Razvan Lucescu II

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
alexgarcia6
Σασταλεγάκιας 2025

Re: Razvan Lucescu II

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

Ο Ραζβαν προσπαθεί να παίξει το κατακτητικό ποδόσφαιρο που παίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων). Ναι, Τσελσι-Λιβερπουλ-Σίτι αυτό παίζουν στην Αγγλία. Μπάγερν το ίδιο. Μπάρτσα-Ρεαλ κ.ο.κ
Άμεση κυκλοφορία της μπάλας που προσδοκά να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δημιουργούνται σε κάθε μικρό η μεγάλο λάθος positioning της αντίπαλης ομάδας.

Κυκλοφορία που ξεκινάει από την πρώτη γραμμή pressing του αντιπάλου, και τις σπάει μια-μια, μεθοδικά.
Όμως νομίζω ότι αυτό το στυλ παιχνιδιού, απαιτεί ένα στάνταρ στην ποιότητα παικτών που αν δεν το πετύχεις γίνεται πολύ πιο δύσκολο το έργο σου και αυτομάτως πολύ πιο εύκολο του αντιπάλου.

Π.χ: Ο Παναιτωλικός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Αγροτικό Αστέρα. Αμα τον βάλεις όμως να παίξει αυτό το παιχνίδι, θα δυσκολευτεί γιατί πολύ απλά δεν έχει την απαραίτητη ποιότητα να το υποστηρίξει. Ενώ η δουλεία του Αγροτικού θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

Ε λοιπόν, το ίδιο συμβαίνει και με μας. Αποτέλεσμα οι φάσεις για γκολ να βγαίνουν με το τσιγκέλι (γιατί ΔΕΝ μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους όποιους χώρους δημιουργούνται), και ο αντίπαλος να μοιάζει χαλαρός περιμένοντας το λάθος που σχεδόν πάντα έρχεται (τα παραδείγματα άπειρα: Λέφσκι, Αρης, Γιαννενο, Σλοβαν κλπ) ειδικά στην πρώτη γραμμή πίεσης

Το εξοργιστικό είναι να είμαι στην Τούμπα ενθουσιασμένος για να τους πατήσουμε στα πρώτα 20λ και να έχω φτάσει σε σημείο να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ που σπάσαμε το πρέσσινγκ με τη Λεφσκι. Το αμέσως πιο εξοργιστικό: η ομάδα να αλλάζει τροπάριο στο Β’ ημίχρονο, με μεγάλες μπαλιές να δημιουργεί προϋποθέσεις και φάσεις επειδή απλούστατα η λεφσκι ΔΕΝ είναι καμια ομαδάρα και ΘΑ ΚΑΝΕΙ λάθη αμυντικά. Και με το που γίνεται το 1-1 ξαναγυρνάμε στο passing game το οποίο φυσικά οδηγεί στην κόκκινη που τελειώνει οριστικά την αναμέτρηση.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

speedy.g έγραψε:John χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης και έχοντας διαβάσει τους ορισμούς όσων στατιστικών μας παρέθεσες εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί στέκεσαι τόσο σε έναν όρο όπως τα deep completion το οποίο δεν περιλαμβάνει accuracy αλλά απλά μετράει προσπάθειες για πάσα στα 20 τελευταία μέτρα. Τι να το κάνω αν προσπαθούμε να περάσουμε τέτοιες πάσες όταν δεν υπάρχει επαρκής κίνηση+ξεμαρκαρισμα για να υπάρχουν πιθανότητες να ευοδωθεί μια τέτοια πάσα.
Χωρίς να το έχω μελετήσει (θα το κάνω στο άμεσο μέλλον και θα επανέλθω πιο διαβασμενος) θα με ενδιέφερε όπως σου είπα να δω καλά νούμερα στα key pass/ smart pass για να συμπεράνω ότι η ομάδα δημιουργεί όντως προϋποθέσεις φάσεων.

