Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.
Άβαταρ μέλους
teod1980

Re: Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Δημοσίευση από teod1980 »

ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1988 ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ????

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ 1964 Φ.Σ.".
Σα δε ντρέπεσαι να το αναφέρεις στο ίδιο κείμενο με το ''γαύρος του βορρά''....
Εκεί είμασταν κι εμείς ρε λιγόψυχε τυροβοσκέ...
IKARIA_4

Δημοσίευση από IKARIA_4 »

Η πτωση στο κενο, φερνει και κενα μνημης προφανως.

κατα βαθος συμφερουν αυτα τα κενα μνημης, διοτι εξυπηρετουν στην κατασκευη ''εχθρων'', και φυσικα στην γεφυρωση νεων φιλιων προς τον νοτο και το ΠΟΚ.
ειναι απλα γελοιο να διαβαζεις κατι τετοιο απο την ομαδουλα του εμπνευστη της σουπερ-λιγδας, και πολυ καλο φιλο του κατεστημενου του γαυρο-βαζελου. απλα εβαλα τα γελια !

τετοια να λετε γελοιοι, και να πεισμωσετε τον ΠΑΟΚ και να σας δωσει στην Τουμπα αναμνηστικά 3-4 γκολακια ακομα να μας θυμαστε εκει απο την Β'.
οπως αξιζει σε καθε ομαδα που απο -αλλο ενα- πυρηνα αντιστασης μαζι με τον ΠΑΟΚ σε περασμενες δεκαετιες, καταντησε προπυργιο και προαστιο των Αθηνων και των αφεντικων της σουπερ-λιγδας!

μιλαει και το προτεκτορατο...?
IKARIA_4

Δημοσίευση από IKARIA_4 »

''Έχει δίκιο να φωνάζει ο ΠΑΟΚ…
15/02/2011, 22:20 |

Στον ΠΑΟΚ φωνάζουν μονίμως και για πολλά πράγματα. Για τα περισσότερα έχουν άδικο και είμαι διαθέσιμος σε όλους να επιχειρηματολογήσω πάνω σ’ αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. Οι Θεσσαλονικείς αδικήθηκαν εν μέσω μιας περιόδου αλλεπάλληλων εξυπηρετήσεων σε άλλες ομάδες και κυρίως στις μεγάλες της Αθήνας.

Του Άρη Ασβεστά

Ο δίμηνος αποκλεισμός του Μάκη Χάβου από την πειθαρχική της ΕΠΟ στέκεται νομικά σε όλα τα επίπεδα, μιας και για εξύβριση διαιτητή είναι η προβλεπόμενη ποινή. Σκεφτείτε, όμως, ότι τέτοια ποινή προβλέπεται ακόμη και για την υπόθεση δωροδοκίας του Γιάννη Κομπότη! Δύο παραβάσεις που δεν συγκρίνονται, ωστόσο αυτή η αστειότητα που ονομάζεται «Πειθαρχικός Κώδικας ΕΠΟ», τα ισοπεδώνει όλα και γίνεται λάστιχο στις ορέξεις των δικηγόρων των ΠΑΕ και των μελών των πειθαρχικών επιτροπών.

Όταν, λοιπόν, έχουν προηγηθεί:
α) Οι λάθος χειρισμοί στην υπόθεση Κοτσόλη, που φάνηκαν σαν εξυπηρέτηση της ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό,
β) Οι δικαιολογίες του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για να μην κληθεί σε απολογία ο Σισέ, που περισσότερο μας έκαναν να χαμογελάσουμε παρά να πειστούμε,
γ) Το θέατρο του παραλόγου στην υπόθεση Μιραλάς, που για να αθωωθεί (ανεξάρτητα του δίκαιου της αρχικής ή της τελεσίδικης ποινής) παρενέβη υπέρ του ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (μετά από αίτημα-εξπρές του Ολυμπιακού), ενώ για πρώτη φορά η ΕΠΟ άνοιξε άρον-άρον τα γραφεία της σαββατιάτικα για να δικάσει,
δ) Το πρόστιμο-ανέκδοτο (28.500 ευρώ) που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, για το κέρμα που έφαγε στο κεφάλι ο βοηθός διαιτητής με τον ΠΑΟΚ και τα δεκάδες καπνογόνα που έπεσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο (όταν η Ξάνθη για καμιά δεκαριά άτομα που έκαναν σαν τις μαϊμούδες για να πικάρουν τον Σισέ, τιμωρήθηκε με 40.000 ευρώ),
ε) Η αυθημερόν έκδοση της απόφασης για την ΑΕΚ για να έχει κόσμο στο ντέρμπι του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί αυτό να είναι το σωστό, μπορεί να έπρεπε να είχε ήδη εκδικαστεί η υπόθεση από την προηγούμενη Πέμπτη. Ωστόσο, αυθημερόν απόφαση δεν είχαμε ξαναδεί.

