Βιβλία

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Re: Βιβλία

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Για να μπορέσουμε να προτείνουμε, πρέπει να μας πείς λιγάκι τα γούστα σου.
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Εγώ πάντως θα προτείνω ενα βιβλίο (μάλλον Ευαγγέλιο πρέπει να πώ), που διάβασα πέρσι το καλοκαίρι.

Αμνός: Το κατα Σκαμπιήλ, παιδικού φίλου του Ιησού, Ευαγγέλιο. Από τις Εκδόσεις ΟΞΥ.

Ένας παιδικός φίλος του Ιησού, ο Σκαμπιήλ, επιστρέφει από τους νεκρούς για να καλύψει το κενό των 30 πρώτων χρόνων της ζωής τού Χριστού στα Ευαγγέλια. Ο άγγελος που τον ανέστησε τον οδηγεί στη Νέα Υόρκη για να τον εξαναγκάσει να ολοκληρώσει αυτό το καθήκον. Έτσι, ο εξωφρενικός φίλος του Ιησού φέρνει στη μνήμη του τις κοινές τους στιγμές, γεμάτες θαυμαστά ταξίδια, μαγεία, θεραπείες, κουνγκ-φου, αναστάσεις, δαίμονες και καυτές γκόμενες - και, μέσα σε όλα αυτά, την αποστολή του Μεσσία να αλλάξει τον κόσμο και του ίδιου να χαρίσει στην ανθρωπότητα διαχρονικές αξίες, όπως ο καφές με γάλα.

Το βιβλίο του Christopher Moore είναι ξεκαρδιστικά πρωτότυπο, βρίθει καλού, κάποιες φορές μαύρου, χιούμορ και έχει την προσωπική σφραγίδα ενός συγγραφέα που μπορεί το πρώτο του μέλημα να είναι να διασκεδάσει τον αναγνώστη, αλλά δεν σταματάει εκεί. Η αχαλίνωτη φαντασία του συνδυάζεται στο «Αμνός» με την ικανότητά του να παρατηρεί και να σχολιάζει την ανθρώπινη φύση, και ο συνδυασμός αυτός εμπλουτίζεται με χιουμοριστικά σχόλια πάνω στη φιλία, την πίστη και τον θρησκευτικό πλουραλισμό, καθώς και μια αναπάντεχη ευλάβεια.

Φιναλίστ του βραβείου Βook of the Year 2004 του Book Sense.
Άβαταρ μέλους
hxc4life

Δημοσίευση από hxc4life »

γενικα δεν διαβαζω πολυ (καλα) αλλα οταν το πραττω διαβαζω κυριως κουλαμαρες γι'αυτο προτεινω Λενο Χρηστιδη , οποιοδηπωτε βιβλιο εχω διαβασει τα περισσοτερα και ειναι στο ιδιο στυλ , καθε βιβλιο και μια ωδη στον σουρεαλισμο .Επισης τρελο βιβλιο που διαβασα προσφατα ειναι το ''Βιοι Γελοιων' του Γιωργου Γαλιτη (τρελος τυπος που εκανε μαζι με το πετρο φιλιππιδη τους '''Διαπλεκομενους'' αν θυμαστε μια σατιρικη εκμπομπη στο σταρ).Τα υπολοιπα που εχω διαβασει ειναι ιστορικα καθως και το ''long hard road out of hell'' του marilyn manson.Τελος για βιβλιο στα αγγλικα ομως ειναι οτι να ναι ταξιδιωτικοι οδηγοι φανταστικων τουριστικων περιοχων (πχ Molvania , San Sobrero , Phaic Tan κτλ ) απο εναν αγγλικο εκδοτ. οικο που αποδομουν ολα τα κλισε των ταξιδιωτικων οδηγων (πχ στο San Sobrero περιγραφει εναν προορισμο με ολα τα τυπικα ενος λατινοαμερικανικου τοπου , οι τιμες ειναι μετρητα / καρτα / πακετα τσιγαρα , στον χαρτη με τα αξιοθεατα εχει περιοχες ελεγχομενες απο ανταρτες , προτρεπει να μην χασουμε το παραδοσιακο σκλαβοπαζαρο κτλ γενικα καμμενα βιβλια εχω δυο απο αγγλια τα χω παρει το san sobrero και το Molvania-χωρα ανατολικης ευρωπης με πορνες βοτκα κτλ)
Άβαταρ μέλους
Kostas_Ptolemaios

Δημοσίευση από Kostas_Ptolemaios »

• Γκορ Βιντάλ (Gore Vidal) – Ιουλιανός : Κορυφαίο μυθιστόρημα για τον Αποστάτη Αυτοκράτορα.Μεγάλη μορφή.

• Γκορ Βιντάλ (Gore Vidal) – Δημιουργία.Η άποψη των Περσών για τους Μηδικούς πολέμους και ταξιδιωτικές εμπειρίες από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα της Αρχαιότητας.