Long story short αν και συνήθως διαφωνώ με τον parolo στα τελευταία που γράφει συμφωνώ 100%

ΥΓ. Γιατί πρέπει να δίνουμε τόση βάση στο PPDA? Αν καταλαβαίνω σωστά το μεγάλο νούμερο που είχαμε εμείς και ο γαύρος δείχνει ότι στα πρώτα 2/3 του γηπέδου μπορούσαμε να κυκλοφορούμε την μπάλα καλύτερα (jibbie δώσε μας τα φώτα σου) 8-)
Μα ο ΠΑΟΚ πέρσι ήταν:

- 1ος σε accuracy σε progressive passes

- 1ος σε accuracy σε smart passes

- 1ος στα progressive runs

- 1ος σε accuracy σε πάσες στο final third

- 1ος σε Key Passes τόσο σε σύνολο όσο και σε μέσο όρο ανά 90λεπτο

- 1ος σε πάσες (γενικά) ανά 90λεπτο αλλά και συνολικά σε accuracy σε όλο το πρωτάθλημα

- 2ος σε touches in the penalty area

- 1ος σε συνολική κατοχή στο πρωτάθλημα

Συν αυτά που ανέφερα ήδη (deep completions, PPDA Against, passing rate).

Δεν είναι ότι ανέβασα 2-3 στατιστικά και είπα voila.

Είναι ένα σύνολο στατιστικών κατηγοριών που δείχνουν κάτι συγκεκριμένο.

Αν κάποιος δεν θέλει να το δει, fine by me.

Αλλα όταν 15 διαφορετικές κατηγορίες δείχνουν το ίδιο πράγμα ε τότε όσο να πεις υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτό να είναι και η πραγματικότητα.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
speedy.g

Δημοσίευση από speedy.g »

John επειδή με εψησες αρκετά με το όλο story των data, σου είναι εύκολο να μου δώσεις ένα mail να σε ρωτήσω μερικά πράγματα για το wyscout και να μην ζαλίζω εδώ τα υπόλοιπα μέλη? :D
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Εννοείται :)

jdagilas@gmail.com

montekristo

Δημοσίευση από montekristo »

aivas19 έγραψε:;;;; Εισαι εξπερ δηλαδη; Να σε εμπιστευτουμε;

Εχω δει live Σουλη Παπαδοπουλο και Γιωργο Χατζαρα μετραει;
Οτι σε φωτισει ο Θεος παλικαρι μου.-
Αλλωστε σου εδωσε και τοση εξυπναδα
που οτι κι αν κανεις σε καλο θα σου βγει!
τσιριγωτης

Δημοσίευση από τσιριγωτης »

Χαχαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ξαναλέω διπλή ανάγνωση κάποιων στατιστικών Τζον που άμα τα βάλεις ζευγάρι βγάζει περισσότερο νόημα.

Ήμασταν 6οι σε smart passes, αλλά 1οι στο accuracy ναι.
Αν βάλεις μόνο το δεύτερο δε λέει τίποτα.

Συνολικά είμαστε 6οι. Εδώ αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

Είναι καλύτερα να έχεις 5/10 smart passes σε 90 λεπτά παρά 1/1.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
kos

Δημοσίευση από kos »

GINOLA έγραψε:Δεν είναι debate αν ο λουτσεσκου είναι καλός προπονητής. Ειναι. Το ερώτημα είναι αν πιστεύει σε ότι γίνεται, αν πιστεύει στον μποτο και στις επιλογές του και πόσο όρεξη έχει. Όπως δεν είναι debate ότι το κάζο Ευρώπης θα πρέπει να το χρεωθεί (εκτός φυσικά του μεγαλομετοχου) κυρίως αυτός. Εκεί δεν.υπαρχει μα και μου υπάρχουν 2 ματς που ήταν απροετοιμαστος και την πάτησε εύκολα χωρίς να βγάλει καμία αντίδραση.

Αν έχει όμως πίστη θα πετύχει. Και μάλιστα στην Ελλάδα από φέτος.

