Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
denis

Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Δημοσίευση από denis »

Είδα το Ντοκιμαντέρ Once Brothers όπου 20 χρόνια μετά, ο Ντίβατς μιλάει για τον Ντράζεν Πέτροβιτς σε μια συγκινητική εξομολόγηση πολύ ωραίο :!: :!:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Νέα επίθεση από Παπαδόπουλο

Αρχικά ο Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην αδυναμία που έχει ο ΕΣΑΚΕ να συνεχίσει ένα παιχνίδι χωρίς την παρουσία των παικτών… «Μα και να θέλει ο κ. Οικονομίδης να παίξει μπάσκετ χωρίς εμάς, ούτε το κατάλληλο ύψος έχει ούτε όμως και τα άλλα προσόντα. Με όλο το σεβασμό. Κάνουν συναντήσεις για μας, χωρίς εμάς; Λένε ότι θα μας κάνουν διακοπή συμβολαίου αν προχωρήσουμε με την απεργία το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν. Ούτε να εμποδίσουν να ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Χούντα έχουμε; Καταλαβαίνουν όλοι οι συμπαίκτες μας, ακόμη και οι ξένοι πόση σημασία έχει η κινητοποίησή μας. Πόσο μάλλον οι νεαροί – έφηβοι συμπαίκτες μας. Υπάρχουν βέβαια και διαφωνίες, αλλά ακόμη κι αυτοί που ψήφισαν κατά, τάχθηκαν στο πλευρό μας. Κι αν καταφέρουμε κάτι, θα το καρπωθούν όλοι, ακόμη και όσοι ψήφισαν κατά”, είπε ο «Λάζος» που είχε σκληρά λόγια και για την ομοσπονδία του μπάσκετ: «Η ομοσπονδία δεν μπορεί να διοργανώσει υην Α1, δεν μπορεί να διοργανώσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ούτε τα παιδικά πρωταθλήματα μπορεί ούτε και το Κύπελλο όπως γίνεται. Στην Α2 υπάρχουν ανασφάλιστοι παίκτες και γίνεται πρωτάθλημα με ΤΑΚ, ΚΑΕ και “ερασιτεχνικές” ομάδες! Και σε Β΄-Γ΄ εθνική που είναι ερασιτεχνικές, θέλουν δελτία. Δεν συμβαδίζουν όμως αυτά. Πρέπει να καταλάβουμε άλλωστε την έννοια του ερασιτεχνικού, του μαζικού και του επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν μπορείς να έχεις ερασιτέχνες παίκτες και να τους θες σε διπλές προπονήσεις καθημερινά και στην προετοιμασία να λείπουν ένα μήνα από το σπίτι τους. Και να μην μπορούν να κάνουν άλλη δουλειά για να ζήσουν. Ερασιτέχνης λέγεσαι όταν κάνεις άλλη δουλειά και παίζεις μπάσκετ σαν χόμπι, όταν στο επιτρέπει το πρόγραμμά σου. Είναι παράλογο όμως να θες ερασιτέχνες παίκτες, αλλά με επαγγελματικές υποχρεώσεις».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ που μίλησε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καβάλα, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρχει υπέρμετρος εγωισμός μεταξύ των πλευρών και να οδηγεί την κατάσταση στα άκρα, αλλά απάντησε… «Λένε κάποιοι παράγοντες ότι θα πάρουν την ομάδα τους και θα πάνε σε άλλη λίγκα. Μακάρι να φύγουμε όλοι σε άλλη λίγκα. Αυτή που έχουμε δεν υπάρχει! Αυτή το μόνο που κάνει είναι κακό στο ελληνικό μπάσκετ! Λένε ότι εγώ είμαι το μπάσκετ και παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτάνε παίκτες και προπονητές. Καμία όμως απόφαση, καμία αλλαγή ή τροποποίηση κανονισμών δεν μπορεί να γίνει χωρίς διάλογο και συζήτηση από όλους τους εμπλεκόμενους. Κι όχι να τις μαθαίνουμε από δελτία Τύπου. Εμείς δεν δείχνουμε κανέναν εγωισμό. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ το διάλογο. Ο αγώνας μας ξεκινά το Σάββατο. Θα δείξουμε πόσο ενωμένοι είμαστε. Δεν καταλαβαίνουμε από νταβατζιλίκια. Δεν μπορεί οι ομάδες να λένε στους παίκτες “θα κάνουμε ότι σας πούμε, επειδή πληρώνουμε”. Θα είμαστε παρόντες στα γήπεδα και θα απεργήσουμε. Κι αν θέλουν οι ομάδες, ας κάνουν πρωτάθλημα μόνες τους. Προσπαθούμε για το καλό του μπάσκετ και όλοι οι λογικοί άνθρωποι είναι μαζί μας. Όσοι βαρέθηκαν ένα πρωτάθλημα αναξιόπιστο, με επεισόδια, στο οποίο δεν ξέρεις ποιες ομάδες αρχίζουν και ποιες τελειώνουν, αν θα τελειώσει και με όλα αυτά τα έκτροπα, είναι μαζί μας. Και οι προπονητές είναι μαζί μας γιατί είναι μέρος του παιχνιδιού. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν. Όπως δεν γίνεται ούτε χωρίς διαιτητές ούτε χωρίς παράγοντες. Πρέπει όμως όλοι να συμφωνήσουν σε μία βάση. Ακόμη και η Ομοσπονδία, η “μάνα”, πρέπει να παίρνει από όλους και να διαχειρίζεται την γνώμη όλων. Δεν θέλουμε να κάνει χατίρια σε μας. Δεν μπορεί όμως και να μας απαξιώνει. Να ακούει όλες τις απόψεις. Κι όχι να μην ακούει εμάς».
http://www.superbasket.gr/?c=420&a=131965
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Έκλεισε και Κυρίτση ο Γαμπιεράκης!

