σαν δασκαλος σου προτεινω δημοτικης εκπαιδευσης...πιο γρηγορη επαγγελματικη αποκατασταση...σημαντικο ρολο παιζει ομως και το οικονομικο...αντεχεις να σπουδασεις μακρια απο την Αθηνα;elpaoki έγραψε:εχω μπερδευτει παρα πολυ με το μηχανογραφικο..αν μπορει κανεις και γνωριζει απο αυτα ας βοηθησει..σαν πρωτη επιλογη ειχα νηπιαγωγων (αθηνα+σαλονικα) και πιστευα οτι δν θα το πιανα και θεωρουσα οτι θα πηγαινα γιαννενα.τελικα πιανω και την αθηνα με τις περσινες βασεις.ομως τωρα ειμαι σε διλλημα αν δηλωσω πρωτα νηπιαγωγων αθηνας ή δημοτικης εκπαιδευσης γιαννενα...
Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
Γιατί ρε Βασίλη, θα αντέχει μήπως να εργαστεί μακριά απο την Αθηνα; Οι μισθοί των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι τραγικοί. Εαν όμως επιθυμεί να γίνει δασκάλα, τότε ας μην κοιτάξει τίποτα. Το πιο σημαντικό αυτό είναι. Η επαγγελματική αποκατάσταση θα πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού.
Πρώτα σκέψου τι σ' αρέσει. (από ότι κατάλαβα νηπιαγωγών..). Μετά σκέψου τι θα μπορούσες να κάνεις με 50.000 που θα σου κοστίσουν οι σπουδές αν πας στα Γιαννενα σε βάθος πενταετίας. Και μετά δήλωσε Αθήνα. 

Οτι σου αρεσει περισσοτερο...
Μην σκεφτεσαι απο τωρα τον διορισμο,καθως σε 4χρονια δεν ξες πως θα ειναι η αγορα εργασιας και το δημοσιο...
Μην σκεφτεσαι απο τωρα τον διορισμο,καθως σε 4χρονια δεν ξες πως θα ειναι η αγορα εργασιας και το δημοσιο...
νηπιαγωγων και δημοτικης εκπαιδευσης για μενα ειναι το ιδιο..γενικα λατρευω τα παιδακια οποτε σκεφτομουν για την αποκατασταση στο μελλον.σε αλλη περιπτωση θα δηλωνα δημοτικης εκπαιδευσης στα γιαννενα αλλα τωρα ειναι δυσκολα τα οικονομικα(εχω και αδερφο που λογικα θα περασει χαλκιδα και θα πηγαινοερχεται α8ηνα-χαλκιδα).. πριν λιγο μου ειπε ενας καθηγητης μου να τελιωσω νηπιαγωγων στην αθηνα
και μετα να κανω κατατακτηριες στης δημοτικης εκπαιδευσης.και μαλλον αυτο βλεπω να κανω αν και δν θελω καθολου αθηνα αλλα εστω δν θα δυσκολευομαστε οικονομικα...