Ε, μετά από αυτά, δεν ρίχνεις δύο μήνες στον Χάβο. Του ρίχνεις δέκα ημέρες, ή τον επιπλήττεις. Ένα-δυο μπινελίκια στους διαιτητές όλοι έχουν ρίξει, αλλά δυο μήνες καμπάνα δεν έφαγε κανείς.

Ή μπορείς να κάνεις κάτι άλλο: Απαγορεύεις τη μεταγραφή του Κοτσόλη, καμπανιάζεις τον Σισέ για δυσφήμηση, ρίχνεις δύο αγωνιστικές στον Μιραλάς, μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό και δύο αγωνιστικές στην ΑΕΚ. Τότε δικαιούσαι να ρίξεις και δύο μήνες στον Χάβο.

Αλλά τι ψάχνουμε… Εδώ ξεράστηκε τόσος εμετός την Τρίτη με τις ανακοινώσεις του Βόλου… Για το ελεεινό εκείνο πανό στο ΑΕΛ FC Arena, η Λάρισα κλήθηκε σε απολογία και θα τιμωρηθεί. Με τις ανακοινώσεις-οχετός θα ασχοληθεί κανείς; Στο Γουδή έχουν το σθένος;''

Aπο sport-fm.gr
Άβαταρ μέλους
nyxteridas

Δημοσίευση από nyxteridas »

Δεν ήξερα που αλλού να πόσταρα, την μεσημεριανή μου ανακάλυψη...
ΟΟΟΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΧΩ μια λυγούρα μες στο στομάχι...
Εικόνα
Δεν ξέρουμε αν με την φετινή πορεία του ο ΠΑΟΚ, έχει πικράνει καθόλου τους φιλάθλους του αλλά σίγουρα έχει τη δυνατότητα να τους γλυκάνει ανά πάσα στιγμή

http://klainmain666.blogspot.com/2011/0 ... _2203.html
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Μάλιστα σοκολάτα ,κρασι ,ούζο ,μπίρα ΠΑΟΚ έχουμε .Σε πίτσα δε παίζει τίποτα?
Άβαταρ μέλους
nyxteridas

Δημοσίευση από nyxteridas »

Καλύτερο προϊόν από τα προφυλακτικά ΠΑΟΚ, δεν έχει υπάρξει, με το εκπληκτικό μοτό αναγραμμένο πάνω στο πακετάκι "Το AIDS απειλεί, ο δικέφαλος προστατεύει"
Αν κανένας χαλασμένος έχει καμία φωτό, εκλιπαρώ να την ανεβάσει
Άβαταρ μέλους
PAOKfanAthens

Δημοσίευση από PAOKfanAthens »

H βραδιά που γίναμε όλοι ΠΑΟΚ!

Του Μιχάλη Τσόχου

Ευτυχώς και πάλι λίγο ποδόσφαιρο. Λίγο αληθινό ποδόσφαιρο. Όχι ανακοινώσεις, δηλώσεις, αλλά γκολ, δοκάρια, χαμένα πέναλτι και μία σπουδαία, μία υπέροχη προσπάθεια. Μία προσπάθεια που μας σήκωσε από τις καρέκλες μας όλους. Μας έκανε να φωνάξουμε γκολ, μας έκανε να χτυπήσουμε με απογοήτευση το χέρι στο τραπέζι στο γκολ των Ρώσων, μας έκανε όλους ΠΑΟΚ για δύο ώρες.

Ναι δεν υπερβάλω. Την ώρα του ματς εδώ στο site δουλεύαμε καμιά 15αριά δημοσιογράφοι. Στο δοκάρι του Μουσλίμοβιτς οι επτά οκτώ από εμάς φωνάξαμε αυθόρμητα γκολ. Στο γκολ του Μουσλίμοβιτς επειδή το έχασε και η τηλεοπτική κάλυψη φωνάξαμε διάσπαρτα γκολ οι περισσότεροι. Στην απόκρουση του Κρέσιτς στο πέναλτι του Βάγκνερ Λοβ και οι 15 νοματαίοι φωνάξαμε όλοι μαζί ταυτόχρονα «ναι ρε ΠΑΟΚ» και σχεδόν ταυτόχρονα χτυπήσαμε το χέρι στο τραπέζι τρία τέσσερα δευτερόλεπτα μετά όταν ο Ιγκνάσεβιτς έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Και όμως η πρόκριση χάθηκε για τον ΠΑΟΚ παρά την υπέροχη προσπάθεια. Και επειδή και θα το διαβάσετε και θα το ακούσετε από πολλούς σήμερα σας λέω ότι η πρόκριση δεν χάθηκε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει την πρόκριση στη Μόσχα. Εκεί την έχασε. Το 0-2 δεν ήταν μακριά. Η απόδοσή του ήταν τέτοια που το 0-2 δεν θα ήταν ένα συμπτωματικό σκορ. Θα ήταν ένα δίκαιο σκορ. Ο ΠΑΟΚ έφαγε μόλις δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο από τις κάθετες στον Βάγκνερ Λοβ και καμία στο δεύτερο μέχρι να δεχτεί το γκολ. Αντιθέτως ο ίδιος είχε βρει τον τρόπο να φτιάχνει τις φάσεις. Μπορεί να σκόραρε από ένα λάθος του Ρώσου γκολκίπερ αλλά νωρίτερα είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Δεν ήταν μόνο το δοκάρι του Μουσλίμοβιτς, δεν ήταν μόνο το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ιβιτς, δεν ήταν μόνο το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετές οι στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει.

