Razvan Lucescu IV

Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από lamosas »

Τα νούμερα αυτά να τα βλέπετε σε μεσοδιατηματα των 6-8 εβδομάδων. Μεγαλύτερα διαστήματα από αυτά δεν έχουν ενδιαφέρων. Αν το δείτε σε αυτά τα διαστήματα τα νούμερα που έχουν 5-6 ενδεκαδατοι είναι για άμεση ξεκούραση τουλάχιστον 5-6 ημερών. Δεν είναι τυχαία τα λάθη, τα κακά κοντρόλ, οι αργές αποφάσεις, η ανεπυτιχης πίεση κοκ
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Re: Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από Ettien26 »

Ο κάθε προπονητής συνήθως προσαρμόζει το σύστημα στους παίκτες που έχει. Ο Λούτσυ κάνει ακριβώς το αντίθετο προσπαθώντας να προσαρμόσει τους παίκτες που (δεν) έχει στο σύστημα που θέλει να παίξει. Μένει στα ίδια συστήματα, τις ίδιες τακτικές, στην έλλειψη ευελεξίας ακόμη και αν δεν του βγαίνει το παιχνίδι.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο 30λεπτο των παιχνιδιών είναι ενδεικτικό για το που θα πάει το πράγμα.

Δεν είναι το πρόβλημα ότι χάσαμε από τον άρη.
Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε με κάτω τα χέρια.
Όπως συμβαίνει δηλαδή σε όλα τα αποτυχημένα μας αποτελέσματα.

Ούτε είναι ζήτημα το -2. Αυτό εύκολα ανατρέπεται. Αλλωστε όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς. Η απογοητευτική όμως εικόνα της ομάδας το τελευταίο καιρό δείχνει προς πάμε πιο κοντά στο 4 παρά στο 1.

Οπως και να έχει χρόνος υπάρχει, ας κάτσει στην διακοπή να σκεφτεί τι πάει στραβά και να το γυρίσει. Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστέψω ότι θα αλλάξει ιδέες και φιλοσοφίες. Ναι είναι καλός προπονητής. Περιμένω όμως ότι σε κάποια πράγματα θα πρέπει να αρχίσει να έχει μεγαλύτερη ευελεξία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ettien26 την Τρί 12 Μαρ 2024, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Ως προς τα νούμερα αρχικά να συνεισφέρω με τους αγώνες του τελευταίου 1,5 μήνα (τα είχα γράψει και στο τόπικ του αγώνα με το σκουλήκι).
Από 28/1/2024:
ΠΑΟΚ:
Σύνολο αγώνων 12
Αγώνες χωρίς ενδιάμεσο Τετάρτης /Πέμπτης: 1
Εκτός έδρας: 6, εντός 6
Ν7/Ι1/Η4
Δυναμικότητα: ΠΑΟ Χ3, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Δυναμό, Άρης (ντέρμπι)
Ν2/Ι1/Η4
Συχνότητα ντέρμπι/δυσκολίας: 11/2 έως 21/2: ΑΕΚ, ΠΑΟ 2, ΟΣΦΠ, 7/3 έως 10/3: Ντιναμό, Άρης
Βάζελος:
Σύνολο αγώνων: 12
Εκτός έδρας: 7, εντός 5
Ν6/Ι3/Η3
Δυναμικότητα: ΠΑΟΚ Χ3, ΟΣΦΠ Χ2, Άρης
Ν4/Ι0/Η3
Συχνότητα ντέρμπι/δυσκολίας: 0
Γαύρος:
σύνολο αγώνων 11
Εκτός έδρας: 4, εντός 7
Ν8/Ι0/Η3
Δυναμικότητα: ΠΑΟΚ, ΠΑΟ Χ2, Φερεντσβάρος Χ2, Χαποέλ 1
Ν3/Ι0/Η3
Συχνότητα ντέρμπι/δυσκολίας: 15/2 έως 21/2: ΠΑΟΚ, Φερεντσβάρος Χ2, 7/3 έως 10/3: Μακάμπι, ΠΑΟ
Χαρταετός:
σύνολο αγώνων 8
Αγώνες χωρίς ενδιάμεσο Τετάρτης /Πέμπτης: 3
Εκτός έδρας: 4, εντός 4
Ν6/Ι2/Η0
Δυναμικότητα: ΠΑΟΚ, Άρης
Ν6/Ι2/Η0
Συχνότητα ντέρμπι/δυσκολίας: 0
ΥΓ1 έβαλα τον Άρη ως ντέρμπι στα παιχνίδια με το βάζελο παρόλο που δεν το θεωρώ ως τέτοιο μες την Λ. Αλεξάνδρας, αλλά για την οικονομία της συζήτησης.
ΥΓ2 επιφυλάσσομαι αν βρω χρόνο να κάνω και μια αναλυτική αναφορά του αγωνιστικού χρόνου των παικτών, ώστε να έχουμε μια ειδικότερη όσο γίνεται εικόνα.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Είναι φοβερό πάντως ότι τόσα χρόνια γίνεται η ίδια κουβέντα.
Οι μισοί βλέπουν τον Ρασβαν ιδανικό, οι άλλοι μισοί τροχοπέδη.
Είναι φοβερό πως ενώ βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αλλιώς τα ερμηνεύουν οι μισοί και αλλιώς οι υπόλοιποι.
Εγώ έχω ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Ρασβαν. Θεωρώ μάλιστα πως πρέπει να μείνει σίγουρα μια 5ετια γιατί θεωρω πως θα εδραιωθεί ο ΠΑΟΚ ως μια πραγματικά μεγάλη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της σταθερότητας που προσφέρει. Δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα θα πάρουμε και αν θα πάρουμε ξέρω όμως ότι θα είμαστε εκεί μες στη μούρη τους.
Να θεωρήσουμε την πρώτη διετία τυχαία. Να τη θεωρήσουμε. Κατέκτησε 2 νταμπλ σαν πυροτέχνημα; Πυροτέχνημα.

