Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από Lakistuta »

gash04 έγραψε:Με ποιο λίγα λόγια για τους τεμπέληδες αναγνώστες.
Αν αυτο παει σε μενα,σε παρακαλω αδερφε να ηχογραφεις τα κειμενα σου την επομενη φορα ωστε να σε βαζω σε winamp και να τα ακουω ολα :) :)

Κατα τα αλλα αφου ξες οτι συμφωνω μαζι σου σε θεματα santos,λαου κλπ :)
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

gash04 έγραψε:
Για την προετοιμασία που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη είπε: «Είναι μία μίνι προετοιμασία όχι μόνο για τώρα, αλλά και για την προετοιμασία που θα γίνει τον επόμενο χρόνο. Για εμάς η προετοιμασίας της επόμενης σεζόν ξεκινάει από τώρα, όχι από την περίοδο που θα πάμε στην Ολλανδία».
Προτωγνωρα πραγματα για τον ΠΑΟΚ :D
Άβαταρ μέλους
Athanasiadhs

Δημοσίευση από Athanasiadhs »

Δεν ξέρω τα παιδιά που κάνουν εκπομπή στο Libero αυτή την ώρα, αλλά έτσι όπως το έχω ανοιχτό την ώρα που χαζεύω στο internet, άκουσα τον ένα να λέει ως (και καλά) αποκλειστική είδηση ότι ο Santos θα ανανεώσει για άλλα 3 χρόνια το συμβόλαιο του και μάλιστα ο Ζαγοράκης του προσφέρει 1.000.000 το χρόνο..

Edit:Ο Λαγογιάννης είναι..
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

ελα πλακα κανει απλα θελει να μεινει ο σαντος οπως το θελουμε ολοι μας
......θα γινει ομως πιστευω καινουριο συμβολαιο τωρα ποτε θα γινει δεν ξερω
........
Άβαταρ μέλους
Athanasiadhs

Δημοσίευση από Athanasiadhs »

Δεν ξέρω αν τον άκουσες και εσύ φίλε μου, αλλά το ύφος του και ο τόνος δεν ήταν στο πλαίσιο πλάκας..
Βέβαια δεν ξέρω καθόλου τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο(;) και το γενικότερο πνεύμα του οπότε μπορεί να έχεις δίκιο..
Όπως και να χει το μέλλον(και ο Transfermaniac :lol: ) θα δείξει... :)
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία προτίμησε να παρακολουθήσει την ομάδα του ο Φερνάντο Σάντος, προκειμένου όπως παραδέχτηκε, να δει καλύτερη τις κινήσεις των παικτών του. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, με δηλώσεις του μετά το τέλος του τουρνουά, φάνηκε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από όσα έγιναν κατά την παραμονή των «ασπρόμαυρων» στην Ξάνθη. «Αυτές τις ημέρες προετοιμασίας στην Ξάνθη, πήγαν όπως περίμενα τα πράγματα. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε σε αυτές τις 5 μέρες» τόνισε ο Σάντος και συνέχισε: «Κατάλαβαν αυτά που έπρεπε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες ενόψει πλέι οφ. Στόχος ήταν να συγκεντρωθεί όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα ενόψει των αγώνων που μας περιμένουν. Τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για μας».

«Έτοιμοι οι παίκτες για τα πλέι οφ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εκτίμησε πως οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν έτοιμοι για την πρόκληση που τους περιμένει. «Ήρθαμε εδώ για να διορθώσουμε κάποια λάθη αγωνιστικά, που υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι παίκτες δείξανε μεγάλη διάθεση και θέληση αυτές τις ημέρες. Φανερώσανε μεγάλη προθυμία να δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειάζεται, κάτι που δεν είναι εύκολο μετά από τόσο δύσκολη χρονιά. Προπονούνταν και δείξανε έτοιμοι στον καλύτερο δυνατό βαθμό για τα πλέι οφ. Περιμένουμε πια την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουμε τους αγώνες».

«Διόρθωση και αφαίρεση λαθών»

Σε ερώτηση για το αν είναι εύκολο σε αυτές τις λίγες μέρες να βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του, ο Σάντος, απάντησε: «Δεν προσπαθούμε να περάσουμε νέα πράγματα, αλλά να διορθώσουμε τα λάθη στο υπάρχον παιχνίδι μας. Να αφαιρέσουμε κάποια λάθη».

