Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Δυστυχώς χάσαμε διότι τελικά...δεν πήγα στο τηγάνι, λόγω οικογενειακής υποχρέωσης που είχα ξεχάσει. Στο τηγάνι, όπως έχω πει, έχω 4 στα 4!!
Και για να σοβαρευτούμε. Δεν αξίζαμε τι νίκη, η ομάδα ήταν απλά κουρασμένη. Δεν θεωρώ ότι ο γαύρος είναι καλύτερος φέτος, αλλά ήταν καλύτερος χθες. Απλά πράγματα.
Στα θετικά η καλή διαιτησία, να το λέμε κι αυτό. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε όμως, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και ήταν μια ήττα που μπορεί κάποιος να τη θεωρήσει και "προβλεπόμενη".
Μην πτοείστε, η ομάδα είναι φέτος για μεγάλα πράγματα, πιστεύω θα μας δικαιώσει στο τέλος...
νομιζω κανεις δεν ειναι ικανοποιημενος απο την εμφανιση και το αποτελεσμα.
αλλα τουλαχιστον ειμαι χαρουμενος γιατι εχουμε φτασει σε ενα επιπεδο που:
-ειμαστε πραγματικος και ισως ο μοναδικος αντιπαλος(εστω και με μικρες πιθανοτητες) του γαυρου, κατι που το παραδεχονται κι ιδιοι.
-εχουν αρχισει και μας φοβουνται
-τους ταζουν 200 χιλιαρικα πριμ για να μας κερδισουν.
-εστω και με ματς πριν 3 μερες και 3ο συνολικα μεσα στη βδομαδα
-εστω και με χαλια αποδοση
-εστω και με 2 απουσιες ενδεκαδατες
-εστω και με παρτενερ του γκαρσια τον μπαλαφα
-εστω και με 2 γκολ δωρο, μπορουμε μεσα στην εδρα του αμεσου αντιπαλου μας να κυνηγαμε το ματς μεχρι το 95 και να χανουμε ευκαιρια και να τους πηγαινει το σκατο στην καλτσα μεχρι να τελειωσει το ματς (και μη μου πειτε για κωλοφαρδια, ειδαμε κι ο γκει ποσες ευκαιριες εκανε).
προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος απο τον απολογσιμο των τριων ντερμπι(αεκ, ρουμπιν, θρυνος).
σιγουρα υπαρχουν χτυπητες αδυναμιες αλλα με τη διακοπη ειναι ευκαιρια να δουλεψουν πανω σ αυτες.
πλεον το προγραμμα ειναι τετοιο που μεχρι το τελος του πρωτου γυρου ο καλος ΠΑΟΚ μπορει να κανει το απολυτο. θα υπαρξουν απωλειες αλλα οσο το δυνατον λιγοτερες και λιγοτερο χαζες τοσο το καλυτερο. αν καταφερουμε να μεινουμε σε αποσταση μικροτερη των 5-6 βαθμων απ τον γκει ως το τελος του γυρου θα μαστε καλα.
Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας ήταν μια από τις χειρότερες των τελευταίων 4 χρόνων, από τότε δηλαδή που άρχισε αυτή η προσπάθεια αναγέννησης αλλά και επαναφοράς του ΠΑΟΚ στη θέση που του αξίζει, δηλαδή την κορυφή. Αν δεχτούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απλά μέτριοι προς κακοί, στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανιστήκαμε καν στο παιχνίδι. Ο οσφπ, εκτός από το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο, και το αρκετά καλό επόμενο δεκάλεπτο μέχρι που δέχτηκε το γκολ, ήταν επίσης κάκιστος, κι έτσι είδαμε ένα από τα χειρότερα ματς μεταξύ των 2 ομάδων που εγώ τουλάχιστον θυμάμαι. Ήταν τόσο μάπα κι ο θρήνος, που κοντέψαμε να κλέψουμε το Χ παρά την τραγική μας εμφάνιση.
Η απουσία του Κοντρέρας ήταν ολοφάνερη, όχι τόσο στο αμυντικό κομμάτι όπου και αν έπαιζε θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί τα γκολ, άλλωστε κι εκείνος δεν είναι αλάνθαστος. Έλειπε όμως εμφανώς η ικανότητά του να ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω, να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να ανεβάζει την ομάδα και να μοιράζει σωστά, εξασφαλίζοντας έτσι χρόνο κατοχής της μπάλας για την ομάδα μας. Αντιθέτως, ο Τσιρίλο με τις μακρινές μπαλιές του για άλλη μια φορά απλά χάριζε την κατοχή στον οσφπ.
