Dinamo Tbilisi - Π.Α.Ο.Κ. 0-3 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Re: Dinamo Tbilisi - Π.Α.Ο.Κ. 0-3 MVP, σχόλια & παραλειπόμεν
θα έχουν πάρει και σήμα να κάθονται μόνο στις άσπρες θέσεις ώστε να φαίνεται πιο γεμάτο 

ενταξει, δεν σημαδεψε τον Κρεσπο, ομως οπως ειπε και ο Λεοβατς νομιζω (ή ο Κρεσπο?) σε δηλωσεις του, οι παικτες εχουν συγκεκριμενες θεσεις στο γηπεδο σε πολλες περιπτωσεις, ειδικα στα στημενα. Την γυρισε προς τα εκει εχοντας αισθηση οτι καποιος θα ειναι εκει να την αξιοποιησει.
RoMaN έγραψε:navigator11 έγραψε:RoMaN έγραψε:Σ'ευχαριστώ και μακάρι να "στεριώσω" (pun intended) στο επάγγελμα και να φτάσω μέχρι εκεί...
Μηχανικός είμαι! Τους κουβερτιανούς δεν τους πάμε![]()
(Χαβαλέ κάνω, όλοι Ναυτικοί είμαστε και όλοι πρέπει να δουλεύουν για να πηγαίνει το βαπόρι..)
Σιγά ρε Καββαδία!! Μήπως για να μπεις στο κλίμα ξεκίνησες και κανένα τσιμπούκι (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΠΑΝ!!!!) ...
Τσιμπούκια δεν κάνω κανενός είδους...με κάνουν, μόνο!![]()
Το έχω ξαναγράψει αλλά ο Ρόμαν μου έδωσε αφορμή για ένα παλιό καλό ανέκδοτο:
Τρεις φίλες μιλάνε στο γραφείο.
Κορίτσια λέει η πρώτη, δεν πρόκειται ποτέ να μαντέψετε τι παρατήρησα χθες το βράδυ! Όταν κάνω πίπα στο Γιώργο, τα μπαλάκια του είναι κρύα!
Καλά που είναι το αστείο, απαντάει η δεύτερη, και εγώ όταν κάνω πίπα στον Κώστα, οι "μπάλες" του είναι κρύες! Η τρίτη δεν μιλάει οπότε οι άλλες δύο τη ρωτάνε: - εσύ, όταν κάνεις πίπα στον Μπάμπη έχει και αυτός το ίδιο κρύα μπαλάκια;
- Λοιπόν ... είναι απλά τα πράγματα ... ποτέ δεν έχω τολμήσει να κάνω κάτι τέτοιο!
- Είσαι τρελλή, αν δεν του το κάνεις, θα πάει αλλού, και μπλα μπλα μπλα!!!
... Έτσι, με αυτά τα "σοφά" λόγια, έρχεται η νύχτα που τελικά γίνεται ότι πρέπει να γίνει

Την επόμενη μέρα, η γκόμενα εμφανίζεται με μάτι μαυρισμένο, σε κακό χάλι.
- Αυτό είναι, χθες το βράδυ του έκανα πίπα και ξαφνικά θύμωσε και με χτύπησε άσχημα!
- Μα είναι τρελό! Γιατί το έκανε αυτό;
- Δεν ξέρω, εγώ απλά του είπα, ότι έχει πλάκα, τα μπαλάκια σου είναι ζεστά όταν σου κάνουν πίπα, δεν είναι όπως του Γιώργου και του Κώστα...
aquila έγραψε:Παντως του τζαβελα δε θα την ελεγα και ασίστ. Αλλάζει μεν την πορεια της μπάλας αλλα δε νομιζω να σημάδευε συγκεκριμενο παικτη. Απλα του έκατσε αλλα αυτο δε μειώνει την προσφορά του και στο ματς και γενικότερα.
οντως κατα τυχη του καθισε,σιγα μην στοχευσε με το τακουνακι τον Κρεσπο.Ωστοσο εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι στα στημενα,οι αμυντικοι μας πατανε περιοχη και ειναι ετοιμοι να σκοραρουν ανα πασα στιγμη.Δεν ειναι τυχαιο οτι και τα 2 γκολ που βαλαμε απο στημενα συμμετειχαν μονο αμυντικοι
Στις σοβαρες ομαδες οι αμυντικοι σκοραρουν συχνα απο στημενα.Το ιδιο γινοταν και επι Σαντος στον ΠΑΟΚ αλλα και στην Εθνικη

το θεμα ειναι ποιος μενει πισω να κραταει το μαγαζι που λεει και ο Τζελας; 

- Δημητρης17
Παντως -αδιαμφισβητητα- το σκοραρισμα ειναι πρωτα και κυρια, δουλια των επιθετικων. Κατα κυριο λογο του σεντερ φορ και κατα δευτερο λογο του δεκαριου και των εξτρεμ. Καλη ειναι η ισορροπια στο σκοραρισμα, αλλα αν -για παραδειγμα- σε 10 ματς εχεις σκοραρει συνολικα 20 γκολ και εχουν σημειωσει τα 10 οι επιθετικοι σου και τα άλλα 10 οι αμυντικοι σου, μαλλον κατι δεν παει και τοσο καλα με τους επιθετικους σου. Αυτη ειναι η προσεγγιση μου, δεν λεω οτι ειναι υποχρεωτικά αποδεκτη απο άπαντες... Γιατι υπαρχει και ο αντιλογος, που μπορει να πει, ας παρουμε εμεις το πρωταθλημα κι ας εχουν σκοραρει ολα τα γκολ μας μονο οι αμυντικοι.