«Ήθελα να δω τις κινήσεις των παικτών»

Τέλος, για το γεγονός ότι παρακολούθησε τα παιχνίδια από την κερκίδα, ο Πορτογάλος κόουτς, επισήμανε: «Περισσότερο από τα ματς αυτά καθαυτά, ήθελα να δω τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό με ενδιέφερε. Ήθελα να δω αν θα κάνουν αυτά για τα οποία μιλήσαμε εδώ στην Ξάνθη και στα οποία προπονήθηκαν. Γι’ αυτό κάθισα ψηλά». Όσο για το αν τα είδε; «Είδα και κάποια καλά, αλλά και κάποια άσχημα».

http://www.metropolisradio.gr/8957

Υ.Γ Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας.
Τόσα διαφορετικά κόλπα στις προπονήσεις δεν έχω δει ΠΟΤΕ και απο κανέναν στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πολύ νωρίς να μιλάμε για ανανέωση του Σάντος ρε παιδιά. Ο άνθρωπος έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και μιλάμ για επέκταση της συνεργασίας του πριν καν τελειώσει το δεύτερο του χρόνο στην ομάδα..

Πάντως, έστω και σε φιλολογικό επίπεδο, αυτό που με κάνει σκεπτικό, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι που θεωρούσαν τον Σάντος πέρυσι ψαρά, κολλιό, τσιπούρα κτλ, φέτος έχουν κρυφτεί ή έχουν κάνει θεαματικές κωλοτούμπες μπροστά σε αυτά που είδαν να τους παρουσιάζει φέτος αυτός που απντούσε στους επικριτές που του έλεγαν πέρυσι τέτοιον καιρό: go home, go village με τον εμφατικό ok, no problem!!
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Αξίζει το παραμύθι?
Για να ακούσω απόψεις για τον καρπουζά.

Το τέλος της δεύτερης σεζόν στον ΠΑΟΚ, βρίσκει τον Φερνάντο Σάντος στο ψηλότερο σκαλί της -ελληνικής- προπονητικής του καταξίωσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός που πέρυσι τέτοια εποχή αμφισβητούνταν ζωηρά από το κοινό της Τούμπας, φέτος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του και της αναγνώρισης που τόσο δύσκολα χαρίζει το φίλαθλοι κοινό του Δικεφάλου. Η ουσιαστική και πραγματική μεταμόρφωση της ομάδας, οι προοπτικές και πραγματικές προϋποθέσεις για μια πορεία διακρίσεων και επιτυχιών, αλλά πάνω από όλα η βεβαιότητα πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης είναι σε καλό δρόμο, είναι οι κύριες αιτίες της μεταστροφής του κόσμου του ΠΑΟΚ και της γενικής αποδοχής πλέον του έργου του ξένου τεχνικού.

Είναι κοινά αποδεκτό πως ο κάθε προπονητής, σε κάθε πάγκο ομάδας, χρειάζεται εμπιστοσύνη και διάθεση υπομονής. Αυτό ζήτησε απ’ αρχής ο Φερνάντο Σάντος και σήμερα δικαιώνεται. Μαζί του δικαιώνεται και η επιλογή της διοίκησης Ζαγοράκη, που πριν δυο χρόνια άνοιγε την πόρτα του συλλόγου στον πολυνίκη προπονητή, με στόχο την βελτίωση αρχικά της εικόνας του ΠΑΟΚ και την τροχοδρόμηση του σε δρόμους ανοδικούς, που δίνουν φως ελπίδας για κάτι πολύ σημαντικό.

Γι’ αυτό το σημαντικό που αναμένεται, μας μίλησε ο Φερνάντο Σάντος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, που κάλυψε όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων της ομάδας, όλα τα θέματα που αφορούν τον ίδιο και τον κόσμο του Δικεφάλου, και φώτισε κάθε αδιευκρίνιστη πτυχή της δουλειάς του.