Ναι αλλά έτσι μιλάς για 7 χρόνια σπουδές το λιγότερο, αν δεν κάνω λάθος.
4 χρόνια νηπιαγωγών και με κατατακτήριες άλλα 3 χρόνια δημοτικής εκπαίδευσης.
Ε αν χάσεις και κανά εξάμηνο (φοιτητική ζωή, καταλήψεις κτλ) μπορεί να φτάσεις και τα 8 χρόνια.
Άμα βγεις σε 8 χρόνια στην αγορά εργασίας και κάνεις άλλα πόσα χρόνια να διοριστείς, δεν πάει πολύ;
Άμα θέλεις δημοτικής εκπαίδευσης, καλύτερα πάνε κατευθείαν στα Γιάννενα. Γνώμη μου.
4 χρόνια νηπιαγωγών και με κατατακτήριες άλλα 3 χρόνια δημοτικής εκπαίδευσης.
Ε αν χάσεις και κανά εξάμηνο (φοιτητική ζωή, καταλήψεις κτλ) μπορεί να φτάσεις και τα 8 χρόνια.
Άμα βγεις σε 8 χρόνια στην αγορά εργασίας και κάνεις άλλα πόσα χρόνια να διοριστείς, δεν πάει πολύ;
Άμα θέλεις δημοτικής εκπαίδευσης, καλύτερα πάνε κατευθείαν στα Γιάννενα. Γνώμη μου.
+οτι οι κατατακτηριες δεν ειναι και πολυ σιγουρες για να κανεις σχεδια...
- paokmaniak
αυτο δεν το θελω ουτε εγω ουτε αυτος..και αυτος θελει αθηνα...paokmaniak έγραψε:ας παει ο αδεφλος σου γιανενα να ειστε μαζι
- Μπαρκαρούτσος
@Gika
Δεν ξέρω αν σε αφορά άμεσα, αλλά βρήκα αυτό το σχόλιο με θέμα την μετανάστευση των νέων, και μόλις το διάβασα θυμήθηκα εσένα... Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν οι μηχανολόγοι με τους μηχανικούς, αλλά δες (και φυσικά αν ενδιαφέρεται οποιοσδήποτε άλλος!):
"Εγώ πάντως ούτε για αστείο δεν κάθομαι Ελλάδα. Και να θέλω να κάτσω δε με αφήνουν. Μηχανικός με πτυχίο απο ανώτατη σχολή στην Ελλάδα και μεταπτυχιακό και δε με αφήνουν να βάλω υπογραφή ούτε στο Ψάρεμα και Κυνήγι ενώ στην Αγγλία πχ με έγραψαν στο επιμελητήριο τους σε 2 εβδομάδες. Θα παρακαλάμε για τα αυτονόητα (μή έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων εδώ και 10 χρόνια) επειδή κάποιοι δεν ξεβολεύονται απο τα συμφέροντα τους ; Ας κάτσουν εδώ οι σάπιοι και οι βολεμένοι. Εμείς πρέπει κάποια στιγμή να ζήσουμε γιατί σιχαθήκαμε."
Δεν ξέρω αν σε αφορά άμεσα, αλλά βρήκα αυτό το σχόλιο με θέμα την μετανάστευση των νέων, και μόλις το διάβασα θυμήθηκα εσένα... Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν οι μηχανολόγοι με τους μηχανικούς, αλλά δες (και φυσικά αν ενδιαφέρεται οποιοσδήποτε άλλος!):
"Εγώ πάντως ούτε για αστείο δεν κάθομαι Ελλάδα. Και να θέλω να κάτσω δε με αφήνουν. Μηχανικός με πτυχίο απο ανώτατη σχολή στην Ελλάδα και μεταπτυχιακό και δε με αφήνουν να βάλω υπογραφή ούτε στο Ψάρεμα και Κυνήγι ενώ στην Αγγλία πχ με έγραψαν στο επιμελητήριο τους σε 2 εβδομάδες. Θα παρακαλάμε για τα αυτονόητα (μή έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων εδώ και 10 χρόνια) επειδή κάποιοι δεν ξεβολεύονται απο τα συμφέροντα τους ; Ας κάτσουν εδώ οι σάπιοι και οι βολεμένοι. Εμείς πρέπει κάποια στιγμή να ζήσουμε γιατί σιχαθήκαμε."
Το "Ανώτατη Σχολή" με προβληματίζει λιγάκι...
To NBA College (2 χρόνια στην Ελλάδα και 1 στην έρημο τακλαμακάν) ΔΕΝ είναι ανώτατη σχολή.

To NBA College (2 χρόνια στην Ελλάδα και 1 στην έρημο τακλαμακάν) ΔΕΝ είναι ανώτατη σχολή.
Αν αφορα ανωτατη σχολη τα διαφορα κολλεγια που εχουμε θα πρεπει να ξερει πως μετα απο το βασικο διετες προγραμμα που προσφερουν μπορουν να πανε στο μητρικο πανεπιστημιο ή σε οποιο αλλο και να παρουν το bsc ή το beng και μετα να προχωρησει στο Μsc ή το Μeng και να παρει τα δικαιωματα του εκαστοτε μηχανικου...
Αν αφορα τις μισες ειδικοτητες των μηχανικων στην ελλαδα που εγραφωνται στο κ@λοτεε και δεν εχουν δικαιωματα καλα κανει και τα λεει....Θεων ονειδος τους κακους ευδαιμονειν...
Αν αφορα τις μισες ειδικοτητες των μηχανικων στην ελλαδα που εγραφωνται στο κ@λοτεε και δεν εχουν δικαιωματα καλα κανει και τα λεει....Θεων ονειδος τους κακους ευδαιμονειν...
- Μπαρκαρούτσος
Εγώ ούτε το παληκάρι που τα 'πε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρουν τα όσα λέει, ούτε τι ακριβώς εννοείτε εσείς μπορώ να καταλάβω.. Απλώς το postαρα εδώ μπας και μπορώ να βοηθήσω, μήπως βγάλετε εσείς άκρη ή κάποιο συμπέρασμα!
- Μπαρκαρούτσος
Επί τη ευκαιρία, μήπως είναι κάποιος εδώ στο Paokmania που καταθέτει χαρτιά για το Εμπορικό Ναυτικό;;; Ή που είναι μέσα και ξέρει να με πει κάτι για τα δικαιολογητικά;;