Διακοπές
- ΑποστόληςΑ
Re: Διακοπές
Ναι, ωραίο μέρος η λίμνη, όντως, αλλά όταν πας σε νησί πρωτίστως σε ενδιαφέρει η θάλασσα.
- Lacedaemonian
Ο δυσκολος νοτιος παραλιακος δρομος απο Συρακουσες,Πακινο,Μαρινα ντι Ραγκουσα,Τζελα,Λικατα,Αγκριτζεντο μεχρι Μαρσαλα κ Τραπανι κρυβει πολλες εκπληξεις..............tolis01 έγραψε:Συρακούσες, Ταορμίνα κ προσκύνημα στο Κορλεόνε.DamoN έγραψε:Έχει κανείς άποψη για Σικελια;
Αν πας γυρευοντας να δεις το Χριστο φανταρο να πουλαει στη γωνια σαμαλι υπαρχει κ η Caltanissetta στο κεντρο ακριβως του νησιου..........................
Εξίσου ομορφες παραλιες ειναι και στο νοτιο Ρεθυμνο αλλα και στο νοτιο Λασιθι (ανατολικα της Ιεραπετρας)Quefor έγραψε:επίσης εξαιρετικό φαγητό ο "Αλέκος" στο Αρμένι στο Ρέθυμνο.
Το καλύτερο σημείο του νησιού από άποψη παραλιών είναι σαφώς τα νότια Χανιά, αλλά αν δεν ψήνεσαι να κάνεις χιλιόμετρα δεν λέει.
+1926 για τον Αλεκο στους Αρμενους (οι Αρμενοι - οχι το Αρμενι

- Lacedaemonian
Μερικα must seeAye4 έγραψε:πολύ ενδιαφέρον το σκέφτομαι με πτήση στην Καλαμάτα κι από εκεί κύκλο που θα καταλήξει πάλι Καλαμάτα για επιστροφή. εκεί που σκαλωνω κυριως είναι οι επιλογές των ορεινών επισκέψεων.πιυ να πας και τι να αφήσειςPAOK_Antarctica έγραψε:7 βραδιά - 8 ημέρες.
Ο τόπος έχει τόσα να δώσει που και 2 βδομάδες γεμίζουν αν θες. Αλλά θεωρώ πως μια βδομάδα χρειάζεται για να δεις τα βασικά όλης της Πελοποννήσου.
-Μεσσηνια-Αρχαια Μεσσηνη,Μεθωνη,Κορωνη κ -αντιθετη διαδρομη-Βεργα(ακριβως διπλα στην Καλαματα) κ Καρδαμυλη στην Εξω Μανη
-Ηλεια-Ολυμπια
-Αχαια/Κορινθια Γεφυρα Ριο-Αντιριο,Καλαβρυτα,Οδοντωτος σιδηροδρομος,Ακροκοριθος,Ισθμος
-Αργολιδα-Ναυπλιο,Μυκηνες,Τιρυνθα,Επιδαυρος,Πορτο Χελι(ειναι λιγο μακρια....)
-Αρκαδια-Τα χωρια του Μαιναλου προς Ηλεια(Καρυταινα,Στεμνιτσα κλπ)κ του Παρνωνα προς Λακωνια(περιοχη Τσακωνιας,Λεωνιδιο,παραλιακος δρομος Ναυπλιο-Μονεμβασια μεσω Κοσμα-Γερακιου)
-Λακωνια(εδω θα ειμαι πιο αναλυτικος αλλα λεγοντας μονο τα βασικα)
Μυστρας.Θελεις 3-4 ωρες για να τον δεις αν θες να ανεβεις κ στο Καστρο.Να εχεις νερο μαζι σου κ ανετα παπουτσια.Να ξερεις οτι εδω κατω κανει πρα-γμα-τι-κα ζεστη

Μονεμβασια.Μπορεις να φας( οχι ψαρι) μεσα στο Καστρο αλλα εχει καλες ψαροταβερνες στη Γεφυρα(το νεοτερο χωριο).Να δοκιμασεις κρασι Κυδωνιτσα(λευκο),το περιφημο Malvasia(κρασι γλυκο κ επιδορπιο),Τσαιτια(πιτα με μυρωδικα αγρια χορτα ψημενη σε καυτη πλακα),γκογκες(κ γενικα ντοπια ζυμαρικα),κοκκορα "μπαρδουνιωτικο" κ οοοοοτιιι γλυκο βρεις(αμυγδαλωτα,διπλες,σαμουσαδες κλπ κλπ υπαρχουν πολλα μαγαζια στο Καστρο κ στη Γεφυρα υπαρχει ο "Χαραμης").Να αγορασεις κ ενα μπουκαλι "υδρομελι"(το λεμε κ μελιτοκρασο, το αρχαιο νεκταρ,το φτιαχνουν αποκλειστικα κ μονο στη Μονεμβασια).