Ο Αλέξης Κυρίτσης είναι το νέο "χτύπημα" του Παντελή Γαμπιεράκη στον Ηλυσιακό! Ο πρώην παίκτης της Καβάλας έπειτα από συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Ιλισίων και τη Δευτέρα το πρωί, θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Παντελής Γαμπιεράκης, εξήγησε στον Αλέξη Κυρίτση, τα πλάνα που έχει για τον Ηλυσιακό και ο έμπειρος αθλητής, διαπιστώνοντας τον άνεμο αλλαγής και τη νέα πνοή που έχει φέρει ο νέος παράγοντας στους «κιτρινόμαυρους», θα ενισχύσει τη φετινή προσπάθεια της ομάδας.
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... itsis.html
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ποσα μπορει να εδωσε ο ηλισιακος στον κυριτση ρε γμτ.Κατι τετοια βλεπω και τρελαινομαι.

Υ.Γ Με σοκαρε πραγματικα η ειδηση του θανατου του Φασουρα.Εχω φορεσει την φανελα του περιστεριου ως περιστεριωτης και εγω, τον ηξερα εστω και λιγο προσωπηκα, ηταν πολυ καλο παλικαρι.Κριμα να φευγουν τοσο νεοι ανθρωποι.
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Δημοσίευση από Makis4444 »

palok έγραψε:Ποιος είδε τον Θανάση Γιαννακόπουλο και δεν τον φοβήθηκε στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού επιτέθηκε φραστικά στον Λάζαρο Παπαδόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το μπάσκετ είμαι εγώ " τόνισε χαρακτηριστικά.
Σιγα ρε ταπα......
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

και συνεχάει ο τάπας:

"Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ομάδων της Α1. Όλοι θέλουμε το συμφέρον του μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Υπήρχαν διαφωνίες, καθώς κάποια πράγματα τα βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά είμαστε ενωμένοι. Η απεργία πρέπει να σταματήσει. Μπορεί ορισμένα αιτήματα των παικτών να είναι δίκαια, όμως, κάποια είναι άδικα. Επιπλέον δεν γίνεται να τα συζητάμε μια μέρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μας είπαν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί.. Το μπάσκετ είμαστε εμείς και αυτοί. Δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για να τα απολαμβάνουν και τώρα μας πουλάνε μούρη και έχουν εξτρεμιστικές απόψεις. Το λάθος ξεκίνησε από τρόπο που χειριζόταν ο ΕΣΑΚΕ τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και ο Καρατζάς. Δεν παίρναμε κρατική επιχορήγηση και αρκούμασταν στα τηλεοπτικά. Κάποιοι επενδύουν πολλά και κάποιοι άλλοι φυτοζωούν. Δεν μπορεί το κράτος να δίνει ψίχουλα και να καθορίζει τις διατάξεις. Αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ. Βασιλακόπουλο που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός του μπάσκετ. Πρέπει να δώσει λύση και θα σταθούμε δίπλα του."
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... -psak.html

και άλλοι αντιεξουσιαστές στην εξουσία μας βγήκανε...
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών και οκτώ μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην καλαθοσφαιριστή Μιχαήλ Μισούνοφ, για «κατοχή οπλοστασίου».

Ο 46χρονος παλαίμαχος σύμφωνα με τη δικογραφία κατείχε μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών RΡG. Στο δικαστήριο ο Μισούνοφ υποστήριξε ότι το οπλοστάσιο το παρέλαβε για φύλαξη από φιλικό του άτομο που δεν ζει πια και δραστηριοποιούνταν κατά το παρελθόν σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης.

Μαζί με τον κατηγορούμενο κάθισε και ο λογιστής του, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πιστόλια, φυσίγγια και σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών, με το δικαστήριο να του επιβάλλει εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

gazzetta.gr
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

στη χαλκίδα, δύο βήματα από το σπίτι μου τον έχουνε. έχω βάλει τον πατέρα μου να παραφυλάει στη βεράντα μην μας πάρει τα συλλεκτικά τρίποντα που έχω κρυμμένα...
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

obanebane έγραψε:Ποινή κάθειρξης δέκα ετών και οκτώ μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην καλαθοσφαιριστή Μιχαήλ Μισούνοφ, για «κατοχή οπλοστασίου».

Ο 46χρονος παλαίμαχος σύμφωνα με τη δικογραφία κατείχε μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών RΡG. Στο δικαστήριο ο Μισούνοφ υποστήριξε ότι το οπλοστάσιο το παρέλαβε για φύλαξη από φιλικό του άτομο που δεν ζει πια και δραστηριοποιούνταν κατά το παρελθόν σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης.

Μαζί με τον κατηγορούμενο κάθισε και ο λογιστής του, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πιστόλια, φυσίγγια και σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών, με το δικαστήριο να του επιβάλλει εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

gazzetta.gr
Κάτω τα χέρια από τον Μίσκο.
Ο αγώνας θα δικαιωθεί.
Ναυλώνω πούλμαν για Χαλκίδα.
Κανένας μαφιόζος πρώην μπασκετμπολίστας όμηρος στα χερια του κράτους.

Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έτρωγα με τους γονείς μου και κάτι συγγενείς σε ένα εστιατόριο το "Αριστοξένειο", το οποίο άνηκε σε ένα απατεώνα εργολάβο ονόματι Ορέστης Μπακατσέλος, ο οποίος είχε διαρρεύσει ένα φεγγάρι πως θέλει να πάρει τον ΠΑΟΚ για λόγους προφανώς δημοσιότητας.
'Ετρωγε και ο Μίσκο με τη γυναίκα του και ένας θείος μου πήγε και του ζήτησε αυτόγραφο για να μου το χαρίσει.
Του είπα να το κρατήσει αυτός γιατί εγώ είμαι ΠΑΟΚ.
Κόκκαλο ο θείος.