Οι στόχοι του

Αρχή της συζήτησης μας ήταν ο προσδιορισμός από μέρους του, της φετινής πορείας της ομάδας και των παραπέρα στόχων της εν όψει μάλιστα των πλέι-οφ που ακολουθούν σύντομα. «Ήταν μια εξαιρετική σεζόν, πάντα μέσα στο πλαίσια αυτού που θέσαμε από την αρχή και του σχεδιασμού που κάναμε με τη διοίκηση. Όσον αφορά στα αποτελέσματα είμαστε πιο πάνω, στο «ταβάνι», γενικά όμως θα έλεγα πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνει ο ΠΑΟΚ ένας συχνός και σταθερός διεκδικητής του τίτλου. Ο στόχος είναι να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ σε ένα επίπεδο υψηλό ώστε να μπορεί να το κάνει αυτό συνέχεια και όχι όπως ένας “διάττοντας αστέρας”, μια ωρίμανση κανονική για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Για να μπορείς να κάνεις καλή σεζόν πρέπει να έχεις ποιότητα, οργάνωση και κατά την γνώμη μου πέρυσι υπήρχαν στόχοι που ήταν ανέφικτοι εξ αρχής» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος συνεχίζοντας, ανέφερε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και δεν το λέω με επικριτικό τρόπο, αλλά με διάθεση κριτικής θετικής και εποικοδομητικής κατεύθυνσης, πως όσο είμαι εδώ, επτά-οκτώ χρόνια, στην Ελλάδα, βλέπω έναν ΠΑΟΚ που έχει το βάρος της ευθύνης για να πάρει έναν τίτλο χωρίς προηγουμένως στην πραγματικότητα να έχει τις βάσεις και τον ρεαλισμό για αυτό. Γιατί για να μιλάμε για τίτλους είναι πολύ εύκολο. Αυτό που ήξερα για τον ΠΑΟΚ ήταν η δυναμική και η αύρα του ως μεγάλος σύλλογος. Τώρα είδα την ομάδα από μέσα, και δούλεψα, όχι μόνο εγώ, αλλά και ο πρόεδρος, και είδαμε τι μας λείπουν. Μας λείπουν π.χ. οπαδοί; όχι βέβαια, έχουμε δυο εκατομμύρια οπαδούς που μας βοηθούν παντού. Μας λείπει ο ενθουσιασμός; νομίζω πως όχι. Είχαμε μερικά χαρακτηριστικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν αποκυήματα της φαντασίας. Δεν μπορούσαν δηλαδή τα υπόλοιπα να ανταποκριθούν σ’ αυτά που απαιτεί η δυναμική και το μεγαλείο του συλλόγου».

«Κατεβάσαμε τον πήχη, αλλάξαμε την ποιότητα και τη νοοτροπία»

Ο Σάντος συνηθίζει να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν του αρέσει να… χαϊδεύει αυτιά για να γίνεται αρεστός. Κι αυτό βεβαίως στη χώρα μας παρεξηγείται εύκολα. Ωστόσο, ο Ίβηρας προπονητής δεν καταλαβαίνει τίποτα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. «Το πρώτο πράγμα ήταν να κατεβάσουμε τον πήχη, γιατί δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Γιατί με τον τρόπο αυτό οι οπαδοί ξεκινάνε με μια μεγάλη ευφορία, θέλουν τον ουρανό με τα άστρα και μετά πέφτουν από τα σύννεφα και λένε, γιατί δεν κάνατε αυτό για το οποίο περιμέναμε» τόνισε με νόημα ο τεχνικός του Δικεφάλου και συνέχισε: «Θέλαμε να αλλάξουμε τρόπο δουλειάς και την ποιότητα του υλικού. Βεβαίως, όσα χρόνια είμαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είχε πάντα ποιοτικούς παίκτες, αλλά αυτό που ήθελα εγώ ήταν να αλλάξω την ποιότητα της ομάδας, να προσδώσω χαρακτηριστικά ομάδας και να μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Παράλληλα, να αλλάξει τελείως νοοτροπία η ομάδα και να γίνει ένα σύνολο που να παίζει για τη νίκη, ένα σύνολο φιλόδοξο που θα έψαχνε τη νίκη μέσα κι έξω από την έδρα μας και δεν θα έμενε μόνο στα λόγια».

«Χάναμε και έβλεπα χαμόγελα…»

Ο Σάντος στάθηκε και στο ότι πέρσι, σε ήττες της ομάδας, έβλεπα χαμόγελα στα αποδυτήρια: «Για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε εμείς στο γήπεδο και αν δεν κερδίσουμε, να φταίνε άλλοι παράγοντες, επί παραδείγματι να ξέρουμε ότι ήταν οι αντίπαλοί μας καλύτεροι. Αυτό, και όταν χάνουμε πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι, γιατί πέρυσι με εξέπληττε ότι χάναμε ένα παιχνίδι και δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα, στα αποδυτήρια. Χαμόγελα αστεία και σαν να μην συνέβη τίποτα». Η τελευταία αυτή κουβέντα του Σάντος, έδωσε το έναυσμα για ερωτήσεις:

