UEFA Euro 2024

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Miles

Re: UEFA Euro 2024

Δημοσίευση από Miles »

Ολόκληρη αρχηγάρα από την Ιρλανδία είχαμε, ονόματι Ρόι Κιν, και δεν σε συγκινήσαμε;
Άβαταρ μέλους
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Ο αγαπημένος μου μαζί με τον ουαλο αριστερά .
Έχω μικρή συμπάθεια μόνο και μόνο για λόγους νοσταλγίας που έπαιζα μπάλα στην αλάνα και βαρούσα φάουλ με αριστερο Φρατζέσκος και με δεξι Μπέκαμ ανάλογα τι ματς ειχα δει πριν
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Πολύ γουστάρω που έχασαν στον τελικό. Μακάρι και με πέναλτυ για βουτιά 3 μέτρα εκτός περιοχής.

Εικόνα

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΡΕ 'ΜΙΟΛΕΣ

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΣΑΪ ΤΩΡΑ.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Με ποιον προπονητή στην εθνική Ελλάδος?

Οι Διοργανώσεις εθνικών ομάδων βαδίζουν απο το κακό προς το χειρότερο.

Οι λόγοι πολλοί , η κονσερβοποίηση των ομάδων έχει οδηγήσει στον εξαφανισμό της ποικιλίας, οι ποδοσφαιρικές σχολές τείνουν να γίνουν σχεδόν ίδιες.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι το ίδιο διψασμένοι για αναγνωρισιμότητα ή για μεταγραφή .

Πλέον πλουτίζουν απο πολύ νωρίς , οι οικονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται σε μικρότερη ηλικία, έχουν ήδη πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα , απόρροια του συστηματικού σκάουτινγκ και της τεχνολογίας.

Ποδοσφαιριστές ξεζουμισμένοι, χωρίς κίνητρα, προπονητές γλάστρες.

Μικρά παιδιά περιμέναμε να δούμε γιούρο και μουντιαλ τώρα είναι άλλο ένα ματς.

Ποδόσφαιρο χωρίς φαντασία, χωρίς το αναπάντεχο που το ίδιο σύστημα το φτύνει.

Δεν υπάρχουν πλέον παίκτες που κουβαλάνε ολόκληρα έθνη και ομάδες στη πλάτη τους, δεν υπάρχουν ομάδες που τις θαυμάζεις.

Τι είδαμε? Μια Ισπανία ...που ξεχώρισε όμως παρόλα αυτά...ομάδα χωρίς σέντερ φορ...ποιος μοράτα????????

Κάποτε οι προπονητές των εθνικών ομάδων θεωρούνταν εκλέκτορες...τώρα απλοί διαχειριστές.

Τι να πρωτοθυμηθώ.... Την αγαπημένη μου Ολλανδία να παρουσιάζει μια μετριότητα , χωρίς ταλέντο , δεν θύμιζε τίποτα απο την Ολλανδική σχολή.

Που είναι η σχολή των σέρβων?

Να μην μιλήσω για την Γερμανία ,τα πάντσερ τα πάτησε το τρένο...

Ιταλία? ο κλόουν της διοργάνωσης.

Γαλλία , ο πολυδιαφημισμένος εμπαμπέ...και οι μάσκες ...που του έκαναν την ζωή ανυπόφορη και καλά...

Ποια αγγλία??? Η Αγγλία δεν κατάφερε να κατακτήσει τίποτα όταν είχε παικταράδες , το ταλέντο ξεχείλιζε, παίκτες με προσωπικότητα...

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να αναλογιστεί που οδηγείται το < άθλημα των φτωχών> που και αυτό πλέον κοντεύει να μετατραπεί σε τέννις κλάμπ...

Εμείς οι οπαδοί της στρογγυλής θεάς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε ένα κίνημα <save football from money>>.

Έχουμε πανέμορφα γήπεδα και ένα ποδόσφαιρο άγευστο, αμέτρητα παιχνίδια που κουράζουν τους παίκτες και μας τους φιλάθλους.

Έχουμε τόσα εργαλεία στην εποχή μας και καταντώ να αναπολώ το ποδοσφαιρικό παρελθόν .

Κάποιοι θα πουν έτσι συμβαίνει με όλες τις γενιές....ο χρόνος μας προσπερνά ...όπως όταν εμείς ως παιδιά μεγαλώσαμε στα σοκάκια και τις γειτονιές, παίζαμε μπάλα στα παγκάκια...

Ίσως η ηλικία μου να αναζητεί τις παιδικές μου αναμνήσεις , αυτές που με γαλούχησαν , ίσως να είμαι ρομαντικός.

Κουράστηκα να βλέπω 22 άλογα να τρέχουν πάνω κάτω και στα 90 λεπτά να βλέπεις μια ντρίπλα και να λες ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυ....

Μπορεί τότε το ποδόσφαιρο να ήταν πιο αργό , λιγότερο αθλητικό αλλά για 90 δεν σηκωνόσουν απο την καρέκλα σου...τώρα μπορείς να πας ....να γυρίσεις ....να ξαναφύγεις...και ίσως να μην έχεις χάσει απολύτως τίποτα....μου θυμίζει κάπως το μπάσκετ...όλο αυτό.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται μια νέα επανάσταση , δεν λέω να επιστρέψουμε πίσω όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο το παρόν και να χτίσουμε ένα μέλλον πιο όμορφο.