Εκεί που πραγματικά χάθηκε η πρόκριση ήταν λίγα λεπτά μετά το 0-1 όπου ο Ιβιτς έφυγε από πλάγια θέση πάσαρε στον Σαλπιγγίδη που έχασε μία απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να τελειώσει την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ χθες το βράδυ δεν θα έφτανε σε μία συμπτωματική εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη όπως έχει συμβεί αρκετές φορές σε ελληνικές ομάδες που δεν ήταν καλύτερες από τον αντίπαλο, αλλά έκλεβαν το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ θα έφτανε σε μία νίκη που την δικαιούταν πέρα ως πέρα και λόγω της απόδοσής του και λόγω των ευκαιριών που έφτιαξε. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει μία νίκη που του άξιζε και οι Ρώσοι της ΤΣΣΚΑ απλά κατάφεραν να την κλέψουν. Οπωσδήποτε μπορεί να πει κανείς κρίμα και να έχει νόημα η λέξη κρίμα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι εξίσου σπουδαίο απόψε το βράδυ. Κέρδισε τους φίλους του με τη γεμάτη προσπάθειά του, αλλά κέρδισε και όλους τους ουδέτερους που σηκώθηκαν από τον καναπέ και την καρέκλα τους και πανηγύρισαν το γκολ του και στενοχωρήθηκαν από τον άδικο αποκλεισμό του. Δεν είναι μικρό πράγμα και αυτό. Και κάτι ακόμη. Με τέτοιο ΠΑΟΚ που είδαμε μάλλον τυχερή εκτός από την ΤΣΣΚΑ είναι και η Πόρτο (ή η Σεβίλλη) που δεν θα τον βρει στον δρόμο της.

http://www.sport-fm.gr/article/460423
Άβαταρ μέλους
Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag.

Δημοσίευση από Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag. »

