Othin έγραψε:navigator11 έγραψε:Εμένα δε με καίει τόσο η όποια,ήπια ή μη,υπονόμευση του προπονητικού έργου,γενικά ή ειδικά στον ΠΑΟΚ,του Φερνάνδο.Διαολίζομαι οταν η υπονόμευση επιχειρείται ως προς το ακέραιο του χαρακτήρα του.Προσωπικά,τον θαυμάζω απεριόριστα που,με τη συνδρομή του Ζαγοράκη ασφαλώς,ολοκλήρωσε τη θητεία του.Δεχόμενος,εντός κι εκτός τειχών,αστεία πολεμική.Φέρνοντας τον ΠΑΟΚ ξανά στο πλαίσιο οποιασδήποτε εκείνη την περίοδο ποδοσφαιρικής κουβέντας.Του βγάζω όμως το καπέλο επειδή υπήρξε απόλυτα συνεπής στο πιστεύω του.Που στο βαθμό,που αφορούσε στον ΠΑΟΚ,ήταν πως εκείνο το ρόστερ,που βγήκε στα προκριματικά τσ.λίγκ,δεν είχε περαιτέρω δυναμική για το κάτι παραπάνω.Αν υπήρχαν συνθήκες σαν τις σημερινές,οικονομική απόψει,κι επέλεγε την "ξεκούραση" στις πιλάβειες αγκάλες,δε θα'θελα να τον ξαναδώ ούτε ζωγραφιστό.Επειδή όμως απείχαν πάαααααααααρα πολύ,εκτιμώ την ειλικρινή στάση του ανδρός.
Πραγματικά εξαιρετικό κείμενο πλοηγέ και συμφωνώ ΣΧΕΔΟΝ απόλυτα. Οι ενστάσεις μου είναι δύο:
Ο Πορτογάλος είχε συμφωνήσει ήδη να πάει στην Εθνική ομάδα μερικούς μήνες νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή χωρίς να ξέρει μετά βεβαιότητας πώς θα εξελιχθεί η οικονομική πολιτική και ποιες θα είναι οι οικονομικές δυνατότητες στο τέλος της χρονιάς πχ πιθανή κατάκτηση πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα άλλαζε τα οικονομικά δεδομένα. Αν κάνω λάθος, με διορθώνεις.
Ακόμα και με τις εμφανώς δυσοίωνες προβλέψεις για τη νέα χρονιά, θα μπορούσε να παραμείνει στην ομάδα, δηλώνοντας πως το νέο πλάνο προβλέπει πχ πάλι μια πιθανή δεύτερη θέση, πολύ δύσκολη έως αδύνατη κατάληψη της πρώτης θέσης και μια αβέβαιη πρόκριση στους ομίλους του τσου λου, λόγω οικονομικής πολιτικής και άσε τους ΖΖ να εξηγήσουν τους λόγους. Αυτό όμως προϋπέθετε μια τρέλα κι ένα παραπάνω συναισθηματικό «δέσιμο» με την ομάδα, ώστε να επιλέξει τον επαγγελματικά λάθος δρόμο.
Φυσικά δεν είμαι αχάριστος, τον εκτιμώ, δεν κρατάω κακία στον άνθρωπο που πρόσφερε, δέθηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε στην ομάδα, ούτε και θα με χαλάσει πιθανή επαναπρόσληψή του. Στεναχωριέμαι μόνον που έχασε την ευκαιρία αυτός να πάρει θέση στις καρδιές μας δίπλα στους Σάνον, Λόραντ κτλ κι εμείς να αλλάξουμε ενδεχομένως επίπεδο οριστικά και μάλιστα ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ με μια πιθανολογούμενη πρόκριση στους ομίλους του τσου λου.
Το να επέλεγε,φίλτατε - μου λές το όνομά σου,αν θέλεις,εγώ είμαι ο Γιώργος -,να λάβει το "λάθος" δρόμο,θα'ταν κάτι,που προσωπικά θα με εξέπληττε πάρα πολύ.Συνέβη το ... αναμενόμενο.Κάτι που,κατ'εμέ,είναι απόδειξη του συμπαγούς της προσωπικότητας του Σάντος.Δε διαφωνώ πως θα μπορούσε,επιλέγοντας να παραμείνει,να'χε εξέχουσα θέση στις καρδιές των περισσοτέρων από εμάς (πρακτικά,βέβαια,αν τα αποτελέσματα ... δεν,θα διεκδικούσε και πολύ πιθανώς θα κατακτούσε την καταχώριση στα @@ της συντριπτικής πλειονοψηφίας του κόσμου).Δεν το έπραξε.Ευτυχώς,η γνώμη μου,επειδή μπορεί να'χει ΤΩΡΑ μια εξαιρετική ευκαιρία να κατακτήσει αυτήν τη ... διάκριση - την ... καρδιακή εννοώ

,πέραν όποιων τίτλων,ΑΝ είναι ο νέος μας προπονητής,με σημαντικά περισσότερες πιθανότητες και υπό πολύ ευοιωνότερες προϋποθέσεις.Σίγουρα οικονομικώς τουλάχιστον,μιας και από κάθε άλλη άποψη είμαστε πιο σκορποχώρι απ'όταν οι δρόμοι μας χώρισαν.
Αναφορικά με το ότι επέλεξε και συμφώνησε πρόωρα με τον προορισμό ... ανάπαυσής του,μπορώ να σου πώ πως ΙΣΩΣ ο στυγνός του ορθολογισμός,με δεδομένη τη γνώση των εν Ελλάδι ποδοσφαιρικών πεπραγμένων,παρόντος του ιδίου αρκετά χρόνια ως εργαζόμενου στο εγχώριο ποδόσφαιρο,τον έκανε και διείδε όσα τελικά έλαβαν χώρα λχ Σπάθας.Εγώ μπορώ να δώσω βάση σε μιαν τέτοια ερμηνεία.Κάθε άλλο παρά αφελής είναι ο Πορτογάλος.Γνωρίζει απ'την καλή κι απ'την ανάποδη.Βέβαια,και να ... κιότεψε,όπως αρκετοί άλλοι συνοπαδοί πιστεύουν,είναι άνθρωπος,τον οποίο τυγχάνω εκτιμών βαθύτατα,και δεν θα του το κρατήσω μανιάτικο αφ'ης στιγμής τίμησε μέχρι το τελευταίο λεπτό του το συμβόλαιό του με την ομάδα μου.Η άποψή μου όμως είναι πως δεν μπόρεσε ο Ζαγοράκης να τον κάνει,έργω,να νιώσει ασφαλής για όσα θα χρειαζόταν ώστε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ,πηγαίνοντάς τον αγωνιστικά παραπέρα.Οι προθέσεις αγνές πλήν όμως δεν αποδείχθηκαν επαρκείς.Μας πλάκωσε το ... ταβάνι.