Abel Fernando Moreira Ferreira

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
klainmein

Re: Abel Fernando Moreira Ferreira

Δημοσίευση από klainmein »

Sick Mauricio-8- Bastard?
Άβαταρ μέλους
Dimitris_L4

Δημοσίευση από Dimitris_L4 »

Θες να παθουμε καμια καρδια???
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Πέρα από το αποτέλεσμα που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της κριτικής σε έναν προπονητή, εγώ προσωπικά θέλω να δω τρία πράγματα:
- γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να νικάει τον Παναιτωλικό με 3-4 γκολ διαφορά. Δε θέλω άλλο 1-0, 2-1 με σετ ελεγχόμενο παιχνίδι. Πρέπει να παίζουμε σαν πρωταθλητές εντός συνόρων
- προσαρμοστικότητα εκτός συνόρων. Δε θέλω άλλους μαθητευόμενους προπονητές να μας κάνουν γιο-γιο στην Ευρώπη. Το "στόχος ήταν το πρωτάθλημα" ήταν η τέλεια δικαιολογία για την Ευρώπη. Η αλήθεια όμως δεν είναι έτσι. Όπως είπε κι ένας φίλος ο Νίκολιτς πήρε το πορτοφόλι του Λουτσέσκου δύο φορές.
- σωστό rotation. Δε νοείται ένα εξάμηνο να παίζει non-stop ο Πρίγιο και ο Άκπομ να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Σίγουρα έχεις μια βασική ομάδα αλλά πρέπει να εντάξεις όλο το ρόστερ στην αγωνιστική δράση.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν πως το έργο του Λουτσέσκου ήταν ανεπαρκές ή ότι παρουσίασε μία ομάδα με σοβαρές τακτικές ελλείψεις. Ήταν ο τέλειος διαχειριστής της πιο ποιοτικής ομάδας του πρωταθλήματος και κατάφερε να το βγάλει στο χορτάρι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ματς, όπως περιμένεις από μία ομάδα που μπαίνει σε όλα (ίσως πλην ενός) τα ματς με τον τίτλο του φαβορί. Βέβαια το ότι το περιμένεις δε σημαίνει πως θα συμβεί, και εκεί έγκειται ο άθλος του Ρουμάνου. ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛ.

Ο Αμπελ θεωρείται αναβάθμιση. Εκεί που ο Λουτσέσκου έπαιζει 4-2-3-1 και τις παραλλαγές του σε ΌΛΑ τα ματς, ο Πορτογάλος έρχεται με το όνομα του master tactician που προσαρμόζεται σε κάθε ματς. Η προσαρμογή στον αντίπαλο βγάζει έναν ρεαλισμό που χαρακτηρίζει τους Πορτογάλους προπονητές και προσωπικά μ'αρέσει πολύ. Εκεί που ο Ρουμάνος είχε ένα πλάνο και έκανε μικρο-αλλαγές μέσα στον αγώνα ανάλογα με το πως πήγαινε, ο Πορτογάλος έχει πολλά διαφορετικά πλάνα τα οποία κάνουν την ομάδα απρόβλεπτη. Βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του, αφού οι παίκτες θα θέλουν χρόνο να αφομιώσουν τα ζητούμενα του προπονητή.

Τα αριθμητικά συστήματα είναι ξεπερασμένα. Όχι στον απλό κόσμο που τα χρειάζεται για να έχει έναν μπούσουλα, αλλά στους ποδοσφαιρανθρώπους. Το 4-4-2 που φημολογείται πως παίζει ο Αμπελ, μπορεί να είναι ένα 2-4-4 που έχει 4 επιθετικούς στην γραμμή της αντίπαλης άμυνας που κάνουν κίνηση στο χώρο και περιμένουν την κάθετη/μακρινή μπαλιά. Μπορεί να γίνει και 4-5-1 σε φάση άμυνας με πολύ κοντά τις γραμμές και όλους τους παίκτες πλην ενός πίσω από την μπάλα. Μπορεί να γίνει 2-4-2-2 με τα πλάγια μπακ να δίνουν πλάτος και τα "εξτρέμ" να παίζουν κεντρικά πίσω από τους επιθετικούς. Οι παραλλαγές είναι αμέτρητες. Το ίδιο και το 3-4-3. Θα τα δούμε στην πράξη.

Τα 4-4-2 και 3-4-3 είναι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Γερμανία. Όταν μια ομάδα παίζει το ένα, ξέρει να παίζει και το άλλο. Η Γκλαντμπαχ του Φαβρ και η Χοφενχάιμ του Ναιγκελσμαν νομίζω είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που θέλει να παίξει ο Αμπελ.

Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος, περιμένω πως και πως η ομάδα να βρει τα πατήματά της και να δούμε στο γήπεδο ωραίο ποδόσφαιρο. Θεωρώ δεδομένο πως θα έχουμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και ίσως υπάρξουν αποχωρήσεις που δεν περιμένουμε.
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

Ας γράψω κι εγώ μερικά πράγματα στο αγαπημένο μου θέμα:

-"Η μεγάλη ομάδα πάντα παίζει το παιχνίδι της, ποτέ δεν προσαρμόζεται στον αντίπαλο."
Αυτή είναι μια πολύ κοινή παρανόηση. Στην πράξη όλοι οι μεγάλοι προπονητές ασχολούνται ατέλειωτες ώρες με τον αντίπαλο. Στο ιστορικό των μονομαχιών Γκουαρντιόλα-Κλοπ, δύο τοπ προπονητών με φιλοσοφία απόλυτα χαρακτηριστική, υπάρχουν αγώνες όπου ο καθένας τους προσαρμόζει τα πλάνα του μέχρι και 2 και 3 φορές. Αλλάζουν το πώς επιτίθενται, το πώς αμύνονται, το πώς πασάρουν, το πώς πιέζουν κλπ, και βλέποντας τα καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει μεγάλος προπονητής και δουλεμένη ομάδα, που με μια εντολή εκτελεί άριστα ένα αντιδιαμετρικά αντίθετο πλάνο με το αρχικό της. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι προσαρμόζεται στον αντίπαλο, και μόνο θετικό είναι αυτό.

-"Ο ΠΑΟΚ ξέρει να παίζει το ένα σύστημα, κι όχι το άλλο. Ο Μπερέτα απέτυχε, το ίδιο κι ο Στανογεβιτς. Άρα θα αποτύχει κι ο Φερέιρα."
Μόνο που ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια αναλλοίωτη ουσία. Το αν απέτυχε ο Μπερέτα με παίκτες που όλοι έχουν βγει στην σύνταξη δεν σημαίνει κάτι για έναν προπονητή που αναλαμβάνει μια δεκαετία μετά. Οι παίκτες ξέρουν το άθλημα, σκοπός του προπονητή είναι να τους δείξει πως να εφαρμόσουν όσα ήδη ξέρουν ώστε να υπηρετήσουν το πλάνο του. Ότι δεν αφορά τακτική αλλά σωματότυπο, είμαι βέβαιος ότι ο Φερέιρα το καταλαβαίνει καλύτερα από εμάς. Δεν θα πιστέψει ότι μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι με Μαουρίτσιο και Βερνμπλουμ να τρέχουν πάνω κάτω καλύπτοντας χώρους. Οπότε θεωρώ ότι η οποία ανησυχία είναι αδικαιολόγητη.

-"Πως είναι το 4-4-2 του Φερέιρα?"
Με κάθε κίνδυνο να κάνω λάθος, γιατί διάβασα αλλού μερικά πράγματα και κάποια τα συμπερανα μόνος μου, είχα γράψει αυτό σε άλλο θέμα:

"Οσο για το 4-4-2, κι εγω προσωπικα σιχαινομαι αυτο το συστημα και θεωρω οτι εχει τρομερες αδυναμιες. Ωστοσο απ'οτι καταλαβα, αυτος μαλλον παιζει ενα 4-2-2-1-1, με 2 κοφτες πισω να σχηματιζουν αμυντικη 4αδα με τα στοπερ, 2 πλαγια μπακ που φτανουν στην αλλη ακρη, δυο εξτρεμ που συγκλινουν, ενα φορ περιοχης, κι εναν παικτη που συνδεει τις γραμμες. Αυτο ακριβως επαιζε ο Ζαρντιμ στην Μονακο την χρονια που σαρωσε τα παντα. Δεν ειναι δηλαδη το αγγλικο 4-4-2 των 90ς, ουτε το σιχαμα του Σιμεονε. Οπως και να χει ομως, η τακτικη του ευελιξια εμενα μου λεει οτι δεν θα εφαρμοσει απο την πρωτη μερα τις ιδεες του, και στους κρισιμους αγωνες που ερχονται ισως επιλεξει την πεπατημενη μεχρι η ομαδα να αφομιωσει την φιλοσοφια του. Μην σας κανει λοιπον εντυπωση αν δουμε ενα κλασικο 4-2-3-1, ουτε αν δουμε την ομαδα να παιζει ποδοσφαιρο Σαντος. (Ο Φερναντο ειχε ρωτηθει πως γινεται ο ΟΣΦΠ να εδιωξε τον Ζαρντιμ κι εκεινος να σαρωσε με Μονακο και να ακουγοταν για κορυφαιες ομαδες, και ειπε πως πολλοι προπονητες αρχικα πανε για 1-0 μεχρι να φτιαξουν την ομαδα οπως θελουν, και μετα παιζουν και μπαλα. Ετσι κι ο Ζαρντιμ στη Μονακο την δευτερη σεζον εριχνε 4αρες.)"