Γιώργος Κουβεντίδης
Φεβ
22
2011

Ο θυμός, σε μια νύχτα περηφάνιας

Το ματς τελείωσε πριν από λίγο, η αλήθεια είναι ότι είμαι θυμωμένος. Όχι γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ορθώσει περισσότερο το ανάστημά του στην Ευρώπη, εκεί που παίζεται κανονικό ποδόσφαιρο, χωρίς καιροσκόπους, λαμόγια και λοιπούς απατεώνες. Αυτές οι ευκαιρίες έρχονται, φεύγουν, αλλά ξαναέρχονται, όταν ξέρεις να τις κυνηγάς…
Ο θυμός είναι γιατί αυτή την ομάδα, την συμπεριφέρεται πολύς κόσμος σαν μια κοινή ταναπου. Στην καλή βραδιά της, όλοι θέλουν να της προσφέρουν ένα χάδι και να της κάνουν ένα κοπλιμέντο. Στην κακή της, αρκετοί νιώθουν την ανάγκη να της δώσουν ένα ξεγυρισμένο σκαμπίλι και να τη στείλουν τρία μέτρα μακριά.
Στη Μόσχα ο ΠΑΟΚ έκανε περήφανους τους οπαδούς του. Στην πραγματικότητα, τους κάνει περήφανους σταθερά εδώ και δυο – τρία χρόνια κι ας μην το έχουν πάρει είδηση πολλοί.
Μια ομάδα, που παλεύει με σφεντόνες για να ρίξει αεροπλάνα και τα τελευταία δύο – τρία χρόνια, έχει ψηλώσει τόσο πολύ, που φτάνει για τα ρίξει καμιά καρπαζιά στο σβέρκο. Μια ομάδα, που σκέφτεται και το τελευταίο ευρώ, που θα ξοδέψει και σ΄ αυτό το κολοπρωτάθλημα, που συμμετέχει, στο οποίο αν δεν παίξει καλά δεν θα κερδίσει, πρέπει να ανταγωνιστεί ομάδες, που σκορπάνε δεκάδες εκατομμύρια, με ότι αυτό συνεπάγεται και θα κερδίσουν κι όταν δεν παίξουν καλά. Και πάνε στο +16 και στο +26.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη εμφάνιση στη Μόσχα, όπου έκανε μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα (κι αυτό θα το δείτε στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ), να μοιάζει με νάνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκανε εντύπωση. Όπως δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν χάσει από την Καβάλα την Κυριακή. Διαβάστε το blog του Κωστίκου, θα καταλάβετε το γιατί.
Είχα γράψει ένα blog πριν λίγες μέρες με τίτλο «Αγαπήστε τον, είναι πολύ ΠΑΟΚ». Έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτή η ομάδα, που είδατε (και) σήμερα, είναι πολύ ΠΑΟΚ;
Δεν αναφέρομαι σε τίποτα ψαγμένους χαζοβιόληδες, ή ιντερνετικούς και ραδιοφωνικους σαχλαμάρες, από τους οποίους γέμισε ο τόπος τελευταία, που είτε πίστεψαν ότι ξαφνικά τα έμαθαν όλα κι ας μην ξέρουν που πέφτει η Σουρωτή, είτε γιατί είναι της άποψης πως όταν κράζεις και ισοπεδώνεις τα πάντα, γίνεσαι πιο σημαντικός στο μικρόκοσμό σου, αποκτάς «ρεύμα» και γίνεσαι σημείο αναφοράς.
Αναφέρομαι σ΄ αυτόν τον κόσμο, που μπαίνει σ΄ αυτό το τριπάκι και χάνει τις στιγμές, που μπορεί να του προσφέρει αυτή η ομάδα, μια ομάδα, που παίζει στα όριά της. Μια ομάδα, που είδατε στη Μόσχα τι μπορεί να κάνει. Μια ομάδα, που η αλήθεια είναι πως είναι στα τελευταία της, μ΄ αυτή τη μορφή, γιατί η ενδεκάδα της έχει μέσο όρο ηλικίας σχεδόν 32 χρόνια (η ΤΣΣΚΑ έχει γύρω στα 24). Αν αυτή η ομάδα, με την ικανότητα και το ταλέντο που έχει σήμερα, είχε μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 25 χρόνια, θα κόστισε 15 εκατομμύρια παραπάνω.
Εμείς σαν PAOK24, στο τριπάκι της ανθρωποφαγίας δεν μπήκαμε, ούτε θα μπούμε ποτέ και είστε πολλοί, που μας κατηγορείτε γι΄ αυτό. Επειδή και καλά είμαστε φίλοι του Χαλκιά, του Μπαλάφα και του Ίβιτς, επειδή φέραμε τον Σαλπιγγίδη, επειδή είμαστε λιβανιστήρια του Ζαγοράκη, επειδή θέλαμε να διώξουμε τον Κοντρέρας (διαβάστε τη συνέντευξή του στο PAOK24 να σας λυθούν οι απορίες), επειδή είναι κολλητός μας ο Χάβος και του κάνουμε πλάτες κι επειδή δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Προσωπικά για μένα, ο Χάβος είναι πολύ καλός προπονητής (ακόμη κι όταν χάνει από τον Πανιώνιο) κι ας τον λένε Μάκη κι ας δούλευε πέρσι στον Αγροτικό Αστέρα. Ξέρω το πώς και πότε αποφασίστηκε να γίνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ξέρω και το γιατί ή αν θέλετε, τα κριτήρια. Γι΄ αυτό δεν τον έχω κράξει ποτέ. Και ξέρω επίσης, ότι δεν είναι σκουπίδι την Πέμπτη και Θεός την Τρίτη.
Για να μην μακρηγορώ, αυτή την ομάδα, μπορεί να την αναπολείτε σε λίγο καιρό ή σε ένα χρόνο, γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντέξει τη φυγή τόσων πολλών, μεγάλων σε αξία παικτών, που ήρθαν κι έδεσαν όλοι μαζί κι έκαναν μια μεγάλη ομάδα. Δεν θα βρεις Γκαρσία και Ίβιτς με 350, δεν θα βρεις Βιεϊρίνια με 270, δεν θα βρεις Λίνο με 300. Είναι δύσκολο να βρεις ακόμη και Κοντρέρας με 600, τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν. Δεν θα βρεις ούτε Σνάουτσνερ με 150!
Όπως δεν βρήκες και Σάντος με 600, όταν τον έψαχνες, γιατί οι Σάντος δεν κάνουν λιγότερο από ενάμισι εκατομμύριο και δεν βρίσκονται και εύκολα.
Αγαπήστε την, λοιπόν, αυτή την ομάδα λίγο παραπάνω, ειδικά στις στραβές της, και δώστε της την ευκαιρία, να βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτά, που μπορεί να βγάλει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόση ανάγκη να πάει ο κόσμος να τον χειροκροτήσει στην επιστροφή από τη Μόσχα, όσο να τον χειροκροτήσει, αν δεν κερδίσει π.χ. την κάθε Καβάλα.
Γιατί οι χαρές, που μπορεί να προσφέρει αυτή η ομάδα, δεν τέλειωσαν με την περηφάνια που σας έδωσε με τη μπάλα, που έπαιξε στη Μόσχα.
Υ.Γ. Αυτή είναι η άποψή μου γι΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ, και δεν θα αλλάξει, ακόμη κι αν αποτύχει παταγωδώς στους δύο στόχους, που του απέμειναν στην Ελλάδα. Συμβόλαιο ότι θα πετύχει, δεν υπογράφει κανείς. Η προσπάθεια, όμως, γίνεται. Λάθη έχουν γίνει, κάποια ενδεχομένως να είναι και μεγάλα, αλλά ποιος προσπαθεί για κάτι και δεν κάνει λάθη;