Δεν μιλαμε για πρωταθλημα,ειναι απαγορευμενος καρπος,θα μπορουσες να πεις το Europa.
Εγώ παίδες θέλω να καταθέσω μια άποψη, βάση των όσων διάβασα εδώ μέσα (Paokmania), όταν βγήκε η αποστολή για τον συγκεκριμένο αγώνα και έλειπαν από αυτή ‘’δυνατά’’ ονόματα όπως του Τζιόλη, του Πέλκα, κτλ.
Φέτος η ομάδα με τις κινήσεις που έκανε, έδειξε πως επιθυμεί να έχει εν ενεργεία δύο γεμάτες εντεκάδες.
Αν εξαιρέσουμε το αριστερό μπακ, που μετά τον Λέοβατς έχουμε τον πιτσιρικά (αλλά πολύ αξιόλογο) Γιαννούλη, το οποίο όμως διορθώνεται αν τραβηχθεί ο Τζαβέλας αριστερά και παίξει κέντρο ένας εκ των Βαρέλα ή Μαλεζά, τότε ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δύο ενδεκάδες όπου όποιος και να πάρει θέσει βασικού, δεν θα μας κάνει έκπληξη.
Αν πχ αντί του Χαρίση, μπει ο Κάνιας δεν θα πούμε ‘’έκπληξη’’. Ούτε αν στη θέση του Μπίσεβαρ μπει ο Πέλκας θα θεωρηθεί κάτι τέτοιο έκπληξη.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Πως σε κάθε αγώνα, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, κάποιοι παίχτες θα μένουν εκτός αποστολής. Και αυτό ΔΕΝ θα σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ για την ποιότητά τους. Ούτε για το αν υπολογίζονται ή όχι. Το μόνο που θα σημαίνει είναι πως ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παιχνίδι, κρίθηκε να μείνουν εκτός αποστολής.
Και το παραπάνω, πρέπει να το αποδεχθούμε ΠΡΩΤΑ εμείς οι οπαδοί.
Όταν έχεις μια ομάδα με δύο ενδεκάδες, είναι ΛΟΓΙΚΟ κάποιοι παίχτες να μένουν εκτός αποστολής, χωρίς να σημαίνει τίποτα για το μέλλον αυτών των παιχτών στην ομάδα ή για το αν είναι καλοί παίχτες κτλ.
Κατανοώ πως δεν είχαμε συνηθίσει κάτι τέτοιο παλαιότερα. Όταν έλειπε ένας βασικός παίχτης, συνήθως αντικαθιστούνταν από έναν παίχτη χαμηλότερης αξίας ή δυναμικής. Τότε όμως, δεν είχαμε ισάξιους παίχτες, και το γνωρίζαμε. Δεν είχαμε παίχτες που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, αλλά παίχτες ξεκάθαρα ΒΑΣΙΚΟΥΣ και παίχτες ξεκάθαρα ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
Φέτος, δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο.
Έχουμε (σχεδόν) ισάξιους παίχτες και η ενδεκάδα θα ορίζεται βάση:
Α) αναγκών του κάθε αγώνα
Β) παρούσα κατάσταση ποδοσφαιριστών
Δεν θα δεχθώ (και δεν θέλω ούτε κανείς άλλος εδώ μέσα να δεχθεί) σε επόμενο αγώνα που θα μείνει ο Χ-Ψ παίχτης μας εκτός αποστολής, να ξεκινήσει μια ΑΤΟΠΗ συζήτηση περί της αξίας τους ή του αν υπολογίζονται ή όχι από την ομάδα.
Όσοι υπολογίζονται από την ομάδα, φάνηκε στην προετοιμασία.
Και αυτοί θα υπολογίζονται συνεχώς.
Αυτά.
Για τον αγώνα, να πω απλώς πως ο Κάνιας δεν μου άρεσε – για όσα είχα ακούσει, περίμενα περισσότερα. Κάνω υπομονή, λόγω του ότι είναι ακόμη νωρίς.
