6. Χάρης Τσιγγάρας

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
deathmassious

Re: 51. Χάρης Τσιγγάρας

Δημοσίευση από deathmassious »

Tolaros έγραψε:Γιατί ο Αουγκούστο δεν τα δίνει όλα? Ο Σβαμπ που δε μου αρέσει, δεν τα δίνει όλα?
Μελλοντικούς αρχηγούς χορτάσαμε, έχουμε και Μιχαηλίδη και Λύρατζη και Κουλιεράκη πλέον και ίσως και Ντέλια, η φοβερή δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια στις ακαδημίες κάνει τη δεξαμενή να μεγαλώνει, αυτό το νιώθει παύει να είναι επιχείρημα το 2022.
Μια χαρά είναι τα χαφ του ΠΑΟΚ, τα καλύτερα στην Ελλάδα χωρίς προφανώς να έχω δει πώς θα διαμορφωθεί το κέντρο του γάβρου ακόμα. Στα άκρα έχουμε θέμα.
Σαφώς και ο Τσιγγάρας δεν είναι πιο γρήγορος του Ντούγκλας γιατί απλά ο Τσιγγάρας δεν μπορεί να τρέξει με την μπάλα στα πόδια. Την πάσα στον Ντάντας χθες στο γκολ που χάνει ο Μπράντον ο Τσιγγάρας ΔΕΝ την έχει.
Μακάρι να πάει εκεί να την εξελίξει και να γυρίσει καλύτερος, φέτος δε θα βρει το χρόνο εδώ να το κάνει.
Νομίζω ότι δε πρέπει να προσπερνάμε έτσι το κομμάτι της προσωπικότητας και της νοοτροπίας. Και όχι, δε θεωρώ ότι ο Αουγκούστο τα δίνει όλα.
Άβαταρ μέλους
iasoiako

Δημοσίευση από iasoiako »

Κάτι δεν αρέσει στον Λουτσέσκου από τον Χάρη. Εϊναι επιλογή του Ραζβαν, του Μπότο και του Ιβάν οπότε ας πειρμένουμε να δούμε τί θα κάνει στον δανεισμό του.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Όχι, όχι, όχι σε δανεισμό και περισσότερο σε πώληση. Τα τρεξίματα και το σκύλιασμα του Χάρη στον άξονα δεν το έχει κανένας από τους χαφ μας και ας του λείπει η κάθετη. Θα έλθουν αγώνες που δεν θα έχουμε 65%+ κατοχή, ίσως και την επόμενη Κυριακή. Μόνο αν φέρουν αύριο κάποιον σκύλο μαύρο που θα τρέχει και στα αποδυτήρια, κάτι εξαιρετικά απίθανο.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Θα πω τη γνώμη μου για το πως πιστεύω πως βλέπει το κέντρο ο Λουτσεσκου και γιατί ο Τσιγγαρας δεν χωράει σε αυτό.
Η ύπαρξη του Νταντας είναι για τον Λουτσεσκου δώρο Θεού. Έχω σου λέει ένα Πιρλο ένα Μοντριτς κάτι πολύ σπάνιο. Πρέπει να χτίσω το κέντρο γύρο από το δεκάρι μου παίζει στο 8. Τι θέλω λοιπόν γύρω του στον άξονα? Ένα 8αρι (γιατί ο Λουτσεσκου ΔΕΝ θέλει 6αρια) σκληρό δυνατό έμπειρο να κρύβει τα σωματικά μειονεκτηματα του Νταντας. Άρα εκεί ποιον έχω τον Κουρτιτς με αλλαγή τον Σβαμπ και σε λύση ανάγκης τον Αουγκουστο. Αλλαγή του Νταντας είναι ξεκάθαρα ο Σοαρες (ξέρει μπάλα, τρέχει έχει σώμα, αλλά κάτι λείπει).
Στο δέκα τι θέλει ο Λουτσεσκου στον άξονα? Τρεξίματα πίεση και ότι καλύτερο μπορεί να πάρει μπροστά από τον παίκτη που παίζει εκεί επιθετικά. Ιδανικό 10αρι για το μυαλό του Λουτσεσκου ειναι ο Πελκας σε χαρακτηριστικά.
Σε όλο αυτό ο Τσιγγαρας δεν χωράει πάρα μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως το παιχνίδι της Κυριακής και όχι ως βασικός. Κυρίως επειδή είναι 6αρι κατά δεύτερον επειδή είναι αργός και κακός στην προώθηση του παιχνιδιού. Το μεγάλο ατού του Τσιγγαρα που είναι η ταχύτητα του μειώνεται στα μάτια του Λουτσεσκου επειδή οι ομάδες του έχουν από ένα σημείο και μετά εκπληκτικό positioning στο γήπεδο οπότε χάνεται η ανάγκη για τρεξίματα.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Τσιγγαρας είναι ένας κακός παίκτης. Σημαίνει όμως πως τα θετικά του στοιχεία αυτή την στιγμή δεν είναι αυτά που έχει ανάγκη η ομάδα. Πρέπει να δουλέψει το επιθετικό του παιχνίδι την ταχύτητα και ακρίβεια στις μεταβιβασεις και να βάλει το κάθετο παιχνίδι στο ρεπερτόριο του για να παίξει στον ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμο. Δεν ξέρω αν γίνεται, η μάλλον ξέρω ότι γίνεται αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο ενδεδειγμενος τρόπος.
Η παραχώρηση του Τσιγγαρα μπορεί να του βγει σε καλό και σε αυτόν και σε εμάς. Η ανανέωση του Σβαμπ ήταν λάθος αλλά στα μάτια του Λουτσεσκου ο Τσιγγαρας έχει μπροστά του τους Νταντας Σοαρες και όχι τους Κουρτιτς και Σβαμπ.