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://blog.paok24.com/?p=923
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Του Σωτήρη Μήλιου

Μάνα, γυρίζω. Τέρμα τα ταξίδια. Ξέρω ότι σου έλειψα, αλλά στο υπόσχομαι, γυρίζω σοφότερος. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι δεν θα σου φύγω ξανά. Μετά δεν υπόσχομαι τίποτα...

Κάνει κρύο, εδώ στη Μόσχα. Πολύ κρύο. Τουρτούρισα πολύ αυτές τις ημέρες, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν στο κρύβω ότι ήπια λίγη βότκα παραπάνω για να ζεσταθώ. Πήγα και στην κόκκινη πλατεία. Είναι πολύ πιο όμορφη από ότι στις φωτογραφίες. Περπάτησα στις όχθες του ποταμού Μόσκβα, πήγα στο Μουσείο Πούσκιν, χάζεψα την αρμονία ανάμεσα στους ουρανοξύστες και τους υπέροχους καθεδρικούς, δεν στο κρύβω ότι πήγα να δω αν, όντως, τα κορίτσια που δουλεύουν το βράδυ εδώ είναι το ίδιο όμορφα όπως μου έλεγαν.

Νόμιζα ότι το πιο όμορφο ταξίδι που έκανα φέτος ήταν στο Αμστερνταμ. Θυμάσαι; Θυμάσαι που σου έλεγα για την πλατεία Νταμ, το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, τον δρόμο με τα κόκκινα φωτάκια και τα κορίτσια στις βιτρίνες, την πλατεία με τα μουσεία, τα ατελείωτα πλακόστρωτα δρομάκια, εκείνα τα... περίεργα coffee-shop και το τρομερό γήπεδο του Αγιαξ;

Τελικά δεν ήταν αυτό το καλύτερο. Μπορεί να ήταν εκείνο που ακολούθησε. Εκείνο που σάστισα μπροστά στο μεγαλείο της Αγιάς-Σοφιάς, εκείνο που περπάτησα στα πλακόστρωτα της πλατείας Ταξίμ, που άφησα το βλέμμα μου να ταξιδέψει στον Βόσπορο, που έφαγα ιμάμ και ντολμάδες, που γεύτηκα αγκινάρες αλά πολίτα και τρελάθηκα με τα σοροπιαστά που μου κάνεις κι εσύ, που χάζεψα από τις μυρωδιές, που περιπλανήθηκα στο μεγαλύτερο παζάρι που είδα ποτέ στην ζωή μου, που δάκρυσα όταν είδα εκείνο τον ψηλό με τα αραιά μαλλιά, να βγάζει την φανέλα του, να την κάνει λάβαρο σε ένα σημαιάκι και την υψώνει ψηλά, εκεί που γεννήθηκε ο Δικέφαλος.

Ξέρω ότι δεν πρόλαβα να στα διηγηθώ όλα αυτά με λεπτομέρειες γιατί μετά έπρεπε να φύγω για την “Βενετία του Βορρά”. Αν κάποια στιγμή θέλεις να πας ένα ρομαντικό ταξίδι να πάρεις το μπαμπά και να πας στο Μπριζ. Είναι στο Βέλγιο και είναι μία πόλη γεμάτη κανάλια, γεμάτη περίεργους πύργους με μυτερές κορυφές, πλημμυρισμένη στα χρώματα και στο οξυγόνο.

Σε ευχαριστώ πάντως που όταν ήμουν μικρός με πίεζες να μάθω ισπανικά. Είδες μου χρησίμευσαν όταν πήγα μετά στο Βίλα-Ρεάλ; Να σου πω την αλήθεια, ήταν πολύ ήρεμο για τα γούστα μου και έμεινα λίγο πιο δίπλα στην Βαλένθια. Εκεί, ο Καλατράβα έχει κάνει αληθινά έργα τέχνης, όχι σαν αυτή την περίεργη αψίδα που έκανε σε εμάς. Έχτισε ένα ολόκληρο χωριό τεχνών και επιστημών με δεκάδες κτίρια, που όλα μοιάζουν με διαστημόπλοια! Έφαγα παέγια, ήπια σανγκρία και μόλις προσπάθησα να χορέψω φλαμένγκο έκανα τους πάντες να σκάσουν στα γέλια, αλλά δεν με πείραξε.

