Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
- LittleJohn
- PRAKTORINOS
Re: Fernando Santos
Νομιζω οτι αυτοι που δεν εχουν ιδεα φωναζουν στο γηπεδο...
Σαν καποιους πισω μου που φοβοντουσαν μη βγει offside ο παιχτης μας απο πλαγιο και φωναζαν πιτσιρικα τον Αναστασακο...
Σαν καποιους πισω μου που φοβοντουσαν μη βγει offside ο παιχτης μας απο πλαγιο και φωναζαν πιτσιρικα τον Αναστασακο...
Στο site του Λουκέζι, http://www.massimolucchesi.com/Profile.htm , εχει και ενα βιβλιο με τον τιτλο "Coaching the 3-4-1-2 (τι ειναι παλι τουτο??) and the 4-2-3-1" Το τελευταιο ειναι το συστημα του Σαντος. Προτεινω, για οσους δεν ξερουν αγγλικα ή δεν μπορουν/θελουν να μπουν σε ιντερνετικες συναλλαγες, να βομβαρδισουν με e mail τον εκδοτη του Λουκέζι στην Ελλαδα ("Αθλοτυπο"), ετσι ωστε να βγει και αυτο το βιβλιο στα ελληνικα.
Στην συνεχεια, αφου διαβασουμε το βιβλιο, αν δουμε οτι ο Σαντος δεν εφαρμοζει το 4-2-3-1 σωστα, μπορουμε πλεον να τον κραζουμε με ατρανταχτα επιστημονικα επιχειρηματα και να αποστομωσουμε τον gash, που ειναι υπερμαχος της εκδοσης πιστοποιητικου σαντοσικων φρονηματων
ΥΓ: Ο τυπος εχει βγαλει και βιβλιο για το 3-4-3 (το χει παιξει ποτε κανεις αυτο???)
Στην συνεχεια, αφου διαβασουμε το βιβλιο, αν δουμε οτι ο Σαντος δεν εφαρμοζει το 4-2-3-1 σωστα, μπορουμε πλεον να τον κραζουμε με ατρανταχτα επιστημονικα επιχειρηματα και να αποστομωσουμε τον gash, που ειναι υπερμαχος της εκδοσης πιστοποιητικου σαντοσικων φρονηματων

ΥΓ: Ο τυπος εχει βγαλει και βιβλιο για το 3-4-3 (το χει παιξει ποτε κανεις αυτο???)
Και θα βγει και ενα αλλο συντομα: "Το topic Fernando Santos του paokmania.gr και οι αλλαγες που επεφερε στο συγχρονο ποδοσφαιρο"
Κυκλοφορει και σε greeklish...
Κυκλοφορει και σε greeklish...
- PABLO GARCIA2
Λέω να γράψω και 'γω ένα βιβλίο με τίτλο "Η σημασία του να διασφαλίζεις νίκες με το λιγότερο δυνατό ρίσκο και διάφορες αμυντικές τεχνικές γι' αυτό".
Με αυτά που είδα φέτος έχω γίνει ειδικός.... 8) 8)
δεν πειραζει εδω και 2 χρονια επιτελους μιλαμε για μπαλα και οχι για οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο.....ΣΑΝΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕ .....PRAKTORINOS έγραψε:Ωχ!
Προπονητές της εξέδρας και με πτυχίο.
Δύσκολη χρονιά η επόμενη...

PABLO GARCIA έγραψε:Λέω να γράψω και 'γω ένα βιβλίο με τίτλο "Η σημασία του να διασφαλίζεις νίκες με το λιγότερο δυνατό ρίσκο και διάφορες αμυντικές τεχνικές γι' αυτό".

Δεν θα πουλήσεις τίποτα αδερφέ. Το έχουνε μάθει και οι υπόλοιποι.
Καλύτερα γράψε ένα με τίτλο "πώς να κάνετε τον προπονητή σας να κατεβάζει πιο επιθετικά την ομάδα" ή ακόμη καλύτερα "πώς να νικάτε στα ντέρμπι".