Πάμε λοιπόν σε αυτήν την τριετία. Δε θα κάτσω να κάνω ανασκόπηση γιατί θα κουράσω. Θα πω μόνο πως κλιμακωτά, κάθε χρονιά είναι καλύτερη της προηγούμενης. Όχι τόσο σε επίπεδο επίτευξης στόχων, όσο σε επίπεδο εικόνας. Οι στόχοι είναι κάτι πολύ σχετικό στην Ελλάδα γιατί δεν μιλάμε μονο με αγωνιστικά κριτήρια.
Πέρυσι λοιπόν ήμασταν πιο ανταγωνιστικοι από πρόπερσι. Φέτος είμαστε πιο ανταγωνιστικοι από πέρυσι.
Είμαστε εκεί ψηλά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Για μένα όμως. Για τα κριτήρια με τα οποία κρίνω εγώ.
Κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλα κριτήρια. Απόλυτα σεβαστό. Κάποιος κοιτάζει τι κάνουμε στα ντέρμπι. Κάποιος άλλος αν πήραμε κάποιο τίτλο έστω κι αν αυτός είναι το κύπελλο.
Θυμάμαι πριν καμιά 15αρια χρόνια έριχνα ομηρικές μάχες με αγγελοσκυλα. Προσεξτε. Τη δεύτερη χρονιά και στα μισα της τρίτης. Οχι στο τέλος της τριτης που όλοι φώναζαν Φερνάντο Σαντος οεοεοεοε. Εγώ, φανατικό σαντοσκυλο, υποστήριζα ότι βλέπω μια ομάδα με προοπτική. Μια ομάδα που χτίζεται για να κάνει πρωταθλητισμο. Αυτοί ανενδοτοι. Ο Άγγελος πήρε κύπελλο. Αυτός τίποτα. Δεν έχει κερδίσει ένα ντέρμπι .Έχει 19 ντέρμπι με Αθηναίους που δεν έχει κερδίσει. Κατέρρευσε στα πλέι οφ. Αποκλείστηκε από το χωριό με τις καρδούλες. Πήγε να αποκλειστεί από τους Νορβηγούς ψαράδες. Ο Άγγελος απέκλεισε την Αρσεναλ. Ο Σαντος εφαγε 4αρα από την αεκ. Και δωστου τσακωμοι.
Σας θυμίζουν κάτι αυτά με το σήμερα; Εμένα μου φαίνονται ίδια.
Ποιος είχε δίκιο τότε; Και οι 2. Όσα έλεγαν τα αγγελοσκυλα δεν ήταν ψέματα. Όσα υποστήριζα εγω, επίσης δεν ήταν ψέματα. Και οι 2 μιλάγαμε με γεγονότα. Απλά, τα ίδια γεγονότα είχαν άλλη βαρύτητα για μένα και άλληγια αυτούς.
Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.
Όπως τότε τρελαινονταν κάποιοι που ο Φερνάντο έκλεισε 19 ντέρμπι με Αθηναίους χωρίς νίκη έτσι και τώρα κάποιοι τρελαίνονται που δεν κερδίζουμε τον άρη. Όπως κάποιοι γουστάρανε που έβλεπαν τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σε πορεία πρωταθλητισμου έτσι και τώρα κάποιοι γουστάρουν που βλέπουν τον ΠΑΟΚ να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμο. Και οι 2 πλευρές έχουν τα δικιά τους. Αν για κάποιους η καθημερινότητα στηρίζεται στην έντονη καζούρα που κάνουν ή δέχονται ειναι φυσιολογικό να έχουν άλλα κριτήρια από μένα. Εγώ που μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα καταστάσεις γελοιοποίησης όπου 200 άτομα στο σχολείο περίμεναν μόνο εμένα για να με κοροϊδέψουν. Να γίνεται passillo απο παιδιά ολων των ομαδων εναντίον μου. Καταστάσεις που δεν εύχομαι σε κανέναν γιατί πολύ απλά ήμουν μόνος απέναντι σε όλους. Δύσκολα οπαδικα εφηβικά χρόνια, με έκαναν όμως να γίνω σκληρόπετσος. Καμιά καζούρα δε θα με κάνει να αλλάξω τα κριτήρια μου. Το μόνο που με νοιάζει είναι πως ο ΠΑΟΚ θα κινείται στην κορυφή ή γύρω από αυτήν. Σέβομαι όμως και την άποψη των άλλων γιατί άλλη αντανάκλαση έχει ο ΠΑΟΚ στη ζωή του καθενός.
Για να καταλήξω λοιπόν κάπου θα πω το εξής.
Το ασφαλέστερο κριτήριο για να κρίνω αν ο Λουτσεσκου κι ο κάθε Λουτσεσκου είναι κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ, μου το δημιούργησαν οι ίδιοι οι εχθροί μας με τον τρόπο που συμπεριφερθηκαν στον Φερνάντο.
Ο Καρπετοπουλος του 2009 είναι ο Τσάρλι του 2024. Ο πόλεμος που δεχόταν τότε ο Φερνάντο είναι αντίστοιχος με αυτόν δέχεται ο Ρασβαν σήμερα. Και μάλιστα πλέον είναι ακόμα πιο αισχρός με εξώδικα και λογοκρισία σε σημείο που να βλέπουμε εδώ και ενα μήνα έναν ευνουχισμένο Ρασβα. Τυχαίο ότι και πέρυσι σε αντίστοιχη περίοδο του έριξαν τιμωρία;
Για μένα μόνο και μόνο που τρώει τέτοιο χυδαίο πόλεμο από τους ποκιτες, είναι αρκετό για να καταλάβω πως αυτόν τον άνθρωπο τον βλέπουν σαν απειλή και πασχίζουν να φύγει με κάθε τρόπο. Λέτε να μην ξέρουν το ποιος μπορεί να τους πάρει κομμάτι από την πίτα. Σίγουρα ξέρουν..