.
icue

Δημοσίευση από icue »

Παιδια καποιος θα φευγει σε φασεις. Αυτο ειναι το νοημα του εχω ακαδημιες και θελω να γινω selling club.

Αυτη την στιγμη η ομαδα εχει εν δυναμει 2 βασικους παικτες απο τις ακαδημιες. Τον Λυρατζη και τον Κουλιερακη. Ο Τσαουσης πηρε 2 γεματα ματς και πιθανον θα παρει και αλλα μεσα στη χρονια. Υπαρχει ο Κωσταντελιας στο ροτεισιον. Υπο προυποθεσεις θα μπορουσε να ηταν και ο Κουτσιας. Και φυσικα ερχεται και ο Μιχαηλιδης.

Αν μπορουμε να δινουμε κατα καιρους παικτες απλα καλους, αλλα οχι με κατι ιδιαιτερο οπως ο Τσιγγαρας, με 2,5-3 χαρτια ειναι προοδος. Μεχρι πριν καποια χρονια με αυτα τα λεφτα διναμε τα τοπ ταλεντα μας.
Άβαταρ μέλους
aivas19

51. Χάρης Τσιγγάρας

Δημοσίευση από aivas19 »

Ιασονα πολυ καλη αναλυση, στεναχωριεμαι πολυ για τον Χαρη επρεπε να μεινει, αν ειχαμε και Ευρωπη σιγουρα θα επαιρνε ματς, αλλα χανεται και η αναγκη για γηγενεις φετος χωρις Ευρωπη. Μακαρι να κανει φουλ σεζον και να γυρισει ετοιμος για βασικος. Αντε να δουμε
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Η στεναχώρια και η θέληση αποφυγής αντιπαραθέσεων με έκαναν να απέχω … και μάλλον καλά έκανα … ηρέμησα λίγο

Χαίρομαι που η ομάδα βελτιώνεται λίγο …

Όσο αφορά τον Χάρη … πέρσι ο Χάρης μετά τον Δεκέμβρη συμμάζεψε όλο το κέντρο με την αμυντική του παρουσία και η ομάδα έκανε αυτή την πορεία που είχε … όχι σαν πρωταγωνιστή αλλά σαν ένα απαραίτητο γρανάζι της ομάδας … πάντα βασικός σε όλα τα καλά ματς της ομάδας …

Ο Σβαμπ που αναφέρετε υπήρχε και πέρσι και απλά ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δυο παιχτών.