Εσύ πάντως, καλά μου έλεγες ότι στο Ζάγκρεμπ είναι λίγο επικίνδυνα. Δεν στο κρύβω, φοβήθηκα όταν κάποιοι πέταξαν πέτρες και πήγαν να βάλουν φωτιά στο πούλμαν μας, αλλά δεν πειράζει, κάτι έμαθα κι από αυτό. Άξιζε τον κόπο, γιατί εκείνος που με ρώταγες, γιατί τον λένε “προδότη”, αφού φέτος γύρισε με λιγότερα λεφτά από όσα του έδιναν αλλού στην ομάδα που υποστηρίζει, έβαλε ένα γκολ και κερδίσαμε.

Ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο. Ξέρω όμως ότι τώρα που σου γράφω κι εσύ θα ήθελες να σε είχα πάρει μαζί μου σε κάποιο από τα ταξίδια. Ισως του χρόνου. Φέτος δεν έχει άλλο. Η ΤΣΣΚΑ, χωρίς να της πρέπει, τον απέκλεισε τον ΠΑΟΚ,...

ΥΓ. Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους τρώνε τα λυσακά τους με το ερώτημα γιατί παίζει ο Χαλκιάς και όχι ο Κρέσιτς, σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί παίζει ο Σνάουτσνερ που βλέπει το μισό γήπεδο σαν ναρκοπέδιο, σε αυτούς που δεν τους αρέσει το άγαρμπο στυλ του Τσιρίλο, σε αυτούς που γκρινιάζουν για τον Μαλεζά, που λένε... “αργοκούνα” τον Ιβιτς, “τελειωμένο” τον Λίνο, “λίγο” τον Χάβο, “άμπαλο” τον Τσουκαλά, “πρώην” τον Ζλάταν, “προδότη” τον “Σάλπι”, “χοντρό” τον Ελ-Ζαρ, “ανύπαρκτο” τον Φωτάκη, “Θοδωράκη” τον Ζαγοράκη, σε αυτούς που αναπολούν τον Σάντος που κάποτε αποκαλούσαν “σαρδέλα” και “καρπουζά”, Χάρη σε όλους αυτούς εγώ έγινα σοφότερος, έζησα πράγματα που θα χρειαζόμουν δύο ζωές για να δω. Τους οφείλω (τουλάχιστον) ένα ευχαριστώ, τώρα που πάω για ύπνο...

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=40320&catid=5&sn=5
όταν ο ΠΑΟΚ εμπνέει
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

Σωτήρη Μηλιο είσαι ενας απο μας υπέροχο το κείμενο σου κα ειδικά το υστερόγραφο....χίλια μπράβο....
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Απιστευτο!
Άβαταρ μέλους
Da_Paok

Δημοσίευση από Da_Paok »

Ο πόνος του ΠΑΟΚ

του Κώστα Γιαννακίδη 23/02/2011

Δεν σκόπευα να δω το παιχνίδι. Θα λιποτακτούσα με πρόσχημα μία εκδήλωση. Τελικώς το είδα κατά τύχη. Δεν πήγα ούτε στη μάζωξη σε ασπρόμαυρη γιάφκα. Ομως το είδα. Στην αρχή με κλεφτές ματιές διατηρώντας την απόσταση αυτού που παραδίδεται στο πεπρωμένο. Μετά πήρα το φλιτζάνι και κάθισα μπροστά στην τηλεόραση. Και ύστερα σηκώθηκα. Αρχισα να οργώνω τη διαδρομή από το γραφείο στον καναπέ. Είδα τα τελευταία λεπτά όρθιος. Οπως στάθηκε και ο ΠΑΟΚ στην παγωμένη Μόσχα.

Οσοι ΠΑΟΚτσήδες έχουμε περάσει τα 40 κουβαλάμε εκείνο το τραύμα που προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη Μπάγιερν στα πέναλτι. Πήρα το παιχνίδι της Μόσχας και το έβαλα στο ίδιο ράφι με εκείνο του Μονάχου. Σκέφτηκα πως ακόμα μία ασπρόμαυρη γενιά απέκτησε μοιρολόι για να περάσει στην επόμενη. Ομως έκανα λάθος. Λίγο αργότερα άκουσα στο ραδιόφωνο τον Καρπετόπουλο να λέει ότι ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η νίκη και η πρόκριση. Ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι και το πάθος του, είναι η συγκίνηση που βγαίνει αποσταγμένη, χωρίς ίχνος από όσα είδαμε στο ντέρμπι του Σαββάτου. Και ο ΠΑΟΚ της Μόσχας, εκτός από ποδόσφαιρο παρήγαγε και συναισθήματα. Εν τέλει αποκλείστηκε όπως του αξίζει. Με εκείνα τα στοιχεία της ακρότητας και του δράματος που κάνουν αυτήν την ομάδα να είναι ΠΑΟΚ. Γιατί ο πόνος είναι για τον ΠΑΟΚ ότι ήταν η ξενιτιά για τα τραγούδια του Καζαντζίδη.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5469

