Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα);

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
Special 4

Re: Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα

Δημοσίευση από Special 4 »

psykoman έγραψε:Στο επομενο ματς οσοι πατε γηπεδο κοιταξτε προσεκτικα γυρω σας....
Στο επομενο ματς οσοι πατε καφενειο-σπορτς καφε κτλ κοιταξτε προσεκτικα γυρω σας...
Οι ηλικιες 18-25(Μην πω και 30) ειναι σχεδον ανυπαρκτες...
Καντε το και θα παρετε μονοι σας την απαντηση γιατι δεν γεμιζουν τα γηπεδα...
Κι οσο θα ειναι ετσι και οι επομενες γενιες που ερχονται απο πισω...τα πραγματα θα γινουν ακομη χειροτερα...
Μην το πάμε στο άλλο άκρο
λέγοντας υπερβολές
Σε μια γερασμένη κοινωνία, με νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για δουλειά

Στην 4 παντως όλοι (εννοώ οι περισσότεροι) σε τέτοιες ηλικίες είναι
18 - 25

Σήμερα επίσης στο Παλατάκι με το χαρτί, οι περισσότεροι σε αυτές τις ηλικίες ήταν

Οι 30άρηδες σίγουρα θα ένιωθαν μπαρμπάδες με τόση νεολαία
Daskalos_4

Δημοσίευση από Daskalos_4 »

Μ.ο. εισιτηρίων (απο 24)

1) βαζελος: 81.134 – Μ.Ο. 27.045 ανά αγώνα
2) χαρτινη: 99.126 – Μ.Ο. 24.907 ανά αγώνα
3) γαυρος: 108.571 – Μ.Ο 21.714 ανά αγώνα
4) ΠΑΟΚ: 68.051 – Μ.Ο 13.610 ανά αγώνα
5) πρωταθλητής 2024-05: 33.097 – Μ.Ο. 8.274 ανά αγώνα
6) ΟΦΗ: 13.698 – Μ.Ο. 3.425 ανά αγώνα
7) Πανσερραϊκός: 10.072 – Μ.Ο. 2.518 ανά αγώνα

Τις πταιει; Σιγουρα οχι η οικονομικη κατάσταση των Ελλήνων. Εκτος αν οι Θεσσαλονικεις ψωμολυσσανε, την ωρα που οι κλαψθηναιοι αναβιώνουν τον χρυσο αιώνα του Περικλή.
Άβαταρ μέλους
Special 4

Θα σχολιάσω ως εξής
Δεν μου λέει κάτι ο αριθμός των εισιτηρίων, γιατί συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια
Ανόμοια πράγματα

Ο βαζελος λέει πρώτος σε αριθμό εισιτηρίων
Γελάω
Τα εισιτήρια μεταξύ των ομάδων, έχουν διαφορετικές τιμές
Τι έσοδα είχε η κάθε ομάδα με αυτό τον αριθμό εισιτηρίων και ποιά η μέση τιμή του εισιτηρίου σε κάθε ομάδα ?

Το να μου βάζει ο βάζελος 10 ευρώ εισιτήριο στο ΟΑΚΑ σε ντέρμπι για παράδειγμα και να κόβει 30.000 εισιτήρια όπου πάνε και αντίπαλοι να δουν την ομάδα τους χωρίς να εκδηλώνονται, δεν λέει και κάτι
Daskalos_4

Συμφωνω αδερφε στο οτι τα εισιτηρια του βαζελου ειναι πλασματικα και οτι σε διαφορετική περίπτωση (κανονικες τιμες) θα ήταν τεταρτος στη συγκεκριμένη κατηγορια. Με τα νουμερα των αλλων δυο ωστοσο τι γίνεται; Οι οποιοι εχουν και ακριβότερα εισιτήρια σε σχεση με τα δικα μας. Και μιλαμε για τον πρωταθλητη ΠΑΟΚ, ετσι;

Edit: Επισης το να εχουμε μολις 5.000 παραπανω μ.ο. απο μια ομαδα γειτονιας, με υποδεκαπλασια βαση οπαδων, επισης δεν το λες και επιτυχια.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

Ειναι προφανες οτι το γηπεδο ειναι μια μεγαλη αιτια..
Μιλαμε για τραγικες συνθηκες.
Αν δειτε ολα τα γηπεδα το europa league εχουμε το χειροτερο μετα τη ριγα.
Ολυμπιακος και ΑΕΚ εχουν καινουργια γηπεδα, με πολυ καλη ορατοτητα.
Για πατε μια βολτα απο την 8 αυριο να μου πειτε, τι ματς βλεπεις απο εκει περα ειδικα χαμηλα?
Daskalos_4

Αδερφε μου δεν θέλω να ακυρωσω το επιχείρημα σου, αλλα προσωπικά δεν μπορώ ουτε καν να φανταστω την περιπτωση η κακη εικονα του γηπέδου μας να με απέτρεπε απο το να βλεπω την μεγαλη μου αγαπη, την ΠΑΟΚαρα. Και σε ξερο να επαιζε, με τουαλετες τους θάμνους και τα δεντρα, αν εμενα στη Θεσσαλονικη δεν θα εχανα ματς (εφοσον φυσικα το επετρεπαν τα οικονομικά και η υγεια μου).