Αν λοιπόν η φιλοσοφία του Ζαρντιμ είναι μπουσουλας, να θυμίσω ότι κλασικό 6αρι όπως το σκέφτεστε δεν είχε, ούτε πλάγια χαφ. Μεσοεπιθετικοί έπαιζαν στα άκρα, κι ο Εμπαπε είχε τον ρόλο του δεύτερου φορ δίπλα στον Φαλκαο. Με μια μικρή αλλαγή θέσεων, μπορούσε να πάει δεξιά αυτός πχ και να έρθει στον άξονα ο Μπερνάρντο Σίλβα, σχηματίζοντας ένα άτυπο 4-2-3-1, και με ένα κλικ, πίσω στο 4-4-2.
Άβαταρ μέλους
Argaliad

Δημοσίευση από Argaliad »

Φοβερη τοποθετηση Ριαν, και εγω πιστευω πως στα φιλικα σε σχεση με το πρωτο επισημο θα εχει μεγαλη διαφορα η ομαδα. Περιμενω να δω εναν σφιχτο ΠΑΟΚ αμυντικα και να πηγαινει για το αποτελεσμα και οχι να κατεβει να παιξει μπαλαρα. Και ο ιδιος ξερει οτι σε ενα μηνα παει να χτυπησει τον ποιο σημαντικο στοχο για την διοικηση. Παντως συγκρισεις με Stanojevic ειναι αστειες!
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Μετά ον αποκλεισμό λογικά θα το αλλάξει σε 423ενα
Άβαταρ μέλους
episimos73

Δημοσίευση από episimos73 »

Sick Bastard έγραψε:Παρελθόν ο Ferreira.
:lol: :lol:
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Έχουν κανένα κόλλημα οι Πορτογάλοι με το 4-4-2;
Γιατί και ο Σάντος αυτό ήθελε να παίξει και μας κόστισε μια πρόκριση και ίσως και ένα πρωτάθλημα..

Τί να πω.. εγώ ξέρω ότι μπορεί να παίξει μια χαρά το 4-2-3-1, να προσθέσει κάποια πράγματα σιγά σιγά στην επιθετικότητα και την τακτική και να είμαστε όλοι καλά.

Γιατί να σπείρεις αμφιβολία σε ομάδα και κόσμο;
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Δεν εχει ξεκινησει καν το πρωτο φιλικο της χρονιας....
Άβαταρ μέλους
Athens

Δημοσίευση από Athens »

γιατι ρε Αμπαλε φερναντο εχεις μια στρωμενη ομαδα και θελεις να αλλαξεις συστημα χωρις παικτες λιγες μερες πριν το ονειρο μας του τσου λου?
klainmein

Δημοσίευση από klainmein »

MANIAKOS έγραψε:Μετά ον αποκλεισμό λογικά θα το αλλάξει σε 423ενα
Έτσι από περιέργεια ρωτάω...
Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποστ που έχεις κάνει εδώ μέσα τόσα χρόνια; Ξεπέρασες τη μια σειρά; :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Πλάκα κάνουμε;

Με τρεις προπονήσεις βγαλατε συμπέρασμα; Δεν έχει δικαίωμα να δοκιμάσει ο νέος προπονητής συστηματα;

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Άβαταρ μέλους
Athens

Δημοσίευση από Athens »

V-olakiotis έγραψε:Πλάκα κάνουμε;

Με τρεις προπονήσεις βγαλατε συμπέρασμα; Δεν έχει δικαίωμα να δοκιμάσει ο νέος προπονητής συστηματα;

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
δεν εχει χρονο να τα δοκιμασει ...και βεβαιως εχει αλλα θα προτιμουσα σαν οπαδος να μην αλλαξει αυτα που βρηκε, η ομαδα ετοιμη ειναι απλα θελει 2 αικταραδες οχι αλλαγη συστηματος
Άβαταρ μέλους
karlat85

Δημοσίευση από karlat85 »

Πόσο ΠΑΟΚ οι τελευταίες αναρτησεις

Τον κράζουμε μετά από δύο προπονήσεις
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Pop corn και γελιο εδω μεσα με μερικα σχολια
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”