Στον άξονα ο Γκαρσία ήταν επίσης σε τραγική μέρα, δεν βοήθησε ούτε κατά το ήμισυ του αναμενομένου με βάση την κλάση και την εμπειρία του, αλλά και το ότι ήταν πιο ξεκούραστος. Ο Μπαλάφας επίσης δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού, και προσωπικά αμφιβάλλω αν μπορεί να το κάνει σε τέτοια παιχνίδια. Αν δεχτούμε ότι για αυτή τη θέση έριζαν Ιβιτς - Λαζάρ και Μπαλάφας και προτιμήθηκε ο μικρός, αυτό το χρεώνω ως λάθος του Λάζλο, εκτός αν οι άλλοι 2 ήταν για κάποιο λόγο ανέτοιμοι, που για τον Σέρβο δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Αμέσως αμέσως, τα 2/3 του άξονα στους υστερήσαντες, άρα αδυναμία ελέγχου του κέντρου.
Ο Βιερίνια επίσης σε πολυ κακή μέρα. Δε μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και να απειλήσει τον αντίπαλο.
Νομίζω ότι η απουσία του Κόνδορα με ό,τι αυτή συνεπάγεται (και κυρίως συνεπάγεται την παρουσία του Τσιρίλο), αλλά και η κακή εμφάνιση Γκαρσία, Βιερίνια ήταν καθοριστικής σημασίας μιας και οι 3 νομίζω αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα. Οι υπόλοιποι έκαναν περίπου αυτό που κάνουν πάντα, ο Σάλπι τα έδωσε όλα και ήταν ο γνωστός μαχητής, ο Λίνο προσπάθησε να κάνει τα γνωστά, αλλά δεν του βγήκαν, ο Έτο δε με ξάφνιασε γιατί η υπερηχητική του παρουσία με την ΑΕΚ ήταν έτσι κι αλλιώς έκπληξη κι όχι ο κανόνας, ο Μαλεζάς ικανοποιητικός νομίζω, όπως και ο Φωτάκης, ενώ ο Αθανασιάδης δεν τροφοδοτήθηκε και νομίζω ευθύνεται λιγότερο από όλους για το χθεσινό Ναυάγιο. Ποιος έμεινε; Α, ο Κρέσιτς. Δε με πείθει γενικά, μου δημιουργεί άγχος, αλλά νομίζω ότι στα χθεσινά γκολ ΔΕΝ ευθύνεται.
Τέλος, ο ΜΠΟΛΟΝΙ. Του χρεώνω αρχικά τη μη χρησιμοποίηση ενός εκ των Ίβιτς, Λαζάρ στο αρχικό σχήμα. Νομίζω ότι έχει υπερεκτιμήσει τον Μπαλάφα, ο οποίος βέβαια έχει άστρο αυτή την περίοδο και σκόραρε και πάλι, αλλά πιστευω ότι δε μπορεί να προσφέρει τα απαιτούμενα γι' αυτή τη θέση. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που με προβληματίζει. Είναι η τρίτη φορά, μέσα στα λίγα επίσημα ματς που έχουμε προλάβει να δώσουμε, που προηγούμαστε εκτός έδρας και τελικά το ματς γυρνάει, και είτε χάνουμε, είτε καταφέρνουμε να πάρουμε το Χ. Το είχα πει από το ματς με τον Εργοτέλη (όχι εδώ), ότι ο Μπόλονι ΔΕΝ διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι από τη στιγμή που προηγηθήκαμε και μετά. Έγινε και στο Καζάν, έγινε και χθες. Δεν είμαι προπονητής, αλλά ξέρω ότι πάντα οι προπονητές προσαρμόζουν το παιχνίδι τους ανάλογα με τις συγκυρίες! Η συγκυρία του να προηγηθείς σε ένα εκτός έδρας ματς όπου φυσιολογικά περιμένεις ότι ο αντίπαλος θα αντιδράσει και θα πιέσει, είναι πολύ συγκεκριμένη, και υπάρχουν τρόποι να αντιδράσεις κι εσύ για να προστατέψεις το υπέρ σου σκορ. Νομίζω ότι ο Λάζλο δεν έδειξε σε κανένα από τα 3 ματς να αντιδρά με τον ενδεδειγμένο τρόπο, και η εξέλιξη των ματς το πιστοποιεί. Επιπλέον, χθες φτάσαμε στο 70' για να κάνει μια αλλαγή τη στιγμή που η ομάδα όχι απλά έχανε, αλλά δε βλεπόταν! Και είδαμε ότι μετά τις αλλαγές κάπως σαν να κινήθηκε κάτι και μια δυο φάσεις βγήκαν. Πιστεύω τον προπονητή, μου αρέσουν οι αλλαγές που βλέπω ότι πάει να περάσει και η φιλοσοφία του, αλλά νομίζω ότι χτες ήταν ΚΑΙ αυτός σε κακή μέρα.