Τον Μίσκο πριν λίγα χρόνια τον έβλεπα καθημερινά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ερχόταν να πάρει το παιδί του που έκανε μαθήματα.
Θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο μαφιόζικη μουτσούνα είχε.
Καμιά φορά τα φαινόμενα δεν απατούν.
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

palok έγραψε:"Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ομάδων της Α1. Όλοι θέλουμε το συμφέρον του μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Υπήρχαν διαφωνίες, καθώς κάποια πράγματα τα βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά είμαστε ενωμένοι. Η απεργία πρέπει να σταματήσει. Μπορεί ορισμένα αιτήματα των παικτών να είναι δίκαια, όμως, κάποια είναι άδικα. Επιπλέον δεν γίνεται να τα συζητάμε μια μέρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μας είπαν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί.. Το μπάσκετ είμαστε εμείς και αυτοί. Δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για να τα απολαμβάνουν και τώρα μας πουλάνε μούρη και έχουν εξτρεμιστικές απόψεις. Το λάθος ξεκίνησε από τρόπο που χειριζόταν ο ΕΣΑΚΕ τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και ο Καρατζάς. Δεν παίρναμε κρατική επιχορήγηση και αρκούμασταν στα τηλεοπτικά. Κάποιοι επενδύουν πολλά και κάποιοι άλλοι φυτοζωούν. Δεν μπορεί το κράτος να δίνει ψίχουλα και να καθορίζει τις διατάξεις. Αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ. Βασιλακόπουλο που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός του μπάσκετ. Πρέπει να δώσει λύση και θα σταθούμε δίπλα του."
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... -psak.html
Κάπως έτσι πρέπει να τα είπε "παιδί μου, παιδάκι μου".. :D

[youtube]td1Zkw4Qw04[/youtube]
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Απορίες ενός ζαλισμένου μπασκετόφιλου...

Ο Νίκος Ζαχαριάδης έγραφε στο «Down Town» και εξέδωσε κιόλας σε βιβλίο τις (χιουμοριστικές) απορίες ενός ζαλισμένου Αθηναίου κι εγώ είπα σήμερα να ξεφουρνίσω τις απορίες ενός ζαλισμένου Έλληνα (όχι δημοσιογράφου, αλλά) μπασκετόφιλου...

Τις υποβάλλω λοιπόν, χωρίς να ελπίζω κιόλας να απαντηθούν, διότι τούτο αποτελεί το μείζον, που μπροστά στο έλασσον συνιστά πολυτέλεια. Η ελάχιστη προσδοκία που τρέφουμε είναι απλώς να αποφυλακιστεί η μπάλα που παραμένει δέσμια στα κάτεργα!
Απορίες ενός ζαλισμένου μπασκετόφιλου...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Να προσέλθουν ο ΠΣΑΚ και όλοι οι φορείς σε έναν ειλικρινή διάλογο με την πολιτεία προκειμένου, λέει, να ρυθμιστούν νομοθετικά όσα εκ των αιτημάτων των παικτών έχουν γίνει αποδεκτά. Εφόσον, καλοί μου άνθρωποι, τα αιτήματα έχουν γίνει αποδεκτά τότε γιατί πρέπει να συρθεί όλο το σύστημα σε διάλογο φτου κι από την αρχή;

2. Το πρωτάθλημα, λέει, θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο. Μάλιστα! Πήγαν η ΕΟΚ και τα αφεντικά των ΚΑΕ σε χειρομάντισσα ή σε καφετζού και τους το μαρτύρησε; Εκτός κι αν τζάμπολ να ‘ναι κι ό,τι να ναι, οπότε μπορεί να παίξει και ο... Ασπρούλιας, τον οποίο τιμώ διότι ως έφηβος είχε (αναγκαστεί να) αγωνιστεί στην παρωδία του 1991.