Νομιζω η μαλλον ειμαι σιγουρος και οχι μονο απο το παρον αρθρο, οτι γιναμε πολλοι παραπανω και σε ποσοτητα και σε ποιοτητα
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Da_Paok έγραψε:Ο πόνος του ΠΑΟΚ

του Κώστα Γιαννακίδη 23/02/2011
......
Οσοι ΠΑΟΚτσήδες έχουμε περάσει τα 40 κουβαλάμε εκείνο το τραύμα που προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη Μπάγιερν στα πέναλτι.
.........
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5469
Και πολλά ακόμα.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag. έγραψε:Γιώργος Κουβεντίδης
Φεβ
22
2011

Ο θυμός, σε μια νύχτα περηφάνιας

Το ματς τελείωσε πριν από λίγο, η αλήθεια είναι ότι είμαι θυμωμένος. Όχι γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ορθώσει περισσότερο το ανάστημά του στην Ευρώπη, εκεί που παίζεται κανονικό ποδόσφαιρο, χωρίς καιροσκόπους, λαμόγια και λοιπούς απατεώνες. Αυτές οι ευκαιρίες έρχονται, φεύγουν, αλλά ξαναέρχονται, όταν ξέρεις να τις κυνηγάς…
Ο θυμός είναι γιατί αυτή την ομάδα, την συμπεριφέρεται πολύς κόσμος σαν μια κοινή ταναπου. Στην καλή βραδιά της, όλοι θέλουν να της προσφέρουν ένα χάδι και να της κάνουν ένα κοπλιμέντο. Στην κακή της, αρκετοί νιώθουν την ανάγκη να της δώσουν ένα ξεγυρισμένο σκαμπίλι και να τη στείλουν τρία μέτρα μακριά.
Στη Μόσχα ο ΠΑΟΚ έκανε περήφανους τους οπαδούς του. Στην πραγματικότητα, τους κάνει περήφανους σταθερά εδώ και δυο – τρία χρόνια κι ας μην το έχουν πάρει είδηση πολλοί.
Μια ομάδα, που παλεύει με σφεντόνες για να ρίξει αεροπλάνα και τα τελευταία δύο – τρία χρόνια, έχει ψηλώσει τόσο πολύ, που φτάνει για τα ρίξει καμιά καρπαζιά στο σβέρκο. Μια ομάδα, που σκέφτεται και το τελευταίο ευρώ, που θα ξοδέψει και σ΄ αυτό το κολοπρωτάθλημα, που συμμετέχει, στο οποίο αν δεν παίξει καλά δεν θα κερδίσει, πρέπει να ανταγωνιστεί ομάδες, που σκορπάνε δεκάδες εκατομμύρια, με ότι αυτό συνεπάγεται και θα κερδίσουν κι όταν δεν παίξουν καλά. Και πάνε στο +16 και στο +26.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη εμφάνιση στη Μόσχα, όπου έκανε μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα (κι αυτό θα το δείτε στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ), να μοιάζει με νάνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκανε εντύπωση. Όπως δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν χάσει από την Καβάλα την Κυριακή. Διαβάστε το blog του Κωστίκου, θα καταλάβετε το γιατί.
Είχα γράψει ένα blog πριν λίγες μέρες με τίτλο «Αγαπήστε τον, είναι πολύ ΠΑΟΚ». Έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτή η ομάδα, που είδατε (και) σήμερα, είναι πολύ ΠΑΟΚ;
Δεν αναφέρομαι σε τίποτα ψαγμένους χαζοβιόληδες, ή ιντερνετικούς και ραδιοφωνικους σαχλαμάρες, από τους οποίους γέμισε ο τόπος τελευταία, που είτε πίστεψαν ότι ξαφνικά τα έμαθαν όλα κι ας μην ξέρουν που πέφτει η Σουρωτή, είτε γιατί είναι της άποψης πως όταν κράζεις και ισοπεδώνεις τα πάντα, γίνεσαι πιο σημαντικός στο μικρόκοσμό σου, αποκτάς «ρεύμα» και γίνεσαι σημείο αναφοράς.
Αναφέρομαι σ΄ αυτόν τον κόσμο, που μπαίνει σ΄ αυτό το τριπάκι και χάνει τις στιγμές, που μπορεί να του προσφέρει αυτή η ομάδα, μια ομάδα, που παίζει στα όριά της. Μια ομάδα, που είδατε στη Μόσχα τι μπορεί να κάνει. Μια ομάδα, που η αλήθεια είναι πως είναι στα τελευταία της, μ΄ αυτή τη μορφή, γιατί η ενδεκάδα της έχει μέσο όρο ηλικίας σχεδόν 32 χρόνια (η ΤΣΣΚΑ έχει γύρω στα 24). Αν αυτή η ομάδα, με την ικανότητα και το ταλέντο που έχει σήμερα, είχε μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 25 χρόνια, θα κόστισε 15 εκατομμύρια παραπάνω.
Εμείς σαν PAOK24, στο τριπάκι της ανθρωποφαγίας δεν μπήκαμε, ούτε θα μπούμε ποτέ και είστε πολλοί, που μας κατηγορείτε γι΄ αυτό. Επειδή και καλά είμαστε φίλοι του Χαλκιά, του Μπαλάφα και του Ίβιτς, επειδή φέραμε τον Σαλπιγγίδη, επειδή είμαστε λιβανιστήρια του Ζαγοράκη, επειδή θέλαμε να διώξουμε τον Κοντρέρας (διαβάστε τη συνέντευξή του στο PAOK24 να σας λυθούν οι απορίες), επειδή είναι κολλητός μας ο Χάβος και του κάνουμε πλάτες κι επειδή δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Προσωπικά για μένα, ο Χάβος είναι πολύ καλός προπονητής (ακόμη κι όταν χάνει από τον Πανιώνιο) κι ας τον λένε Μάκη κι ας δούλευε πέρσι στον Αγροτικό Αστέρα. Ξέρω το πώς και πότε αποφασίστηκε να γίνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ξέρω και το γιατί ή αν θέλετε, τα κριτήρια. Γι΄ αυτό δεν τον έχω κράξει ποτέ. Και ξέρω επίσης, ότι δεν είναι σκουπίδι την Πέμπτη και Θεός την Τρίτη.
Για να μην μακρηγορώ, αυτή την ομάδα, μπορεί να την αναπολείτε σε λίγο καιρό ή σε ένα χρόνο, γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντέξει τη φυγή τόσων πολλών, μεγάλων σε αξία παικτών, που ήρθαν κι έδεσαν όλοι μαζί κι έκαναν μια μεγάλη ομάδα. Δεν θα βρεις Γκαρσία και Ίβιτς με 350, δεν θα βρεις Βιεϊρίνια με 270, δεν θα βρεις Λίνο με 300. Είναι δύσκολο να βρεις ακόμη και Κοντρέρας με 600, τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν. Δεν θα βρεις ούτε Σνάουτσνερ με 150!
Όπως δεν βρήκες και Σάντος με 600, όταν τον έψαχνες, γιατί οι Σάντος δεν κάνουν λιγότερο από ενάμισι εκατομμύριο και δεν βρίσκονται και εύκολα.
Αγαπήστε την, λοιπόν, αυτή την ομάδα λίγο παραπάνω, ειδικά στις στραβές της, και δώστε της την ευκαιρία, να βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτά, που μπορεί να βγάλει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόση ανάγκη να πάει ο κόσμος να τον χειροκροτήσει στην επιστροφή από τη Μόσχα, όσο να τον χειροκροτήσει, αν δεν κερδίσει π.χ. την κάθε Καβάλα.
Γιατί οι χαρές, που μπορεί να προσφέρει αυτή η ομάδα, δεν τέλειωσαν με την περηφάνια που σας έδωσε με τη μπάλα, που έπαιξε στη Μόσχα.
Υ.Γ. Αυτή είναι η άποψή μου γι΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ, και δεν θα αλλάξει, ακόμη κι αν αποτύχει παταγωδώς στους δύο στόχους, που του απέμειναν στην Ελλάδα. Συμβόλαιο ότι θα πετύχει, δεν υπογράφει κανείς. Η προσπάθεια, όμως, γίνεται. Λάθη έχουν γίνει, κάποια ενδεχομένως να είναι και μεγάλα, αλλά ποιος προσπαθεί για κάτι και δεν κάνει λάθη;