ΥΓ: Σημαντική επίσης παράμετρος. Ρε μήπως παίζαμε φιλικό; Ούτε μια κλωτσιά, ούτε ενα γερό τζατζάρισμα, ούτε ένα μπινελίκι, κάτι τελος πάντων; Είναι δυνατόν ο οσφπ να είχε και την κατοχη, και περισσότερα φάουλ όπως είπε κι ένας φίλος πιο πριν;
Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, μίλησε πριν από λίγο στον «Sport 103 fm» και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δε χάθηκε κάτι. Ο ρεαλισμός λέει ότι και να χάσεις ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είναι λίγο, πολύ αναμενόμενο. Οπως αναμενόμενο είναι ότι θα τον κερδίσεις στην Τούμπα. Πάντως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».
Στη συνέχεια ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι « ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο ρόστερ και περισσότερα χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Το κακό ήταν για μας ότι ανεβάσαμε, μετά τον αγώνα του Καζάν, από νωρίς τον πήχη πολύ ψηλά. Οι παίκτες σίγουρα θα έπαιζαν καλύτερα αν δεν υπήρχε αυτό το κλίμα και η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Πάντως η ομάδα παίζει διαφορετικά από ότι αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μπόλονι παίζει πιο δημιουργικά, πρεσάρει ψηλότερα. Δεν μπορούν, όμως, να αφομοιωθούν όλα αυτά σε ένα μήνα και χωρίς συνέπειες. Υπάρχουν αδυναμίες στο κέντρο και στην άμυνα, τα οποία θέλουν χρόνο για να διορθωθούν. Δεν είναι πρόβλημα η ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά η ήττα στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη. Ατυχή αποτελέσματα με τέτοιες ομάδες δεν πρέπει να έρχονται».
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος καυτηρίασε την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Κούλης Αποστολίδης υπογράμμισε: «Πολλά από αυτά που είπε ήταν σωστά. Εγώ, όμως, δε θα τα έλεγα δημόσια μετά το παιχνίδι, αλλά με τον προπονητή μου ή με τη διοίκηση αργότερα».
διαβασα με ενδιαφερον ολα τα ποστ.
νομιζω ο,τι δεν εχω να προσθεσω κατι.
το μονο που εχω να πω και πρεπει να εχουμε ολοι κατα νου, ειναι οτι ειναι νωρις ακομα.Ειμαστε μολις στην 5η αγωνιστικη. υπαρχει ακομα πολυς δρομος μπροστα μας να καλυψουμε τα λαθη μας. ολα τα ματς δινουν 3 βαθμους.
αν προσεξουμε αυτο, νομιζω οτι θα ειμαστε καλα...
και αν το δουμε απο αποψης γοητρου, υπαρχει φυσικα και ο δευτερος γυρος του πρωταθληματος, στην Τουμπα...
Κουρασμένοι και ξεκούραστοι και πράσινα άλογα.
Στα πρώτα τριάντα λεπτά, που ακόμα δεν είχαν κουραστεί, πούλησαν την μπάλα προσπαθώντας να κάνουν το ένα-δύο, δέκα φορές, εκ των οποίων μονο ο Λίνο τέσσερις και πάνω που πηγαίναμε όλοι μπροστά για επίθεση.
Όταν πουλάς τόσο φθηνά την μπάλα στη κίνηση προς τα εμπρός, πονάει, γιατί πάλι αρχίζεις να κυνηγάς και αντίπαλο και μπάλα.
Ο Τσιρίλο ευθύνεται, ΠΑΛΙ για τα γκόλ που φάγαμε φθηνά απο τυφλές σέντρες, Σέντερ-μπάκ που ΔΕΝ πηδάει στη σέντρα. Ο Κρέσιτς πάλι, ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ, ασταθής, δεν κάνει ούτε μια έξοδο που δεν φοβάσαι να μη φάς γκόλ.
Ο Φωτάκης ήταν απών σ΄όλο το μάτς και ο ξεκούραστος Σαλπιγγίδης ΔΕΝ έτρεξε καθόλου.