Ελαφονησος-Σιμος(αλλα κ Παναγια...)Επισης ομορφη παραλια ειναι κ ΠΡΙΝ περασεις στην Ελαφονησο στο Παυλοπετρι οπου αν κανεις καταδυσεις θα δεις κ την βυθισμενη μυκηναικη πολη.Εκει κοντα ειναι κ το απολιθωμενο δασος κ τα σπηλαια της Καστανιας.Στη Νεαπολη θα πλακωθεις στα ουζα κ τα χταποδια
Μανη-Πριν το Γυθειο(οπως ερχεσαι απο Μονεμβασια)ειναι το Καραβι.Γυθειο για ουζα κ χταποδι στην παραλια(εγω παω στο SAGA για ψαρι κ φα-ντα-στι-κη ψαροσουπα γιατι ειμαστε κ φιλοι χροοονια αλλα γενικα ολοι ειναι καλοι...) κ βολτα στην Κραναη.Αν θες κρεας οχι μεσα στο Γυθειο αλλα στη Ματουλα στην πλατεια του χωριου Μαυροβουνι αμεσως εξω πηγαινοντας προς Μανη(στην διχαλα πριν την Πυροσβεστικη που εχει ενα φουρνο εξω απ το Γυθειο ανεβαινεις το δρομο αριστερα για το χωριο).Ακολουθει η παραλια Μαυρονβουνιου(5,5 km μηκος)οπου εχει τα παντα.Περνας το Καστρο του Πασσαβα(μεσα στα στενα-απ τον παλιο δρομο- για κρεας η Καλη Καρδια) κ αν στο Χωσιαριο(το λενε ετσι γιατι εκει τη στηνανε για να "την χωσουν" οταν ειχανε βεντετες

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lacedaemonian την Παρ 25 Ιουν 2021, 06:34, έχει επεξεργασθεί 19 φορές συνολικά.
- Lacedaemonian
Ζαλιστηκες απ τις στροφες,κορωνα μου????ΑποστόληςΑ έγραψε:Το ότι από την ανάποδη η διαδρομή είναι πανέμορφη δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και από την ανάποδη της ...ανάποδης.

Απίστευτα όμορφη η Μάνη, αλλά ιδαίτερη. Πρέπει να σου αρέσει το απέριττο. Όπως λέει ο Lacedemonian, πολύ καλό και ποιοτικό φαγητό στου Saga στην παραλία στο Γύθειο και πολύ καλά παιδιά οι ιδιοκτήτες. Επίσης καλό με απίστευτη θέα στου Γρηγόρη στη Δροσοπηγή, έχεις πιάτο όλο τον Λακωνικό κόλπο. Το πιο νόστιμο φαγητό πάντως το έχουμε φάει στην πλατεία στην Καρυούπολη. Καλά μέρη για να μείνεις (από δική μας εμπειρία τα τελευταία 7 χρόνια που πάμε 3-4 φορές κάθε χρόνο) το Kamares villas στις Καμάρες (και για μπάνιο στο Σκουτάρι) και το Ξεμόνι στο Οίτυλο. Τρομερά φιλόξενοι οι ιδιοκτήτες και στα δύο και εάν πας στο Ξεμόνι, ο Κώστας που το τρέχει, παίζει να ξέρει την ιστορία και της τελευταίας γωνίας στην Μάνη απ' έξω κι ανακατωτά. Ωραίος τύπος, πολύ φιλόξενος αλλά δυστυχώς γαύρος, όπως και οι περισσότεροι εκεί εάν δεν κάνω λάθος...Lacedaemonian έγραψε:Μερικα must seeAye4 έγραψε:πολύ ενδιαφέρον το σκέφτομαι με πτήση στην Καλαμάτα κι από εκεί κύκλο που θα καταλήξει πάλι Καλαμάτα για επιστροφή. εκεί που σκαλωνω κυριως είναι οι επιλογές των ορεινών επισκέψεων.πιυ να πας και τι να αφήσειςPAOK_Antarctica έγραψε:7 βραδιά - 8 ημέρες.