Υγ. Σκεφτείτε να είχε σήμερα ο Ρασβαν σε 19 σερί ντέρμπι σε αγώνες πρωταθλήματος με το ποκ μηδέν νίκες. Τι περάσαμε τότε Φερνάντο μου για να σε καταλάβουν..
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

marsantos
Κανένα νταμπλ του 2017-19 δεν ήταν πυροτέχνημα, η ομάδα είχε ήδη αρχίσει να δείχνει από τον Μάρτιο του 2016 όταν έφυγε ο Τούντορ και ανέλαβε ο Ίβιτς. Και το 2019-20 παρά τα μεταγραφικά λάθη του καλοκαιριού ήμασταν πρώτοι, αλλά μας αποσυντόνισε σε κάποιο βαθμό η επιτροπή του αυνανάκη.
Για τα 3 τελευταία χρόνια του Λουτσέσκου θα διαφωνήσω. Η πρώτη χρονιά ήταν σαφώς καλύτερη από την δεύτερη και στην ποιότητα ποδοσφαίρου και στις επιτυχίες. Η περσινή χρονιά ήταν χάλια, αρκετά ματς θύμιζαν τις σαρδέλες του Σάντος και δεν ξεχνιέται ο τελικός που χάσαμε με κάτω τα χέρια και με τον αντίπαλο με 10 παίκτες επί 90΄.
Η φετινή χρονιά είναι μέχρι τώρα τουλάχιστον σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες δύο και με καλύτερο συγκριτικά έμψυχο δυναμικό. Έχουμε όμως ακόμα 9+1 αγώνες και οι όποιες χρεώσεις ή πιστώσεις πρέπει να γίνουν τον Μάιο. Υπομονή μέχρι τότε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γερασίμου την Τρί 12 Μαρ 2024, 23:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

ευστοχο αυτο με τα ...πραγματα..και με τις ερμηνειες .....

...........Είναι φοβερό πως ενώ βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αλλιώς τα ερμηνεύουν οι μισοί και αλλιώς οι υπόλοιποι.......... :lol: :lol:

ειναι μεσα στο DNA το ελληνικο...

μια επιτροπη απο διαφορους... πολιτικους χορους...ειδαν τα ιδια πραγματα και βγαλανε 3 διαφορετικα πορισματα...

οπως βολευει τον καθενα....
marsantos

Γερασίμου έγραψε:marsantos
Κανένα νταμπλ του 2017-19 δεν ήταν πυροτέχνημα, η ομάδα είχε ήδη αρχίσει να δείχνει από τον Μάρτιο του 2016 όταν έφυγε ο Τούντορ και ανέλαβε ο Ίβιτς. Και το 2019-20 παρά τα μεταγραφικά λάθη του καλοκαιριού ήμασταν πρώτοι, αλλά μας αποσυντόνισε σε κάποιο βαθμό η επιτροπή του αυνανάκη.
Για τα 3 τελευταία χρόνια του Λουτσέσκου θα διαφωνήσω. Η πρώτη χρονιά ήταν σαφώς καλύτερη από την δεύτερη και στην ποιότητα ποδοσφαίρου και στις επιτυχίες. Η περσινή χρονιά ήταν χάλια, αρκετά ματς θύμιζαν τις σαρδέλες του Σάντος και δεν ξεχνιέται ο τελικός που χάσαμε με κάτω τα χέρια και με τον αντίπαλο με 10 παίκτες επί 90΄.
Η φετινή χρονιά είναι μέχρι τώρα τουλάχιστον σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες δύο και με καλύτερο συγκριτικά έμψυχο δυναμικό. Έχουμε όμως ακόμα 9+1 αγώνες και οι όποιες χρεώσεις ή πιστώσεις πρέπει να γίνουν τον Μάιο. Υπομονή μέχρι τότε.
Φίλε Γερασίμου προφανώς και για μένα δεν ήταν πυροτέχνημα το νταμπλ. Καταλαβαίνεις γιατί το γράφω έτσι..
Όσο για την τριετία, αυτό ακριβώς εννοώ ότι βλέποντας τα ίδια πράγματα βγάζουμε άλλα συμπεράσματα.
Την πρώτη χρονιά πήραμε μεγάλες χαρές. Σε Ευρώπη κυρίως αλλά και σε κύπελλο στα νοκ άουτ. Ήμασταν ξεκάθαρα όμως ένα σκαλί κάτω από τον οσφπ και ποτέ δεν ψέλλισε κανείς μας, το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Πέρυσι το είπαμε και το πιστέψαμε πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Δηλαδή σε αρκετά προχωρημένο στάδιο του πρωταθλήματος και παρότι στην αρχή είχαμε μείνει πίσω. Στεκομαστασταν ίσοι απέναντι στον ανταγωνισμό. Ναι δεν πήραμε τίποτα αλλά σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια δεν κρίνονται όλα από το αποτέλεσμα. Η περυσινή χρονιά μου έδινε το όραμα για μια καλύτερη χρονιά φέτος. Η προπερσινη όχι. Ήταν σαν ενα last dance ενός κύκλου που κλείνει.
Αντίστοιχα φέτος δεν περιμένω 9+1 αγώνες για να κρίνω τη δυναμική της ομάδας. Για μένα αυτό πού μου έχει δείξει η ομάδα με άφηνει πλήρως ικανοποιημένο. Είναι εξελιγμένο από πέρυσι και μου αφήνει όραμα για του χρόνου. Δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες επιτυχημένος και αποτυχημένος. Δε μου αρέσει η λογική ο πρώτος είναι τα πάντα και δεύτερος τίποτα. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μας βοηθάνε να βγάζουμε συμπεράσματα. Υπάρχουν πράγματα που κρύβουν δυναμική, εξέλιξη και όραμα και εγώ αρνούμαι να μην τα συμπεριλάβω στην κρίση μου.
Δε λέω ότι έχεις άδικο σε όσα λες. Λεω οτι βλέπουμε τα ίδια πράγματα αλλά τα ζυγίζουμε διαφορετικά...
Αυτό μπορεί να κάνει πιο αυστηρό εσένα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα ενώ εγώ να στέκομαι πιο ανεκτικός.
Φυσικά και θέλω σε αυτούς τους 9 αγώνες να τα σαρωσουμε όλα και να σηκώσουμε την κούπα. Φυσικά και θέλω ο +1 ένας αγώνας να γίνει +3 +5 και +6. Είναι άλλο όμως η έκρηξη συναισθημάτων χαράς ή απογοήτευσης και άλλο η κρίση επάρκειας ή ανεπάρκειας προπονητη και παικτων βασισμένη στην έκρηξη συναισθημάτων.
Όλα είναι θέμα οπτικής..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τετ 13 Μαρ 2024, 01:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από JohnDag »

