kos έγραψε:
εμπορικοι χωροι: εδω ειναι το μεγαλο προβλημα. πρωτα πρεπει να ξεκαθαριστει ποιοι ειναι οι εμπορικοι χωροι που θα κανουν την επενδυση βιωσιμη. τους μινιμουμ εμπορικους χωρους που πρεπει να εχει το γηπεδο. απο αυτο θα εξαρτηθει εαν μπορει να γινει στην τουμπα. εαν περασει μια λογικη του να κανουμε το γηπεδο εκει που μπορουμε να βγαλουμε τα περισσοτερα τοτε δυστηχως παμε ανατολικα. δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβει κανεις το γιατι. δυτικα δεν υπαρχει ουτε ενα εμπορικο κεντρο που να μαζευει κοσμο. τυχαιο? δεν νομιζω. εαν περασει η λογικη του οτι το γηπεδο ειναι το σημαντικο και οχι οι εμπορικοι χωροι αρα ψαχνουμε οχι την κονομα αλλα αυτο που απλα θα χρηματοδοτησει το γηπεδο τοτε η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ισως να μην υπαρχει λογος να φυγουμε απο την τουμπα. εαν παλι δεν μας παιρνει η τουμπα τοτε με αυτη την λογικη το ανατολικα δεν ειναι μονοδρομος.
Δε μένω μέσα στη Θεσσαλονίκη ώστε να ξέρω τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε περιοχή .Πχ για αυτό που αναφέρεις ότι ανατολικά θα είναι πιο εύκολο να βγάλουμε περισσότερα , δε καταλαβαίνω τί εννοείς ... Σε παρακαλώ ενημερώστε με
Αυτό που ξέρω είναι ότι στο μοντέλο διοίκησης που έχουμε , ΙΣΩΣ να είναι απαραίτητα αυτά τα επιπλέον χρήματα...όχι μόνο τα μίνιμουμ απαραίτητα για να είναι η επένδυση βιώσιμη.
Αλλά και πάλι , ποιός είναι αυτός που θα πάρει τέτοια ιστορική απόφαση ?
Ποιός είναι αυτός που θα βάλει στη ζυγαριά ...από τη μια τη δεδομένη ιστορική σημασία της περιοχής της Τούμπας ...και απο την άλλη τη δεδομένη ανάγκη του συλλογου του ΠΑΟΚ για επιπλέον έσοδα στις δύσκολες εποχές που ζούμε?
Εγώ άποψη έχω. Και αυτή με προτρέπει να κοιτάξω μπροστά. Ονειρεύομαι αυτόνομα και δυνατά ΟΛΑ τα τμήματα του ερασιτέχνη(με τη βοήθεια των έξτρα εσόδων απο το γήπεδο). Για μένα αυτό έχει τη ΜΕΓΙΣΤΗ προτεραιότητα. Με το συγκεκριμένο σκεπτικό , θα δεχόμουν νέο γήπεδο ακόμα και στη Θάσο.
Αλλά είναι προφανές ότι η άποψή μου δε στηρίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες και προτάσεις, αλλά σε ένα γενικό μπούσουλα.
Κι όσο για το καλύτερό μας σύνθημα ...που λέει για Τούμπα....
Τούμπα είναι όπου παίζει ο ΠΑΟΚ και υπάρχει κόσμος του στις κερκίδες.