-Πότε άλλαξε αυτό στην ομάδα;

-Από την προετοιμασία, που ήταν πάρα πολύ βασική. Είχαμε τα αρνητικά μας σημεία και ξέραμε πως πρέπει να αλλάξουμε. Όλους αυτούς τους μήνες της περασμένης σεζόν ήξερα τα αρνητικά σημεία και στην προετοιμασία ήξερα τι πρέπει να κάνουμε για να τα αλλάξουμε. Από την πρώτη μέρα δόθηκε στους παίκτες η οδηγία για να ξέρουν τι να κάνουν και κατάλαβαν από τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία της Ολλανδίας ότι δεν θέλουμε ούτε για αστείο να χάνουμε.

- Ανεξάρτητα από την πορεία στα πλέι-οφ και τα αποτελέσματα που θα επιτύχει, Ο τρίτος χρόνος είναι πιο σημαντικός. Τα αποτελέσματα θα εξαρτήσουν και την παραπέρα παραμονή σας στην ομάδα;

-Σίγουρα είναι ο πιο σημαντικός χρόνος αυτός που έρχεται, γιατί πάντα έτσι κι αλλιώς ο επόμενος χρόνος είναι πιο σημαντικός, τόσο για μένα όσο και για τον ΠΑΟΚ. Θα γίνει ουσιαστικά η «στερεοποίηση» του πλάνου και αυτών που κάναμε τα προηγούμενα δυο χρόνια. Περιμένουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο ή μίνιμουμ αυτό που έκανε η ομάδα φέτος. Θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε ότι θα το κατακτήσουμε. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο μικρό αυτό γκρουπ αυτών των ομάδων της κορυφής που θα διεκδικήσουν ως το τέλος το πρωτάθλημα. Ισχύει παντού. Στην Ισπανία δυο-τρεις ομάδες, στην Αγγλία 3-4 ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Στο τέλος μόνο μια ομάδα θα είναι αυτή που θα το κατακτήσει. Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο εδώ. Κι αυτό θα είναι καλό και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Να υπάρχει μια διαδοχή ομάδων που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα.

-Τώρα που τελειώνει ο δεύτερος χρόνος της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, θα θέλατε να είχατε περισσότερα χρόνια συνεργασίας για να ολοκληρώσετε τα σχέδια που έχετε στο μυαλό σας;

-Αυτό δεν το ξέρω. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πολύ υποκειμενικά. Τη μια μέρα μπορεί να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς. Υπάρχει ένα ζήτημα, αυτό που συμβαίνει σε πολλές ομάδες, που λέω και είναι η «μη υπομονή». Εγώ είμαι 100% αφοσιωμένος στη δουλειά μου και το μέλλον το αφήνω για αργότερα.

-Γιατί δεν συμφωνήσατε αρχικά για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

-Γιατί σ’ αυτό το πλάνο συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο, όταν κλείσαμε αυτή τη συνεργασία.

Η σημαντικότητα των εγκαταστάσεων και των συνθηκών δουλειάς

Σε μια γενικότερη θεώρηση των ποδοσφαιρικών πραγμάτων στη χώρα μας, ο Φερνάντο Σάντος, κατέθεσε μια συγκεκριμένη άποψη αναφορικά με την έλλειψη σωστών αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού πρώτα τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται διορθώσεις στα λάθη που εντοπίζονται. «Γενικότερα στην Ελλάδα υπάρχει μία μεμψιμοιρία, δεν ψάχνουμε να δούμε που είναι το λάθος να το διορθώσουμε, αλλά βλέπουμε που είναι το λάθος και το χτυπάμε. Η ανάλυσή μας είναι επικεντρωμένη σε πολύ-πολύ μικρά σημεία, τα οποία μπορούν και να διορθωθούν πολύ εύκολα, αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό» υποστήριξε ο Πορτογάλος κόουτς και συνέχισε: «Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ, ποτέ δεν έχω ακούσει να μιλάνε, παραδείγματος χάρη, για τις κάκιστες συνθήκες που έχουν οι περισσότερες ομάδες. Ας κάνουμε ένα γύρο στην Ευρώπη κι ας δούμε ακόμα και τις μικρές ομάδες, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και στη Σκωτία, την Ολλανδία, τι εγκαταστάσεις διαθέτουν. Όταν ήμουν στην ΑΕΚ, είχαμε πάει στην Τσάρλτον, στην Αγγλία. Οι εγκαταστάσεις της Τσάρλτον ήταν εκπληκτικές, είχαν έξι γήπεδα κανονικά, άψογα. Και πας μετά στους Θρακομακεδόνες και βλέπεις τη διαφορά. Αυτό ακριβώς έγινε στην Πορτογαλία. Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο έκανε ένα τεράστιο άλμα εξέλιξης, όταν καταλάβανε ότι οι εγκαταστάσεις δουλειάς είναι απόλυτα συνυφασμένες με την ποιότητα και το αποτέλεσμα που θέλεις να βγάλεις. Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να υπάρχουν σωστές και καλές εγκαταστάσεις και συνθήκες δουλειάς, για να μπορέσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να βοηθηθούν, και για να μπορέσει να βελτιωθεί η ποιότητα της προπόνησης. Πάντα αυτό που κάνεις στην προπόνηση, αυτό θα βγάλεις και στον αγώνα. Άμα δεν έχεις καλές συνθήκες δουλειάς και προπόνησης, εάν ας πούμε η μπάλα πηδάει στο χορτάρι, πως θα βγάλεις καλή απόδοση στον αγώνα; Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την έγνοια ότι θα συμβαίνει αυτό, οπότε θα σκέφτονται πως θα κάνουν την πάσα και θα την κάνουν διαφορετικά γιατί θα θεωρούν ότι η μπάλα θα αναπηδήσει. Όταν ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου το καταλάβει αυτό και όλοι οι σύλλογοι αρχίζουν να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτό το ζήτημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βελτιωθεί πάρα πολύ».

Αυτό που είπε στους παίκτες στην προετοιμασία

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε ανύποπτη στιγμή, ο Φερνάντο Σάντος είχε διαμηνύσει στους δημοσιογράφους ότι κάτι είχε πει στους ποδοσφαιριστές του στην προετοιμασία και ότι θα το έλεγε όταν θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Το «Μ» θύμισε στον Πορτογάλο αυτήν την υπόσχεσή του και αυτός απάντησε: «Είχα πει στους παίκτες ότι τώρα κανείς δεν μας υπολογίζει, αλλά θα δούμε στο τέλος της σεζόν που θα βρισκόμαστε. Εικασίες δεν έκανα, δεν είπα θα βγούμε δεύτεροι ή πρώτοι. Είχα πει ότι θα ήμασταν πάρα πολύ κοντά βαθμολογικά από τον πρώτο, σε σχέση με τις περασμένες σεζόν. Στην προετοιμασία είχαμε δείξει στους παίκτες τα τελευταία δέκα χρόνια τις βαθμολογίες, και αυτό που φάνηκε ήταν ότι ο ΠΑΟΚ σε όποια θέση κι αν τερμάτιζε, ήταν πάντα μακριά από την 1η θέση σε διαφορά βαθμών. Και 20 και 30 πόντους κάτω. Είχες έρθει 4ος και έλεγες καλά τα πήγα, αλλά κοιτάς μετά τη διαφορά στη βαθμολογία και είσαι 20 βαθμούς πίσω. Η δουλειά που κάναμε είναι πολύ καλή. Αν είχαμε τελειώσει 4οι με δύο βαθμούς διαφορά από τον πρώτο η δουλειά θα ήταν καταπληκτική. Δεν είναι η θέση που καθορίζει αν έκανες καλή δουλειά ή όχι. Πολύ καλή η 2η θέση βεβαίως, αλλά αν είχαμε τους ίδιους βαθμούς και είχαμε βγει 4οι με ένα βαθμό διαφορά από τον τρίτο και τον δεύτερο και δύο από τον πρώτο, θα ήταν πάλι εξαιρετική η δουλειά. Με την ΑΕΚ τον πρώτο χρόνο είχαμε τερματίσει στην κορυφή ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό, χάσαμε τον τίτλο στη διαφορά των γκολ. Όταν ξαναπήγα στην ΑΕΚ, σε μια ομάδα που αρχικά πολλοί έλεγαν ότι μπορεί και να υποβιβαστεί, χάσαμε το πρωτάθλημα στο ματς με τον Ιωνικό. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά η δουλειά που κάναμε ήταν εκπληκτική. Τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ κανείς δεν μπορεί να της πει οτιδήποτε. Εγώ ξέρω ότι στα πλέι οφ αν δεν κερδίσουμε, πολύς κόσμος θα αποδοκιμάσει. Θα λέει συντηρητικός ο Σάντος, με αμυντικούς προσανατολισμούς η ομάδα και άλλα τέτοια».