Από εκεί και πέρα αυτό που δεν με γεμίζει με τον ραζβαν είναι τι θα γίνει σε περίπτωση Ευρώπης του χρόνου αν φέτος κάνει κάτι αντίστοιχο με τα 2 νταμπλ αφού συνέχεια υπάρχει αυτή η ρητορική του "με 2 ματς την εβδομάδα είναι αδύνατο να δουλέψω ".

Θα με πεις ας κάνει το νταμπλ και μετά βλέπουμε :D
Συνεχίζεις και δίνεις ένα αλάθητο στον μποτο που δεν έχει κερδίσει με την δουλειά του.
Πολύ large σε βρίσκω. Υπερβολικά γενναιόδωρο.
Γιατί εξ ορισμού θεωρούμε ότι πρέπει ο οποιοσδήποτε να πιστεύει στο πλάνο του μποτο?
Ποιο είναι αυτό? Να πας με τον κουτσια (χωρίς προετοιμασία) βασικό?
Φυσικά και έχει ευθύνες ο λουτσεσκου.
Ο μποτο? Τα είπες προχθές μόνος σου.

Τραγικό στόπερ, επικίνδυνο αριστερό Μπακ. Έργο μποτο.

Τραυματισμένος Ολιβέιρα, μεταγραφή Μπράντον που δύο μήνες έκανε θαλάσσιο σκι στην Ισπανία. Έργο μποτο.

Πώληση τσολακ σε απαράδεκτο χρόνο, καθυστέρηση ανανέωσης μπισε. Έργο μποτο.

Για να τελειώσει το παραμύθι. Εάν χτύπα ξύλο έρθει η Λαμία στην Τούμπα και μας κάνει κηδεία όλοι τον Ρουμάνο θα κράζουν. Στον ΠΑΟΚ η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι ο τεχνικός διευθυντής δεν βγάζει χρόνο. Ποιός έκατσε τρείς μεταγραφικές περιόδους?

Υποτίθεται ότι την επιστροφή στις επιτυχίες ο Σαββίδης την εμπιστεύτηκε στον Ρουμάνο. Σε κανένα μποτο.
Ο κόσμος απαιτήσεις για την ομάδα έχει από τον Ρουμάνο. Από κανέναν μποτο.

Αν δεν μπορεί να δουλέψει με τον Ρουμάνο, αν θέλει διαφορετικού τύπου παίκτες και προπονητή, δεν φταίει σε τίποτα η ομάδα και ο κόσμος. Να τα ζητήσει και αν δεν γίνουν να πάει στην ευχή του Θεού. Κάπου θα τον χώσει τον πορτογαλεζικο λόμπι.

Εδώ είναι για να δίνει τα καλύτερα δυνατά εργαλεία στον εκάστοτε προπονητή, με τις προδιαγραφές που θέτει ο εκάστοτε προπονητής.

Αν το πλάνο μποτο είναι να στηριχθούν τα πρότζεκτ σε βάρος της ομάδας όπως είπες τις προάλλες,, ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε.

Αυτές τις τρελιτσες αλλου (ο μποτο). Το πλάνο μποτο και του κώλου τα εννιάμερα
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Χαχα επικό χέσιμο

Ηρεμηστε ρε
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Parolos έγραψε:Ξαναλέω διπλή ανάγνωση κάποιων στατιστικών Τζον που άμα τα βάλεις ζευγάρι βγάζει περισσότερο νόημα.

Ήμασταν 6οι σε smart passes, αλλά 1οι στο accuracy ναι.
Αν βάλεις μόνο το δεύτερο δε λέει τίποτα.

Συνολικά είμαστε 6οι. Εδώ αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

Είναι καλύτερα να έχεις 5/10 smart passes σε 90 λεπτά παρά 1/1.

Ναι.

Και ήμασταν πρώτοι σε key passes.

Τόσο συνολικά όσο και ανά 90 minutes.

Υπενθυμίζω ότι ο ορισμος του key pass ειναι: A pass that immediately creates a clear goal scoring opportunity for a teammate.

Ενώ ο ορισμός του smart pass είναι: A creative and penetrative pass that atremps to break the opposition's defensive line to gain significant advantage in attack.

