτερα) απο οτι αν φυγεις εξω σε καποια χωρα που δεν εχει διδακτρα ή που εχει πολυ χαμηλα διδακτρα (η Αγγλια σε αυτη την περιπτωση αποτελει εξαιρεση...το κοστος ειναι πολυ υψηλοτερο).

Το εχω ψαξει αρκετα με πανεπιστημια του εξωτερικου αν και σπουδασα στην Ελλαδα τελικα. Τους τελευταιους μηνες ζω στο εξωτερικο και τα αισθηματα ειναι αναμικτα. Παντως απο οτι φαινεται θα υπαρξει μεγαλο κυμα μεταναστευσης τα επομενα χρονια.... Η Ελλαδα μας γυρισε πισω στο '60.... και μη χειροτερα.....
Άβαταρ μέλους
apaikto$

Παιδιά, δημιουργώ αυτή την ανάρτηση για να διαβεβαιώσω προς όλους το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για άμεση εργασία στο εξωτερικό. Έχω ανάγκη από εργασία ΑΜΕΣΑ και θα ήθελα να γίνει κατανοητό αυτό το πράγμα από όλους όσους παρακολουθούν και διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μη ξεφύγουμε off-topic.
markos4

Δημοσίευση από markos4 »

απαιχτε ενδιαφερεσαι μονο για εξωτερικο?η προοπτικη να εργαστεις καπου στην ελλαδα
την εχεις απορρυψει?
σου ευχομαι τα καλυτερα εχω ερθει στην θεση σου και σιγουρα θα ξαναρθω.
δυστυχως σε αυτη την κωλοχωρα δεν παει αλλο.
Άβαταρ μέλους
apaikto$

Φίλε Markos4, δε βρίσκω τον λόγο να παραμείνω άλλο στην Ελλάδα. Προσπάθησα πολύ ως τώρα και δεν ωφελήθηκα ούτε στο ελάχιστο. Επιπλέον, δε νομίζω πως υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στους Έλληνες εργοδότες (ανεξάρτητα από την προέλευσή τους) μιας και όλοι αποσκοπούν στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οπότε τι να δουλέψω σε κάποιον πχ στη βόρεια Ελλάδα τι να δουλέψω σε κάποιον στη νότιο Ελλάδα. Το ίδιο είναι. Όσα σου δώσει ο ένας τόσα θα σου δώσει και ο άλλος. Άντε να γλιτώσεις κάτι σε μουρμούρα και σε γκρίνια.

Η Ελλάδα μάγκες θα υπάρχει και μετά από πολλά πολλά χρόνια. Οι Έλληνες όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν; Γιατί έτσι όπως έχει αλλάξει η κατάσταση το μόνο που θα μείνει αναλείωτο στο χρόνο θα είναι η "ταμπέλα".
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

H τελευταία πρόταση είναι μεγάλη κουβέντα αλλά και αληθινή!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”