Τι έκανα;Χωρικός έγραψε:ρε φίλε....marsantos έγραψε:Τεράστιε Κεντζιόρα τα είπαμε και μετά το Χαριλάου.
Ένα μεγάλο μπράβο όμως και στο Ρασβάν γιατί είσαι δικό του δημιούργημα. Ήρθες ως δεξί μπακ με λιγοστά aggressive στοιχεία και τώρα έχεις μετατραπεί σε Τ-34 με φοβερά ηγετικά - καθοδηγητικά χαρακτηριστικά.
Υγ. Ένα πράγμα μόνο. Θυμούμενος το γκολ του Μορόν, τη φάση του Ιωαννίδη στην Τούμπα στο τέλος και τη χθεσινή κεφαλιά του Τσέχου παρατήρησα ότι όταν έρχεται παράλληλη από τα αριστερά μας αδυνατεί να βγει πρώτος στη μπάλα. Προσπαθεί να φρενάρει τον επιθετικό χρησιμοποιώντας λίγο και τα χέρια αλλά επειδή οι αντίπαλοι έχουν ξεκινήσει την κίνηση προλαβαίνουν και του βγαίνουν. Δεν ξέρω αν η αδυναμία αυτή οφείλεται στο ότι πρέπει να βγει με προτεταγμένη την αριστερή του μεριά και δεν νιώθει δυνατός με το αριστερό πόδι ή λόγω του μικρού του όγκου δεν μπορεί να αντισταθεί στην ορμή των αντιπάλων πάντως είναι κάτι που και για αυτό πρέπει να βρεθεί η συνταγή. Βέβαια λίγες φορές εμφανίζεται τέτοια κατάσταση καθώς ο Ράσβαν οδηγεί τους αντιπάλους κυρίως να επιτίθενται από τη δεξιά μας μεριά εκεί που υπάρχει η δαγκάνα Αντρίγια, Όττο, Κεντζιόρα ενώ αντίθετα από αριστερά αμυνόμαστε με διαφορετικό τρόπο δίνοντας χώρο, παίζοντας πιο παθητικά, σε πιο χαμηλά μέτρα ώστε να έχουμε όλη την άμυνα τοποθετημένη στο κουτί.
16. Tomasz Karol Kędziora
Re: 16. Tomasz Karol Kędziora
Κατά μία έννοια ναι..
Σήμερα φάνηκε πως του λείπει και λιγο ύψος για να φυλάξει στην αδύνατη πλευρά. Ειδικά όταν η πίεση σε αυτούς
που ξέρουν να σεντραρουν, με Μπάμπα και Τάισον μέσα, είναι τέτοια που τους δίνει χώρο και χρόνο να σηκώσουν κεφάλι.
Γενικά σε αυτό το επίπεδο, που αυτοί οι οποίοι εκτελούν τα γεμίσματα δεν είναι ο Γιαννιώτας κι ο Μασουρας, μας λείπουν αθλητικά προσόντα στο κέντρο της άμυνας με Κεντζιόρα και Μιχα. Βέβαια τα παιδιά έχουν εξαιρετικές τοποθετήσεις και αναμφισβητητα, σήμερα που μιλάμε είναι το καλύτερο δίδυμο της ομάδας. Με τον ερχομό του άλλου Πολωνου θα δούμε τι θα προκύψει.
Σήμερα φάνηκε πως του λείπει και λιγο ύψος για να φυλάξει στην αδύνατη πλευρά. Ειδικά όταν η πίεση σε αυτούς
που ξέρουν να σεντραρουν, με Μπάμπα και Τάισον μέσα, είναι τέτοια που τους δίνει χώρο και χρόνο να σηκώσουν κεφάλι.
Γενικά σε αυτό το επίπεδο, που αυτοί οι οποίοι εκτελούν τα γεμίσματα δεν είναι ο Γιαννιώτας κι ο Μασουρας, μας λείπουν αθλητικά προσόντα στο κέντρο της άμυνας με Κεντζιόρα και Μιχα. Βέβαια τα παιδιά έχουν εξαιρετικές τοποθετήσεις και αναμφισβητητα, σήμερα που μιλάμε είναι το καλύτερο δίδυμο της ομάδας. Με τον ερχομό του άλλου Πολωνου θα δούμε τι θα προκύψει.
Ο Κεντζιόρα λέει το transfermarkt είναι 1,84m, o Βιετέσκα 1,87m και ο Μιχαηλίδης 1,88m
Ο Όσκαρσον σύμφωνα με το ίδιο site είναι 1,86m
Σίγουρα λόγω σωματότυπου (αδύνατος) και άλματος, έδινε την αίσθηση ότι ήταν αρκετά ψηλότερος, αλλά μάλλον δεν ήταν και τόσο ψηλότερος
Περισσότερο έφταιξε ότι τον έχασε ο Κεντζιόρα στα μαρκαρίσματα
Σίγουρα λόγω σωματότυπου (αδύνατος) και άλματος, έδινε την αίσθηση ότι ήταν αρκετά ψηλότερος, αλλά μάλλον δεν ήταν και τόσο ψηλότερος
-
Ένας παίκτης πολύ φιλότιμος, έχει ξεπεράσει προ πολλου το ταβάνι, ελλείψει δεύτερου παίζει συνεχώς, σε έναν ΠΑΟΚ με προγραμματισμό θα ήταν αλλαγή του βασικού σέντερ μπακ
-
Εντομεταξυ είναι σε μια φάση γκολ μέσα μετά από 2 χρόνια, που παρεπιπτόντως ο μπαμπά κάνει την πιο εκνευριστική παθητική αμυνα που έχω δει, αλλά ξέχασα ο μπαμπά είναι παικταράς και κουρασμένος και ο Κεντζιορα απλά μέτριος, και αρχίσαμε
«στον κανονικό ΠΑΟΚ θα ήταν το 2ο Σέντερ μπακ»
«γιατί δεν βάζει τον κωττα»
«Είναι μέτριος παίκτης απλά τρύπησε το ταβάνι του»
«Τίμιος είναι αλλά μέχρι εκεί»
Εντομεταξυ ο Κεντζιορα είναι το καλύτερο δεξί σεντερ μπακ στο πρωτάθλημα, γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια καλή αντίληψη του χώρου και όχι ούτε μέτριος είναι ούτε το ταβάνι του τρύπησε απλά είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μέχρι πέρσι και εγώ έτσι νόμιζα, πέρασε τόσος καιρός και μας έχει εκθέσει όλους, φτάνει.
