ΣΚΑΪ tv

teacher

Re: ΣΚΑΪ tv

Δημοσίευση από teacher »

Για όποιον δεν είδε το αφιέρωμα, υπάρχει στην κεντρική
Άβαταρ μέλους
geo_athens4

Δημοσίευση από geo_athens4 »

Καλά όντως απαράδεκτα και τα δύο..Ένα τυχαίο ΠΑΟΚτσάκι που δεν πρόλαβε τίποτα απ' ολα αυτα θα εφτιαχνε καλυτερες εκπομπές..Βεβαια οχι οτι δεν το περιμεναμε, αλλα προσωπικα μου φανηκαν τελειως ΧΥΔΑΙΑ 2 στοιχεια

1. Ο χρονος που εδωσαν σε ολους τους προδοτες για να μιλησουν(βλ. φασουλα,ορφανο κλπ), χωρις μαλιστα καν να αναφερθουν στο γιατι κ πως εφυγαν απο τον ΠΑΟΚ..και δε λεω ειναι κομματι της ιστοριας μας κ αυτοι αλλα δεν μιλησαν ΚΑΘΟΛΟΥ ανθρωποι οπως ζαγορακης, βρυζας, αναστασιαδης, ιωσηφιδης, σαραφης, κορφας, μαρκοπουλος, ιβκοβιτς, σαβιτς, στογιακοβιτς, σταυροπουλος και καμια 30αρια αλλοι που βαριεμαι να γραψω κ οι οποιοι εχουν γραψει πολυ περισσοτερες χρυσες σελιδες στην ιστορια του συλλογου απ οτι ο καθε προδοτης τυπου φασουλα

2. Μπορω να καταλαβω οτι οι εκπομπες κρατανε μια ωρα, αφου εχουν αφιερωματα σε ποδοσφαιρικο αρη ηρακλη κ μπασκετικη αεκ(ποση ωρα να μιλας αλλωστε για ενα κυπελλο πριν 40 χρονια :lol: :lol: )..Αλλα ρε π@#$τη μου σ αυτη τη μια ωρα μπορουσαν να εχουν μεσα πιο σοβαρα τους τιτλους κ τα σημαντικα γεγονοτα κ οχι με απλη αναφορα(τι λεμε τωρα, εδω δεν εβαλαν καθολου κυπελλο 03, 2 κυπελλα μπασκετ, αρσεναλ, 3ποντο στογιακοβιτς στο σεφ κ ενα σωρο αλλα)..Βεβαια εδω που τα λεμε ειναι οντως πολυ πιο ουσιωδης η εμφαση στο loser για καλαθια στο τελευταιο δευτερολεπτο η η καθε βλακεια που του κατεβαινει του ορφανου..

Προφανως δεν περιμενε κανεις αναφορα στο κυνηγητο απο το εκαστοτε κατεστημενο ουτε στο μεγαλειωδη ΛΑΟ του ΠΑΟΚ

ΥΓ Ενδεικτικο της προχειροδουλειας της συγκεκριμενης εκπομπης ειναι οτι υπαρχει αφιερωμα σε αρη κ ηρακλη(ποθ πραγματικα ειμαι περιεργος τι λενε τοση ωρα) και δεν υπαρχει για τη μοναδικη ομαδα εκτος ημων κ του ποκ που εχει παρει πρωταθλημα..
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ENNP9uj2E-k&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ENNP9uj2E-k&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iR08g8F0n0Y&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/iR08g8F0n0Y&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NSHNLqvjU3I&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NSHNLqvjU3I&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/41sHDZtqe0M&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/41sHDZtqe0M&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

teacher έγραψε: Αν υπήρχε σε εκείνη την ομάδα κάποιος looser αυτός ήταν μόνο ο φασούλας και κανένας άλλος. Παιδιά που έβλεπαν τότε μπάσκετ ας το επιβεβαιώσουν . Ο άνθρωπος δεν είχε ψυχή επάνω του, δεν είχε καρδιά. Μας κρέμασε πολλές φορές και χάσαμε τίτλους εξαιτίας του. Αυτά...