http://blog.paok24.com/?p=923
είναι δυνατόν ρε γμτ να χαλάει το σωστότατο μήνυμά του με το να μας κολάει στη μούρη οτι λογικά το καλοκαίρι, άντε του χρόνου η ομάδα αυτή θα διαλύσει επειδή δεν θα μπορέσεις να κρατήσεις και να αντικαταστήσεις παίκτες επάξια; δηλαδή αυτό πρέπει να μας μένει σήμερα; αγαπήστε τους περισσότερο επειδή τους χάνουμε; :yellowcard:
kos

Δημοσίευση από kos »

οταν μετα απο μια τετοια εμφανιση βγαινει και νομιζει οτι βρηκε την ευκαιρια να την πει στον κοσμο, τοτε κανει μπαμ οτι εχουμε να κανουμε με κομπλεξικο ανθρωπο.
μας την λετε οταν δεν παει καλα η ομαδα και κανουμε τουμπεκι? σαν την λεμε οταν παει καλα.
οσο για τα περι ανθρωποφαγιας απο τους ανθρωπους του συγκεκριμενου σαιτ.....
ας το αφησουμε καλυτερα. και στο τρυπακι της ανθρωποφαγιας εχουν μπει, και κολλητοι με ανθρωπους της ομαδας ειναι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε”