Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 100628
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

prist64 έγραψε:Σαν ξυνισμενη γεροντοκορη κανεις :mrgreen: .
Γιατι κρυβεις την ηλικια σου?

Αποστολος -53

prist64 -51

kataramenos5 -?

Μιλα και συ ρε Αποστολε.
Εγώ - θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά - δεν είμαι 53, αλλά 53 - 8, όπου το δεύτερο νούμερο είναι πιο αντιπροσωπευτικό, γιατί αναφέρεται στην νοητική μου ηλικία...
(για να καταλάβετε πού μπλέκεστε)
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
Δημοσιεύσεις: 29971
Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από kataramenos5 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:53 - 8, όπου το δεύτερο νούμερο είναι πιο αντιπροσωπευτικό, γιατί αναφέρεται στην νοητική μου ηλικία...
(για να καταλάβετε πού μπλέκεστε)
Πες, πες κοντευεις να με ψησεις ρε μπαγάσα.
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator
Δημοσιεύσεις: 10796
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 22:23

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Αλε μιας και σε πέτυχα, τελικά αγόρασα ένα William Fevre royal Chablis (δε ξέρω γιατί)

Ένα Masi campofiorin του 2011 και
Ένα petit verdot 2011 από Ουρουγουάη.

Τη γνώμη σου αδελφέ
Άβαταρ μέλους
Ale
Δημοσιεύσεις: 6494
Εγγραφή: Κυρ 08 Δεκ 2013, 02:26
Τοποθεσία: Νότια Μακεδονία

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από Ale »

Το αύτωσες και ψόφησε, αδερφέ... :twisted:
Τε-σπα, λόγω υφής και θαλασσινών και μόνο, άνοιξε το chablis.
Αν θέλεις κόκκινο οπωσδήποτε και με βάλεις το πιστόλι στο κεφάλι, θα σε πω πυροβόλα.
Και τα δύο είναι υπερβολικά αλκοολικά και τανικά για το τσίλι και τα θαλασσινά.
Άνοιξε το campofiorin με τα τυριά.
Κράτα το petit verdot για καμμιά μοσχαρίσια.
:)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ale την Πέμ 09 Ιούλ 2015, 06:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator
Δημοσιεύσεις: 10796
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 22:23

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Όχι άνοιξα το γερμανικό που είχα στο ψυγείο με το φαγητό. Τα άλλα απλά είναι μπόνους αγορά
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
Δημοσιεύσεις: 29971
Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ale έγραψε:Βεβαίως, κύριε.
Τα γερμανικά, μαζί με αυτά της Αλσατίας και της Βουργουνδίας, είναι τα καλύτερα λευκά κρασιά του κόσμου.
:evil: :evil:
Ρε αντε απο δω ..ξενομανή. :P

"Ανέκαθεν πίστευα στη δυναμική των λευκών κρασιών μας. Είναι τα καλύτερα του κόσμου! Ακούγεται βαρύγδουπο, αλλά το πιστεύω."
Βαγγέλης Γεροβασιλείου._

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.oinoxoos.net/prosopa/4406/To-krasi-xreiazetai-anthropous-ergatikous-dioratikous-kai-oneiropolous
Χαθηκαν τα βιδιανά ,τα μοσχοφιλερα και τα ασυρτικα ρε Αλε? :(
Άβαταρ μέλους
Ale
Δημοσιεύσεις: 6494
Εγγραφή: Κυρ 08 Δεκ 2013, 02:26
Τοποθεσία: Νότια Μακεδονία

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από Ale »

Έχεις δίκιο. Τα ασύρτικα της Σαντορίνης είναι όντως παγκόσμιας κλάσης. Στο ίδιο επίπεδο με τα ξένα, που αναφέρω.
Μετά έρχεται η μαλαγουζιά και τα μοσχάτα. Το πρόβλημα έρχεται, όταν σε έναν σοβαρό παραγωγό αντιστοιχούν δέκα λαμόγια και αστοιχείωτοι. Έτσι δεν μπορείς να πεις, πως μπορείς να ανταγωνιστείς την Αλσατία π.χ., διότι εκεί και το πιο φθηνό κρασί τους έχει κάτι να πει.
Από ελληνικά κόκκινα, φοβερά είναι τα ξινόμαυρα της Γουμένισας και της Νάουσας, όπως και κάποια αγιωργίτικα από την Πελοπόννησο.
Αυτό που θα σε ξετρελάνει, αν το βρεις και το πιεις, είναι η Λημνιώνα ενός παραγωγού από τον Τύρναβο, του Ζαφειράκη.
Τα κόκκινα ωστόσο, δεν παίζουν μπάλα στα ίδια επίπεδα με τα λευκά, όμως οι προυποθέσεις υπάρχουν για να πάρει μπρος η εξαγωγική (άρα και ανωτέρας ποιότητας) ελληνική οινοποιία ξανά.
Σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, οι σοβαροί οινοποιοί θα ανοίξουν σαμπάνιες. Θα χαθούν οι επιδοτήσεις μεν, αλλά θα κερδίσουν φοβερό πλεονέκτημα στις τιμές πώλησης στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Ale
Δημοσιεύσεις: 6494
Εγγραφή: Κυρ 08 Δεκ 2013, 02:26
Τοποθεσία: Νότια Μακεδονία