- PABLO GARCIA2
Ακριβως αυτο ρε φιλαρακι...eorptol έγραψε:δεν πειραζει εδω και 2 χρονια επιτελους μιλαμε για μπαλα και οχι για οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο.....ΣΑΝΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕ .....PRAKTORINOS έγραψε:Ωχ!
Προπονητές της εξέδρας και με πτυχίο.
Δύσκολη χρονιά η επόμενη...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Εχω βαρεθεις ολους τους λατρεις του επιθετικου ποδοσφαιρου που φετος που η ομαδα τερματιζει (οπως ολα δειχνουν ) στην πρωτη τριαδα (και οχι στην δευτερη , για να μην πω τριτη που ειχαμε συνηθησει ολα αυτα τα χρονια ) δεν περιμενουν καν να αποκτησει ενα σταθερο κορμο η ομαδα και βγαινουν να κραξουν , οταν τα λεγαμε εμεις (σαντικοι) μας εκαρζαν λεγοντας '' Αυτος δεν ειναι ο ΠΑΟΚ των ονειρων μας'' λες και εμεις δεν την αγαπαμε την ομαδα...Αλλα τωρα που τα ειπε και ο προεδρος δεν μπορω να καταλαβω τν επιμονη τους σε αυτο το θεμα...
Ενταξει ρε μαγγες θα παιξουμε και επιθετικο ποδοσφαιρο...
Και αν δεν το παιξουμε με τον σαντος θα τον πουμε καρπουζα , βλαχο , ανιδεο και θα παρουμε τον Χιτινγκ μολις φυγει απο την τσελσι...
Εγώ θέλω να αναφέρω και μια άλλη παραμετρο που παρατηρώ τώρα που τελείωνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Σάντος προσέχει τους ποδοσφαιριστές ως κόρη οφθαλμού ιδιαίτερα όταν έχουν μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς. Οταν αποθεραπέυονται δεν βιάζεται να τους επαναφέρει στην ομάδα (όσο σημαντικός κι αν είναι ο αγώνας) εάν δεν είναι 100 % έτοιμοι. Κι όταν χρειαστηκε μια φορά (απο όσο θυμαμαι εγώ) με τον Βιειρίνια (νομιζω στο ματς με αεκ) να τον χρησημοποιήσει νωρίτερα από ότι έπρεπε τον χάσαμε για αρκετό ακόμα διαστημα. Είναι περισότερο προσηλωμένος στο σύστημα και προτημάει πάικτες 100 % έτοιμους κι ας είναι λιγότερο ποιοτικοί από τους βασικούς.
Επίσης του χρόνου ελπίζω να βλέπω μια ομάδα που να μη με απασχολεί ποιοι θα πάιζουν βασικοι, αλλά ένα σύνολο που θα είναι το ίδιο όποιοι κι αν παίζουν γιατί αυτό θα είναι επιτυχία για την ομάδα μας.

Επίσης του χρόνου ελπίζω να βλέπω μια ομάδα που να μη με απασχολεί ποιοι θα πάιζουν βασικοι, αλλά ένα σύνολο που θα είναι το ίδιο όποιοι κι αν παίζουν γιατί αυτό θα είναι επιτυχία για την ομάδα μας.

Εχω διαβασει κ τα δυο αυτα βιβλια , το 3-4-1-2 ειναι στην ουσια 3-5-2 με δεκαρι, 2 πλαγιους κ 2 αμυντικα χαφ , ειναι το συστημα που επαιζε η Roma του Fabio Capello κ κερδισε το Scudetto το 2001. Το 3-4-3 ηταν το συστημα που επαιζε η Barcelona με προπονητη τον Johan Cruijff κ κερδισε 4 πρωταθληματα ,ενα uefa κ ενα κυπελλουχων εκεινη την περιοδο.Hideguti έγραψε:Στο site του Λουκέζι, http://www.massimolucchesi.com/Profile.htm , εχει και ενα βιβλιο με τον τιτλο "Coaching the 3-4-1-2 (τι ειναι παλι τουτο??) and the 4-2-3-1"

Η τελευταία ομάδα που θυμάμαι να έπαιξε 3-4-3 είναι η εθνική μας πέρσι στα ματς με Λετονία και Μολδαβία. Καλό σύστημα αν θέλεις να παίξεις επιθετικά, έχεις καλούς μέσους που συνεισφέρουν και αμυντικά και επιθετικά (ειδικά οι δύο στα άκρα τραβάνε πολύ κουπί) και ο αντίπαλος έχει χαμηλής ποιότητας άκρα (γιατί αλλιώς σε κάνει γιο-γιο).