Ο τόπος έχει τόσα να δώσει που και 2 βδομάδες γεμίζουν αν θες. Αλλά θεωρώ πως μια βδομάδα χρειάζεται για να δεις τα βασικά όλης της Πελοποννήσου.
-Μεσσηνια-Αρχαια Μεσσηνη,Μεθωνη,Κορωνη κ -αντιθετη διαδρομη-Βεργα(ακριβως διπλα στην Καλαματα) κ Καρδαμυλη στην Εξω Μανη
-Ηλεια-Ολυμπια
-Αχαια/Κορινθια Γεφυρα Ριο-Αντιριο,Καλαβρυτα,Οδοντωτος σιδηροδρομος,Ακροκοριθος,Ισθμος
-Αργολιδα-Ναυπλιο,Μυκηνες,Τιρυνθα,Επιδαυρος,Πορτο Χελι(ειναι λιγο μακρια....)
-Αρκαδια-Τα χωρια του Μαιναλου προς Ηλεια(Καρυταινα,Στεμνιτσα κλπ)κ του Παρνωνα προς Λακωνια(περιοχη Τσακωνιας,Λεωνιδιο,παραλιακος δρομος Ναυπλιο-Μονεμβασια μεσω Κοσμα-Γερακιου)
-Λακωνια(εδω θα ειμαι πιο αναλυτικος αλλα λεγοντας μονο τα βασικα)
Μυστρας.Θελεις 3-4 ωρες για να τον δεις αν θες να ανεβεις κ στο Καστρο.Να εχεις νερο μαζι σου κ ανετα παπουτσια.Να ξερεις οτι εδω κατω κανει πρα-γμα-τι-κα ζεστητετοια εποχη(40+C τα μεσσημερια).Ειναι πιο ευκολο να ξεκινησεις απ την Πανω Πυλη κ να ανεβεις στο Καστρο κ στη συνεχεια να δεις τα Παλατια κ την Πανω Πολη.Μετα παιρνεις το αμαξι απ το παρκιν κ με το ιδιο εισητηριο(12ευρω)μπαινεις απ την Κατω Πυλη για την Μητροπολη κ τα υπολοιπα στην Κατω Πολη
Μονεμβασια.Μπορεις να φας(καλυτερα οχι ψαρι) μεσα στο Καστρο αλλα εχει κ καποιες καλες ψαροταβερνες στη Γεφυρα(το νεοτερο χωριο).Να δοκιμασεις κρασι Κυδωνιτσα(λευκο),το περιφημο Malvasia(κρασι γλυκο κ επιδορπιο),Τσαιτια(πιτα με μυρωδικα αγρια χορτα ψημενη σε καυτη πλακα),γκογκες(κ γενικα ντοπια ζυμαρικα),κοκκορα "μπαρδουνιωτικο" κ οοοοοτιιι γλυκο βρεις(αμυγδαλωτα,διπλες,σαμουσαδες κλπ κλπ υπαρχουν πολλα μαγαζια στο Καστρο κ στη Γεφυρα υπαρχει ο "Χαραμης").Να αγορασεις κ ενα μπουκαλι "υδρομελι"(το λεμε κ μελιτοκρασο, το αρχαιο νεκταρ,το φτιαχνουν αποκλειστικα κ μονο στη Μονεμβασια).