Έτσι ακριβώς... και το χειρότερο ήταν ότι το θεωρούσε απολύτως φυσικό να χάνει η ομάδα από μια λάθος πάσα του στο τέλος... έβλεπες το Μπάνε να σπαράζει στο τέλος του τελικού της Ναντ όπου είχε καταθέσει την ίδια του την ψυχή, και αυτός, ο μοναδικός υπαίτιος της ήττας να έχει ένα στυλάκι: "ε, τι να κάνουμε - συμβαίνουν αυτά...".

Από μένα μόνο αυτό:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Θα διαφωνήσω και μάλιστα αρκετά με όσους θεωρούν το συγκεκριμένο αφιέρωμα απαράδεκτο,ανεπαρκέσταστο.ατυχές κ.λ.π.
Εγώ μπορώ να πω ότι καθηλώθηκα βλέποντας σχεδόν όλες τις μεγάλες συγκινήσεις που ζήσαμε εκείνη την εποχή(σ' αυτές περιλαμβάνω και τις λύπες).

Εχω την εντύπωση ότι επιλογή του δημιουργού ήταν να αποτυπώσει το κλίμα και το πνεύμα εκείνης της εποχής και της ομάδας και όχι απλώς να κάνει μιά καταγραφή των τίτλων.
Και αυτό νομίζω ότι το κατάφερε πολύ καλά άσχετα αν οπαδικά βλέποντας το μας άφησε μιά πικρή γεύση...νομίζω με το χέρι στην καρδιά την ίδια γεύση άλλωστε μας άφησε πολλές φορές και εκείνη η ομάδα...όποιος το έζησε όλο αυτό από κοντά δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει.

Νομίζω ακόμα ότι το κλίμα και τα λάθη που έγιναν τότε περιγράφηκαν πολύ καλά από δύο "μπασκετάνθρωπους" και τον Συρίγο και τον Σκουντή που νομίζω είχαν πολύ καλή εικόνα της όλης κατάστασης...η έλλειψη κάποιου ανθρώπου αναλόγου του Βεζυρτζή στο αγωνιστικό τμήμα πέρα απ' το διοικητικό όπως και η νευρικότητα, το άγχος και η βιασύνη που διακατείχε εκείνη την ομάδα απ' την διοίκηση μέχρι και τους παίκτες νομίζω ήταν φανερή στον καθένα...και αυτό ήταν η αιτία που η ομάδα πέρα απ' το απέναντι-όντως καλό -δίδυμο,να μην πω και τρίδυμο, δεν μπόρεσε να κατακτήσει όσα μπορούσε και τα δικαιούνταν...και όχι φυσικά ο εύκολος χαρακτηρισμός looser.