Re: Καφενείο

Δημοσίευση από Ale »

Μαυρο Χιονι έγραψε:Όχι άνοιξα το γερμανικό που είχα στο ψυγείο με το φαγητό. Τα άλλα απλά είναι μπόνους αγορά
Δούλεψε το ρίσλινγκ;
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 100628
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Λουκάνικα Φραγκφούρτης, λαίμαι!
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
Δημοσιεύσεις: 29971
Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ale έγραψε:Έχεις δίκιο. Τα ασύρτικα της Σαντορίνης είναι όντως παγκόσμιας κλάσης. Στο ίδιο επίπεδο με τα ξένα, που αναφέρω.
Μετά έρχεται η μαλαγουζιά και τα μοσχάτα. Το πρόβλημα έρχεται, όταν σε έναν σοβαρό παραγωγό αντιστοιχούν δέκα λαμόγια και αστοιχείωτοι. Έτσι δεν μπορείς να πεις, πως μπορείς να ανταγωνιστείς την Αλσατία π.χ., διότι εκεί και το πιο φθηνό κρασί τους έχει κάτι να πει.
Από ελληνικά κόκκινα, φοβερά είναι τα ξινόμαυρα της Γουμένισας και της Νάουσας, όπως και κάποια αγιωργίτικα από την Πελοπόννησο.
Αυτό που θα σε ξετρελάνει, αν το βρεις και το πιεις, είναι η Λημνιώνα ενός παραγωγού από τον Τύρναβο, του Ζαφειράκη.
Τα κόκκινα ωστόσο, δεν παίζουν μπάλα στα ίδια επίπεδα με τα λευκά, όμως οι προυποθέσεις υπάρχουν για να πάρει μπρος η εξαγωγική (άρα και ανωτέρας ποιότητας) ελληνική οινοποιία ξανά.
Σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, οι σοβαροί οινοποιοί θα ανοίξουν σαμπάνιες. Θα χαθούν οι επιδοτήσεις μεν, αλλά θα κερδίσουν φοβερό πλεονέκτημα στις τιμές πώλησης στο εξωτερικό.
Σαφως και στο συνολο δε μπορεις να ανταγωνιστεις καποιους που κανουν αυτη τη δουλεια με σοβαρο τροπο εκατονταδες χρονια πριν απο σενα .Ομως πλεον οι Έλληνες, εχοντας καταλάβει εδω και καιρο οτι εγκληματουσαν με τις ρετσινες και τα κοκινελια,αντιγράφουν τεχνογνωσια και αλλάζοντας φιλοσοφια και τροπο σκεψης* ,εχουν αρχισει να βγαινουν μπροστά.Και βγαζουν πλεον αρκετα μικρα διαμαντακια που με τον καιρο θα γινουν σπουδαία.Εγγυάται γι αυτο το μοναδικο ελληνικο τριπτυχο εδαφους ήλιου και θαλασσας.Δεν ειναι τυχαιο που το αιγαιο βγαζει νοστιμότερα ψαρια απ τον ατλαντικό ;)
Οποτε μιας και δηλώνεις και αντιμνημονιακος και ουχι γερμανοτσολιας :mrgreen: θα πρεπει νομιζω να περιλαμβάνεις και ελληνικά κρασάκια στις προτασεις σου.


* Αν εχεις πιει πχ το Blanc de gris του Τσελεπου καταλαβαίνεις τι θελω να πω.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 100628
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Frappe και ξερό ψωμί!
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
Δημοσιεύσεις: 29971
Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Φραπε παπάρα δηλαδή? :lol:

Το κοψες και το freddo faskomilo ρε θηριο? Απο τις τοσες καταχρησεις μονο το flamourichino σου μεινε δηλαδή?

Δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 100628
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Δύο καφέδες μ' αρέσουν: ο γλυκός frappe χωρίς γάλα και, εναλλακτικά, ο γλυκός Ελληνικός.
Άβαταρ μέλους
pgetsos
Δημοσιεύσεις: 11577
Εγγραφή: Τετ 27 Απρ 2011, 15:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από pgetsos »

Γλυκό ελληνικό ναι

Φραπε μόνο σκέτο. Αντρικό
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
Δημοσιεύσεις: 29971
Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Κι η ανηψια μου σκετο φραπε πίνει.Ν αρχισω να αναρωτιεμαι? :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”