Ο Σβαμπ δεν την έχει την θέση … είναι κακός …

Όταν ο Χάρης λοιπόν είναι το μόνο αξιόπιστο 6αρι απορώ ακόμα και που γίνεται κουβέντα. Ήδη η ομάδα φέτος απέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω των αμυντικών μεταβασεων … πάλι έλειπε ο Χάρης. Μάθαμε ότι είχε θέμα με τους κοιλιακούς και αυτό ήταν η επίσημη δικαιολογία μέσα μας …

Το κακό με την θέση είναι ότι δεν έχουμε και άλλες αξιόπιστες λύσεις στην ακαδημία. Τουλάχιστον από όσο γνωρίζω

Ακατανόητη για εμένα η συμπεριφορά Λουτσεσκου στο θέμα … τέλος πάντων … για αυτό πληρώνονται αδρά

Εγώ πάλι σιγή ασυρμάτου
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Για οψιον υποχρεωτικής αγοράς ακούω. Συνεπώς, Τσιγγάρας τέλος για τον ΠΑΟΚ.
deathmassious

Ιάσονας έγραψε:Θα πω τη γνώμη μου για το πως πιστεύω πως βλέπει το κέντρο ο Λουτσεσκου και γιατί ο Τσιγγαρας δεν χωράει σε αυτό.
Η ύπαρξη του Νταντας είναι για τον Λουτσεσκου δώρο Θεού. Έχω σου λέει ένα Πιρλο ένα Μοντριτς κάτι πολύ σπάνιο. Πρέπει να χτίσω το κέντρο γύρο από το δεκάρι μου παίζει στο 8. Τι θέλω λοιπόν γύρω του στον άξονα? Ένα 8αρι (γιατί ο Λουτσεσκου ΔΕΝ θέλει 6αρια) σκληρό δυνατό έμπειρο να κρύβει τα σωματικά μειονεκτηματα του Νταντας. Άρα εκεί ποιον έχω τον Κουρτιτς με αλλαγή τον Σβαμπ και σε λύση ανάγκης τον Αουγκουστο. Αλλαγή του Νταντας είναι ξεκάθαρα ο Σοαρες (ξέρει μπάλα, τρέχει έχει σώμα, αλλά κάτι λείπει).
Στο δέκα τι θέλει ο Λουτσεσκου στον άξονα? Τρεξίματα πίεση και ότι καλύτερο μπορεί να πάρει μπροστά από τον παίκτη που παίζει εκεί επιθετικά. Ιδανικό 10αρι για το μυαλό του Λουτσεσκου ειναι ο Πελκας σε χαρακτηριστικά.
Σε όλο αυτό ο Τσιγγαρας δεν χωράει πάρα μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως το παιχνίδι της Κυριακής και όχι ως βασικός. Κυρίως επειδή είναι 6αρι κατά δεύτερον επειδή είναι αργός και κακός στην προώθηση του παιχνιδιού. Το μεγάλο ατού του Τσιγγαρα που είναι η ταχύτητα του μειώνεται στα μάτια του Λουτσεσκου επειδή οι ομάδες του έχουν από ένα σημείο και μετά εκπληκτικό positioning στο γήπεδο οπότε χάνεται η ανάγκη για τρεξίματα.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Τσιγγαρας είναι ένας κακός παίκτης. Σημαίνει όμως πως τα θετικά του στοιχεία αυτή την στιγμή δεν είναι αυτά που έχει ανάγκη η ομάδα. Πρέπει να δουλέψει το επιθετικό του παιχνίδι την ταχύτητα και ακρίβεια στις μεταβιβασεις και να βάλει το κάθετο παιχνίδι στο ρεπερτόριο του για να παίξει στον ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμο. Δεν ξέρω αν γίνεται, η μάλλον ξέρω ότι γίνεται αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο ενδεδειγμενος τρόπος.
Η παραχώρηση του Τσιγγαρα μπορεί να του βγει σε καλό και σε αυτόν και σε εμάς. Η ανανέωση του Σβαμπ ήταν λάθος αλλά στα μάτια του Λουτσεσκου ο Τσιγγαρας έχει μπροστά του τους Νταντας Σοαρες και όχι τους Κουρτιτς και Σβαμπ.