Ο Μπαλάφας συγκινιτικός, αλλά έχει τα όριά του σαν παίχτης, βαρύ κορμί, που όπως ο Ίβιτς θέλει φόρα για να γυρίσει γρήγορα το κορμί του.
Μ΄αυτό το κέντρο και αφού δεν είχαμε την τύχη να βάλουμε κι άλλο γκολ, χάσαμε.
Μ΄αυτο το κέντρο και με απουσίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ.
Τουλάχιστον να βλέπουμε τα αυτονόητα.
Τώρα γιατί δεν πήραμε εμείς τον Σανκαρέ ή τον Μόνχε, αυτό είναι άλλο καπέλο, που δεν το ξέρω.
Και κάτι άλλο: Ο Ίβιτς να κοιτάει πρώτα να παίζει ενενήντα λεπτά καλά και όχι μόνο είκοσι και μετά να βγαίνει στη κάμερα και να λέει αυτά που τα βλέπουν όλοι.
Και όταν ένας επιθετικός δέν μπορεί να τρέξει, να μην αρχίζει καθόλου ή να μπένει αλλαγή και ειδικά όταν παίρνει του κόσμου τα λεφτά(όταν τα παίρνει κια αν τα πέρνει)
eorptol έγραψε:ΜΑ τι λες ρε Αποστολίδη εμείς εδω τους βγάλαμε όλους αχρηστους με πρώτο πρώτο τον μπολονι.....
Δε νομιζω να βγαλαμε κανεναν αχρηστο! Ισα-ισα νομιζω ειναι απ`τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ φορες που δεν ξεφυγαμε και μειναμε μεσα στα πλαισια της καλοπροαιρετης και εποικοδομητικης κριτικης! (μπορει να υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις.. δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ)
Στο κατω κατω ΠΑΟΚ εισαι και δεν μπορουν μετριες εως και κακες εμφανισεις να περνουν απαρατηρητες! Οι απαιτησεις και οι προσδοκιες παντα πρεπει να ειναι υψηλες!!!!
Δυο λόγια για την απουσία του Contreras: δεν μας έλειψε μονο ως αμυνόμενος αλλα και ως οργανωτής της άμυνας ιδίως σε ότι αφορά το ανέβασμα της γραμμής.
Κανείς δεν έβγαλε άχρηστο κανέναν. Με το να λέμε ότι ο Βιειρίνια ή ακόμα και ο Γκαρσία, δεν παίξανε καθόλου καλά την Κυριακή, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί παίκτες.
Η προσωπολατρεία όμως πρέπει να τελειώσει. Όλοι κρίνονται.
Δεν σημαίνει ότι με ένα κακό παιχνίδι γίνονται κακοί παίκτες.
Άλλα όταν δεν παίζουν καλά λογικό είναι να την ακούνε. Όπως αντίστοιχα πρέπει να αποθεώνονται όταν παίζουν καλά.
Άμα δεν θέλανε κράξιμο ας παίζανε στον Πανθρακικό. Ούτε πίεση, ούτε τίποτα. Όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα όμως θα ζήσεις και την αγάπη του κόσμου στις χαρές και τον θυμό του κόσμου στις πίκρες. Αναπόφευκτο...!!
ξαναειδα το ματς ... Ενας τραγικος ΠΑΟΚ χωρις παθος χωρις τιποτα ... εχασε απο ενα ολυμπιακο της πλακας
ο ομπακος επαιξε μπαλα στο πρωτο δεκαλεφτο . απο εκει και μετα μεχρι να φαμε το αστειο γκολ ισορροπισαμε ..στο γκολ που τρωμε πρωτος απο ολους φταιει αυτος ο μετριοτατος παικτης φωτακης που δεν μαρκαρει καθολου τον μελμπεργκ και πασαρει στον τοροσιδη μετα ο βιερινια που τρωει δυο τριπλες και μετα η αμυνα και ο "τερματαφυλακας "
Στο δευτερο γκολ ο ετο ουτε μαρκαρε και μετα η αμυνα ( και τσιριλο και μαλεζας ) δεν μπορεσαν να διωξουν την μπαλα ... με λιγα λογια δεχτηκαμε 2 αστεια γκολ
Πιστευω οτι με Γκαρσια , Λαζαρ κεντρο και πιο μπροστα Ιβιτς και αμυνα Σναου και τερματα Χαλκια δεν θα χαναμε η τελοσπαντων και αν χαναμε θα ειμασταν πολυ καλυτεροι απο τι με αυτηνα την ενδεκαδα ...