Κατα τα αλλα, σιγουρα ο καθε ανθρωπος εχει τα κριτηρια του, απλα αδυνατω να τα λαβω υποψη μου στα σοβαρα, απο τη δικη μου οπτικη παντα. Με εξαίρεση οπως είπα την υγεια, τα οικονομικά και την αποσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Daskalos_4 την Κυρ 10 Νοέμ 2024, 02:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Special 4

Με των άλλων 2 γίνεται, αυτό που θα γίνεται όταν ο ΠΑΟΚ κάνει καινούριο γήπεδο

Δηλαδή θα είναι το must της μόδας, του lifestyle και του λαϊκού trend να έχεις εισιτήριο για Τούμπα
Όπως και οι αντικειμενικά καλύτερες συνθήκες

Το οικονομικό δεν το συνυπολογίζω ποτέ
Αν θέλει ο κόσμος να πάει, γιατί το θεωρεί ποιοτικό, προτεραιότητα και FOMO, θα πάει
Σε μία πόλη 1εκ και επαρχίας γύρω γύρω υπάρχουν 30.000 να το γεμίσουν
Όπως αντίστοιχα σε πόλη 3-4 εκατομμυρίων να γεμίσουν τα δικά τους γήπεδα με ακριβότερα εισιτήρια

Όπως θεωρούν προτεραιότητα το νέο άιφον και το αγοράζουν, έτσι θα θεωρούσαν προτεραιότητα το εισιτήριο σε μια νέα Τούμπα και όχι στο αγαπημένο μας ερείπιο του 1959

Όπως εξαφάνισαν τα εισιτήρια για το Μάντσεστερ σε 30 λεπτά
Ένα χιλιάρικο για το διήμερο ήταν πάνω κάτω η εκδρομή όλα μαζί σε φυσιολογικά πλαίσια

Ναι υπάρχει και φτώχεια στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν τη συσχετίζω με την παρουσία στο γήπεδο
Ούτως ή άλλως και χρήμα διακινείται αρκετό στην πόλη και αρκετό μαύρο χρήμα θεωρώ, που δεν δηλώνεται πουθενά ή δεν φαίνεται επίσημα

Αν είχαμε καινούριο γήπεδο, δεν θα πήγαινε αυτό το διήμερο ο άλλος στη Σόφια εκδρομή με την οικογένεια για το Σαββατοκύριακο στο ματς με τον γαύρο, θα την έφερνε στην Τούμπα και θα είχε μεγαλύτερη αξία το στόρι που θα ανέβαζε από την Τούμπα στο ίνστα, σε σχέση με αυτό με τις αστακομακαρονάδες στη Βουλγαρία
Daskalos_4

Οποτε θεωρεις, μεταξύ αλλων, οτι τα γηπεδα των αθηναίων τα "γεμιζουν" ως εναν βαθμο ποζεραδες και οπαδοι της χαρας, αν καταλαβαινω σωστα. Αρα κατ' επεκταση, οι δικοί μας "ντεμεκ" οπαδοι δεν πραττουν το ιδιο επειδή το γηπεδο δεν ειναι "μοδατο", με συνεπεια να μη μπορουμε να γεμισουμε το γηπεδο.

Σίγουρα, θα υπάρχουν κι αυτοι, δεν έχεις αδικο.
giliopoulos

Daskalos_4 έγραψε:Αδερφε μου δεν θέλω να ακυρωσω το επιχείρημα σου, αλλα προσωπικά δεν μπορώ ουτε καν να φανταστω την περιπτωση η κακη εικονα του γηπέδου μας να με απέτρεπε απο το να βλεπω την μεγαλη μου αγαπη, την ΠΑΟΚαρα. Και σε ξερο να επαιζε, με τουαλετες τους θάμνους και τα δεντρα, αν εμενα στη Θεσσαλονικη δεν θα εχανα ματς (εφοσον φυσικα το επετρεπαν τα οικονομικά και η υγεια μου).