Marsantos, ειλικρινής ερώτηση.

Ας αφήσουμε τους τίτλους στην άκρη και ας μην τους βάλουμε στην εξίσωση ως μέτρο επιτυχίας ή αποτυχίας.

Οι δυο προηγούμενες χρονιές με τα καλά τους (που είχαν αρκετά) και με τα κακά τους (που είχαν κι από αυτά, ειδικά τον χαμένο τελικό με την αεκ τον φυσάω και δεν κρυώνει) είχαν ένα κοινό παρανομαστή.

Το πως τελείωσε η χρόνια.

Αν αυτό επαναληφθεί και τριτη συνεχόμενη χρόνια φέτος (το οποιο απεύχομαι μεν, δεν το θεωρω και απίθανο δε) δεν θεωρείς ότι είναι σοβαρό σημάδι προβληματισμού;

Δεν θεωρείς ότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση;
renegade

Δημοσίευση από renegade »

marsantos έγραψε:Είναι φοβερό πάντως ότι τόσα χρόνια γίνεται η ίδια κουβέντα.
Οι μισοί βλέπουν τον Ρασβαν ιδανικό, οι άλλοι μισοί τροχοπέδη.
Είναι φοβερό πως ενώ βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα, αλλιώς τα ερμηνεύουν οι μισοί και αλλιώς οι υπόλοιποι.
Εγώ έχω ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Ρασβαν. Θεωρώ μάλιστα πως πρέπει να μείνει σίγουρα μια 5ετια γιατί θεωρω πως θα εδραιωθεί ο ΠΑΟΚ ως μια πραγματικά μεγάλη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της σταθερότητας που προσφέρει. Δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα θα πάρουμε και αν θα πάρουμε ξέρω όμως ότι θα είμαστε εκεί μες στη μούρη τους.
Να θεωρήσουμε την πρώτη διετία τυχαία. Να τη θεωρήσουμε. Κατέκτησε 2 νταμπλ σαν πυροτέχνημα; Πυροτέχνημα.