Αναφέρθηκε ο Συρίγος νομίζω στα λάθη που έκανε ο Βεζυρτζής φέρνοντας με πολλά λεφτά Καρατζουλίδηδες και Κορωναίους και Γιατζόγλου κ.λ.π.
Εγώ θυμάμαι που ένα ολόκληρο καλοκαίρι μετά τη φυγή του Τζόουνς ο Βεζυρτζής έψαχνε να βρεί κάποιον πρωτοκλασσάτο ξένο από ΝΒΑ έχοντας περίπου 1 εκ. δολλάρια για να διαθέσει...ποσό ασύλληπτο για τα δεδομένα της εποχής και ισάξιο με ότι έπαιρναν Γκάλης και Γιαννάκης...και το αποτέλεσμα ήταν μετά από κάτι φιάσκα τύπου Ράντι Γουάιτ να επιλεγεί το παντελώς άγνωστο κολεγιόπαιδο Αντονι Κουκ....ένας πολύ καλός αθλητής αλλά νεαρός και απλώς ρολίστας που φαντάζομαι ακόμα δεν πιστεύει την τύχη που είχε τότε.
Η ότι αυτός που έλειπε για να απογειωθεί η τότε ομάδα και λεγόταν Φάνης δεν αποκτήθηκε γιατί ο Πανιώνιος απαιτούσε εκτός από λεφτα(που τότε τα μοιράζαμε με το τσουβάλι)σαν αντάλαγμα και τον-νεαρό και ελπιδοφόρο τότε-Μπουντούρη...και μεις τότε κάναμε την επιλογή-και μαζί το τεράστιο λάθος- να ποντάρουμε στον Μπουντούρη και στα όσα στο μέλλον θα μας έφερνε....
Νομίζω ακόμα ότι ο ερχομός Barlow-ο ορισμός του σοβαρού και χρήσιμου παίκτη-και Ιβκοβιτς άρχισαν σιγά-σιγά να μεταμορφώνουν την ομάδα από καλή μεν αλλά τρελοκομείο δε σε μιά σοβαρή και αποτελεσματική ομάδα.....Θυμάμαι ότι σε ένα ματς με το ερπετό-δεν θυμάμαι ακριβώς ποιό-που τελικά κερδίσαμε,την τελευταία χρονιά που το ερπετό πήρε τον τίτλο,ενώ ήμασταν μπροστά και με ασφαλή διαφορά, προς το τέλος ως συνήθως τα σκουλήκια μείωσαν σε 1-2 πόντους και στο time-out που πήρε ο Ντούντα αντί οποιουδήποτε συστήματος είχε αναλωθεί για 1-2 λεπτά να τους λέει με σπαστά Ελληνικά "Ντεν γίνεται να χάσουμε αυτό το παικνίδι...ήμαστε καλύτερη ομάδα απ' αυτούς ...πρέπει να το πιστέψετε και να χαλαρώσετε...ντεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί αυτό το παικνίδι....ηρεμείστε"
Ακόμα πολύ στοίχισε ότι εκείνη η ομάδα που ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την Ελλάδα έχασε μέσα απ' τα χέρια της το Κύπελο Πρωταθλητριών στο final-four στην(γαμημένη)Αθήνα...μιά ομάδα που έπαιζε ένα μπάσκετ σχεδόν ολοκληρωτικό και που όμοιο του δύσκολα βλέπεις ακόμα και σήμερα, έχασε τα πάντα εκείνη την χρονιά και με εξαίρεση 1-2 στιγμών δεν ξανασήκωσε κεφάλι.
Και να με συγχωρέσει ο Μπάνε που είπε ότι απλώς η Benetton ήταν καλύτερη αλλά νομίζω ότι αν δεν υπήρχε αυτή η βιασύνη το άγχος και η νευρικότητα να αποδείξουμε, οι Ιταλοί(όπως και οι Γάλλοι στον τελικό) θα είχαν φύγει χαλαρά με 20 πόντους στο κεφάλι....
Εγώ ευχαριστώ όποιον το έκανε, έστω και με τις όποιες παραλείψεις του, που μ' έκανε να ξαναθυμηθώ εκείνες τις τόσο γλυκόπικρες εποχές.....
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Έτσι είναι.Το κλίμα της εποχής το απέδωσαν αρκετά καλά στο αφιέρωμα του μπάσκετ...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές....
Ας μην αφορίζουμε τα πάντα επειδή εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί....
Κάτι είχε να πει....
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