«Φυσιολογικό να υπάρχει περίοδος κάμψης»

Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν κάποια πράγματα που δεν πήγαν όπως τα περίμενε, ο τεχνικός του Δικεφάλου, απάντησε: «Υπήρξαν στιγμές στην ομάδα που δεν ήταν ακριβώς τα πράγματα όπως περίμενα. Μια φάση από το τέλος του πρώτου γύρου μέχρι τις αρχές του δευτέρου, που επηρέασε το ότι δεν είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Υπήρξε ένα παιχνίδι, στο οποίο παίξαμε καλά, με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, αλλά μείναμε στην ισοπαλία. Και το ματς με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας, που ήταν πολύ άσχημο. Είδα μια ομάδα, που δεν είχε τα στοιχεία που μας διέκριναν όλη την υπόλοιπη σεζόν. Δηλαδή, μια ομάδα με θέληση, με αποφασιστικότητα, με φιλοδοξία. Ήταν ένα διάστημα τότε που δεν ήμασταν τόσο καλά, βεβαίως τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο θα μπορούσαν να ήτανε, αλλά δεν ήμασταν νορμάλ. Όμως δεν θα έπρεπε να ζητάμε και να απαιτούμε περισσότερα πράγματα από αυτήν την ομάδα, είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχει μια περίοδος, που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν και τόσο καλά. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά στους 10 μήνες που δουλεύουμε, όσον αφορά στην προσπάθεια, στη θέληση, την αφοσίωση, τη διάθεση. Νομίζω ότι γενικότερα το ισοζύγιο είναι πέρα για πέρα θετικό. Απλώς, κάποια πράγματα τα περίμενα να είναι καλύτερα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Αλλά ίσως και το γεγονός ότι υπήρχε υπερβολική ευφορία από αυτά τα οποία κάναμε, μας έβαλε μια τρικλοποδιά στην ωρίμανση της ομάδας».

«Ο τίτλος κερδίζεται εκτός ντέρμπι»

Πολύ λόγος γίνεται για τα ντέρμπι και για τη σημαντικότητα του να υπερισχύσεις σε αυτά των αντιπάλων σου. Ο Φερνάντο Σάντος δεν αρνείται ότι όντως πρόκειται για πολύ σημαντικά παιχνίδια, αλλά επισημαίνει παράλληλα ότι στο τέλος αυτό που μετράει είναι το σύνολο των αγώνων και τι έχεις καταφέρει σε όλα. «Σε όλες τις χώρες υπάρχουν εχθρότητες μεταξύ των ομάδων. Στην Πορτογαλία είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια μεταξύ των τριών, Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ. Όπως εδώ με Ολυμπιακό ή με τον Άρη» είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος μπορεί να ζει διαφορετικά αυτά τα παιχνίδια. Αλλά πρέπει να τα δούμε διαφορετικά, από ποδοσφαιρική άποψη. Όταν πήγα στην Πόρτο, όπου έμαθα πολλά πράγματα, ο πρόεδρος μου είχε πει κάτι στην αρχή, το οποίο δεν το κατάλαβα καλά. Μου είπε ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται από τις άλλες ομάδες. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δε θέλουμε να κερδίσουμε την Μπενφίκα ή τη Σπόρτινγκ σ’ ένα παιχνίδι. Αν τις νικήσουμε, ακόμα καλύτερα, αλλά ο στόχος ο μακροπρόθεσμος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Περί. αστεριών

Αναφορικά με το ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανταπεξέλθει κατά τη διάρκεια της σεζόν και με πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Σάντος, σχολίασε: «Όταν αναγκαστήκαμε να χάσουμε κάποιους βασικούς παίκτες, εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε ότι ομάδα είναι πιο σημαντική. Όχι μεμονωμένα ο παίκτης ή ο προπονητής. Και τα αστέρια στον ουρανό είναι πάντα μαζί. Το ζήτημα είναι ότι ίσως ο υπερβολικός ενθουσιασμός, έκανε κάποια αστέρια να μείνουνε μοναχικά».

Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας

Από την κουβέντα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να λείψει το σχόλιο για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά και τον Ζήση Βρύζα. Τόσο τον πρόεδρο, όσο και τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Σάντος τους είχε και σαν ποδοσφαιριστές και ασφαλώς και έχει μια ολοκληρωμένη άποψη -έτσι κι αλλιώς- για τις δύο αυτές μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Υπάρχει ρεαλισμός στη διοίκηση»

Μιλώντας και για τους δύο, ο Σάντος, είπε: «Ο ΠΑΟΚ θα ήταν αδύνατο να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, χωρίς τη συνεισφορά του Ζαγοράκη και του Βρύζα. Και όχι μόνο αυτών των δύο, αλλά όλων όσων περιτριγυρίζουν την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι δουλεύουν στον ΠΑΟΚ. Απλώς ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας έχουν έναν πολύ σημαντικό και θεμελιώδη ρόλο. Όχι μόνο στην οργάνωση εκ νέου του συλλόγου, που έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ και κατάφεραν τεράστια βελτίωση. Περιμένουμε τώρα και το αθλητικό κέντρο, θα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, είναι ένας σύλλογος που είναι σταθερός όσον αφορά στον οικονομικό τομέα, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, έπρεπε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι το θάρρος να μην υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν. Θα ήταν εύκολο να φέρουμε δυο πολύ μεγάλους παίκτες, να υποσχεθούμε ότι θα φέρουμε τα πάντα και μετά να μην πληρώνουμε. Υπήρχε πολύ μεγάλος ρεαλισμός από την πλευρά της διοίκησης. Υπήρχε μια πίστη στη δουλειά που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο προπονητής, τον οποίο φέρανε».

«Πρότυπο δουλειά ο Θόδωρος»

Ειδικότερα για τον Ζαγοράκη, ανέφερε: «Αν είναι καλύτερος ως πρόεδρος ή ως παίκτης, νομίζω ότι τώρα είναι στη φάση που πέρασε και ως ποδοσφαιριστής. Ήταν πολύ καλός παίκτης και τελείωσε άψογα την καριέρα του. Και κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ από τη μέρα που τον γνώρισα σαν παίκτη, ήταν πρότυπο δουλειάς στην προπόνηση και μισούσε να χάνει. Σαν πρόεδρος δεν μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος και σε μερικά χρόνια θα γίνει τέλειος».

«Με χαρακτήρα και παιδεία ο Ζήσης»

Για τον Βρύζα, επισήμανε: «Ο κ. Βρύζας έχει εκπλήξει θετικά πάρα πολύ κόσμο. Έχω δουλέψει με πάρα πολύ κόσμο σε αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά που κάνει. Ο τρόπος που έκανε αυτή τη μετάβαση από ποδοσφαιριστής σε τεχνικός διευθυντής, που είναι κάτι δύσκολο, γιατί ήταν ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο όνομα, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, έχει παίξει σε πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, σε πολύ υψηλό επίπεδο και ξαφνικά έχει ένα προπονητή που του λέει τέλος, μόνο κάποιος που έχει χαρακτήρα και πολύ καλή παιδεία και μεγάλο ηθικό, μπορεί να πάει σε μια άλλη θέση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δουλειά του προπονητή και να την κάνει τόσο άψογα. Χρειάζεται άριστο χαρακτήρα και παιδεία. Τα υπόλοιπα είναι φυσικά και οι γνωριμίες που απέκτησε στα τόσα χρόνια που έχει αγωνιστεί, οργάνωση την οποία έχει μάθει και από τα άλλα πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε. Και εκεί ακόμα φαίνεται ο χαρακτήρας του. Ότι δηλαδή σε όλο αυτό το χρόνο έμαθε. Και να προσπαθήσει ουσιαστικά να θέσει σε πράξη όλα αυτά που μάθαινε τόσα χρόνια παίζοντας ποδόσφαιρο και βλέποντας τα πράγματα σφαιρικά. Όμως αυτό που πραγματικά με έχει εκπλήξει πάρα πολύ θετικά, είναι αυτό το άλμα που έγινε, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχεις έναν προπονητή που να σου λέει «τελείωσες» και εσύ να φτάνεις να δουλεύεις με αυτόν τον προπονητή. Ήταν κάτι το εκπληκτικό και αυτό δείχνει το χαρακτήρα του».
http://www.metropolisradio.gr/9000
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

ρισπεκτ οπως παντα :wink:
Άβαταρ μέλους
kass4

Δημοσίευση από kass4 »

