Μεταγραφές μπάσκετ 2009 - 2010
Re: Μεταγραφές μπάσκετ 2009 - 2010
νομίζω οτι για επαγγελματίες παίκτες ιδίως στις βολές δεν τίθεται ζήτημα προπόνησης τόσο. είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας. τώρα θα μου πεις γιατί ο γκάλης και ο drazen βαράγανε 1000 σουτ την ημέρα για προπόνηση?? μήπως βελτιώνεται και η ψυχολογία στο σουτ από κάποιον που κάνει ώρες προπόνηση βαρώντας σουτάκια???? και πως ο paspalj όντας άσσος στις βολές κατάντησε κάποια στιγμή χειρότερος από τον shaquille???
PS: ένα σημαντικό πράγμα που δουλεύουν πολύ στην αμερική είναι η βελτίωση η προσωπική του παίκτη σε πολλά επίπεδα (αμυντικά-επιθετικά). Αυτό γίνεται από προσωπικές προπονήσεις με την βοήθεια ειδικών cοαch.Κάθε χρόνο το καλοκαίρι το κάνει o duncan ας πούμε. δεν είναι δουλειά του εκάστοτε προπονητή να μάθει στον monroe να βάζει βολές. έχει τόσα πολλά στο μυαλό του που μόνο γι αυτό δεν έχει χρόνο!!!!
PS: ένα σημαντικό πράγμα που δουλεύουν πολύ στην αμερική είναι η βελτίωση η προσωπική του παίκτη σε πολλά επίπεδα (αμυντικά-επιθετικά). Αυτό γίνεται από προσωπικές προπονήσεις με την βοήθεια ειδικών cοαch.Κάθε χρόνο το καλοκαίρι το κάνει o duncan ας πούμε. δεν είναι δουλειά του εκάστοτε προπονητή να μάθει στον monroe να βάζει βολές. έχει τόσα πολλά στο μυαλό του που μόνο γι αυτό δεν έχει χρόνο!!!!
Αμα γουσταρετε κανα μονο να το κανονισουμε! Εμεις οι γυρω στα 30 εχουμε την καλυτερη μπασκετικη παιδεια! Παπουτσια Cons, αεροσολες, Κεβιν Τζονσον κτλ κτλ
τα ποσοστά του monroe τα χα γράψει από την αρχή καθώς δεν ήξερα τον παίκτη και μου χε κάνει αρνητική εντύπωση!!! τώρα είναι δυνατόν ας πούμε να βελτιώσει το ποσοστό του στα 28 του??? πάντως τέτοια ποσοστά για κοντό μαύρο δεν υπάρχουν!!!
χαχα. πάντως converse δεν είχα ποτέ!!! μόνο nike και reebok!!!! αεροσόλες εννοείται. χωρίς αυτές έφτανα πιο χαμηλά και από τον gecevski... τελικά όλοι οι ΠΑΟΚσήδες είμαστε Phoenix (όπου στο πρόσωπο του barkley στους τελικούς του 93 με τον μιχαλάκη βλέπαμε τον μπάνε μεταμορφωμένο (α ρε paxon γαμώ τα τρίποντά σου!!!!)??? ?? ¨οσο για το μόνο, μέσα. θα σας σκίσω. για μία επίθεση όμως, γιατί παραπάνω αποκλείεται να αντέξω... (Tetradje έγραψε:Αμα γουσταρετε κανα μονο να το κανονισουμε! Εμεις οι γυρω στα 30 εχουμε την καλυτερη μπασκετικη παιδεια! Παπουτσια Cons, αεροσολες, Κεβιν Τζονσον κτλ κτλ

Το θυμαστε το ρολοι που λεγαμε? εμεις εδω το παιζαμε στο σχολειο χωρις να ξερω τις δικες σας δυνατοτητες αλλα ξερωντας τις δικες μου μονο στο ρολοι ισως να εχω καποιες ελπιδες.
Ειχα καλο σουτ απο μακρια γιαυτο οι φιλοι και γνωστοι ξερωντας οτι ειμαι ΠΑΟΚ με φωναζαν ετσι.
Ειχα καλο σουτ απο μακρια γιαυτο οι φιλοι και γνωστοι ξερωντας οτι ειμαι ΠΑΟΚ με φωναζαν ετσι.