o καθένας έχει την άποψή του φυσικά. μπασκετική και μη. για αυτούς που το είδαν με καλό μάτι λοιπόν αναρωτιέμαι:
1) αφιέρωμα: τι ακριβώς σημαίνει η λέξη? μέσα σε 1 ώρα περικλείεις τα σημαντικότερα γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας 83 χρόνων ενός συλλόγου στο μπάσκετ. Πάμε λοιπόν στα γεγονότα:
Mία ομάδα με εγχώριους τίτλους (ελάχιστους) και 2 ευρωπαικά τρόπαια (+ συμμετοxή σε 2 ακόμα τελικούς και 1 final4 πρωταθλητριών). Ρωτάω λοιπόν στην ευρώπη πόσες ομάδες μπάσκετ έχουν πετύχει στην ιστορία τους το εν λόγω κατόρθωμα? Είναι ή όχι αυτά τα σημαντικότερα κατορθώματα της ομάδας αυτής? 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα ελλάδας φαίνονται πολύ λίγα συμφωνώ, για ρωτήστε και τους βάσκους τρομοκράτες της tau πόσους τίτλους έχουν κερδίσει εγχώριους (λόγω barca-real)??
1 μόνο πρωτάθλημα απέναντι στον (χαμηλότερης οντότητας σαν ομάδα) άρη. ναι αλλά για 12 χρόνια το δίδυμο γκάλη-γιαννάκη έμεινε αναλλοίωτο, κέρδιζε από milano μέχρι barca, οδήγησε την εθνική ελλάδος στην κορυφή της ευρώπης. Η συγκυρία λοιπόν μας έκανε να πέσουμε πάνω σε αυτούς. Σε αυτούς επαναλαμβάνω και όχι στη μεγάλη ομάδα που λέγεται άρης. Οταν έφτασε η ώρα να είμαστε καλύτεροι (όχι με πακτωλό χρημάτων εξαρχής αλλά αντιτείνοντας δίδυμο στα guard ελληνοαμερικανό από τα αζήτητα και γιουγκοσλάβο 2ης πεντάδας του ερυθρού αστέρα...), μας πήρε 2 χρόνια και κάμποσα ατυχή αποτελέσματα για να τους το πάρουμε. Μαλακία μας? Ναι. Είμαστε οι πρώτοι που το κάναμε? όχι. Για ρωτήστε τους γιουγκοσλάβους την τριετία 86-89 τι στραπάτσα φάγανε στα τελευταία sec. Τους βάζελους την 5ετία 93-98. Όταν λοιπόν νομοτελειακά έφτασε η ώρα να χτίσουμε τη δική μας αυτοκρατορία, οι απο κάτω δεν μας άφησαν (απλά πράγματα). Δεν θα πω πώς και γιατί, αν άδικα ή όχι. Είναι γελοία αυτή η συζήτηση. Δείτε σε όλες τις χώρες του κόσμου ποιοί ίδιοι παίρνουνε τα πρωταθλήματα όλα τα χρόνια σε όλα τα σοβαρά αθλήματα. ο ΠΑΟΚ κύριοι δεν είναι looser, απλά είναι ο ΠΑΟΚ. με ότι συνεπάγεται αυτό. δεν είναι βάζελος ούτε γαύρος. ούτε real ούτε barca. Eπιμένω μην πείτε τι έκανε ο άρης πάλι. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕ Ο ΑΡΗΣ. ΤΕΛΟΣ.

Πάμε και στα πρόσωπα: για τον ΠΑΟΚσή πρόσωπα της ιστορίας του είναι ο αγγελίδης φυσικά, ο πολίτης (ο παίκτης), ο ματθαίου, ο αλεξανδρής και ο φασούλας. δε διαφωνώ. ΑΛΛΑ κύρια πρόσωπα που εξέφρασαν την ιστορία του ΠΑΟΚ, που άλλαξαν την μπασκετική του ιστορία και τον οδήγησαν σε επιτυχίες και τίτλους ήταν ο κόρφας, ο ivkovic, o berry, o barlow, o μπαλογιάννης, ακόμα και ο skiles με τον γαλακτερό (σαν υπόθεση μεταγραφής και τι χαμός έγινε τότε-δε σχολιάστηκε καθόλου στο documentaire παρεμπιπτόντως...) και φυσικά οι prelevic kai pedja. O τελευταίος αναφέρθηκε για 1 sec (πού χρόνος να πει οτι απέκλεισε τον ιωαννίδη μέσα στο σεφ και πήγε την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος 98, οτι έβαλε 18 πόντους σε τελικό ευρώπης μέσα στην χώρα των βάσκων στα 18 του χρόνια?). Όσο για τον Μπάνε που ήταν ο μόνος που έδειξαν (δεν το συζητάω πολύ γιατί τσατίζομαι που δεν οργίστηκε και υπόλοιπος κόσμος γι αυτό) τον ρώταγαν πως χάναμε τα πρωταθλήματα. Και όχι πως έβαλε 31 πόντους στην σαραγόσα, τρίποντα πίσω από τη σέντρα παίρνοντας πρωτάθλημα, πώς έπαιζε μόνος του real-tau σε 2 τελικούς βάζοντας 30αρες, πώς ότι άμυνα και να τον παίζανε δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς και ποτέ, πώς πώς πώς.... Αλλά αυτά δεν ήταν σημαντικά επιτεύγματα της ιστορίας του ΠΑΟΚ...
2) φίλε orwell όλα αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζουμε και είναι πράγματι σημαντικά (μη μεταγραφή φάνη εγώ θα λεγα και danilovic το 93, ερχομός randy white, μαλακίες στον ημιτελικό με την benetton, μαλακίες στους τελικούς με τον άρη, χαμένος τελικός με νίωνιο, χαμένα απιχνίδια με παγκράτι, περιστέρι, ηρακλή κλπ κλπ.). λάθη του παρελθόντος. Πόσο αυτά μετράνε σε 1 ώρας αφιέρωμα άραγε??? Πόσο χρόνο θα κατανάλωνες?? Η εκπομπή ήταν αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές και πρόσωπα και όχι εκπομπή έρευνας του Τέλλογλου με τίτλο "πώς ο ΠΑΟΚ δεν πήρε 3 πρωταθλήματα και όχι 1: αίτια και απαντήσεις.". Αν ας πούμε αναλύσεις 5 λεπτά γιατί χάθηκαν όλα τα παραπάνω σε ένα αφιέρωμα, δε θες 3 ώρες για να πεις για τα 1 πρωτάθλημα, 3 κύπελλα, 2 ευρωπα'ίκά κλπ κλπ. Πώς θα ζύγιζες το χρόνο σε αυτό το αφιέρωμα???

