Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Σε ποια περιοχή θέλετε να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Στην Τούμπα;
781
52%
Στην Πυλαία;
366
24%
Στο Στρατόπεδο Καρατάσιου;
227
15%
Στη Νέα Μεσσήμβρια;
54
4%
Κάπου αλλού;
67
4%

Σύνολο ψήφων: 1495

kos

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Δημοσίευση από kos »

kos έγραψε:εαν περασει μια λογικη του να κανουμε το γηπεδο εκει που μπορουμε να βγαλουμε τα περισσοτερα τοτε δυστηχως παμε ανατολικα. δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβει κανεις το γιατι. δυτικα δεν υπαρχει ουτε ενα εμπορικο κεντρο που να μαζευει κοσμο. τυχαιο? δεν νομιζω.
τιποτα δεν ειναι τυχαιο. ενω η δυτικη θεσσαλονικη ειναι πιο πυκνοκατοικημενη σχεδον ολες οι μεγαλες εμπορικες επενδυσεις εχουν γινει ανατολικα. και δεν ειναι προβλημα χωρου. η αγοραστικη δυναμη των κατοικων της ανατολικης θεσ/νικης ειναι μεγαλυτερη απο αυτη των κατοικων της δυτικης θεσ/νικης.

εαν περασει η λογικη του που μπορουμε να βγαλουμε φραγκα απο εμπορικους χωρους θα επιλεξουν ανατολικα.
να το πω διαφορετικα. ειναι ευκολοτερο να χρηματοδοτηθει ενα προτζεκτ γηπεδου στην ανατολικη θεσσαλονικη παρα ενα στην δυτικη θεσσαλονικη. δυστηχως....
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

Και μην ξεχνάτε και το παράδειγμα της Βαλένθια..
Ξεκίνησε ένα πρότζεκτ πολύ ακριβό για ένα φανταστικό γήπεδο αλλά πλέον δεν μπορεί να το ολοκληρώσει γιατί πολύ απλά δεν έχει τους πόρους για να το κάνει..
Καλό είναι να έχουμε και αυτά τα παραδείγματα στα υπ'όψην.. :pano:
giapas

Δημοσίευση από giapas »

kos έγραψε: εμπορικοι χωροι: εδω ειναι το μεγαλο προβλημα. πρωτα πρεπει να ξεκαθαριστει ποιοι ειναι οι εμπορικοι χωροι που θα κανουν την επενδυση βιωσιμη. τους μινιμουμ εμπορικους χωρους που πρεπει να εχει το γηπεδο. απο αυτο θα εξαρτηθει εαν μπορει να γινει στην τουμπα. εαν περασει μια λογικη του να κανουμε το γηπεδο εκει που μπορουμε να βγαλουμε τα περισσοτερα τοτε δυστηχως παμε ανατολικα. δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβει κανεις το γιατι. δυτικα δεν υπαρχει ουτε ενα εμπορικο κεντρο που να μαζευει κοσμο. τυχαιο? δεν νομιζω. εαν περασει η λογικη του οτι το γηπεδο ειναι το σημαντικο και οχι οι εμπορικοι χωροι αρα ψαχνουμε οχι την κονομα αλλα αυτο που απλα θα χρηματοδοτησει το γηπεδο τοτε η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ισως να μην υπαρχει λογος να φυγουμε απο την τουμπα. εαν παλι δεν μας παιρνει η τουμπα τοτε με αυτη την λογικη το ανατολικα δεν ειναι μονοδρομος.

Δε μένω μέσα στη Θεσσαλονίκη ώστε να ξέρω τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε περιοχή .Πχ για αυτό που αναφέρεις ότι ανατολικά θα είναι πιο εύκολο να βγάλουμε περισσότερα , δε καταλαβαίνω τί εννοείς ... Σε παρακαλώ ενημερώστε με

Αυτό που ξέρω είναι ότι στο μοντέλο διοίκησης που έχουμε , ΙΣΩΣ να είναι απαραίτητα αυτά τα επιπλέον χρήματα...όχι μόνο τα μίνιμουμ απαραίτητα για να είναι η επένδυση βιώσιμη.
Αλλά και πάλι , ποιός είναι αυτός που θα πάρει τέτοια ιστορική απόφαση ?
Ποιός είναι αυτός που θα βάλει στη ζυγαριά ...από τη μια τη δεδομένη ιστορική σημασία της περιοχής της Τούμπας ...και απο την άλλη τη δεδομένη ανάγκη του συλλογου του ΠΑΟΚ για επιπλέον έσοδα στις δύσκολες εποχές που ζούμε?