Πάμε λοιπόν σε αυτήν την τριετία. Δε θα κάτσω να κάνω ανασκόπηση γιατί θα κουράσω. Θα πω μόνο πως κλιμακωτά, κάθε χρονιά είναι καλύτερη της προηγούμενης. Όχι τόσο σε επίπεδο επίτευξης στόχων, όσο σε επίπεδο εικόνας. Οι στόχοι είναι κάτι πολύ σχετικό στην Ελλάδα γιατί δεν μιλάμε μονο με αγωνιστικά κριτήρια.
Πέρυσι λοιπόν ήμασταν πιο ανταγωνιστικοι από πρόπερσι. Φέτος είμαστε πιο ανταγωνιστικοι από πέρυσι.
Είμαστε εκεί ψηλά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Για μένα όμως. Για τα κριτήρια με τα οποία κρίνω εγώ.
Κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλα κριτήρια. Απόλυτα σεβαστό. Κάποιος κοιτάζει τι κάνουμε στα ντέρμπι. Κάποιος άλλος αν πήραμε κάποιο τίτλο έστω κι αν αυτός είναι το κύπελλο.
Θυμάμαι πριν καμιά 15αρια χρόνια έριχνα ομηρικές μάχες με αγγελοσκυλα. Προσεξτε. Τη δεύτερη χρονιά και στα μισα της τρίτης. Οχι στο τέλος της τριτης που όλοι φώναζαν Φερνάντο Σαντος οεοεοεοε. Εγώ, φανατικό σαντοσκυλο, υποστήριζα ότι βλέπω μια ομάδα με προοπτική. Μια ομάδα που χτίζεται για να κάνει πρωταθλητισμο. Αυτοί ανενδοτοι. Ο Άγγελος πήρε κύπελλο. Αυτός τίποτα. Δεν έχει κερδίσει ένα ντέρμπι .Έχει 19 ντέρμπι με Αθηναίους που δεν έχει κερδίσει. Κατέρρευσε στα πλέι οφ. Αποκλείστηκε από το χωριό με τις καρδούλες. Πήγε να αποκλειστεί από τους Νορβηγούς ψαράδες. Ο Άγγελος απέκλεισε την Αρσεναλ. Ο Σαντος εφαγε 4αρα από την αεκ. Και δωστου τσακωμοι.
Σας θυμίζουν κάτι αυτά με το σήμερα; Εμένα μου φαίνονται ίδια.
Ποιος είχε δίκιο τότε; Και οι 2. Όσα έλεγαν τα αγγελοσκυλα δεν ήταν ψέματα. Όσα υποστήριζα εγω, επίσης δεν ήταν ψέματα. Και οι 2 μιλάγαμε με γεγονότα. Απλά, τα ίδια γεγονότα είχαν άλλη βαρύτητα για μένα και άλληγια αυτούς.
Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.
Όπως τότε τρελαινονταν κάποιοι που ο Φερνάντο έκλεισε 19 ντέρμπι με Αθηναίους χωρίς νίκη έτσι και τώρα κάποιοι τρελαίνονται που δεν κερδίζουμε τον άρη. Όπως κάποιοι γουστάρανε που έβλεπαν τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σε πορεία πρωταθλητισμου έτσι και τώρα κάποιοι γουστάρουν που βλέπουν τον ΠΑΟΚ να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμο. Και οι 2 πλευρές έχουν τα δικιά τους. Αν για κάποιους η καθημερινότητα στηρίζεται στην έντονη καζούρα που κάνουν ή δέχονται ειναι φυσιολογικό να έχουν άλλα κριτήρια από μένα. Εγώ που μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα καταστάσεις γελοιοποίησης όπου 200 άτομα στο σχολείο περίμεναν μόνο εμένα για να με κοροϊδέψουν. Να γίνεται passillo απο παιδιά ολων των ομαδων εναντίον μου. Καταστάσεις που δεν εύχομαι σε κανέναν γιατί πολύ απλά ήμουν μόνος απέναντι σε όλους. Δύσκολα οπαδικα εφηβικά χρόνια, με έκαναν όμως να γίνω σκληρόπετσος. Καμιά καζούρα δε θα με κάνει να αλλάξω τα κριτήρια μου. Το μόνο που με νοιάζει είναι πως ο ΠΑΟΚ θα κινείται στην κορυφή ή γύρω από αυτήν. Σέβομαι όμως και την άποψη των άλλων γιατί άλλη αντανάκλαση έχει ο ΠΑΟΚ στη ζωή του καθενός.
Για να καταλήξω λοιπόν κάπου θα πω το εξής.
Το ασφαλέστερο κριτήριο για να κρίνω αν ο Λουτσεσκου κι ο κάθε Λουτσεσκου είναι κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ, μου το δημιούργησαν οι ίδιοι οι εχθροί μας με τον τρόπο που συμπεριφερθηκαν στον Φερνάντο.
Ο Καρπετοπουλος του 2009 είναι ο Τσάρλι του 2024. Ο πόλεμος που δεχόταν τότε ο Φερνάντο είναι αντίστοιχος με αυτόν δέχεται ο Ρασβαν σήμερα. Και μάλιστα πλέον είναι ακόμα πιο αισχρός με εξώδικα και λογοκρισία σε σημείο που να βλέπουμε εδώ και ενα μήνα έναν ευνουχισμένο Ρασβα. Τυχαίο ότι και πέρυσι σε αντίστοιχη περίοδο του έριξαν τιμωρία;
Για μένα μόνο και μόνο που τρώει τέτοιο χυδαίο πόλεμο από τους ποκιτες, είναι αρκετό για να καταλάβω πως αυτόν τον άνθρωπο τον βλέπουν σαν απειλή και πασχίζουν να φύγει με κάθε τρόπο. Λέτε να μην ξέρουν το ποιος μπορεί να τους πάρει κομμάτι από την πίτα. Σίγουρα ξέρουν..

Υγ. Σκεφτείτε να είχε σήμερα ο Ρασβαν σε 19 σερί ντέρμπι σε αγώνες πρωταθλήματος με το ποκ μηδέν νίκες. Τι περάσαμε τότε Φερνάντο μου για να σε καταλάβουν..
Συγνώμη αλλά ο Τσάρλι έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές θετικά για τον ΠΑΟΚ και τον λουτσεσκου φέτος...καμία σχέση με καρπετοπουστα.