«στον κανονικό ΠΑΟΚ θα ήταν το 2ο Σέντερ μπακ»
«γιατί δεν βάζει τον κωττα»
«Είναι μέτριος παίκτης απλά τρύπησε το ταβάνι του»
«Τίμιος είναι αλλά μέχρι εκεί»
Εντομεταξυ ο Κεντζιορα είναι το καλύτερο δεξί σεντερ μπακ στο πρωτάθλημα, γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια καλή αντίληψη του χώρου και όχι ούτε μέτριος είναι ούτε το ταβάνι του τρύπησε απλά είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μέχρι πέρσι και εγώ έτσι νόμιζα, πέρασε τόσος καιρός και μας έχει εκθέσει όλους, φτάνει.
-
Εν τω μεταξύ για σένα είναι το καλύτερο δεξί μπακ της λίγκας, για εμένα όχι.
-
Εντάξει ας μην είναι, ας είναι ο Ρέτσος για εσένα ή ο γεντβαι ή ο Ινγκασον που κάνει κοντρόλ με το καλάμι σε σχέση με τον Κεντζιορα. Τουλάχιστον δεν το λέω μόνο εγώ το λέει και ένας Κατσουράνης.
Το ότι μας έχει εκθέσει όλους αυτό δεν αλλάζε, και ούτε πρωτάθλημα με την καυτερή άμυνα παίρνεις με έναν απλά φιλότιμο
Το ότι μας έχει εκθέσει όλους αυτό δεν αλλάζε, και ούτε πρωτάθλημα με την καυτερή άμυνα παίρνεις με έναν απλά φιλότιμο
-
Εγώ αγαπητέ δεν σου ονοματισα κάποιον. Εσυ λοιπόν μη βάζεις λόγια που δεν ειπώθηκαν. Στο δικό μου το μυαλό αφού θέλεις ονοματολογία ένα από τα κορυφαία σέντερ μπακ της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας θα πω πως ήταν ο κοντρερας. Για να καταλάβεις κ το είδος αμυντικού που μου αρέσει
Προφανώς λοιπόν μετράει και η αλτικότητα αλλά σίγουρα και το ύψος. Στα μαρκαρίσματα στην αδύνατη πλευρά, όταν ο αντίπαλος κάνει βήματα πίσω για απελευθέρωση, έχει το εξής πλεονέκτημα όταν είναι πιο ψηλός από τον αμυντικό. Η πορεία της μπάλας είναι πτωτική όταν φτάνει μέσα στην περιοχή. Έτσι όταν αυτή περνάει πάνω από τον αμυντικό βρίσκεται ψηλότερα από ότι όταν καταλήγει στον επιθετικό. Οπότε, αν αυτός που σεντράρει ξέρει να το κάνει καλά (και δεν έχει κανέναν να τον πιέζει..) τότε μπορεί να σηκώσει λίγο πιο ψηλά τη μπάλα να την περάσει πάνω από τον αμυντικό με γρήγορο χτύπημα και να βρει στο κατάλληλο ύψος τον επιθετικό στην πλάτη του αμυντικού. Σκέψου στην ίδια φάση να ήταν ο Κάρμο που έχει ύψος 1.96. Αυτή η σέντρα με αυτήν την καμπύλη δεν πέρναγε. Για να μπορούσε να βρει τον επιθετικό στην πλάτη του αμυντικού έπρεπε να κάνει πιο λομπαριστή σέντρα. Σέντρα όμως με μεγαλύτερη καμπύλη είναι πιο αργή. Άρα προλαβαίνει ο αμυντικός να καλύψει το χώρο.Special 4 έγραψε:Ο Κεντζιόρα λέει το transfermarkt είναι 1,84m, o Βιετέσκα 1,87m και ο Μιχαηλίδης 1,88m
Παρατήρησε ότι και στις 3 ευκαιρίες που έκανε με το κεφάλι ο επιθετικός, σε όλες πήγε στοχευμένα στην πλάτη των αμυντικών (τα 2 γκολ πάνω στον Κεντζιόρα και το δοκάρι στο Μίχα). Δεν έκανε κίνηση να τους βγει μπροστά ή ανάμεσα. Αυτό ήταν ξεκάθαρη οδηγία. Έχουν δει τη μειωμένη αλτικότητα του διδύμου μας. Αν ήταν ο Κόλλεϋ για παράδειγμα θα δοκίμαζε κάτι τέτοιο; Όχι. Εκεί θα προσπαθούσε να του βγει από μπροστά όπως έκαναν οι της Καλλιθέας και του οσφπ.
Υγ. Στεάουα..
- figurehead4
Σ' ευχαριστώ Τόμας που με έκανες να νιώσω ότι κάποιος τουλάχιστον τρελαίνεται με την ήττα όσο εγώ και σκύλιασε να το αλλάξει. Για μένα είναι το πιο σημαντικό σε τέτοιες μέρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος figurehead4 την Κυρ 02 Φεβ 2025, 22:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.