Κατα τα αλλα, σιγουρα ο καθε ανθρωπος εχει τα κριτηρια του, απλα αδυνατω να τα λαβω υποψη μου στα σοβαρα, απο τη δικη μου οπτικη παντα. Με εξαίρεση οπως είπα την υγεια, τα οικονομικά και την αποσταση.
Εσυ μπορει να μην εχανες ματς αλλα δεν ειναι πανω απο 10/15 χιλιαδες αυτοι που εχουν το σκεπτικο σου αποδεδειγμενα.
Μπορεις να δεις τι μεσους ορους ειχε η αεκ πριν το νεο γηπεδο και τι μετα..
Οπως επισης θα διαπιστωσεις το αντιστοιχο με τον βαζελο στο καινουργιο του γηπεδο.
Δεν ειναι δυνατον να εχουμε δισεκατομυριουχο ιδιοκτητη και να εχουμε ακομα αυτο το απολιθωμα με τις λαμαρινες να κρεμονται, τις κολωνες και το διχτυ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ πλην επισημων και ατ κυλικεια που θυμιζουν αι μαμα παναιρ.
Άβαταρ μέλους
Special 4

Ωραία το περιέγραψες @Daskalos_4

Γενικά υπάρχει στα πάντα σε αυτή τη χώρα η κουλτούρα του φαίνεσθαι lifestyle πανηγυρτζή

Λογικό είναι να υπάρχει και στο ποδόσφαιρο

Και δυστυχώς υπάρχουν και κάποια παιδιά, κυρίως της επαρχίας, που τους βγαίνει πολύ ακριβά το σπορ, πήγαινε έλα στην Τούμπα, βενζίνες, διόδια, εισιτήρια

Αλλά θα γέμιζε το γήπεδο και χωρίς αυτά τα παιδιά, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα - ευχέρεια, που για μένα τα θεωρώ οπαδικά πολύ σημαντικότερα από τους υπόλοιπους, γιατί θέλουν αλλά δεν μπορούν

Αν ήταν το γήπεδο trendy, φασέικο, hipster hype, θα γέμιζε

Αν ήταν πιο σύγχρονο και αντικειμενικά πιο "ανθρώπινο" με βασικές παροχές σε στέγαστρο, πρόσβαση οικογενειών, πρόσβαση ΑΜΕΑ, θα γεμιζε

Θα φανεί αυτό με το καινούριο γήπεδο όταν γίνει

Ο παροξυσμός και το παραλήρημα που θα επικρατεί για εισιτήριο στην Τούμπα

Και ας είναι τότε πολλαπλάσιας αξίας της σημερινής
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα);

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Η Τουμπα την εποχή Ζαγοράκη κλπ ή μετά το Νταμπλ ήταν σε καλύτερη κατάσταση;
Ο τόσος χαμηλός μέσος όρος δεν δικαιολογείται με την κακή ποιότητα των εγκαταστάσεων της τούμπας.
Αν ήμασταν γύρω στις 18000 θα έμπαινε στην συζήτηση και η Τουμπα.
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

Χθες αποδείχθηκε όχι ότι δεν το ξέραμε ότι ένας λόγος είναι και η ώρα.
Δεν μπορεί στην Ελλάδα να γίνονται παιχνίδια μετά τις 8.
Ιδίως τον χειμώνα.
Δηλαδή την ώρα που φεύγαμε χθες, να ξεκινούσαμε.
Κι αν είναι θέμα ΟΥΕΦΑ -που είναι- ας κάνουν οι ελληνικές ομάδες μια τέτοια αίτηση, τα παιχνίδια τους να γίνονται τη πρώτη ώρα. Στην Ευρώπη έχουν διαφορά ώρας.
giliopoulos

Αποδειχθηκε ΚΑΙ ΠΑΛΙ οτι Ν1 λογος ΜΑΚΡΑΝ ειναι οι τιμες.
Στις θυρες 5-6 εξαντληθηκαν σε 2 ωρες επειδη ακριβως ειχαν 10 ευρω.

Επισης μπορει να απαντησει καποιος γιατι χθες σε γηπεδο 25.000, αν βγαλω τις 3000 θεσεις των ουγγρων, και 17.000 διαρκειας, ειχαν βγει μολις 2500 εισητηρια προς διαθεση του κοινου??
Που ειναι τα υπολοιπα 5500??
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Από τη μια φορά δεν αποδεικνύεται κάτι. Ένα ασφαλές δείγμα θα ήταν σε 3-4 ματς.

Τοτε και σίγουρα θα έχουμε ένα σαφές δείγμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”