«Αυτή η ομάδα δεν έχει… ταβάνι»
Ο Γιώργος Φωτάκης μίλησε αποκλειστικά στη «SportDay» για τον Φερνάντο Σάντος, την αφιέρωση του γκολ και για το… ταβάνι που δεν υπάρχει στην Εθνική ομάδα.
Για το που αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε και ήταν η μισή πρόκρισης της Εθνικής, είπε: «Πρώτα μίλησα με την γυναίκα μου. Ηταν ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για την οικογένεια, πέρα βέβαια από την αναμονή για τη γέννηση της κόρης μας. Σε δύο μήνες την περιμένουμε. Σε αυτήν και στην γυναίκα μου αφιερώνω το γκολ μου».
Για το αν έχει ταβάνι η Εθνική στην απόδοσή της, σχολίασε: «Το μεγάλο ατού μας είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Επίσης αυτή η ομάδα έχει πολλές αγωνιστικές δυνατότητες. Μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα, μια και διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τον κατάλληλο προπονητή για να υλοποιήσει τους στόχους της».
Μίλησε και για τη βοήθεια του Φερνάντο Σάντος στην καριέρα του: «Ναι όντως έτσι έχει γίνει. Είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, ο οποίος πέρα από τις επιτυχίες στην Εθνική, έχει δώσει τόσα χρόνια τα διαπιστευτήριά του στις ομάδες που έχει δουλέψει».
Για το αν η Εθνική μπορεί να πάει… παρακάτω από τους ομίλους της τελικής φάσης, υπογράμμισε: «Δεν λέω ότι θα είναι κάτι εύκολο να πάμε πέρα από τους ομίλους της τελικής φάσης, αλλά είναι εφικτό σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Βέβαια ρόλο στην πρόκριση θα παίξει και η κλήρωση που θα μας πέσει, εύκολη ή δύσκολη, αλλά και η τύχη που θα έχουμε στο γήπεδο».
Επίσης τόνισε ότι πίστευε στο πόδι του και γι΄ αυτό το λόγο αρχικά όπλισε (έκανε το πρώτο σουτ) και στη συνέχεια… πυροβόλησε (το γκολ): «Το πρώτο σουτ που έκανα, πήγε καλά και είπα: ΄΄Γιατί να μην κάνω ένα ακόμη΄΄. Και μου βγήκε. Πίστευα πολύ σε αυτό που έκανα και έφθασα στο γκολ».
Για το αν αισθάνεται πιο άνετα στην Εθνική, από τη στιγμή που έχει στο πλευρό του τρεις συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, τούς Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Μαλεζά, επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλούς παίκτες και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στην εθνική ομάδα. Εχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα τους και καλούνται και στην Εθνική. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και στο μέλλον μπορεί ο αριθμός στην Εθνική να αυξηθεί, μια και μπορεί να κληθούν ξανά οι Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Γεωργιάδης».
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.sday.gr/Football/Greek-National-Team/Auti-i-omada-den-exei-tavani.aspx