Doomlord4 έγραψε:Γερασίμου έγραψε:Από όσα γνωρίζω από το 2025 δεν θα υφίσταται FFP, αλλά financial sustainability. Νομίζω ότι θα επιβάλλει να ξοδεύεις για μεταγραφές (και συμβόλαια;) μέχρι το 80% των εσόδων σου.
To financial sustainability υπάρχει ήδη
Cost control
For the first time, clubs are subject to a squad cost rule to apply better control over player wages and transfer costs.
The new rule limits spending on player and coach wages, transfers and agent fees to 70% of club revenue. We will roll out the new threshold progressively: 90% in the 2023/24 season and 80% in 2024/25, before applying the permanent 70% ceiling from 2025/26. Breaches will result in predefined financial penalties as well as sporting measures.
Doomlord4 έγραψε:Γερασίμου έγραψε:Από όσα γνωρίζω από το 2025 δεν θα υφίσταται FFP, αλλά financial sustainability. Νομίζω ότι θα επιβάλλει να ξοδεύεις για μεταγραφές (και συμβόλαια;) μέχρι το 80% των εσόδων σου.
To financial sustainability υπάρχει ήδη
Cost control
For the first time, clubs are subject to a squad cost rule to apply better control over player wages and transfer costs.
The new rule limits spending on player and coach wages, transfers and agent fees to 70% of club revenue. We will roll out the new threshold progressively: 90% in the 2023/24 season and 80% in 2024/25, before applying the permanent 70% ceiling from 2025/26. Breaches will result in predefined financial penalties as well as sporting measures.
O βάζελος είχε το 20-21 7εκ Ζημίες, το 21-22 13εκ ζημίες και το 22-23 15εκ ζημίες.
το 22-23 ξόδεψε 9εκ σε μεταγραφές και πήρε 5εκ απο πωλήσεις. Ενω το 23-24 ξόδεψε 8εκ σε μεταγραφές και πήρε 0 απο πωλήσεις. Επίσης οσοι έφυγαν το 23-24, κάτι κουρμπελιδες και σάρλια δεν είχαν πάνω απο 500χιλ συμβόλαιο και ήρθαν βιλένα(~1,6εκ), Αραο (~2εκ), Μπακασετας(~1,5εκ), Τζουρισιτς(~1,1εκ), Γεντβαι(~1εκ) ολα αυτά καθαρά χωρίς φόρους.
Δλδ ο λαγός είχε ζημίες 15εκ το 22/23 έχοντας -4εκ απο τα μεταγραφικά, έχοντας περισσότερα διαρκείας και καμια 5/6 συμβόλαια λιγότερα του μυριού. Το 23/24 με -8εκ απο τα μεταγραφικά, με λιγότερα διαρκείας και επιπλέον 5/6 συμβόλαια του μυριού και μερικά πολύ άνω ποσο λες να μπήκε μέσα; Εγώ λέω σίγουρα πολύ παραπάνω κάπου στα 25εκ.
Για κάνε την σούμα. 13+15+25=53εκ καπου παραπάνω απο 50εκ ζημίες την τριετία. 21/22 - 22/23 - 23/24.
Και λοιπόν έρχεται το σήμερα με τα μεγαλύτερα συμβολαια που έχουν αποχωρήσει να ειναι Μπερναντ 2.5εκ, παλάσιος 700χιλ, Μπρινιολι 300χιλ , Χουανκαρ 500χιλ και να έχουν έρθει Τετε 2,7εκ , Ινκγασον 1,2εκ , Μαξιμοβιτς 1,6εκ, Ντραγκοσφκι 1εκ, Φιλιπ Μαξ 1,5εκ και Πελίστρι ανω του 1,2εκ. Ααα και επιπλεον 20εκ δαπάνες σε μεταγραφές χωρίς πωληση και με τα διαρκείας να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα λογο του κλιματος κατα καράφλα.
Ε λοιπον βγάλε τις ζημίες του 21/22 που ήταν 7εκ και βάλε τις σημερινές που παίζει, βασικά οχι παίζει αλλα ειναι σίγουρα οτι θα ειναι πολύ ποιο πάνω απο 30εκ πλεον βαζοντας και την απώλεια εσόδων απο ευρωπαικές διοργανώσεις.
Ξεπερναν οι ζημίες τα 60εκ την τελευταία τριετία ναι η οχι; Εγώ λεω οτι της ξεπερναν κατα πολύ ακόμα και αν ο Φωτάρας πουληθεί με 30εκ.
Ειναι απλό. Το ffp και οποια παρόμοια ρυθμιση υπάρχει ειναι για τα μάτια του κόσμου.