3. Το worst-case scenario: ο ΠΣΑΚ συνεχίζει την (κατ’ επίφασιν) απεργία του, ο ΕΣΑΚΕ ορίζει την αγωνιστική και οι ΚΑΕ εξαναγκάζουν τους ξένους και τους έφηβους τους να παίξουν. Είμαι πολύ ηθικολόγος εάν ρωτήσω πώς οι λεγάμενοι θα αντικρίσουν τους απεργούς συναδέλφους τους;

4. Για να μην αφήνω κενά στη... διήγηση, χαρακτηρίζω κατ’επίφασιν την απεργία, διότι τι σόι απεργία είναι αυτή στη διάρκεια της οποίας οι παίκτες προπονούνται, παίζουν φιλικά ματς και βεβαίως δεν διανοούνται να μποϊκοτάρουν την Ευρωλίγκα; Στο χωριό μου, μάγκες, αυτό δεν το λένε ούτε καν επίσχεση εργασίας, στην οποία κάποιος είναι ωσεί παρών στη δουλειά του, δηλαδή ναι μεν πηγαίνει, αλλά δεν εργάζεται.

5. Η ΕΟΚ (με τη σύμφωνη γνώμη των ΚΑΕ) καλεί τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία. Συμφωνώ και επαυξάνω, απλώς αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν τον κάλεσε και στην προχθεσινή σύσκεψη, ώστε να αρχίσει ακόμη γρηγορότερα ο... ειλικρινής διάλογος;

6. Συνέχεια εκ του προηγουμένου: ο ΠΣΑΚ συμπεριλαμβάνεται στους υπόλοιπους φορείς με τους οποίους θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία ο Βασιλακόπουλος, που εξουσιοδοτήθηκε, λέει, να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες; Να δω να αγαπιούνται ξαφνικά, να φιλιούνται και ν αγκαλιάζονται ο Λάζος με τον «Σωλήνα» και τι στον κόσμο!

7. Το μπάσκετ που είναι μπασκετάρα και όχι μπασκετάκι, καλέ μου πρόεδρε (της ΕΟΚ) είχε κανένα λόγο να κλειδαμπαρώσει τις πόρτες και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων; Τουλάχιστον το ’91 ο Καρατζάς, ο Κώτσης, ο Κόνιαρης και ο Λυχναράς και μας άφηναν όχι απλά να κρυφακούμε, αλλά να κρατάμε και (γραπτά ή μαγνητοφωνημένα) πρακτικά...

8. Επειδή έχω βαρεθεί να πιπιλάμε αυτήν την καραμέλα, μπορεί επιτέλους κάποιος να βγει και να δώσει διευθύνσεις και ονόματα εκείνων οι οποίοι (τάχα ή όντως) μηχανεύονται την περιθωριοποίηση και τη φθορά του μπάσκετ; Ποιοι κερατάδες είναι αυτοί και σε ποια φράξια ή σε ποια σέχτα ανήκουν; Εκπορεύονται άραγε από παραεξουσιαστικά κέντρα ή από... παραεκκλησιαστικές οργανώσεις Να τους ονοματίσουμε, διάβολε, να τους ξεμπροστιάσουμε, και να τους ρίξουμε εδώ και τώρα στην πυρά!

9. Υπάρχει στ’ αλήθεια σχέση αυτών των «ορισμένων» (όπως χαρακτηρίζονται) με ορισμένους (πάλι) χώρους του αθλήματος, όπου δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα; Σε ποιους ανήκουν αυτά τα αυτιά; Στους παίκτες; Στους προπονητές; Σε φορείς της αθλητικής ηγεσίας, που δεν γουστάρουν το μπάσκετ;

10. Ήταν τρόπος του λέγειν ή το εννοούσε ο Βασιλακόπουλος ότι «αν φύγει ο Οικονομίδης δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι, αλλά αν φύγουν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι, θα χάσει»; Προφανώς το εννοούσε, διότι αν το χρησιμοποίησε ως σχήμα λόγου, θα χρησιμοποιούσε πρώτο ενικό πρόσωπο, όπως επιβάλλουν το στοιχειώδες τακτ και η δόκιμη πρακτική...