περα απο τον ειρ μαικ που προσωπικα την αφισα την εχω ακομη στο πατρικο μου, γουσταρα τρελα τον τρελο σον κεμπ....απο ελλαδα πουλεν τεραστιο ο μπερυ και σε δευτερο βαθμο ο πετζα...απο πλευ μεικερ που ειπατε νομιζω οτι ο απολυτος ασσος του συγχρονου μπασκετ ηταν ο τζον στοκτον ενας παικτης με ταλεντο στη πασα που μονο ο ματζικ ειχε αλλα και με το μισο του μποι......στα ον τοπικ τωρα, ο χελι δεν εχει λογο υπαρξης στην ομαδα και μια αναταλλγη σε μεταγενεστερο χρονο δειχνει εξυπνη πριν τα πλευ οφ.....θα τολμουσα να προτεινω και αλλαγη του ντρομπνιακ αλλα για τους σερβους εχω καλη εντυπωση ειδικα για μεγαλα ματς και περιμενω ακομη να μου δειξει......
παλι στα οφτοπικ που λεγατε για αμυνα η αποψη μου ειναι οτι προκειται για συνδιασμο μερικων στοιχειων....εξηγουμαι: η ατομικη αμυνα ειναι θεμα προσοντων σωματικων του αθλητη (ταχυτητα στα ποδια, μεγαλα ακρα, μασκετικου μυαλου) αλλα για να αναδειχτει χρειαζεται δουλεια και κυριως προσηλωση του παικτη (ορεξη δλδ). η ομαδικη αμυνα προυποθετει δουλεια απο τον προπονητη σε συστηματα που ειδικα στην Ελλαδα λαμβανουμε σωστα απο την παιδικη ηλικία (σε αντιθεση με το ποδοσφαιρο που δεν το μαθαινουμε σωστα). η προσηλωση στην ομαδικη αμυνα (ζωνης πχ ή ζον πρεςς) απαιτει σκληρη δουλεια στο παρκε προσηλωση και συνηθως την βλεπεις οταν τα κινητρα ειναι αυξημενα μεσα στο παιχνιδι. ετσι αποδεικνυεται οτι ανευ δουλειας και κινητρου ομαδικη αμυνα δεν υπαρχει
παλι στα οφτοπικ που λεγατε για αμυνα η αποψη μου ειναι οτι προκειται για συνδιασμο μερικων στοιχειων....εξηγουμαι: η ατομικη αμυνα ειναι θεμα προσοντων σωματικων του αθλητη (ταχυτητα στα ποδια, μεγαλα ακρα, μασκετικου μυαλου) αλλα για να αναδειχτει χρειαζεται δουλεια και κυριως προσηλωση του παικτη (ορεξη δλδ). η ομαδικη αμυνα προυποθετει δουλεια απο τον προπονητη σε συστηματα που ειδικα στην Ελλαδα λαμβανουμε σωστα απο την παιδικη ηλικία (σε αντιθεση με το ποδοσφαιρο που δεν το μαθαινουμε σωστα). η προσηλωση στην ομαδικη αμυνα (ζωνης πχ ή ζον πρεςς) απαιτει σκληρη δουλεια στο παρκε προσηλωση και συνηθως την βλεπεις οταν τα κινητρα ειναι αυξημενα μεσα στο παιχνιδι. ετσι αποδεικνυεται οτι ανευ δουλειας και κινητρου ομαδικη αμυνα δεν υπαρχει
Συνεχιζοντας το μπαραζ των off topic... Στα "κερασακια" σας εχω στο χαλαρο! Σπεσιαλιτε μου με πολυ ρισκο, τα αναποδα σουτ πισω απο το ταμπλω!Παντα σιχαινομουν παντως την αμυνα, μηπως μου εμεινε απωθημενο απο το 93'?obanebane έγραψε:Το θυμαστε το ρολοι που λεγαμε? εμεις εδω το παιζαμε στο σχολειο χωρις να ξερω τις δικες σας δυνατοτητες αλλα ξερωντας τις δικες μου μονο στο ρολοι ισως να εχω καποιες ελπιδες.
palok ειχες τα reebok που φουσκωναν? Bane εισαι αριστεροχειρας?
Συμφωνω απολυτα diniko παρα πολυ σωστη αποψη η τελος παντον εχουμε τον ιδιο ακριβως τροπο σκεψης.
Με το δεξι σουταρω αλλα μπορω και με το αριστερο εβαζα σουτ απο καθε γωνια του γηπεδου αλλα η καλυτερη πλευρα μου ηταν καπου αναμεσα στη κορυφη του τριποντου και αριστερα.
