Βιβλία

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Re: Βιβλία

Δημοσίευση από Hideguti »

Μην με λες εμενα Οφ Τοπικ γιατι προσβαλλομαι.
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

Ομορφη κουβεντα για ενα ομορφο βιβλίο. Βλέπω ότι οι δύο συνοπαδοί μου πάνε να την χαλάσουν με εκτός τοπικ κουβέντούλα.
Στο θέμα μας ΄τωρα. Οι πωλήσεις του ''Cyber Μαγκα'' πάνε αναπάντεχα καλά θα έλεγα. Ο κοσμος δείχνει να έχει αγκαλιάσει με σχεδόν ερωτική διάθεση τη συγγραφική αυτή προσπάθεια. Δαγκωτό Τσιμπουκάκη λοιπον. :cry:
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

Βούλη αυτή δεν είχε γράψει επίσης και το Cyber Tanga;

Υ.Γ.
Χιντε, λίγα για τον Λέο Πουστάλια, συγγραφέα του αριστουργήματος "να χυσ', να τον ρουφάς και να χορταίνεις"...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

SATANAS έγραψε: Δαγκωτό Τσιμπουκάκη λοιπον.
Βιτσιόζε Βούλη να ξες πάντως ότι αυτό πονάει πολύ...μη λες μετά ότι δεν σε προειδοποίησα...
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

Γιατι βρε παιδιά κάθε σοβαρο θέμα πρέπει να το κάνετε πανηγύρι των τρελών;
Εγω μιλάω σοβάρα και ο ένας παραφράζει τον τίτλο του βιβλίου και ο άλλος αφήνει καθαρα σεξουαλικα υπονοούμενα θίγοντας μία αυθεντία της λογοτεχνίας σαν την κυρία Τσιμπουκάκη.
Αποχωρώ και αυτομπανάρομαι ως ενδειξη διαμαρτυρίας μεχρι το περας του εφιαλτικου ματς με το ζελο.

Μπραβο σας καλα τα καταφερατε. Λυπάμαι πολύ για το επιπεδό σας, και πάω να τρίψω το πρασινο μπουκαλι για να βγει το (οινο)πνευμα να μου χαρίσει αυτά που σου στερησε η ζωή. :cry:
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Moνο πρόσεχε στη δοσολογία μη γίνει καμιά μ@λακία!! :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
olivares

Δημοσίευση από olivares »

SATANAS έγραψε:Γιατι βρε παιδιά κάθε σοβαρο θέμα πρέπει να το κάνετε πανηγύρι των τρελών;
Εγω μιλάω σοβάρα και ο ένας παραφράζει τον τίτλο του βιβλίου και ο άλλος αφήνει καθαρα σεξουαλικα υπονοούμενα θίγοντας μία αυθεντία της λογοτεχνίας σαν την κυρία Τσιμπουκάκη.
Αποχωρώ και αυτομπανάρομαι ως ενδειξη διαμαρτυρίας μεχρι το περας του εφιαλτικου ματς με το ζελο.

Μπραβο σας καλα τα καταφερατε. Λυπάμαι πολύ για το επιπεδό σας, και πάω να τρίψω το πρασινο μπουκαλι για να βγει το (οινο)πνευμα να μου χαρίσει αυτά που σου στερησε η ζωή. :cry:
Ψευδοδοκίμιο του στυλ "Πορεία προς τον Αλ-Μουτάσιμ" του Χ.Λ.Μπόρχες το εξαιρετικό ποστ του σεσημασμένου Βούλη για την ανάλυση του cyber Μάγκα. Υποκλίνομαι στο όνομα του εκδοτικού οίκου "Πρόσχωμεν" αλλά φίλε εστεμμένε των Βογομήλων σου έφυγε κατ'εμέ περισσότερο από ότι έπρεπε η επιλογή του επωνύμου της συγγραφέως. Πιθανώς να το έκανες επίτηδες για να το ξεκαρφώσεις μόνος σου αλλά πιστεύω είχε περισσότερο πλάκα το κόλπο που τους έκανε ο Αργεντινός, φανατικός Αντι-Περονιστής όταν έδωσε και ακριβή διεύθυνση του εκδοτικού οίκου στο Λονδίνο όπου είχε ανατυπωθεί το "The Approach to Al-Mu'tasim" του δικηγόρου Μιρ Μπαχαντούρ Αλί, το όνομα του εκδότη, (Victor Golants), το όνομα της επιμελήτριας που έγραψε τον πρόλογο (Dorothy L.Seyers) αλλά και τον υπότιτλο στο βιβλίο "A Game with Shifting Mirrors". Η διεύθυνση ήταν ένα μανάβικο στο οποίο, όπως έλεγε ο ιδιοκτήτης, για 60-70 χρόνια έμπαιναν περίεργοι τύποι που ρώταγαν "εδώ δεν ήταν εκδοτικός οίκος; Εσείς δεν βγάλατε το "πορεία προς τον Αλ-Μουτάσιμ;".
Να συμπληρώσω ότι στη Φιλοσοφική Αθηνών υπήρχε και υπάρχει συμπαθέστατη καθηγήτρια με το ινδιάνικο όνομα Κλειώ-Μακρή Τσιμπούκη. Το έχει γράψει και στην πόρτα του γραφείου της έτσι ακριβώς και το ότι πρόσθεσε μπροστά το επώνυμο του άντρα της έκανε κατά τη γνώμη μου τα πράγματα χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Μεγάλη απώλεια

Ο νομπελίστας και πολυδιαβασμένος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, στο Ισπανικό νησί Λανθαρότε, όπου ζούσε αυτοεξόριστος, λόγω της ρήξης του με την πορτογαλική εκκλησία

Πέθανε ο βραβευμένος με Νόμπελ Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου σε ηλικία 87 ετών στο ισπανικό νησί Λανθαρότε (Κανάρια Νησιά), ανακοινώθηκε από την οικογένειά του και τον εκδοτικό του οίκου Alfaguara.