.
Πολύ καλή ανάλυση. Έχεις δίκιο σε όσα λες. Μια απλή παρατήρηση μόνο :προς το τέλος της σεζόν με τα συνεχόμενα παιχνίδια που τα βαριά κορμιά του ρόστερ θα ψιλοσέρνονται, ο Χάρης θα ήταν πολύ χρήσιμος.
proedros

Δημοσίευση από proedros »

Θες να τον δώσεις;Δωστον και φέρε καλύτερο…Τα χαρακτηριστικά του Χάρη δεν τα έχει άλλος αυτή την στιγμή…Γελάω με την διοίκηση που τον είχε στις προπονήσεις, μετά μας έβγαλε χρόνιο πρόβλημα στους κοιλιακούς και τώρα δίνεται στο καπάκι…Πως να εχεις εμπιστοσύνη στην διοίκηση που τα βγάζει αυτά προς τα έξω;;;Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον Ιβάν Σαββίδη…
proedros

Δημοσίευση από proedros »

Του χρόνου το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει Ντάντας (πολύ ακριβός ) , δεν θα υπάρχει Κούρτιτς , δεν θα υπάρχει Αγκούστο ….ε δεν θα υπάρχει ούτε Τσιγγάρας…
Shao4

Δημοσίευση από Shao4 »

Γερασίμου έγραψε:Τα τρεξίματα και το σκύλιασμα του Χάρη στον άξονα δεν το έχει κανένας από τους χαφ μας
Εντάξει, βλέπετε πράγματα που δεν υπάρχουν, απλά και μόνο επειδή "είναι δικό μας παιδί".
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Αντι να κρατησουμε Τσιγγαρα που εχει δυνατοτητες και νιωθει, κραταμε τη χρυση μετριοτητα Αουγκουστο με τα διπλασια τουλαχιστον λεφτα...μετα μην απορουμε γιατι εχουμε ακριβο ροστερ με μετριες δυνατοτητες..αλλα ξεχασα, ο Αουγκουστο δεν εβλεπε κανεναν στην προετοιμασια.. :redcard: :redcard:
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Αν αποκτηθει ο Νταντας, τοτε ισως να μετριαστει η πωληση Τσιγγαρα. Αλλα αν δεν αποκτηθει και παμε για αναζητηση 3 χαφ του χρονου (θεωρω πως του χρονου το καλοκαιρι θα ψαχνουμε να στειλουμε αρον αρον τον Σβαμπ. Κακος περσι κακιστος φετος), τοτε μιλαμε για τασεις αυτοκαταστροφικες στην ομαδα.
deathmassious

Στη τελική ας πάει στο καλό το παιδί, από τη στιγμή που ανέβηκε στη πρώτη ομάδα είχε έναν προπονητή να τον δοκιμάζει στα στόπερ, έναν που τον πίστευε και δικαιώθηκε και έναν που κατά καιρούς τον έχει βάλει στην ιεραρχία πίσω από τον άμπαλο Εσίτι και τον Φελίπε που δεν έχει δείξει τπτ εδώ και 8 μήνες. Ας πάει κάπου που τον πιστεύουν, εδώ δε βρίσκει άκρη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”