Επίσης η τεράστια διαφορά Σάντος και λουτσεσκου είναι ότι ο πρώτος παρουσίασε μια εκθετική καμπύλη ανάπτυξης ενώ ο δεύτερος μια ευθεία
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Τετ 13 Μαρ 2024, 01:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Παντως τα πράγματα φετος ειδικα ειναι πολυ απλα. Ακουσαμε τις εξηγησεις του Ραζβαν για την εικονα που παρουσιαζει και φετος στο ιδιο χρονικο σημειο η ομαδα, και ευτυχως μετα το ματς με την δυναμο μας εκατσε διακοπη λογω των εθνικων και αναβολη του ματς με τον βαζελο. Επομενως αν ευσταθουν τα οσα ισχυριζεται ο Ραζβαν θα φανει με το περας της διακοπης, μιας και θα ψει βρει τον χρονο και για να αποφορτισει την ομαδα και για να την ετοιμασει. Αν επανελθουμε μετα την διακοπη και εχουμε την ιδια εικονα, καλυτερα να φυγει μονος του γτ δεν θα υπαρχει πια καμια δικαιολογια. Αν βεβαια ειχε δικιο τοτε θα πρεπει να παρουμε παραμαζωμα τον βαζελο και να δυνεχισουμε με το γκαζι πατημενο.
Ιδου δοξης πεδιον λαμπρον λοιπον.
Ή αλλιως
Να η ροδος να και το πηδημα.
marsantos

renegade έγραψε: ....
Συγνώμη αλλά ο Τσάρλι έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές θετικά για τον ΠΑΟΚ και τον λουτσεσκου φέτος...καμία σχέση με καρπετοπουστα.
Rene προφανώς δεν είναι το ίδιο ο ένας με τον άλλον.
Ο Καρπετοπουλος έγραφε καθημερινά άρθρα.
Ο Τσάρλι είναι πρώτη φορά που γράφει με αυτό το ύφος. Συγχώρεσε με όμως, το εγωιστής και εμμονικος δεν είναι ποδοσφαιρική κριτική. Επειδή τον διαβάζω ή τον βλέπω τακτικά, δεν έχει μιλήσει ποτέ με χαρακτηρισμους για προπονητές του ποκ. Ποδοσφαιρική κριτική εχει κάνει. Χαρακτηρισμους ομως ποτέ με τέτοιο ύφος. Ειδικά για ένα θέμα όπως του Σαστρε που συνέβη πριν 40 μέρες. Δεν έγραψε κάτι τότε. Το άρθρο έχει τη μορφή, ψάξε και βρες ότι στραβό μπορείς να θυμηθείς. Το ότι έχει γράψει θετικά ήταν κάτι αναπόφευκτο. Ως δημοσιογράφος που έχει το προφίλ ουδέτερου δεν ήταν δυνατόν να μη γράψει τίποτα το τρίμηνο που πετούσε ο ΠΑΟΚ. Οι ουδέτεροι είναι αυτοί που κάνουν πιο εύκολα τη ζημιά. Μπορουν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Θεωρείς απίθανο να έπεσε ένα τηλέφωνο και να του είπαν, είναι ευκαιρία, γράψε κατι;
Το άρθρο είναι πολύ επιπόλαιο. Πολλά παιδιά εδώ μέσα, που είναι απέναντι από τον Λουτσεσκου, έχουν γράψει πολυ σοβαροτερες κριτικές.
Βέβαια τα όσα λέω έχουν πιθανολογηση. Όχι βεβαιότητα όπως με τον Καρπετ. Ο Τσάρλι μπορεί απλα να έγραψε ένα άρθρο επειδή έτσι του κατέβηκε. Απλά ξέρουμε ότι είναι ικανοί για όλα..
Υγ. johndag, Sorry φίλε, θα σου απαντήσω αύριο λόγω του προχωρημένου της ώρας.
Άβαταρ μέλους
tsou

Δημοσίευση από tsou »

όταν χρησιμοποιείς ως δικαιολογία καθιζησης την κούραση τοτε με τη καρδια θα πας να περασεις την Πεμπτη οπου και πιθανη προκριση θα σημαινει νεα παιχνιδια και νεα κουραση;
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

Φιλε marsantos
Μιλας για τη δυναμικη που αποπνεει η ομαδα, το οραμα που σου δινει για του χρονου η φετινή πορεία της ομαδας (φυσικα εννοείς την καλη περίοδο της ομαδας).
Ετσι καπως (αν δεν καταλαβα σωστα συγχωρεσε με) βλεπεις το ποτηρι μισογεματο κ αναμενεις την επομενη χρονια για κατι καλυτερο.
Πως ομως μπορεις να εισαι αισιοδοξος για του χρονου οταν ειναι πολυ πιθανες καποιες πωλησεις οπως των κουλιε, ντελια, κοταρσκι;
Πως είσαι αισιόδοξος οταν δεν μπορουμε να εκμεταλευτουμε κ να καρπωθουμε ως ομαδα την παρουσια εξαιρετικα ταλαντουχων παικτων και πως θα μπορεσουμε να παμε καλυτερα του χρονου οταν θα χρειαστει η προσθηκη 7-8 παικτων οι οποιοι θα ερθουν στην ομαδα τελη Αυγούστου;
Ξανα μανά χτισιμο απο την αρχη;
Ξανα μανά υπομονη;
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Η εξέλιξη της ομάδας εξαρτάται από την ικανότητα να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να βρίσκεις την κατάλληλη λύση.

Φέτος για παράδειγμα η ομάδα εξελίχτηκε στο κομμάτι της επιθετικής μετάβασης κάτι που πέρσι δεν το είχαμε .

Ο προπονητής μας ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα οπότε το πρώτο δεδομένο είναι αυτό ( εκτός αν τον ανανέωσαν με το ίδιο σκεπτικό που ανανεώνουν και τα συμβόλαια των παικτών και μετά τους πουλάμε) .

Η ομάδα μας όλα τα χρόνια εμφανίζει συγκεκριμένες παθογένειες :

Διοίκηση, κινείται αργά στις μεταγραφές, διαπραγματεύσεις που τραβάνε καιρό και γίνονται σίριαλ, προσπαθούμε να πείσουμε παίκτες να έρθουν στην ομάδα μας και το ελληνικό πρωτάθλημα με παρακαλετό, εστιάζουμε σε παίκτες μεγάλης αξίας ενώ δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα λεφτά. Δίνουμε ευρωπαϊκά ματς για είσοδο στους ομίλους και στον βωμό της αυτάρκειας περιμένουμε την είσοδο μας στους ομίλους για να γίνουν μεταγραφές.