Ελαφονησος-Σιμος(αλλα κ Παναγια...)Επισης ομορφη παραλια ειναι κ ΠΡΙΝ περασεις στην Ελαφονησο στο Παυλοπετρι οπου αν κανεις καταδυσεις θα δεις κ την βυθισμενη μυκηναικη πολη.Εκει κοντα ειναι κ το απολιθωμενο δασος κ τα σπηλαια της Καστανιας
Μανη-Πριν το Γυθειο(οπως ερχεσαι απο Μονεμβασια)ειναι το Καραβι.Γυθειο για ουζα κ χταποδι στην παραλια(εγω παω στο SAGA για ψαρι κ φα-ντα-στι-κη ψαροσουπα γιατι ειμαστε κ φιλοι χροοονια αλλα γενικα ολοι ειναι καλοι...) κ βολτα στην Κραναη.Αν θες κρεας οχι μεσα στο Γυθειο αλλα στη Ματουλα στην πλατεια του χωριου Μαυροβουνι αμεσως εξω πηγαινοντας προς Μανη(στην διχαλα πριν την Πυροσβεστικη που εχει ενα φουρνο εξω απ το Γυθειο ανεβαινεις το δρομο αριστερα για το χωριο).Ακολουθει η παραλια Μαυρονβουνιου(5,5 km μηκος)οπου εχει τα παντα.Περνας το Καστρο του Πασσαβα(μεσα στα στενα για κρεας η Καλη Καρδια) κ αν στο Χωσιαριο(το λενε ετσι γιατι εκει τη στηνανε για να "την χωσουν" οταν ειχανε βεντετες)στριψεις αριστερα θα βγεις Βαθυ(3,5 km παραλια,αν στο φουρνο πας αριστερα θα βγεις στα καμπινκ κ εχει κ ταβερνα αν πας ευθεια στο Belle Hellene κ αν συνεχισεις μετα τον πυργο του Μπεη ειναι το Θαλαμαι για ψαρι κ κρεας).Αν δεν στριψεις στο Χωσιαριο( για Βαθυ συνεχιζεις για μεσα Μανη.Λιγο μετα φτανεις στη διασταυρωση που Αριστερα παει Σκουταρι(ωραια 2πλη παραλια με ταβερνακια),Κοτρωνα(εξαιρετικη η ταβερνα πανω στην παραλια) κ γενικα Προσηλιακη Μανη(Φλωμοχωρι,Κοκκαλα,Ζουδα,Λαγια κλπ μεχρι Ταιναρο).Αλυπα λεγεται ενας μικρος πειρατικος κολπισκος με πυργους γυρω γυρω κ μια ταβερνιτσα πανω στη θαλασσα
![]()
![]()
![]()
Αν πας ευθεια κ οχι αριστερα για Σκουταρι/Κοτρωνα φτανεις Αρεοπολη.Δεξια στην εισοδο κατεβαινει ο δρομος για Καλαματα κ φτανοντας κατω εισαι Λιμενι,Καραβοστασι,Νεο Οιτυλο κ ανεβαινεις για Οιτυλο(Μονη Ντεκουλου με την περιφημη τοιχογραφια του Παντοκρατορα εν μεσω του Ζωδιακου Κυκλου...).Παντου ταβερνες σε ολα αυτα τα μερη.Απο Αρεοπολη προς νοτο θα δεις τον Πυργο Δυρου(πιστεψε με,τα σπηλαια αξιζει να τα δει κανεις μια φορα στη ζωη του παρα τα 12ευρω εισητηριο),Τηγανι,Μεζαπος,Γερολιμενας(ταβερνες στην παραλια η στο Κυριμαι με θεα το Καβο Γκροσο,τον 2ο μεγαλυτερο βραχο της Μεσογειου μετα το Γιβραλταρ),last gast station εξω απ το Γερολιμενα κ συνεχιζεις για Βαθεια κ Μαρμαρι/Ταιναρο.Αν εχεις χρονο κ διαθεση για περιπετεια ανεβαινεις μεχει τα Μουντανιστικα κ τα γυρω ορεινα χωρια
Λαλλαγγια,συγκλινο,λουκανικο με πορτοκαλι,καγιανας,μανιατικη σαλατα με πορτοκαλι,καπαρη κ λουπινα,τσουχτη μακαροναδα,πασπαλας(με ορτυκια αν κ δεν ειναι η εποχη τους τωρα),κολοχτυπες, μπαρμπουνια, χταποδια,μελι κ καθε λογης αρωματικα βοτανα παιζουν παντου.Κορυφαιο παστελι " Ο Μανωλακος" μεσα στο Γυθειο
Φίλοι μου, οι πληροφορίες για την Πελοπόννησο είναι φοβερές και ευχαριστώ πολύ. το πρότζεκτ που σκέφτομαι για τον γύρο της, το υπολογίζω για διάρκεια δύο εβδομάδων. το έχω σαν στόχο. Ο καθένας με τις βλεςγκα του. αλλοι τα χώνουν για Ματσου Πιτσου εγώ θέλω εκεί. φέτος όμως δεν με παίρνει οικονομικά. καμία βδομάδα σε κάποιο νησί και φτάνει. θα επανέλθω
- Lacedaemonian
Risk ολα τα ξερεις βλεπω
Εεεε οχι κ ολοι γαυροι !!! Στο λιοτριβι στο Βαχο που βγαζω το λαδι μου ο γιος του ιδιοκτητη ειναι ΠΑΟΚι κι αυτος

Εεεε οχι κ ολοι γαυροι !!! Στο λιοτριβι στο Βαχο που βγαζω το λαδι μου ο γιος του ιδιοκτητη ειναι ΠΑΟΚι κι αυτος

Εγω παντως για 6 χρονια οσο τα παιδια ηταν μικρα ενα μερος των διακοπων μου το περνουσα σταθερα στη Καρδαμυλη και εμενα στις Ελιες,εξαιρετικο μερος που συνδιαζε διαμονη,φαγητο,θαλασσα,ιδανικα για οικογενειες που θελουν να παρκαρουν το αυτοκινητο και να μην το ξαναπαρουν για οσο κατσουν.To κακο βεβαια ειναι οτι λογω αυξημενης τουριστικης κινησης οι τιμες στην Πελοπονησο για διαμονη εχουν παρει την ανηφορα.
