Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
paok87

Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Δημοσίευση από paok87 »

Είναι παραπλανητικό και εσφαλμένο να θεωρείται πανάκεια η ενδεχόμενη φυγή ενός 18χρονου για σπουδές στο εξωτερικό. Πράγματι, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια ψυχοφθόρα και επίπονη διαδικασία - μην στρέφεστε ωστόσο στο αντίθετο άκρο όταν αποδεδειγμένα το επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών στα περισσότερα ΑΕΙ είναι ανώτερο του αντιστοίχου πολλών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Αναφέρομαι καθαρά σε θέματα προγράμματος σπουδών αλλά μην ξεχνάτε και το οικονομικό σκέλος.

Καλή συνέχεια στα μαθήματα, καλή τύχη και με το καλό τα αποτελέσματα. :pano:
Άβαταρ μέλους
Gelas

Δημοσίευση από Gelas »

15... μάλλον ... εσείς?
Άβαταρ μέλους
city_boy

Δημοσίευση από city_boy »

paok87 έγραψε: όταν αποδεδειγμένα το επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών στα περισσότερα ΑΕΙ είναι ανώτερο του αντιστοίχου πολλών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Αναφέρομαι καθαρά σε θέματα προγράμματος σπουδών αλλά μην ξεχνάτε και το οικονομικό σκέλος.

τι λες ρε φιλε....αν ηταν το θεμα απλα το προγραμμα σπουδων και η μανωλαδα θα ειχε πανεπιστημιο ισαξιο με το γειλ.
arrwstos έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσες σχολές όλες. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις. (Κι εγώ εκτός Θεσσαλονίκης δε μπορώ να φύγω εύκολα, σε εστίες ή συγκατοίκηση το κόβω.)
στις εστιες που ημουν εγω ηταν γαματα.
οκ ο χωρος ειναι υπερβολικα μικρος,αλλα αν εισαι φοιτητης χρειαζεσαι μονο ενα κρεββατι και ενα μπανιο.
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

city_boy έγραψε:
paok87 έγραψε: όταν αποδεδειγμένα το επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών στα περισσότερα ΑΕΙ είναι ανώτερο του αντιστοίχου πολλών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Αναφέρομαι καθαρά σε θέματα προγράμματος σπουδών αλλά μην ξεχνάτε και το οικονομικό σκέλος.

τι λες ρε φιλε....αν ηταν το θεμα απλα το προγραμμα σπουδων και η μανωλαδα θα ειχε πανεπιστημιο ισαξιο με το γειλ.

[...]
Εξ' ου και η διευκρίνιση.
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

Gelas έγραψε:15... μάλλον ... εσείς?
για 16-17 με κοβω.
τα πρωτα 3 θεματα σχεδον ολοσωστα. ισως με κοψει κανα 2 μοναδες απ το 3ο για κατι ψιλα. αλλα ειχα καλη εικονα γραπτου οποτε ισως τις παρω πισω. :D
στο τεταρτο επεσε σφαγη. εκτος του οτι δεν ειχα πολυ χρονο ηταν ισως το δυσκολοτερο 4ο εβερ. παρ ολα αυτα καμια 10αρια μοναδες ισως τις πιασω καθως ελυσα καποια ερωτηματα και σε αλλα εγραψα το πως λυνονται. :)
Άβαταρ μέλους
Gelas

Δημοσίευση από Gelas »

ωραίος... εγώ είχα κολλήσει στο 2ο και μου έμεινε λιγότερο από ώρα για το 4ο οπότε πήγα κατευθείαν στο 2ο ερώτημα γιατί το 1ο φαινόταν τι ήταν...

ο gika χαλαρά χτύπησε 20άρι...
Άβαταρ μέλους
city_boy

paok87 έγραψε:
city_boy έγραψε:

[...]