Εγώ άποψη έχω. Και αυτή με προτρέπει να κοιτάξω μπροστά. Ονειρεύομαι αυτόνομα και δυνατά ΟΛΑ τα τμήματα του ερασιτέχνη(με τη βοήθεια των έξτρα εσόδων απο το γήπεδο). Για μένα αυτό έχει τη ΜΕΓΙΣΤΗ προτεραιότητα. Με το συγκεκριμένο σκεπτικό , θα δεχόμουν νέο γήπεδο ακόμα και στη Θάσο.

Αλλά είναι προφανές ότι η άποψή μου δε στηρίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες και προτάσεις, αλλά σε ένα γενικό μπούσουλα.

Κι όσο για το καλύτερό μας σύνθημα ...που λέει για Τούμπα....
Τούμπα είναι όπου παίζει ο ΠΑΟΚ και υπάρχει κόσμος του στις κερκίδες.
kos

Δημοσίευση από kos »

giapas έγραψε:
Δε μένω μέσα στη Θεσσαλονίκη ώστε να ξέρω τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε περιοχή .Πχ για αυτό που αναφέρεις ότι ανατολικά θα είναι πιο εύκολο να βγάλουμε περισσότερα , δε καταλαβαίνω τί εννοείς ... Σε παρακαλώ ενημερώστε με
εργαψα την γνωμη πιο πανω και ελπιζω να σε καλυψα.

δεν ειναι φιλε μου μ@λ@κ@ς ο ικεας που πηγε ανατολικα, ουτε πηγε εκει επειδη δεν μπορουσε να βρει οικοπεδο στον ευοσμο. και δεν ειναι μονο ο ικεας, ειναι και ο κοσμος, ειναι και ο χοντος, ειναι και ο βιλατζ και αρκετοι αλλοι.

ξερεις κανεναν που να εριξε φραγκα για να κανει εμπορικους χωρους δυτικα? ενα σιτι γκειτ εγινε και αυτο θα κλεισει εαν δεν εχει κλεισει ηδη.
fuzztone έγραψε: Γήπεδο στην Τούμπα ικανοποιητικού μεγέθους (35-40χιλ) με κάποιους εμπορικούς χώρους ΓΙΝΕΤΑΙ!

Εμπορικό κέντρο στην Τούμπα και λίγο γήπεδο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
+1
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Ανατολικά είναι πιο... "πολυτέλεια" να το πω. Μεγαλύτεροι δρόμοι, μεγαλύτερα σπίτια, πιο ακριβά όλα, πιο σικ ρε παιδί μου.

Δυτικά είναι πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές, με πολλά στενάκια, χαμηλές τιμές κτλ.

Όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα γίνονται προς τα ανατολικά. Ο κόσμος που μένει εκεί έχει την ευχέρια να ψωνίζει από τέτοια μαγαζιά. Δυτικά παρ' ότι υπάρχουν περισσότεροι κάτοικοι, τα λεφτά που ξοδεύονται σε τέτοιες αγορές είναι λιγότερα...

Το είπα όσο πιο απλά μπορούσα...

Από την άλλη όμως οι περισσότεροι οπαδοί μας είναι στα δυτικά της πόλης. Για παράδειγμα κοιτάξτε που έχουμε ΣΦ... Ανατολικά παίζουν λίγα πράγματα, ενώ δυτικά σε κάθε συνοικία έχουμε και έναν...
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Νομίζω πως αν υπάρχει μία πιθανότητα να γίνει γήπεδο στην Τούμπα και να χωρέσουν και κάποιοι εμπορικοί χώροι τότε και σε αντίθεση μ' αυτό που είπε ο kos το maximum θα πρέπει να είναι οι 35000.
Και ασχέτως εμπορικών χώρων ή που θα χτιστεί το νέο γήπεδο μιά τέτοια χωρητικότητα την θεωρώ ιδανική.
Δεν θα φαίνεται άδειο (ή τουλάχιστον τόσο άδειο) όταν θα βρίσκονται 15000 χιλ. μέσα πράγμα που δεν θα είναι και τόσο σπάνιο ενώ ας μην ξεχνάμε πως και ο γάβρος που έχει πολύ κόσμο και έχει σαν έδρα την χαβούζα των 4-5 εκ. έχει γήπεδο 33000 θεατών....μιά χαρά θα είναι λοιπόν κατ' έμέ οι 35000 και δε θα με χάλαγε και με 32-33000 αν απ' αυτήν την περικοπή μπορούν να κερδηθούν εμπορικοί χώροι,που δεν είναι το βίτσιο κανενός απ' όσους γράφουμε εδώ μέσα στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, είναι όμως απαραίτητοι για να χτιστεί το νέο γήπεδο ενώ σίγουρα όσο μικρότερη η χωρητικότητα τόσο θα πέσει και το κόστος κατασκευής.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Κατάλαβα...επομένως είναι πολύ λογικό η χρηματοδότηση για Ανατολικά να είναι πιο εφικτή.