Δεν κάναμε τόσες πολλές smart passes όσο οι άλλοι (αν και αυτές που κάναμε ήταν με την μεγαλύτερη ακρίβεια), ξέρεις γιατί;

Γιατί κάναμε περισσότερες key passes απ' ότι οι άλλοι!

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι μια key pass είναι πολύ πιο σημαντική από μια smart pass.

Key pass = πάσα που δημιουργεί άμεσα καθαρή ευκαιρία για σκοράρισμα. Το ξαναλεω για να γίνει ξεκάθαρο.

1ος σε όλο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Αλλα αυτό παρελειψες να το σχολιάσεις.

Στο είπα και πριν, όσο απομονώνεις κομμάτι κομμάτι τα στατιστικά για να βολέψουν την συλλογιστική σου, συμπέρασμα δεν βγαίνει.

Πρέπει να τα δεις όλα μαζί.

Έχω εμβαθύνει ξεκάθαρα σε τέσσερις στατιστικούς τομείς (key passes, PPDA Against, Passing Rate, Deep Completions) που δείχνουν μια ομάδα που αναπτύσσεται σωστά και δημιουργεί ευκαιρίες.

Κι έχω αναφέρει άλλες 10 στατιστικές κατηγορίες που κάνουν back up σε αυτό το συμπέρασμα.

Γι' αυτό μιλάω εξαρχής για σύνολο, όχι για απομόνωση ενός στατιστικού.

Αν και γενικότερα μιλώντας οταν προσπαθει κάποιος να αποδειξει ότι η πρώτη ομάδα σε key passes στο πρωτάθλημα δεν δημιουργεί ευκαιρίες και δεν αναπτύσσεται σωστά δεν ξέρω αν μπορεί να οδηγήσει κάπου αυτή η συζήτηση.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, 4οι ήμασταν σε smart passes στο πρωτάθλημα, όχι 6οι. Αν εγώ το έγραψα το 6οι χθες mea culpa, 4οι είναι το σωστό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος JohnDag την Τρί 02 Αύγ 2022, 17:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Woodman73

Δημοσίευση από Woodman73 »

Δεν ξερουμε τι γινεταο ΜΕΣΑ στην ομαδα..
Αλλα, λογικα, μετα την επιστριφη του ο Λουτσε, έχει δύναμη...λογικα, μιλαει απευθειας και με τον Ιβαν
Εγω αναρωτιεμαι, γιατι δεν ειπε στον Ιβαν( ή εαν ειπε, δεν θα το μαθουμε) ωραιο το πλάνο Μπότο, αλλα εγω για να προχωρησω, θελω 3-4 ΕΤΟΙΜΟΥΣ παικτες....αλλιως, δεν...
Και κατι ακομα...γιατι περιμεναμε μεχρι τελους τον μπίσε? αφου δεν μας δευσμευε καποιο συμβολαιο, και ξεραμα οτι λογο Εθνικής, θα χασει ολη την ποετιμασια.....γιατι δεν πηραμε ενα έτοιμο παικτη στο 10, που τον ζητα απο πέρισυ?
Θα βγει καποιος απο την ομαδα να μας πει, τι έγινε, και τι σκέφτονται απο εδω και πέρα? :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

Ρε συ JohnDag, κανείς δε γ@μησε με τα key passes, PPDA Against, Passing Rate, Deep Completions, accuracy σε progressive passes και κτλ, κτλ, κτλ,...
Εμείς στο χωρίο ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ, ΓΚΟΛ, ΌΜΟΡΦΟ/ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΘΟΣ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, @ΡΧΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ!
Δηλαδή στην πρώτη φάπα από το επόμενο χωριό θα βγει ο προπονητής να μας πει ότι είχαμε καλό accuracy σε progressive passes και Deep Completion? Τι να τα κάνω όλα αυτά που μας λες όταν εμείς στην τελική κάνουμε μόνο Deep throats σε όλα τα χωριά!
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Κάτσε ρε συ απομόνωσα εγώ στατιστικο?
Και ποια συλλογιστική έκανα ακριβώς.