χαχα. ένα φοβερό ανάποδο σουτ έβαλε o kobe πριν κανα μήνα μέσα στον αγώνα. το χατε δεί?? επίσης όταν κάναμε προπόνηση στην χαλκίδα ερχόταν ο αγγέλου να μας δει (ναι ο γνωστός ακατανόμαστος που ήταν προχτές στον πάγκο των τρικάλων..) ο οποίος τα έβαζε από την κερκίδα και πίσω από την μπασκέτα (διαγώνια αν καταλαβαίνετε τι εννοώ-από που μας τα βαζε ο subotic, αλλά έξω από το γήπεδο πίσω από τη ρακέτα) φορώντας πουκάμισο!!!! όσοι τον θυμούνται (αυτό και αν είναι off topic) ήταν πολύ καλός επιθετικός δίπλα στον πετρόπουλο αλλά μετά έβγαζε το ψωμί του σε καλύτερες ομάδες κλωτσόντας βαρόντας και τσιμπώντας!!!! μεγάλος εξολοθρευτής!!! χαχα.Tetradje έγραψε:Σπεσιαλιτε μου με πολυ ρισκο, τα ανάποδα σουτ πισω απο το ταμπλω!
palok ειχες τα reebok που φουσκωναν?
είχα τα κλασσικά reebok σε μαύρο με πορτοκαλί μπάλα που φούσκωνε στη γλώσσα. δεν θυμάμαι πώς τα λέγανε. τα φόραγε ο γαύρος τότε. σε λευκό. εγώ τα χα πάρει από την τσιμισκή (!!! άσχετο!!!!) και σε μαύρο κάτω δεν τα χε κανένας!!!! Τα βρήκα πριν 3-4 χρόνια στο παρίσι (αλλά τσιγκουνεύτηκα να τα ξαναπάρω) και έπαθα πλάκα. τώρα τα χουνε φέρει και εδώ σε διάφορους χρωματισμούς...
δεν είπα τίποτα παραπάνω από αυτό που είπε ο diniko:
"η ατομικη αμυνα ειναι θεμα προσοντων σωματικων του αθλητη (ταχυτητα στα ποδια, μεγαλα ακρα, μπασκετικου μυαλου)"
πόσους παίκτες ξέρετε που τα διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά???
"η ατομικη αμυνα ειναι θεμα προσοντων σωματικων του αθλητη (ταχυτητα στα ποδια, μεγαλα ακρα, μπασκετικου μυαλου)"
πόσους παίκτες ξέρετε που τα διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά???
Εγώ πάλι, σαν άσος, αγαπημένη μου θέση ήταν η κορυφή αλλά θεωρώ πιο αντρικά σουτ αυτα από την γωνία (θέση Σούμποτιτς). Γενικά λατρεύα το τρίποντο αν και την ευχαρίστηση της ασίστ δεν την αλλάζω με τίποτα.
Μεταγραφολογία είναι το θέμα μας είπαμε;
Μεταγραφολογία είναι το θέμα μας είπαμε;

Ρε συ palok αν θυμασε ολη η κουβεντα ξεκινησε απο το ροστερ του ολυμπιακου και μου ειπες ποιος θα παιξει αμυνα απο αυτους και σου ειπα δεν ειναι δυνατον παιδια με τοσα αθλητικα και σωματικα προσοντα να μην μπορουν να παιξουν αμυνα.
Πες μου λοιπον εκτος απο τον τεοντοσιτς που ειναι παλιας κοπης ποιντ γκαρντ (μου αρεσει αυτο για να μην παρεξηγηθω) με οχι πλουσια αθλητικα προσοντα ποιοι αλλοι παιχτες του γαυρου δεν εχουν τα προσοντα που προαναφεραμε.
Πες μου λοιπον εκτος απο τον τεοντοσιτς που ειναι παλιας κοπης ποιντ γκαρντ (μου αρεσει αυτο για να μην παρεξηγηθω) με οχι πλουσια αθλητικα προσοντα ποιοι αλλοι παιχτες του γαυρου δεν εχουν τα προσοντα που προαναφεραμε.
Και όμως, βελτιώνεται η αυτοπεποίθηση.palok έγραψε:μήπως βελτιώνεται και η ψυχολογία στο σουτ από κάποιον που κάνει ώρες προπόνηση βαρώντας σουτάκια????