και που δεν αυξηθηκαν6να λες.εμεις για Τήνο που ψάξαμε (Ιούλιο) είναι φαρμάκιjoshua έγραψε:Εγω παντως για 6 χρονια οσο τα παιδια ηταν μικρα ενα μερος των διακοπων μου το περνουσα σταθερα στη Καρδαμυλη και εμενα στις Ελιες,εξαιρετικο μερος που συνδιαζε διαμονη,φαγητο,θαλασσα,ιδανικα για οικογενειες που θελουν να παρκαρουν το αυτοκινητο και να μην το ξαναπαρουν για οσο κατσουν.To κακο βεβαια ειναι οτι λογω αυξημενης τουριστικης κινησης οι τιμες στην Πελοπονησο για διαμονη εχουν παρει την ανηφορα.
- ΑποστόληςΑ
Αφού θα πας Ελούντα, πήγαινε για ψάρι στον Τσιτσάνη, μετά την Πλάκα. Από την βάρκα στη σχάραtolis01 έγραψε:4 μέρες. Το ετήσιο reunion συμφοιτητών από 3 σημεία ορίζοντα. Στα 00s πηγαίναμε Μύκονο (βολεύει για τους απέξω λόγω αεροπλάνου). Πέρυσι είπαμε να κάνουμε την αλλαγή με Σκιάθο, αλλά ακυρώθηκαν οι πτήσεις λόγω Κορόνας (μόνο Αθήνα,Σαλονίκη Ηράκλειο ανοιχτά απόξω πέρυσι Ιούνιο). κ φέτος Κρήτη με τα πολλά αεροπορικά connections (κ για τους εν Ελλάδι)DamoN έγραψε:Τολη αξίζει να φας εκεί την καλοκαιρινή σ άδεια; 5-6 μέρες;
Κανονική άδεια 3 εβδομάδες Αύγουστο ΠΙερία.
@gika : Συμφωνώ, η Κρήτη θέλει χιλιόμετρα, αλλά δεν είμαι σε φάση.
- ΑποστόληςΑ
ΤΗΝΟ ΚΑΝΕΙΣ
προτάσεις, συμβουλές, οδηγίες, παραλιες, φαγητό κλπ για Τήνο ευπρόσδεκτες. Λέμε για διαμονή σε οικισμό εκτός Χώρας.
προτάσεις, συμβουλές, οδηγίες, παραλιες, φαγητό κλπ για Τήνο ευπρόσδεκτες. Λέμε για διαμονή σε οικισμό εκτός Χώρας.
Ήμουν την Κυριακή στις Ελιές. Όμορφο μέρος πράγματι για οικογένεια με παιδιάjoshua έγραψε:Εγω παντως για 6 χρονια οσο τα παιδια ηταν μικρα ενα μερος των διακοπων μου το περνουσα σταθερα στη Καρδαμυλη και εμενα στις Ελιες,εξαιρετικο μερος που συνδιαζε διαμονη,φαγητο,θαλασσα,ιδανικα για οικογενειες που θελουν να παρκαρουν το αυτοκινητο και να μην το ξαναπαρουν για οσο κατσουν.To κακο βεβαια ειναι οτι λογω αυξημενης τουριστικης κινησης οι τιμες στην Πελοπονησο για διαμονη εχουν παρει την ανηφορα.