Το χρήμα ως μέσο και ως ρόλος στη συμβολή της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου απέκτησε μεγαλύτερη αξία απο αυτή των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στο ποδόσφαιρο.
apple64

Δημοσίευση από apple64 »

Η επανάσταση που χρειάζεται το ποδόσφαιρο είναι μία. Να βρούνε τρόπο να καταργήσουν το τίκι τάκα. Βαρέθηκαν και τα δοκάρια με αυτό το πράγμα. Ας βάλουν 30 δευτερόλεπτα επίθεση εκτός αν η μπάλα είναι στο 1/3 του αντιπάλου.

Δεν αντέχουμε άλλο πασούλες στο κέντρο!!! Πασούλες να κάνουν στην προπόνηση. Πληρώνω και θέλω να δω ποδόσφαιρο.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δημοσίευση από Immemoric »

Καλό. Αλλά θα πρέπει να το κάνουν λιγότερο από 90 λεπτά γιατί θα ψοφήσουν οι παικτες. Ποιος μπορεί να τρέχει πάνω κάτω τέτοιες μεγαλες αποστάσεις; Δεν είναι μπάσκετ! Για κατι τέτοιο έχεις το 5x5
Miles

Δημοσίευση από Miles »

van rooy έγραψε:Με ποιον προπονητή στην εθνική Ελλάδος?

Οι Διοργανώσεις εθνικών ομάδων βαδίζουν απο το κακό προς το χειρότερο.

Οι λόγοι πολλοί , η κονσερβοποίηση των ομάδων έχει οδηγήσει στον εξαφανισμό της ποικιλίας, οι ποδοσφαιρικές σχολές τείνουν να γίνουν σχεδόν ίδιες.

.
Μια χαρά είναι ο Σέρβος και νομίζω ότι ταιριάζει και το συντηρητικό του στυλ παιχνιδιού.

Ξέχασες το πιο σημαντικό, τον κανονισμό Μποσμάν. Κάποτε ήταν οι γηγενείς με έναν μικρό αριθμό ξένων. Τώρα πια η Ρεάλ παίζει με 10 ξένους και έναν Ισπανό, τον Καρβαχάλ, στην ενδεκάδα. Επίσης, την ομογενοποίηση στον τρόπο παιχνιδιού να τη σκεφτείς μέσα και από το φίλτρο της παγκοσμιοποίησης σε κάθε επίπεδο, ακόμα και της επικοινωνίας. Κάποτε το ταξίδι στο εξωτερικό ήταν ολόκληρη ιστορία για μια ομάδα και τα διεθνή ματς λίγα, τις τελευταίες δεκαετίες που πλήθυναν τα ευρωπαϊκά ματς, μεγαλύτερη και η επαφή των ομάδων μεταξύ τους. Όλοι γνώριζαν μέχρι και τις προπονήσεις του Πεπ στην Μπάρτσα, αδιανόητα πράγματα κάποτε.
Και σε ένα άλλο επίπεδο περί παγκοσμιοποίησης, κάποτε υπήρχε μόνο ο Τιγκανά στην ενδεκάδα της Γαλλίας και απ' ό,τι θυμάμαι κανένας Γαλλοαλγερινός, τώρα οι ακαδημίες τους είναι γεμάτες - και στους Ολλανδούς το ίδιο συμβαίνει.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δημοσίευση από Immemoric »

Και υπάρχει λόγος για αυτό. Πολλοί μετανάστες δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση με τα ίδια εφόδια, λόγω ρατσισμού αλλά κυρίως λόγω φτώχειας, όποτε ειναι πιο «εύκολο» να στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Φυσικά ούτε κι αυτό είναι εύκολο μιας και οι γονείς κάνουν πολλες θυσίες για αυτό.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Immemoric, αυτά είναι για κοινωνιολογικές μελέτες σίγουρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι πληθυσμούς από τις αποικίες είχαν και οι δύο χώρες σίγουρα και πριν από τη δεκαετία του 70. Η εθνική Ολλανδίας ήταν λευκή το 70, τη δεκαετία του 80 εμφανίστηκαν οι πρώτοι Σουριναμέζοι παιχταράδες. Δεν ξέρω αν υποχώρησε ο "λευκός ρατσισμός" των συλλόγων μπροστά στα αθλητικά προσόντα τους ή ήταν πραγματικά η πρώτη γενιά που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο βρίσκοντας διέξοδο εκεί.
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευση από Eagle1980 »

Μπράβο στην Ισπανία !!!
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Δημοσίευση από Doomlord4 »

apple64 έγραψε:Η επανάσταση που χρειάζεται το ποδόσφαιρο είναι μία. Να βρούνε τρόπο να καταργήσουν το τίκι τάκα. Βαρέθηκαν και τα δοκάρια με αυτό το πράγμα. Ας βάλουν 30 δευτερόλεπτα επίθεση εκτός αν η μπάλα είναι στο 1/3 του αντιπάλου.

Δεν αντέχουμε άλλο πασούλες στο κέντρο!!! Πασούλες να κάνουν στην προπόνηση. Πληρώνω και θέλω να δω ποδόσφαιρο.
Καλή σκέψη!
Αλλά όχι 30 sec
50 φορές var θα έχουμε στο παιχνίδι και θα ψοφήσουν κι όλας

Ίσως μέχρι 30 πάσες!! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Α ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΡΑ;;;;
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Αρχίσαμε τα οφ-τόπικ. Καλύτερα να κλειδωθεί.
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Λουκέτο λέμε!
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Τι έγινε; Στεναχωρηθηκαν τα πουλάκια μου;
Κλειδωμένο