Εξ' ου και η διευκρίνιση.
ναι ρε φιλε,τοτε πως προτεινεις ενα ελληνικο πανεπιστημιο σε συγκριση με οποιοδηποτε ευρωπαικο?
(περαν του οικονομικου)
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Δεν έχεις παρά να συγκρίνεις προγράμματα σπουδών (μαθήματα/εξάμηνο) σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για σχολές ίδιου αντικειμένου.
Είναι γενική δε διαπίστωση ότι οι Έλληνες που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα και συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό υπερέχουν έναντι των φοιτητών άλλων χωρών τόσο σε υπόβαθρο όσο και σε πλουραλισμό γνώσης.
Τώρα θα μου πεις, γιατί φεύγουν οι Έλληνες φοιτητές και συνεχίζουν τις σπουδές έξω. Αυτό πράγματι αποτελεί τη σοβαρότερη παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος (μαζί με τα φροντιστήρια) αλλά είναι μια άλλη κουβέντα.
(Και επειδή αφορά άμεσα και εμένα δε θα είμαι αντικειμενικός :mrgreen: )
Άβαταρ μέλους
city_boy

Καλα την γενικη διαπιστωση δεν την σχολιαζω γιατι προφανως δεν ειναι τεκμηριωμενο αυτο.

Αλλα αν σκεφτεις τις μηδενικες εγκαταστασεις,τα μαθηματα που χανονται καθε χρονο,τα εξαμηνα,την διαπλοκη,μπλα μπλα μπλα το προγραμμα σπουδων θα σωσει την τιμη της εκπαιδευσης μας?
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Gelas έγραψε:15... μάλλον ... εσείς?
Κάνα 12άρι (με αρκετή αυστηρότητα), όσο περίμενα πάνω-κάτω... Πάλι καλά που γ@μάω στις μεταφράσεις! :mrgreen:

Για το μη διάβασμα που έριξα στο Γνωστό όλη τη χρονιά, μια χαρά είμαι... :)
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

city_boy έγραψε:Καλα την γενικη διαπιστωση δεν την σχολιαζω γιατι προφανως δεν ειναι τεκμηριωμενο αυτο.

Αλλα αν σκεφτεις τις μηδενικες εγκαταστασεις,τα μαθηματα που χανονται καθε χρονο,τα εξαμηνα,την διαπλοκη,μπλα μπλα μπλα το προγραμμα σπουδων θα σωσει την τιμη της εκπαιδευσης μας?
Ναι το θεωρώ ως το βασικότερο επιχείρημα για την παραμονή ενός υποψήφιου φοιτητή στο ελληνικό πανεπιστήμιο, σταθμίζοντας πάντα και τα αρνητικά που έχει η "μετανάστευση". Και σου μιλάει κάποιος που έχασε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ενάμισι χρόνο σπουδών την περίοδο των καταλήψεων 06-07.

Όσο για το πρώτο, στα 6 χρόνια προπτυχιακών σπουδών, γνώρισα αρκετά άτομα από διαφορετικές σχολές που συνέχισαν έξω. Δεν πήρα διαφορετική απάντηση. Για την εικόνα που δείχνουν οι έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, έχουν γίνει και έρευνες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά - θα παραθέσω λινκ με την πρώτη ευκαιρία γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και απομυθοποιούν την εικόνα του ρέμπελου έλληνα φοιτητή.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Αρχίδια εγώ.. :D

Εντάξει, όχι ακριβώς, αλλά είμαι γύρω στο 15... Χαμηλότερα από αυτά που περίμενα, δυστυχώς.

Δεν πειράζει, όμως. Εμείς να είμαστε καλά.

Άλλωστε ως προς το τι θα δηλώσω ήμουν ανάμεσα σε 4:

Αρχικά, από μικρός που ήμουν, έλεγα ότι θέλω πληροφορική. Από το δημοτικό ακόμα. Οπότε αυτή είναι και η μία από τις τέσσερις επιλογές. Μεγαλώνοντας και ψάχνοντας ανακάλυψα την Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών όπου μου άρεσε η κατεύθυνση που είχε προς τους υπολογιστές. Οπότε αυτή είναι η δεύτερη επιλογή. Πέρα από τους υπολογιστές, μου αρέσουν και τα Οικονομικά ως επιστήμη όχι όμως σκέτα αλλά σε συνδιασμό με Νομική -μεταπτυχιακό ή κατατακτήριες-, οπότε και αυτή είναι η τρίτη επιλογή. Πρόσφατα πρόσθεσα και ως τέταρτη το Μαθηματικό γιατί προσφέρει διάφορα μεταπτυχιακά, σε διάφορους τομείς. Από πληροφορική μέχρι οικονομικά. Χώρια η προοπτική του καθηγητή, κάτι που σημαίνει ότι αποκτάς έτσι δύο αντικείμενα: προγραμματισμό ή οικονομικά, συν μαθηματικός.