Τμήμα σκάουτινγκ...πέρσι οι κινήσεις του ήταν αρκετά καλές και στοχευμένες. Χρειαζόμαστε όμως και λαβράκια...

Προπονητής: Ζητάει κάθε χρόνο επιτακτικά παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις και τελικά δεν του φέρνουν ή ότι του φέρουν είναι μετά απο αρκετό καιρό .

Ανάμεσα σε αυτά τα τρία τμήματα υπάρχει < πρόβλημα> επικοινωνίας, δεν υπάρχει ίσως και κοινή πλεύση οπότε ο συμβιβασμός που επέρχεται μας βρίσκει με δομικά προβλήματα .

Τεχνικό τιμ. Ίσως ο αδύναμος κρίκος μας, θα ήθελα να εμπλουτίσουν το τιμ εκει που πονάμε τα 3 τελευταία χρόνια με ανθρώπους που θα βοηθάνε τον προπονητή μας και δεν θα είναι yes boss. Να έχει η ομάδα περισσότερα τρεξίματα, ένταση, καλύτερη φυσική κατάσταση.

Απαιτείται μεγαλύτερη και καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ, σε θέσεις και χαρακτηριστικά.

Το κοινό στοιχείο των 3 τελευταίων ετών είναι ότι η ομάδα παίζει μόνο για ένα διάστημα κάποιων μηνών καταπληκτικά και μετά κλαττάρει.

Στα ντέρμπι παρουσιάζουμε συνήθως την ίδια εικόνα και ειδικά στα εντός έδρας εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα λειτουργεί χωρίς τεχνικό δντη , κανείς μας δεν γνωρίζει ποιος αξιολογεί τον προπονητή μας και αν αυτός που τον αξιολογεί είναι ο κατάλληλος για αυτό . Ποιος τρέχει το αγωνιστικό τμήμα? Ποιος καθορίζει και προβλέπει την επόμενη μέρα του αγωνιστικού τμήματος?

Δεν μπορεί μια ομάδα να στηρίζεται στην άποψη και τις γνώσεις του ενός. Πρέπει να υπάρχει ιεραρχία ,μια πυραμίδα.

Δεν μου αρέσει ο παραμερισμός παικτών για κάποια διαστήματα χωρίς προφανή λόγο,ενδεικτικά αναφέρω Μούργκ, μιχαηλίδης, σάστρε, τσιγγάρας, λύρατζης...

Φυσιολογικά το καλοκαίρι θα έχουμε μια νέα αρχή αν λάβουμε υπόψιν ότι έχουμε παίκτες δανεικούς και προσπαθώ να θυμηθώ ποιος ήταν ο τελευταίος δανεικός παίκτης αξίας που αγοράσαμε. Μειτέ για παράδειγμα αν δεν είμαστε ικανοί να τον κρατήσουμε...τον βλέπω να κατηφορίζει ....προς ΠΟΚ μεριά. Σαν μπισκοτολούκουμο τον βλέπουν.

Θα έρθουν προτάσεις και η διοίκηση μας έχει αποδείξει ότι όλοι πωλούνται, σε μια τέτοια περίπτωση το ρόστερ μας θα είναι και πάλι γυμνό σε αρκετές θέσεις και θα απαιτείται εκ νέου χτίσιμο ομάδας. Αυτό δεν αναγκαία κακό αλλά ΠΑΟΚ είσαι.

Ο Λουτσέσκου το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται πολύ ήρεμος δεν βγάζει εκείνο το πάθος , οι δηλώσεις του δεν στρέφονται εναντίον του συστήματος, ήχησε σιγή ασυρμάτου?

Ανανέωσε για τα επόμενα 3 χρόνια, την εμπιστοσύνη που λαμβάνει απο την διοίκηση και την καλή σχέση που αναφέρει πως έχει με τον Σαββίδη πρέπει να την κάνει όχημα για την εξέλιξη της ομάδας.

Είναι ιδανικός για τον ΠΑΟΚ, γνωρίζει το περιβάλλον , τα κουσούρια μας, τις απαιτήσεις της ομάδας, το τοξικό ελληνικό περιβάλλον, όλα αυτά συντελούν ώστε να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον.

Πρέπει και ο ίδιος να σταματήσει να μην βλέπει αυτά που βλέπουμε όλοι μας, να διδαχτεί απο τα λάθη του, συνήθως οι άνθρωποι , οι περισσότεροι δεν βλέπουμε τα λάθη μας ή και αν τα δούμε ο εγωισμός μας δεν μας επιτρέπει να τα αποδεχτούμε και να αλλάξουμε. Θεωρώ επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα είναι το έτερο εγω του , να τον συμπληρώνει, να είναι η φωνή της λογικής που θα τον προσγειώνει στην πραγματικότητα.
Να έχει δυνατή προσωπικότητα και με επιχειρήματα να τον πείθει για αλλαγές και προσαρμογές.

Δεν πρέπει να νιώθει τόσο ισχυρός μέσα στο κλαμπ γιατί τότε δεν υπάρχει διάλογος και αντίλογος και έτσι δεν προοδεύει ούτε αυτός ούτε η ομάδα.