Τέλος, θα ήθελα απαντήσεις άμεσα στα εξής (γιατί και λοβοτομή να μου κάνεις, μετά από τόσα χρόνια πίκρας και χαράς looser δεν μας χαρακτηρίζω): βάζελος πενταετία 93-98 Looser?? αν ναι, πώς αλλάζει η νοοτροπία μιας ομάδας. Με το χρόνο?? Γιούγκοι εποχής 86-89 looser?? ρώσσοι 87-89 από ελλάδα looser?? maccabi 86-90 looser??? bologna και cska ήττες στις έδρες τους στον τελικό των final4 looser??? στη μπάλα βάζελος 96-2009 looser??? και πώς ήτανε winner 87-96 ??? o ΠΑΟΚ του ποδοσφαίρου με 16 τελικούς και μόλις 3 τρόπαια, ο ΠΑΟΚ της πενταετίας 72-77 που πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα ήταν Looser (χάνοντας και την τελευταία αγωνίστική στην τούμπα από την παναχαική)?????
Φιλικά πάντα και με καμία διάθεση χειραγώγησης. Απλά θέλω να μάθω τι σημαίνει ένα αφιέρωμα "Για πάντα πρωταθλητές"...

PS1: προφανώς και θα μπορούσαμε να νικήσουμε εύκολα την benetton τότε. όπως και ο βάζελος εμάς επί skiles και ο γαύρος επί ivkovic με καλύτερα roster. Και ο γαύρος επί ιωαννίδη με το τρίποντο του pedja. ένα ματς ήτανε. Και στην άλλη μεριά είχες τον tony (ξαναρωτάω: τον θυμάστε καλά αυτόν τον παίκτη???) όπως εμείς κάποτε είχαμε τον pedja. Ομως μπάσκετ είναι και γυρίζει. όλα γίνονται. αν δεν το καταλαβαίνει κάποιος μπασκετικός αυτό (που εχει δει τα απίστευτα στη ζωή του), τι να πω εγώ...
PS2 : υπερβολές του τύπου παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ όλων των εποχών στην ευρώπη to 93 και κάτι τέτοια δεν τα πιστεύω επουδενί. για να μην πω πολλά επιχειρήματα σε αυτό βάλτε ένα dvd να δείτε maccabi με saras, vujsic, baston και βέβαια parker (προτιμήστε τον τελικό του '04 με τους 44 πόντους στο κεφάλι των Basile, Smodis, Vujanic, Lorbek, Delfino) ...
PS3: για τον αγαπητό φίλιππα (τον οποίο σέβομαι απεριόριστα για τις μπασκετικές του γνώσεις και τον παρακολουθώ φανατικά κάθε πέμπτη μεσάνυχτα) θα ήθελα να ρωτήσω αν αναφέρθηκε στο αφιέρωμα και σε αυτό που είχε γράψει σε μια κυριακάτικη ελευθεροτυπία πριν περίπου 2-3 μήνες: για τις εποχές στο μπάσκετ που δρούσε η μαφία ιωαννίδη-ρήγα. Είπε τίποτα και δεν το άκουσα εγώ??? Εγώ πάντως όπως θα δεις στα γραφόμενά μου δεν αναφέρω πουθενά τη λέξη "άδικα". ο φίλιππας το πε. όχι εγώ...
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Η αντικειμενικότητα του Σκουντή και του Συρίγγου έχει κάποια σχέση με τον ΠΑΟΚ?
Για τον Φασούλα δεν παίρνω θέση :twisted:
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

...και κάτι ακόμη: ούτε κουβέντα για τον τελικό της Βιτόρια, όπου συνέβη το μοναδικό γεγονός της αποθέωσης του λαού του ΠΑΟΚ από τους αντιπάλους του και της αναγνώρισής του από την βάσκικη αστυνομία...