• Τζων Στάινμπεκ – Τα σταφύλια της οργής : Όλη η φήμη που έχει, είναι δικαιολογημένη. Συγκλονιστικό.

• Kurt Vonnegut – Σφαγείο Νο 5 – Μία μείξη Ντάγκλας Άνταμς με Τομ Ρόμπινς στο λίγο σοβαρότερο με μια δόση παρανοϊκού-ρεαλιστικού σεναρίου και λίγη Sci-Fi. Όλα τα βιβλία του είναι καλά, αυτό όμως είναι σπουδαίο.

• Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ – Ο Μετρ και η Μαργαρίτα : Ο Σατανάς επισκέπτεται την κομμουνιστική Ρωσία με μια παρέα δαιμόνων και τα κάνουν λίμπα. Μαύρο χιούμορ και gothic ατμόσφαιρα. Πηγή έμπνευσης για το «Sympathy for the devil».

• Νόρμαν Μέηλερ – Οι γυμνοί και οι νεκροί : Ρεαλιστικό πολεμικό μυθιστόρημα που το έγραψε λίγο μετά τον 2ο Π.Π.

• Ρόμπερτ Γκρέηβς – Εγώ, ο Κλαύδιος & Κλαύδιος, ο θεός : Ιστορικό μυθιστόρημα για τη ζωή του Ρωμαίου αυτοκράτορα. Rome Total War!
Επίσης: Βελισάριος (για τον γνωστό στρατηγό)
Ηρακλής, ο Συνταξιδιώτης Μου (ρεαλιστική απόδοση της Αργοναυτικής εκστρατείας).

• Άλντους Χάξλευ – Θαυμαστός καινούριος κόσμος : Φουτουριστικό, μελλοντολογικό, στην κατηγορία του 1984.

• Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές – Εκατό χρόνια μοναξιά.

• Πατρίκ Ζισκίντ – Το άρωμα

• Τσαρλς Μπουκόβσκι – Σημειώσεις ενός Πορνόγερου (1 & 2) / Γυναίκες .

• Όσκαρ Γουάιλντ – De Profundis

• Τόμας Πύνσον – Βάινλαντ : Μάλλον ο μεγαλύτερος αμερικανός συγγραφέας εν ζωή. Acid rock, θεωρίες συνομωσίας, πράκτορες και δε συμμαζεύεται.

• Τζακ Λόντον – Ταξιδιώτης του ουρανού. Παλιός κλασσικός αμερικανός συγγραφέας με θέμα την αστρική προβολή και το ταξίδι στο χρόνο.

• Γουίλιαμ Μπάροουζ – Junky.

• Τομ Ρόμπινς – Οτιδήποτε, εκτός από το τελευταίο.

• Καζαντζάκης – όλα...προτιμώμενη σειρά, αυτή με την οποία τα έγραψε.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Πολυ ωραια λιστα.
Άβαταρ μέλους
Kostas_Ptolemaios

Δημοσίευση από Kostas_Ptolemaios »

Επίσης πολύ καλό και πολύ αστείο βιβλίο για το ποδόσφαιρο είναι αυτό του Νικ Χορνμπυ, ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.Ο Νικ Χόρνμπυ είχε γράψει το "HIGH FIDELITY" που έγινε ταινία αργότερα και πολλοί από εσάς μάλλον την έχετε ήδη δει,οπότε καταλαβαίνετε πάνω-κάτω για τι στυλ μιλάμε.

Ο Χόρνμπυ γράφει την αυτοβιογραφία του ουσιαστικά μέσα από τα ματς της αγαπημένης του ομάδας, της Άρσεναλ.Δεν χάνει παιχνίδι,κάνει κριτική στην ομάδα του αλλά και στον εαυτό του,ορίζει τα πάντα γύρω από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Άρσεναλ και άλλα πολλά που τα έχουν κάνει και πολλοί από εμάς,προκειμένου να δούμε την ΠΑΟΚΑΡΑ. :opaokara:
Πραγματικά απολαυστικό και εύκολο βιβλίο,αξίζει να του δώσει κανείς προσοχή.Και είναι και φτηνό,όχι πάνω από 15 Ευρώ.
Δυστυχώς η αφήγηση τελειώνει πριν το δικό μας έπος στο Χάϊμπουρι, αλλά είμαι σίγουρος ότι το είδε :lol: και πως θα έγραφε σίγουρα ένα κεφάλαιο για αυτό.
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Πολύ χαβαλεδιάρικο το βιβλίο του Χόρνμπι, όντως.
Ωραία και η προηγούμενη λίστα σου Κώστα Πτολεμαίε.
Ας προσθέσω και εγώ μερικά.