Ψήφισα Μπίσεβαρ διότι έδειξε πως έλειπε από την αρχή του αγώνα.
Φέτος η ομάδα με τις κινήσεις που έκανε, έδειξε πως επιθυμεί να έχει εν ενεργεία δύο γεμάτες εντεκάδες.
Αν εξαιρέσουμε το αριστερό μπακ, που μετά τον Λέοβατς έχουμε τον πιτσιρικά (αλλά πολύ αξιόλογο) Γιαννούλη, το οποίο όμως διορθώνεται αν τραβηχθεί ο Τζαβέλας αριστερά και παίξει κέντρο ένας εκ των Βαρέλα ή Μαλεζά, τότε ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δύο ενδεκάδες όπου όποιος και να πάρει θέσει βασικού, δεν θα μας κάνει έκπληξη.
Αν πχ αντί του Χαρίση, μπει ο Κάνιας δεν θα πούμε ‘’έκπληξη’’. Ούτε αν στη θέση του Μπίσεβαρ μπει ο Πέλκας θα θεωρηθεί κάτι τέτοιο έκπληξη.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Πως σε κάθε αγώνα, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, κάποιοι παίχτες θα μένουν εκτός αποστολής. Και αυτό ΔΕΝ θα σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ για την ποιότητά τους. Ούτε για το αν υπολογίζονται ή όχι. Το μόνο που θα σημαίνει είναι πως ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παιχνίδι, κρίθηκε να μείνουν εκτός αποστολής.
Και το παραπάνω, πρέπει να το αποδεχθούμε ΠΡΩΤΑ εμείς οι οπαδοί.
Όταν έχεις μια ομάδα με δύο ενδεκάδες, είναι ΛΟΓΙΚΟ κάποιοι παίχτες να μένουν εκτός αποστολής, χωρίς να σημαίνει τίποτα για το μέλλον αυτών των παιχτών στην ομάδα ή για το αν είναι καλοί παίχτες κτλ.
Κατανοώ πως δεν είχαμε συνηθίσει κάτι τέτοιο παλαιότερα. Όταν έλειπε ένας βασικός παίχτης, συνήθως αντικαθιστούνταν από έναν παίχτη χαμηλότερης αξίας ή δυναμικής. Τότε όμως, δεν είχαμε ισάξιους παίχτες, και το γνωρίζαμε. Δεν είχαμε παίχτες που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, αλλά παίχτες ξεκάθαρα ΒΑΣΙΚΟΥΣ και παίχτες ξεκάθαρα ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
Φέτος, δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο.
Έχουμε (σχεδόν) ισάξιους παίχτες και η ενδεκάδα θα ορίζεται βάση:
Α) αναγκών του κάθε αγώνα
Β) παρούσα κατάσταση ποδοσφαιριστών
Δεν θα δεχθώ (και δεν θέλω ούτε κανείς άλλος εδώ μέσα να δεχθεί) σε επόμενο αγώνα που θα μείνει ο Χ-Ψ παίχτης μας εκτός αποστολής, να ξεκινήσει μια ΑΤΟΠΗ συζήτηση περί της αξίας τους ή του αν υπολογίζονται ή όχι από την ομάδα.
Όσοι υπολογίζονται από την ομάδα, φάνηκε στην προετοιμασία.
Και αυτοί θα υπολογίζονται συνεχώς.
Αυτά.
Για τον αγώνα, να πω απλώς πως ο Κάνιας δεν μου άρεσε – για όσα είχα ακούσει, περίμενα περισσότερα. Κάνω υπομονή, λόγω του ότι είναι ακόμη νωρίς.
Ψήφισα Μπίσεβαρ διότι έδειξε πως έλειπε από την αρχή του αγώνα.
- Δημητρης17
Rizla έγραψε:Δεν μιλαμε για πρωταθλημα,ειναι απαγορευμενος καρπος,θα μπορουσες να πεις το Europa.
Κοιτα, Ριζλα, φετος μπορουμε να εχουμε μια σκεψη "στο βαθος κηπος" του μυαλου μας... εξελιξεις υπαρχουν, εστω βαστωντας και μικρο καλαθι!!! Και οι 8 του Γιουρόπα, με εναν τροπο, το ιδιο απαγορευμενος καρπος ειναι... Νομιζω φιλε οτι και η συγκρατημενη αισιοδοξια θα μας βοηθησει, πρεπει με καποιο τροπο να ψιλο-ανεβασουμε τις απαιτησεις μας στην μοιρασια της πιτας και τις προσδοκιες που εχουμε απο τους εαυτους μας!!!
- kataramenos5
Το επομενο ποτε ειναι ?Για ωρα βασικα..
kataramenos5 έγραψε:Το επομενο ποτε ειναι ?Για ωρα βασικα..
πεμπτη 21.00