Αν τα είχαμε σπάσει, πλακωνόμασταν με την αστυνομία, πέφτανε τίποτα μολότοφ, είμασταν μαυριδεροί τύποι που γράφανε ανορθόγραφα "Κομοτηνή" στους τοίχους, φαντάζομαι ότι θα ζητούσαν από το φασούλα να το σχολιάσει...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Η SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και ο ΣΚΑΪ έχουν την τιμή Εικόνα να σας προσκαλέσουν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ., στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial (Μεγ. Αλεξάνδρου 2-6 & Κολωνού, Πλ. Καραϊσκάκη), με θέμα την διαδικασία ανάδειξης των ‘Χρυσών 11άδων’ Εικόνα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον εορτασμό των ‘50 Χρόνων της Α΄ Εθνικής’. Θα παρουσιαστεί η διαδικασία επιλογής των καλύτερων ενδεκάδων ανά δεκαετία και η επίσημη ιστοσελίδα, στην οποία όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίσουν τους κορυφαίους που κόσμησαν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 50 χρόνια. Εικόνα
http://www.superleaguegreece.net/news/2 ... 9-1430.htm
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tetradje

Δημοσίευση από Tetradje »

Για να θυμηθουμε αυτο:

http://www.sport24.gr/html/ent/737/ent.180737.asp

Φάνης: "Μας έκλεβαν τον ιδρώτα"

Κατα τ αλλα Looser ο ΠΑΟΚ...
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Πάντως το βιβλίο του Σκάι για τον ΠΑΟΚ που επιμελήθηκαν οι Γ.Κουβεντίδης(ποδόσφαιρο)Β.Βλαχόπουλος(μπασκετ) τουλάχιστον στις φωτογραφίες -οι οποίες είναι πολύ λίγες- έχει πάρα πολλά λάθη πχ ο Τουρσουνίδης με τον Καραπιάλη στο παιχνίδι των Σερρών (ούτε ο ένας ούτε ο άλλος παίζαν τότε σε ΠΑΟΚ-0ΣΦΠ), το Χάιμπουρι το κάναν Τούμπα κ το αντίστροφο,τον Τζούρτζεβιτς Ζαγοράκη,ο Μπορμπόκης στον ΠΑΟΚ απ το '84 κλπ. Προχειροδουλειά σκέτη.Εννοείται πως δεν είναι το βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ και υπάρχουν πολύ καλύτερα απ αυτό αλλά τέτοια προχειρότητα δεν τη περίμενα...
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Η ψηφοφορία για τις χρυσές ενδεκάδες γίνεται εδώ

http://www.skai.gr/news/sports/golden-eleven/

Αξίζει να μπείτε για τις φωτογραφίες.
Εικόνα

Εικόνα

Σκληρή αναμένεται η μάχη για τον προπονητή της ομάδας των '00.
Άβαταρ μέλους
nyxteridas

Δημοσίευση από nyxteridas »