Θέλω να του ζητήσω συγνώμη γιατί όταν μετά το 4-1 με τον βάζελο στην Τούμπα οι άσχετοι του πολυγελοίου τον απέλυσαν (μιλάμε για πρώτη αγωνιστική!), εγώ γελούσα.
Την Κυριακή ελπίζω να τους αναγκάσει να απολύσουν τον τωρινό προπονητή τους.
:D
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

o σαντος δειχνει ποσο σπουδαιος ειναι και ο βρυζας εκτος απο τον ζαγορ για την ομαδα......ζηση συνεχισε να κανεις ρομπες τους διαφορους αντωνιου..... :) :) :) :) :)
gate4mitsos

Δημοσίευση από gate4mitsos »

kass4 έγραψε:Θέλω να του ζητήσω συγνώμη γιατί όταν μετά το 4-1 με τον βάζελο στην Τούμπα οι άσχετοι του πολυγελοίου τον απέλυσαν (μιλάμε για πρώτη αγωνιστική!), εγώ γελούσα.
Νομιζω περασαν και αλλες 2 αγωνιστικες πριν τον διωξουν :P
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

http://www.goalday.gr/article.asp?catid ... id=2509378

«Θέλετε να αρχίσουμε το τρέξιμο;»

Των ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ & ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ

Ο Φερνάντο Σάντος δεν επιτρέπει στους παίκτες του να χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Χθες, στο δεύτερο μισό της προπόνησης και ενώ είχε χωρίσει τους ποδοσφαιριστές του σε τρεις ομάδες κάνοντας ασκήσεις τακτικής, φανερά ενοχλημένος σταμάτησε την προπόνηση και τους συγκέντρωσε στο κέντρο του γηπέδου. Ποια ήταν η αίτια; Πάντως όχι δείγματα αδιαφορίας, αφού τέτοια δεν υπάρχουν στις προπονήσεις του «δικέφαλου», αλλά το γεγονός ότι ο καθένας από τους παίκτες του έκανε μάλλον του κεφαλιού του. «Τι κάνετε;» τους ρώτησε απορημένος αλλά και εκνευρισμένος από αυτό που έβλεπε. «Θέλετε να σταματήσουμε την τακτική και να ξεκινήσουμε τρέξιμο; Το ίδιο όφελος θα έχουμε. Ετσι και αλλιώς αυτό που σας έχω ζητήσει δεν το κάνετε. Σας έχω πει ότι θέλω πάντοτε να λειτουργείτε οργανωμένα, σαν ομάδα. Δεν βλέπω καμία οργάνωση. Πού είναι οι γραμμές; Πού είναι η άμυνα, πού είναι το κέντρο, πού είναι η επίθεση; Ο καθένας κινείται όπου και όπως θέλει. Συνέλθετε» είπε στους παίκτες του εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε μαζί τους. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως οι παρατηρήσεις του έπιασαν τόπο, αφού στη συνέχεια όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα διπλά που γίνονταν στο μισό γήπεδο.

Αλλωστε από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους ότι για αυτόν οι προπονήσεις είναι το ίδιο σημαντικές με τους αγώνες.

«Σιγή ασυρμάτου» στην Τούμπα
Οπως και αν έχει, το επόμενο διάστημα τόσο ο Σάντος όσο και οι άνθρωποι του «δικέφαλου» θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για τα πλέι οφ με αντίπαλο τη Λάρισα στην Τούμπα στο τέλος του μήνα στον ΠΑΟΚ θα επικρατεί «σιγή ασυρμάτου», με την έννοια ότι οι μόνες δηλώσεις που θα γίνονται από τους παίκτες θα είναι μέσα από οργανωμένες συνεντεύξεις Τύπου. Μάλιστα, πιθανότατα αυτές να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα από τον Φερνάντο Σάντος που θα μιλήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο προσηλωμένους τους παίκτες στα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν για τα πλέι οφ, με πρώτο αυτό με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Βρε βγάλτους το λάδι λέμε!
Εξετάσεις έχουν σαν τις πανελλαδικές!
Άβαταρ μέλους
MALEF

Δημοσίευση από MALEF »

Βγαλτους το λαδι λεμε...2ος στρατος... :) :)
για μερικους... 8)
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

Ειναι μπροστα ο κοουτς .....
Αντε να ωριμασουμε και εμεις στο τροπο που αντιμετωπιζουμε το υλικο της ομαδας..
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”