Ίσα ίσα είπα ότι κάποια πάνε ζευγάρι.

Απομόνωσα στατιστικό ενώ λες ότι με το key passes ξεμπερδευουμε έχουμε φοβερή ανάπτυξη και κάνουμε φάσεις?

Ενώ τα xgoals δε βγαίνουν λόγω χαμηλής ποιότητας των παιχτών? Υποκειμενικό στοιχείο είναι αυτό.

Ειδικότερα όταν σε μια ποιοτική ομάδα του νταμπλ πάλι ήμασταν 3οι.
Και πόσο μάλλον όταν έχουμε σχεδόν ίδια με τον ΟΦΗ φέτος.

Ομοίως θα σου πουν η ποιότητα των παιχτών έκανε τα key passes. Βγαίνει χαιρι?

Anyway ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στο δια ταύτα.. άμα δεν έρθουν συγκεκριμένοι παίχτες που να έχουν τη δημιουργία στην ατομική ενέργεια φέτος θα βγούμε 5οι.

Σε αυτό τουλάχιστον νομίζω συμφωνούμε, έστω και για διαφορετικούς λόγους.

Εγώ στοιχηματίζω ότι πάλι στο 1,50-1,60 xgoals θα έχουμε, άρα χρειαζόμαστε παίχτες αυτό να το κάνουν πραγματικότητα 1,70 και πάνω, ώστε να βγούμε δεύτεροι.

montekristo

Δημοσίευση από montekristo »

hasio_john έγραψε:Ρε συ JohnDag, κανείς δε γ@μησε με τα key passes, PPDA Against, Passing Rate, Deep Completions, accuracy σε progressive passes και κτλ, κτλ, κτλ,...
Εμείς στο χωρίο ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ, ΓΚΟΛ, ΌΜΟΡΦΟ/ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΘΟΣ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, @ΡΧΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ!
Δηλαδή στην πρώτη φάπα από το επόμενο χωριό θα βγει ο προπονητής να μας πει ότι είχαμε καλό accuracy σε progressive passes και Deep Completion? Τι να τα κάνω όλα αυτά που μας λες όταν εμείς στην τελική κάνουμε μόνο Deep throats σε όλα τα χωριά!
Να μου ζησεις λεβενταρα μου!
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

hasio_john έγραψε:Ρε συ JohnDag, κανείς δε γ@μησε με τα key passes, PPDA Against, Passing Rate, Deep Completions, accuracy σε progressive passes και κτλ, κτλ, κτλ,...
Πέρσι αν δεν κάνω λάθος (και αν κάνω λάθος διόρθωσε με σε παρακαλώ) συνέβησαν τα εξής:

- Τερματίσαμε 2οι στο πρωτάθλημα
- Φτάσαμε στους 8 του Conference League
- Φτάσαμε τελικό κυπέλλου

Ήταν πετυχημένη η χρονιά γενικότερα; Μπορεί να γίνει αρκετή συζήτηση πάνω σε αυτό.

Για να μην χάσουμε χρόνο ως προς αυτό θα πω ότι προσωπικά μάλλον αποτυχημένη την θεωρώ.

Ήταν όμως η περσινή χρονιά αυτό που περιγράφεις; Όχι.

Αν δεν κατάλαβες εγώ κάνω ανάλυση της περσινής χρονιάς, από αυτήν υπάρχει επαρκές δείγμα.

Και απαντάω με συγκεκριμένα παραδείγματα και αριθμούς γιατί την περσινή χρονιά η ομάδα δεν είχε πρόβλημα ανάπτυξης.

Μέχρι εκεί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αν εσύ περιμένεις ανάλυση σοβαρή από 2 (ολογράφως δύο) φετινά ματς και αν με αυτά τα 2 ματς έβγαλες συμπέρασμα ότι μας κάνουν "deep throat" όλα τα χωριά, με γεια σου με χαρά σου.

Δεν μιλάω για φέτος διότι προσωπικά συμπέρασμα από 2 ματς δεν μπορώ να βγάλω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος JohnDag την Τρί 02 Αύγ 2022, 17:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”