Μετά από τόσο καιρό, σήμερα «έκατσε» να δω το πολυσυζητημένο αφιέρωμα για το μπάσκετ. Ντάξει οποιαδήποτε προσπάθεια και να γινόταν να αποτυπωθούν τα γεγονότα του παρελθόντος θα άφηνε πάντα κόσμο παραπονεμένο. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω, ότι δίνεται σε έναν βαθμό το κλίμα της εποχής της δεκαετίας του 80, αν και πάλι κάπως αποσπασματικά. Κυρίως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα είχε ενδιαφέρον αν ο τίτλος του ήτανε «ΠΑΟΚ η αυτοκρατορία που ποτέ δεν γεννήθηκε» κι εκεί νομίζω ότι δεν θα είχαμε πολλές ενστάσεις, αφού κακά τα ψέματα μια ζωή πηγαίναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό. Ωστόσο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά ιστορικό ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητα από την χρονική του διάρκεια, οφείλει ο δημιουργός να κατανείμει ισομερώς όλες τις σημαντικές στιγμές αρνητικές και θετικές. Στην δική μας περίπτωση παρακολουθήσαμε μία μονομέρια και μερικές φορές πίστευα ότι βλέπω το ντοκιμαντέρ «ΠΑΟΚ στην σκιά του άρη». Δεν λέω, η εποχή εκείνη ήταν η πιο έντονη καθώς το μπάσκετ είχε πάρει την πρωτοκαθεδρία από το ποδόσφαιρο, αλλά και πάλι η έκταση που δίνεται σε αυτό (όσον αφορά και την κυριαρχία του άρη), είναι λίγο πλασματική. Γιατί ουσιαστικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ το «γύρισε» στο μπάσκετ, μετά το 85 και το τελευταίο πρωτάθλημα κι όλος ο υπόλοιπος (πλην συμπολιτών), μετά το 87. Κι ουσιαστικά ο συμπολίτης ήταν στα top της επικαιρότητας για πέντε-έξι χρόνια, μέχρι να πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο κυπελλούχων, το οποίο σημειωτέων αποτέλεσε κομβικής σημασίας γεγονός για όλο το ελληνικό μπάσκετ(σχεδόν το eurobasket του 87 σε ομαδικό επίπεδο). Διότι δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου τα πλάνα από τους πανηγυρισμούς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στην Ομόνοια, με φιλάθλους μάλιστα κι άλλων ομάδων. Κάτι που φυσικά δεν επισημάνθηκε και αγνοήθηκε ίσως και εσκεμμένα. Εν αντιθέσει με την έκταση που δόθηκε στο χαμένο Final-four της Αθήνας.
Όσων αφορά τα πρόσωπα για τους «υποτιμητικούς» χαρακτηρισμούς του φασούλα για τον κόσμο στην Γενεύη, εντάξει δεν ήταν και να γίνει τόσο σαματάς (αυτά μπορεί να τα λέγαμε και κατ’ ιδίαν, αλλά θα μου πείτε άλλο η TV). Απλά δεν έγινε μία αντιπαραβολή της υπόθεσης του δημάρχου Πειραιά με αυτήν της υπόθεσής κούδα, όσον αφορά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκωθήκαν και στις δύο πλευρές. Ίσως και να ήταν η μοναδική φορά που ο πρώην κομουνιστής να έπρεπε να πάρει θέση δημόσια μετά από χρόνια και πιο αποστασιοποιημένα για το τι συνέβη.
Ο Συρίγος μίλησε για την συμβολή του ΠΑΟΚ, στο να κατέβει το μπάσκετ στην Αθήνα, με την πλήρη επαγγελματοποίησή του, ωστόσο τότε οι 2 της Θεσσαλονίκης ήταν που είχαν το πάνω χέρι και φυσικά δεν υπήρχε αναφορά για την μέγιστη συνδρομή του συμπολίτη όσον αφορά την πτώση της Θεσσαλονίκης (τόσες φορές ακούστηκε το όνομά του δεν θα μας χαλούσε)
Σχετικά με τα πρόσωπα που έλειψαν, νομίζω ότι ο Νίκος Σταυρόπουλος είχε μία θέση σε όλο αυτό, ως αρχηγός του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια μιας και το ντοκιμαντέρ επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τέλος πάντως είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να πω κι ίσως από την πλευρά του ότι το ντοκιμαντέρ αυτό ξύπνησε μνήμες, να είναι πετυχημένο. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο σκοπός ενός ντοκιμαντέρ δεν απευθύνεται μόνο σε όσους κατέχουν την εμπειρία και την μνήμη, ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ αποτελεί καταγραφή παρακαταθήκη, ένα συνοπτικό ντοκουμέντο για το μέλλον το οποίο δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν νομίζω να αποτελέσει, την στιγμή που λείπουν πάρα πολύ σχετικές καταγραφές γύρω από την ιστορία του συλλόγου. Ίσως σε ΠΑΕ ΚΑΕ, ερασιτέχνη να πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα και να χρηματοδοτήσουν μία πιο εμπεριστατωμένη προσπάθεια, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, γιατί κι εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να μάθουμε να μελετάμε την ιστορία μας. Και που ξέρετε κάποτε μπορεί και να δούμε το «Ινστιτούτο μελετών ΠΑΟΚ»
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “TV”