Γεννήθηκε το 1922 στην Αζινιάγκα από αγροτική οικογένεια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του μετά τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και να αρχίσει να δουλεύει.

Μετά από πολλές δουλειές βρέθηκε να εργάζεται επί δώδεκα χρόνια σε έναν εκδοτικό οίκο, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να δημοσιογραφεί.

Το πρώτο έργο που δημοσίευσε ήταν μια συλλογή διηγημάτων το 1966. Γράφτηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα το 1969, ενώ τον Απρίλιο του 1974 πήρε μέρος στην "Επανάσταση των Γαρυφάλλων" που οδήγησε στην πτώση της χούντας του Σαλαζάρ.

Το δεύτερο μυθιστόρημά του "Εγχειρίδιο Ζωγραφικής και Καλλιγραφίας" δημοσιεύθηκε το 1977, όμως έγινε γνωστός το 1982, σε ηλικία 60 ετών, με το βιβλίο του "Το χρονικό του μοναστηριού", ένα ερωτικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται τον 18ο αιώνα.

Το 1992 ξέσπασε σκάνδαλο στην Πορτογαλία με την έκδοση του βιβλίου "Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον", όπου περιγράφει τον Χριστό να χάνει την παρθενιά του από τη Μαρία Μαγδαληνή και χρησιμοποιεί το Θεό για να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία. Το βιβλίο δέχθηκε τα πυρά της πορτογαλική εκκλησίας, ενώ η πορτογαλική κυβέρνηση απέρριψε την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, γεγονός που ώθησε τον συγγραφέα να κατηγορήσει την κυβέρηση για λογοκρισία. Την επόμενη χρονιά ο Σαραμάγκου εγκατέλειψε τη χώρα του και από το 1993 ζούσε αυτοεξόριστος στο νησί Λανθαρότ στα ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Ο Σαραμάγκου τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1998, ενώ το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Κάιν" εκδόθηκε το Νοέμβριο.

Ο Σαραμάγκου, που έπασχε από λευχαιμία, νοσηλεύθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο κυρίως εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Το Νοέμβριο του 2009 εξέδωσε το τελευταίο του μυθιστόρημα "Κάιν", που εξιστορεί με ειρωνικό τρόπο τη βιβλική ιστορία της δολοφονίας του Άβελ από τον αδερφό του Κάιν, προκαλώντας και πάλι την Καθολική Εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου ο Σαραμάγκου είπε ότι η Βίβλος είναι "ένα εγχειρίδιο κακής ηθικής" και "ένας καταλογος με ό,τι χειρότερο έχει η ανθρώπινη φύση". Μέσα σε εξήντα χρόνια ο Σαραμάγκου εξέδωσε 30 έργα: μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα.

http://news247.gr/kosmos/news/pethane_o ... 73292.html
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

R.I.P. Ζοζέ
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Κοντευω να τελειωσω το μπεστ σελερ "το σμηνος". Προτυπη κεντρικη ιδεα, καλογραμμενο, αλλα μετρια μεταφραση. Η πλοκη του ειναι θελκτικη και λογω ογκου (1000+ σελ) απαιτει αφοσιωση.
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Πω-πω! Μπράβο ρε φίλε! Πολύ απάλευτο βιβλίο. Ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου καταφέραμε να φτάσουμε έστω στη μέση. Μα πόσες σελίδες να διαβάζω για σκουλίκια ο άνθρωπος;

Απ' οτι διάβασα στο πίσω μέρος του βιβλίου, μέσα σε τρία χρόνια πούλησε 2.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Πραγματικά αναρωτήθηκα, πόσοι απο αυτούς κατάφεραν να το τελειώσουν.

Πέρα απο την πλάκα βέβαια, λογικά το βιβλίο είναι όντως αξιόλογο, απλά σε εμένα δεν έπιασε.

Υ.Γ. Όταν λέμε σκουλίκια εννοούμε τα κανονικά σκουλίκια.
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Ποιήματα του Νίκου Καββαδία για το καλοκαίρι.

Ό,τι πρέπει, ό,τι χρειάζεται για ανάπαυση του νου.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

GI4NNEN4 έγραψε:Πω-πω! Μπράβο ρε φίλε! Πολύ απάλευτο βιβλίο. Ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου καταφέραμε να φτάσουμε έστω στη μέση. Μα πόσες σελίδες να διαβάζω για σκουλίκια ο άνθρωπος;

Απ' οτι διάβασα στο πίσω μέρος του βιβλίου, μέσα σε τρία χρόνια πούλησε 2.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Πραγματικά αναρωτήθηκα, πόσοι απο αυτούς κατάφεραν να το τελειώσουν.

Πέρα απο την πλάκα βέβαια, λογικά το βιβλίο είναι όντως αξιόλογο, απλά σε εμένα δεν έπιασε.

Υ.Γ. Όταν λέμε σκουλίκια εννοούμε τα κανονικά σκουλίκια.
παντως απο τη μεση και μετα αρχιζεις να μπαινεις στο νοημα και ερχονται σημαντικες ανατροπες στην πλοκη.
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

Τελείωσα πριν μερικές μέρες το εκκρεμές του Φουκώ..
Ωραία πλοκή,αν και μπορώ να πω ότι είναι λίγο κουραστικό λόγω των πολλών στοιχείων που συναντάμε μέσα στο έργο..
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο άλλο βιβλίο??:pano:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”