- "Η Χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ", του Χάινριχ Μπελ

- "Η εφεύρεση του Μορέλ", του Αντόλφο Κάσερες

- "Όλες οι φωτιές, η φωτιά", συλλογή διηγημάτων του Χούλιο Κορτάσαρ

-"Homo Faber", του Μαξ Φρις

-"Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον", του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ

-"Το Λάθος", του Αντώνη Σαμαράκη

-"Η Πανούκλα", του Αλμπέρ Καμύ
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Είχα ξεκινήσει πριν χρόνια, όταν ήμουν ακόμη (πέρα βρέχει) φοιτητής, να διαβάσω το "1984" αλλά μετά από μερικές σελίδες (όπως ηταν αναμενόμενο) το παράτησα. Εδώ και μερικές ημέρες το έπιασα πάλι από την αρχή. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, ίσως είναι η κατάλληλη εποχή να το κάνετε. Μόλις το τελειώσω, σκοπεύω να διαβάσω (επιτέλους) "Τα σταφύλια της οργής".
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Ειναι και επίκαιρο το "1984"...
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Πολύ ωραίο βιβλίο το 1984....

Το διάβασα πέρσυ στην αγγλική του έκδοση, ενώ το ξαναδιάβασα φέτος στα ελληνικά.

Φοβερά μηνύματα, τραγικά πολλές φορές, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Πολλά κοινά με το σήμερα.

Για όσους βαριούνται να το διαβάσουν, υπάρχει και η ομόνυμη ταινία που όμως δεν πιάνει μία μπροστά στο βιβλίο.
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

gika έγραψε:υπάρχει και η ομόνυμη ταινία που όμως δεν πιάνει μία μπροστά στο βιβλίο.
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει,αλλά γενικά οι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων είναι πολύ κατώτερες από τα αντίστοιχα βιβλία.. :pano:
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

Εικόνα, Εικόνα

Maus 1. Η ιστορία κάποιου που επέζησε. Ο πατέρας μου αιμορραγεί ιστορία

Maus 2. Η ιστορία κάποιου που επέζησε. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματά μου.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Απορώ γιατί τόσο καιρό δεν ποστάρω σε αυτή την ενότητα...δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, οπότε ας παραθέσω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους λάτρεις των ιστορικών βιβλίων και ιστορικών μυθιστορημάτων για προτάσεις, σχόλια κλπ.

Ξεκινάω εγώ με το τελευταίο που ολοκλήρωσα: "Ο τελευταίος Παλαιολόγος" του Γ. Λεονάρδου. Όσο φλύαρη και απλή για εμένα γραφή έχει αυτός ο άνθρωπος, τόσο σε κάνει να κολάς με τα συγγράματά του μια λόγω περιεχομένου μια λόγω θεμάτων "ταμπού" τα οποία στα πετάει εκεί που δεν το περιμένεις. Όσον αφορά βυζαντινή ιστορία ειδικά από Μεσαίωνα και έπειτα, he has done his homework (and quite well).
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Kostas_Ptolemaios έγραψε:• Γκορ Βιντάλ (Gore Vidal) – Ιουλιανός : Κορυφαίο μυθιστόρημα για τον Αποστάτη Αυτοκράτορα.Μεγάλη μορφή.

• Γκορ Βιντάλ (Gore Vidal) – Δημιουργία.Η άποψη των Περσών για τους Μηδικούς πολέμους και ταξιδιωτικές εμπειρίες από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα της Αρχαιότητας.

• Ρόμπερτ Γκρέηβς – Εγώ, ο Κλαύδιος & Κλαύδιος, ο θεός : Ιστορικό μυθιστόρημα για τη ζωή του Ρωμαίου αυτοκράτορα. Rome Total War!
Επίσης: Βελισάριος (για τον γνωστό στρατηγό)
Ηρακλής, ο Συνταξιδιώτης Μου (ρεαλιστική απόδοση της Αργοναυτικής εκστρατείας).
Vidal...απίστευτος, θα γίνει παραγγελία αύριο κιόλας...

Για Ιουλιανό (χαίρε Εκκλησία για τη ρετσινιά που κόλησες στον τελευταίο Έλληνα αυτοκράτορα) ίσως σε ενδιαφέρει και το "Ιερή Σοφία" του ιδίου σε σύγγραμα, σχόλια κλπ του Αλέξανδρου Μήτσιου.
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου δεν διαβάζω όσο διάβαζα παλαιότερα.
Τα τρία τελευταία, το 2010, ήταν :

Το Εκκρεμές του Φουκώ - Umberto Eco (ορμώμενος από το Λόρδο :mrgreen: )
Εικόνα

Το άρωμα - Patrick Süskind
Εικόνα

Το θεώρημα του Παπαγάλου - (του προσφάτως αποθανόντα) Denis Guedj
Εικόνα

Τα 2 πρώτα τα συνιστώ ανεπιφύλακτα, το 3ο κυρίως σε όσους λατρεύουν τα μαθηματικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”