11. Θα μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος από τους «τα φαιά φορούντες» του μπάσκετ και της Πολιτείας για ποιο λόγο σέρνονται εδώ και τριάμισι χρόνια τα (δίκαια, όχι όλα τα) αιτήματα των παικτών; Χρειάζεται δηλαδή ειλικρινής διάλογος εκ του μηδενός για να αρθεί το αντιδημοκρατικό και κόντρα σε κάθε λογική μέτρο που απαγορεύει σε έναν Έλληνα παίκτη να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, μεσούσης της σεζόν;

Αμ’ το άλλο; Είναι τέτοια η αναλγησία που κυριαρχεί στο θέμα της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παικτών της Α2 (για εβδομήντα ψωροχιλιάρικα, υποστηρίζει ο ΠΣΑΚ), ώστε να το πηγαίνουμε εδώ και τρία χρόνια από τον Άννα του ΙΚΑ στον Καϊάφα του ΤΕΒΕ;

12. Αφού ο Βασιλακόπουλος είναι ο θεός του μπάσκετ, όπως ασμένως τον αναγόρευσε χθες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, γιατί δεν κάνει κανένα γρήγορο θαυματάκι ώστε να λυθούν τα προβλήματα; Εδώ (στην Καινή Διαθήκη) κατάφερε να χορτάσει με ένα καρβέλι ψωμί και μια τσιπούρα όλους τους καλεσμένους στον εν Κανά γάμο, με τα μπασκετικά μικροπράγματα δεν θα βρει άκρη;

Όπως έγραψε και ο Φιλέρης στο «ΦΩΣ» (και το αντιγράφω όλο αυτό γιατί μου άρεσε ως ιδέα και ταιριάζει απολύτως στη σημειολογία) θα μπορούσε κιόλας να βροντοφωνάξει «Λάζαρε, δεύρο έξω» και να μην εννοεί βεβαίως τον φίλο του Ιησού, αλλά τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ...

13. Και για του Λάζαρου τη γούνα, όμως, έχω ράμματα και να με συμπαθά. Τι συνέβη και ενώ το ελληνικό μπάσκετ τον γνώριζε από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως ένα παιδί που στόμα είχε και μιλιά δεν είχε, ξαφνικά κάνει σαν να τον τσίμπησε μύγα τσε τσε; Το να αυτοανακηρυχθεί αρχιστράτηγος των πολεμικών επιχειρήσεων είναι λογικό εκ της θέσεως του, άρα και ανεκτό.

Το να αναγορεύεται όμως (με τη δική του αμετροέπεια και με την ανοχή των συντρόφων του) σε τιμητή των πάντων, σε γενικό εισαγγελέα του μπάσκετ και σε σύγχρονο Σπάρτακο είναι παράλογο όχι μόνο εκ της θέσεως, αλλά και εκ της (κομμουνιστικής) φύσεως του! Το μόνο που μένει είναι να βγουν και να κλείσουν τους δρόμους οι μπασκετμπολίστες και να φωνάζουν, όπως οι βαμβακοπαραγωγοί «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»! Κι ας μην αγωνίζονται για ν’ αυξήσουν τα κασέ τους...