Δεν γίνεται να φτάνεις εδω και στο τέλος να προδίδεσαι επειδή επέλεξες να μην ακολουθήσεις την ποδοσφαιρική λογική. Η ομάδα αφού έχει 2 ισάξιες 11αδες πως γίνεται να βρίσκεται χωρίς στόπερ και να παίζουν χωρίς ξεκούραση ασταμάτητα παιχνίδια μεγάλης έντασης.

Πως γίνεται να είσαι με ένα μπακ στα Ευρωπαϊκά σου παιχνίδια.

Πως γίνεται να μένεις χωρίς χαφ όταν σου ντεφορμαρίστηκε ο οζντόεφ.

Πως γίνεται να μην έχεις αριστερο εξτρέμ και να είναι ο τάισον περπατητής ...

Πως γίνεται να βλέπεις σε ολόκληρο πρώτο γύρο τα σέντερ φορ σου να μην τραβάνε και στα ντέρμπι εκτός απο τον γαύρο να έχεις πρόβλημα και να μην ζητάς να σου φέρουν ακόμα έναν.

Η σεζόν δεν κρατά 3-4 μήνες...Θέλεις γεμάτο και ισορροπημένο ρόστερ , διάρκεια και συνέπεια στην αγωνιστική σου εικόνα.
marsantos

renegade έγραψε: ...
Επίσης η τεράστια διαφορά Σάντος και λουτσεσκου είναι ότι ο πρώτος παρουσίασε μια εκθετική καμπύλη ανάπτυξης ενώ ο δεύτερος μια ευθεία
Φίλε rene. Σκοπός δεν είναι να βρούμε τις διαφορές Σάντος και Λουτσέσκου στις θητείες τους στον ΠΑΟΚ.
Αυτό που γράφω στο ποστάρισμά μου είναι ότι ακόμα και για τον τεράστιο Φερνάντο, που παρουσίασε εκθετική καμπύλη ανάπτυξης, ακούγονταν τα ίδια επιχειρήματα μέχρι να πετύχει στα πλέι οφ της 3ης χρονιάς.
Άφησε τον ΠΑΟΚ εκτός 5άδας ενώ βγαίναμε πάνω από 5οι και με Γούμενο. Δεν κερδίζει κανένα ντέρμπι με το ΠΑΟΚ.
Είναι λίγος στην Ευρώπη. Είναι looser και δεν μπορεί να οδηγήσει ομάδες στην κορυφή. Αποκλείστηκε από ομάδα Β' Εθνικής στο κύπελλο κτλ. Δεν έχει plan b και παίζει μονότονα μόνο με ένα επιθετικό. Δυσκολεύεται να κερδίσει ακόμα και τις μικρές ομάδες. Μόνο 1-0 ακόμα και με μικρές ομάδες και πονάνε τα μάτια μας. Άτιτλος είναι.. Looser είναι, τα ίδια έκανε και στην Πορτογαλία..
Αυτά ακούγαμε 2μιση χρόνια.
Τι προσπαθώ να πω λοιπόν; Ότι ακόμα και εκείνος που παρουσίαζε μια εκθετική καμπύλη ανάπτυξης άκουγε τα ίδια και χειρότερα. Τι κάνει στα ντέρμπι, πλέι οφ, κύπελλο, μονοτονία κτλ. Οι περισσότεροι στέκονται φωτογραφικά στα γεγονότα.
Κανείς δεν στεκόταν στην εκθετική καμπύλη ανάπτυξης. Λίγοι στέκονται στη δυναμική που δημιουργούν τα γεγονότα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έρχονται τα γεγονότα. Τι έκανες Φερνάντο με το βάζελο πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. 0-1 έχασες από το βάζελο; Λιντσάρισμα και ροχάλες. Πίσω στο Εστορίλ καρπουζά. Πιστεύω να θυμάσαι τι έγινε στο τέλος εκείνου του αγώνα. Δεν ασχολήθηκε κανένας ότι με 10 παίκτες έπαιζες σαν τη γάτα με το ποντίκι το βάζελο. Φωτογραφία το αποτέλεσμα. 0-1. Τελειώσαμε. Δεν μας απασχόλησε η πορεία όλης της χρονιάς. Δε μας απασχόλησε η εικόνα της ομάδας επί 30 αγωνιστικές. Ούτε οι ανελέητες σφαγές στον πρώτο γύρο. Μόνο go village karpouza.

Τα ίδια ζούμε και τώρα..

Υγ. Ωραίο αυτό που είπες με την εκθετική καμπύλη ανάπτυξης και την ευθεία.
Λίγους μήνες πριν έρθει ο Φερνάντο ρώτησαν τον Ψωμά που έπαιζε στο Αιγάλεω, αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Εκείνος απάντησε, "δεν κόβω καλύτερα το ποδόσφαιρο που θα πάω στον ΠΑΟΚ.."
Όταν η αφετηρία σου είναι το απόλυτο μηδέν τότε η γωνία κλίσης της ευθείας ανάπτυξης από το 0 στο 8 είναι προφανώς μεγαλύτερη από την γωνία κλίσης της ευθείας που έχει αφετηρία το 7 και φτάνει στο 9 και στη συνέχεια κινείται εκεί ανάμεσα.
Άλλη αφετηρία είχει ο Φερνάντο οπότε είναι λογικό να είναι ευδιάκριτη η κατακόρυφη πρόοδος (στο τέλος της διαδρομής όμως γιατί στο ενδιάμεσο είχαμε go village καρπουζά) και άλλη αφετηρία ο Ρασβάν που ξεκίνησε ψηλά, απογείωσε την ομάδα και συνεχίζει (με μικρή πτώση) να κινείται ψηλά. Το δεύτερο φαίνεται όντως σαν ευθεία..
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”