θεωρώ το πως μας παίζει η διαιτησία πρέπει κάθε φορα να το κρίνουμε με βάση το πως παίζει και τους ανταγωνιστές μας μιαs και ανταγωνιζόμαστε για τους ιδιους στόχους.
και επειδή εγώ σαν ΠAOKτσής μπορεί να βλέπω τα πράγματα εντελώς ΠAOKτσήδικα γιαυτο μετά τι βαθμολογία του Γερμανάκου στο παιχνίδι με τον osfp σας παραθέτω το σχόλιο του "ουδέτερου" καρπετοπούλου για τι διαιτησία τις ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ηρακλή
http://www.gazzetta.gr/karpetopoulos/index.php
Η φάση της 18ης αγωνιστικής ήταν σαφώς αυτή που έγινε στο Καυτατζόγλειο, όπου ο βοηθός διαιτητή Καρσιώτης αρχικά προσπάθησε να πετάξει κουνώντας το σημαιάκι πάνω κάτω και
στη συνέχεια αποφάσισε να υποδείξει μια παράβαση πριν αυτή σημειωθεί. Υπήρχε οφσάιντ στη φάση του γκολ του Ηρακλή; Μιλώντας με πέντε διαιτητές το Σαββατοκύριακο ανακάλυψα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει απάντηση. Μου λένε ότι ένας καθηγητής διαιτησίας, ο Βασίλης Νικάκης είχε κάνει μάθημα την συγκεκριμένη φάση μιλώντας για μη ενεργητική στάση του επιτιθέμενου (και άρα γκολ), και ένας άλλος, ο Νίκος Λαγογιάννης, έχει κάνει επίσης μάθημα την ίδια φάση λέγοντας ότι αν η μπάλα ακουμπήσει τον επιθετικό υπάρχει οφσάιντ γιατί ο παίκτης έχει και άθελά του συμμετοχή στη φάση.
Όμως ο Καρσιώτης αποφάσισε να παρέμβει δραστικά: σήκωσε τη σημαία πριν ο Αγρίτης σουτάρει, σταμάτησε τη φάση και έκανε τη συζήτηση άκυρη! Με μια κολοσσιαία σαχλαμάρα αλλοίωσε το αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον πρόλαβε μια συζήτηση με την οποία θα τρελαινόμασταν αφού θα αποκαλύπταμε ότι για την ίδια ακριβώς φάση υπάρχουν δυο ερμηνείες!
Το πιο ωραίο είναι ότι με τη στάση του ο Καρσιώτης έδειξε ότι πιο πολύ και από τον κανονισμό αυτό που τον ενδιέφερε είναι να μην σκοράρει ο Ηρακλής - πράγμα που απλοποιεί και τη συζήτηση. Οσο για το γιατί το έκανε δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός αφού προσπάθησε να γίνει διαιτητής και δεν τα κατάφερε καθώς ακόμα και στην Γ΄ Εθνική έμοιαζε λίγος, το γύρισε μετά κάνοντας καριέρα ως βοηθός με τις ευλογίες πάντα του Ψυχομάνη τον καιρό του οποίου έφτασε και στην Α΄ Εθνική. Βλέποντάς τον να ανεβοκατεβάζει το σημαιάκι σαν να είναι υπάλληλος αεροδρομίου που προσπαθεί να βοηθήσει αεροπλάνο να προσγειωθεί
δε μπορώ παρά να πω στον Ψυχομάνη συγχαρητήρια: βρήκε ένα επόπτη που κόβει τις φάσεις πριν προκύψει συζήτηση για αυτές! Θεός….
http://www.gazzetta.gr/karpetopoulos/index.php