Με τους μέχρι στιγμής βαθμούς μου, με την ΗΜΜΥ είμαι στο όριο από αριστερά :D , υπό την έννοια ότι δίνω 60% στο να μην την πιάσω. Με τους βαθμούς που έχω μέχρι στιγμής, και με εύκολα μαθήματα να μένουν, τις άλλες τρεις πιστεύω ότι τις πιάνω.

Αυτό που σκέφτομαι είναι το με πια σειρά να τις δηλώσω. Ανεξαρτήτως βαθμών δικών μου ή μορίων. Μου αρέσουν όλα και δεν ξέρω ποιο να διαλέξω... :?
Άβαταρ μέλους
city_boy

paok87 έγραψε:
city_boy έγραψε:Καλα την γενικη διαπιστωση δεν την σχολιαζω γιατι προφανως δεν ειναι τεκμηριωμενο αυτο.

Ναι το θεωρώ ως το βασικότερο επιχείρημα για την παραμονή ενός υποψήφιου φοιτητή στο ελληνικό πανεπιστήμιο, σταθμίζοντας πάντα και τα αρνητικά που έχει η "μετανάστευση". Και σου μιλάει κάποιος που έχασε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ενάμισι χρόνο σπουδών την περίοδο των καταλήψεων 06-07.

Όσο για το πρώτο, στα 6 χρόνια προπτυχιακών σπουδών, γνώρισα αρκετά άτομα από διαφορετικές σχολές που συνέχισαν έξω. Δεν πήρα διαφορετική απάντηση. Για την εικόνα που δείχνουν οι έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, έχουν γίνει και έρευνες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά - θα παραθέσω λινκ με την πρώτη ευκαιρία γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και απομυθοποιούν την εικόνα του ρέμπελου έλληνα φοιτητή.

ταυτοχρονα σπουδαζαμε λογικα...εγω δεν σου ειπα οτι ειμαστε ρεμπελοι..
απλα υπαρχει τοση σαπιλα στα ελληνικα πανεπιστημια που δεν τα συγκρινω με κανενα πανεπιστημιο της ευρωπης.

μια ερωτηση μονο επειδη η συζητηση μας εχει ενδιαφερον,αν το προγραμμα σπουδων στην Ελλαδα περιεχει το μαθημα "ιστορια της τεχνης" ας πουμε και στο εξωτερικο στο πανεπιστημιο ταδε υπαρχει εξισου,πιστευεις διδασκεται το ιδιο?
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

καλα μην κοιτας τις περσινες τις βασεις. θα πεσουν πολυ σιγουρα. και λογω φυσικης αλλα και σημερα ηταν τσιμπημενα τα θεματα. βασικα το τεταρτο κυριως.
για μενα ειτε πιασω ημμυ(μαλλον απιθανο οπως το κοβω) ειτε φυσικο(εκτος συγκλονιστικου απροοπτου ειμαι μεσα) το ενα και το αυτο.
παρ ολα αυτα υπηρχαν παιδια φετος που στοχευαν ιατρικες κτλ και καηκαν.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Δεν πιστεύω ότι θα πέσουν κι άλλο, γιατί ναι μεν μας βάλανε δύσκολα, αλλά και πέρσυ βάλανε πολύ δύσκολα. Οπότε λογικά έρχεται μία η άλλη, συν ότι όλοι θα δηλώνουν πανεπιστήμια εντός της πόλης του, πιστεύω ότι οι σχολές ζήτησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα πέσουν κι άλλο. Μακάρι βέβαια.

Αλλά ούτως ή άλλως είμαι ανάμεσα σε τέσσερις σχολές που τις γουστάρω πολύ, και όπου και να πάω θα είμαι πιστεύω το ίδιο ευχαριστημένος. Οπότε και στη χειρότερη περίπτωση που δεν θα "περνάω" σε μία από τις τέσσερις, θα έχω άλλες τρεις επιλογές -που μ' αρέσουν, όχι απλά λόγω συμβιβασμού- οπότε χαλαρά.. 8-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”