Και πάλι είναι πολύ δύσκολη απόφαση σε όποιον τη πάρει.
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

gika έγραψε:...
Όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα γίνονται προς τα ανατολικά. Ο κόσμος που μένει εκεί έχει την ευχέρια να ψωνίζει από τέτοια μαγαζιά. Δυτικά παρ' ότι υπάρχουν περισσότεροι κάτοικοι, τα λεφτά που ξοδεύονται σε τέτοιες αγορές είναι λιγότερα...
...
αν και εντελως οφτοπικ, θα το σχολιασω γιατι δεν αντεχω αυτο το μυθο. Δουλευω σ ενα απ τα μεγαλα πολυκαταστημα της περιοχης και με σιγουρια μπορω να πω πως περιπου το 30% των πελατων προερχεται απ τις δυτικες συνοικιες, με ποσοστο τζιρου γυρω στο 35%. Αυτα για το συγκεκριμενο μυθο... Άλλοι είναι οι λόγοι που επιλέγονται αυτές οι περιοχές (βασικό και η εύκολη πρόσβαση από Χαλκιδική ;) )

υ.γ. αν και το χω γραψει αρκετες φορες εδω μεσα... γηπεδο ουτε ανατολικα, ουτε δυτικα... ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΟΝΟ!! :nairepaok:

υ.γ.2: εδω μας ερχονται γιδια απ του διαολου τη μανα για μαλακιουλες των 2ευρω... ε ιταλε?? :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Ξαναποστάρω
brigate4 έγραψε:
bono4 έγραψε:Το γήπεδο πρέπει να μεταφερθεί δυτικά, εκεί που χτυπάει ΕΝΤΟΝΑ η καρδιά του ΠΑΟΚ και νομίζω ότι η λύση του στρατοπέδου Καρατάσσου είναι ΙΔΑΝΙΚΗ :twisted: :twisted: :twisted: :pano: :pano: :pano:
Όχι βέβαια.Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι ΠΑΟΚ=δυτικά και να τους αφήνεις τα ανατολικά κάτι που δεν ισχύει φυσικά.Τούμπα ή Κέντρο.Μέσα στη πόλη για διάφορους λόγους αλλά πιο σημαντικό: να κυκλοφορούν τα παοκτσάκια ελεύθερα κ ωραία με τα κασκόλ κ τις μπλούζες να πηγαίνουν με τα πόδια κ τα μηχανάκια στο γήπεδο.Να ξαναγυρίσει ο ΠΑΟΚ στο...συντριβάνι.Φανταστείτε το γήπεδο πχ στη ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης! Γιορτή σκέτη.Και μη μου πείτε για το κυκλοφοριακό γιατί απλά σχεδόν όλοι δεν θα παίρνουμε τα αμάξια μας.Και με το μετρό -έστω κι αν αργήσει- μια χαρά είσαι και όλα τα λεωφορεία βολεύουν...Αλλιώς Τούμπα.ΌΧΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ.
Πάνω-κάτω τα ίδια θα λεγα και για ανατολικά.Συνέχεια λέτε για το πάρκινγκ.Σόρι, παιδιά αλλά όταν στο PAOK SPORTS ARENA έχει πάνω από 1500 άτομα τρώω περισσότερη ώρα.Νομίζετε πως σε ένα γήπεδο με 30-35 χιλιάδες κόσμο ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ απ΄ότι στη Τούμπα θα μπαίνετε και θα βγαίνετε σε 5 λεπτά?
Μάλιστα για να το δικαιολογήσετε λέτε για τους Παοκτσήδες της επαρχίας.
Εγώ που έχω πολλούς φίλους από άλλες πόλεις κανείς δεν διαμαρτύρεται.Ισα-ίσα το συναίσθημα που νιώθουν όταν φθάνουν κοντά στο γήπεδο -ναι,έστω περπατώντας και αρκετά- δεν το αλλάζουν με τίποτα.
Νομίζετε πως οι φίλαθλοι των ξένων ομάδων περπατούν λιγότερο ακόμα και για τα νέα τους γήπεδα? Άντε γιατί θα τρελαθούμε.
Άλλοι λέτε για τις αγωγές που θα γίνουν εναντίον του γηπέδου στη Τούμπα.
Τα ίδια λέγαν και στη Ν.Φιλαδέλφεια και τώρα τους παρακαλάν να γυρίσουν...
Μια χαρά γηπεδάρα γίνεται στη Τούμπα.Αν κάποιοι ονειρεύεστε 50.000 γήπεδο ξυπνήστε! χωρίς τα διαρκείας ο ΠΑΟΚ με το ζόρι κάνει σολντ-άουτ.Ψέματα λέω μήπως? εκτός αν περιμένετε να αποκλείσετε τον Άγιαξ και τη Νάπολι για να πάτε στο γήπεδο.Τον Κόκκαλη κορόιδο τον έχετε που έκανε 35.000?
Τώρα αρχίσαμε συζήτηση για το που συμφέρει να γίνει το εμπορικό κέντρο :shock: :shock: :shock:
Ρε ΠΑΟΚτσήδες είστε εσείς?
Αν ήμουν ερπετό θα παρακαλούσα να φύγει ο ΠΑΟΚ απ τη Τούμπα
yiannisPAOKitalia