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17011&subid=2&pubid=76862657
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

μάθαμε και το (μέχρις στιγμής) ρόστερ του αμαρουσσίου:

Μπελσερ, Γκαγκαλούδης, Ακεψεμαϊδης, Χουέρτας, Κογιαντίνοβιτς, Κόμματος, Χαριτόπουλος, Μπόγιτς, Νοέας, Βαβάτσικος, Σεφερίδης.
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ξέρει κανείς αν και πότε θα μειωθούν οι απαραίτητοι Έλληνες παίχτες από την 12άδα κάθε ομάδας? Κάτι τέτοιο είχε πάρει τ'αφτί μου...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πέντε θέλουν να παίξουν

Η πρόθεση των παικτών πέντε ομάδων να κατέβουν κανονικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος διαφοροποιεί πλέον την υπόθεση απεργία του ΠΣΑΚ και φέρνει προ των πυλών την έναρξη της Α1Σημαντική εξέλιξη στο θέμα της απεργίας των μπασκετμπολιστών, σημειώθηκε την Τετάρτη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες πέντε (τουλάχιστον) ομάδων έχουν αποφασίσει να κατέβουν το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Επισήμως ο ΠΣΑΚ δεν έχει κάποια ειδοποίηση στα χέρια του, ωστόσο η πληροφορία ότι οι ομάδες ετοιμάζονται κανονικά για την πρώτη αγωνιστική (έχουν βγει και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις) είναι δεδομένη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έτοιμοι να παίξουν είναι οι παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ενώ το γκρουπ των άλλων τριών ομάδων συμπληρώνουν εκείνοι του Πανελληνίου, του Ίκαρου Καλλιθέας και πιθανότατα του Κολοσσού Ρόδου (κάποιοι μιλάνε και για τον Πανιώνιο).

Προφανώς, σε περίπτωση που οι παίκτες των πέντε ομάδων αποφασίσουν, οριστικά, να κατέβουν στην πρεμιέρα εξυπακούεται ότι θα μπουν στο γήπεδο και οι υπόλοιποι απεργοί, καθώς είναι σχεδόν απίθανο να φτάσουν στα άκρα και να συνεχίσουν την απεργία.

Όλα αυτά κι ενώ το απόγευμα της Τετάρτης επίκειται συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Γ.Νικητιάδη και του προέδρου της ΕΟΚ Γ.Βασιλακόπουλου, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένει και ο ΠΣΑΚ, καθώς υποτίθεται ότι η Πολιτεία πρέπει να ρυθμίσει νομοθετικά τα συμφωνηθέντα από τις διαπραγματεύσεις των φορέων, σε κείμενο μάλιστα που συντάχθηκε από τις 28 Δεκεμβρίου του 2009.

Έχει ενδιαφέρον, να μάθουμε τις προτάσεις Βασιλακόπουλου αλλά και τη στάση που θα κρατήσει ο κ.Νικητιάδης, ο οποίος συνδέεται και με προσωπική φιλία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής, όπως το διαμόρφωσε ο ΕΣΑΚΕ:

Σάββατο, 23/10:

Αλεξάνδρειο (5μμ): Άρης-Ολυμπιακός (Novasports)

Καλαμίτσα (5μμ): Καβάλα-Ηλυσιακός

ΟΑΚΑ (7μμ): Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΕΤ-1)

Κυριακή:

Ελληνικό (4.30μμ): ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας (Novasports)

Ιβανώφειο (5μμ): Ηρακλής-ΠανελλήνιοςΒενετόκλειο (5μμ): Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι (ΕΤ-1)

Νέα Σμύρνη (7μμ): Πανιώνιος-Μαρούσι

24σπορια
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Στην Μερσίν ο Χακάν Κοσέογλου

Επιστροφή στην Τουρκία για τον Χακάν Κοσέογλου, ο οποίος συμφώνησε με την Μερσίν. Ο κορυφαίος πασέρ του περσινού πρωταθλήματος επρόκειτο να παίξει για το Μαρούσι, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα αποφάσισε να... επαναπατριστεί. Πέρσι με την Ερντεμίσπορ είχε 10,1 πόντους και 8,7 ασίστ μ. ό.
http://www.basketnet.gr/main/2/europe/a ... ersin.html

όπου φύγει φύγει ο φίλος σου...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”