Δημοσίευση από yiannisPAOKitalia »

Γήπεδο στην Τούμπα ή στην ΔΕΘ ή σε άλλο πλανήτη!

novito έγραψε:υ.γ.2: εδω μας ερχονται γιδια απ του διαολου τη μανα για μαλακιουλες των 2ευρω... ε ιταλε?? :mrgreen:
Όποιος έχει σκοπό να πάει, ας ενημερώσει καμιά βδομάδα πιο νωρίς, για να φροντίσει ο novito-δημόσιος υπάλληλος να κανονίσει να δουλεύει εκείνη τη μέρα...
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Που δουλεύει ο ξανθομαλλούσας να τον κάνουμε κανα ντου;;; :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
aggmet

Δημοσίευση από aggmet »

μακαρι ρε παιδια να γινει στην τουμπα το νεο στολιδι
παντως και να γυρισει ο ζαγορ να μας πει οτι δεν γινεται, θα το πνιξω μεσα μου
αλλα μακαρι
ελπιζω τωρα που αναφερθηκε ,να παρουν μπρος ολοι οι μηχανισμοι
Άβαταρ μέλους
Billy4

Δημοσίευση από Billy4 »

Για μένα το μόνο ρίσκο που έχει η Τούμπα είναι ότι για ένα χρόνο θα μείνουμε χωρίς γήπεδο. Και στο κράτος που είμαστε αυτό είναι επικίνδυνο.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον aggmet ότι θα ξενερώσουμε μέσα μας αν γίνει αλλού αλλά θα πρέπει να το καταπιούμε εφόσον βγει επίσημο πόρισμα ότι δεν γίνεται να χτιστεί εκεί.

Αν γίνει αλλού όμως, θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει για την εύκολη πρόσβαση σε αυτό και για αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο. Ακόμα και με δωρεάν μεταφορά με συγκεκριμένη γραμμή τη μέρα των αγώνων.
Άβαταρ μέλους
Caballo Viejo

Δημοσίευση από Caballo Viejo »

Καλύτερα αλλού, διότι αν "πέσει" η Τούμπα δύσκολα θα ξαναχτιστεί κάτι εκεί. Έτσι την πάτησε και η κούλα. Μακριά και μακριά.

Άσε που θα μείνει και η Τούμπα, να παίζουμε κανένα κυπελάκι... ;)
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Πάλι αρχίσαμε τα ίδια ...

κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια ...

Ας βγουν να μας πουν τα δεδομένα για να μπορούμε να κρίνουμε και να πούμε την άποψή μας.

Αν δεν ξέρουν τότε να μας καλέσουν να ψάξουμε εμείς τα δεδομένα. Δόξα το θεό έχει παοκτσάκια που το κατέχουν το άθλημα.

Κατά τα άλλα σας έχω πει ότι αυτή την στιγμή δεν γίνεται εύκολα γήπεδο. Έχουν στερέψει οι κάνουλες και για να το κάνεις πρέπει να σου πάρουν και τα βρακιά. Όταν λέω αυτή την στιγμή εκτιμώ ότι η κατάσταση θα πάει έτσι για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκα. Να δούμε τι θα γίνει με τον Ηρακλή που κάνει 45 εκατ.

Το να ανοίξει το θέμα με το γήπεδο να ανοίξει ... ναι ... να ψαχτούν τα δεδομένα ... Αλλά μέχρι εκεί ... να είμαστε ρεαλιστές ...

Αυτά για όσους δεν ξέρουν για να μαθαίνουν.

Εμένα αν δεν γίνει μεγάλο γήπεδο μου αρκεί η Τούμπα με μία ανακαίνιση του 1ος χρόνου και των 12-16 εκατ ευρώ. Για 15 χρονάκια ακόμα μία χαρά θα είναι. Θα φέρει τα λεφτά του πίσω εντός εξαετίας

Αν πάνε κάποιοι να κάνουνε κοτέτσι των 35 χιλιάδων που να στοιχίζει κανένα 90άρι θα με βρούνε μπροστά τους σε όλους τους τόνους ως προδότες του ΠΑΟΚ. Η ασχετίλα έχει και όρια .... Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”