Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
Παλαιολόγος

Re: Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16

Δημοσίευση από Παλαιολόγος »

ξαναλεω και η μπαρτσελονα και η united εκαναν ομαδες που μερουσανησαν οταν διατηρησαν εναν βασικο κορμο για χρονια

ιδιως η united με αυτην την λογικη εγινε πραγματικα μεγαλη ομαδα,διοτι δεν ηταν,μονο ονομα ειχε
μπορεις να αναζητησεις το ροστερ και τον κορμο που διατηρηθηκε για χρονια,ηδη ανεφερα μερικους

αν εσεις θεωρειτε λογικο να φευγουν 3 παιχτες βασικοι μας καθε καλοκαιρι
και φετος συζηταμε για κατσε,κλαους,μακ

του χρονου για τσιμιροτ,χατζησαια,ροντριγκεζ

και περιμενετε να γινει ο ΠΑΟΚ ομαδα πρωταθλητισμου
η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια
Sfinas

Δημοσίευση από Sfinas »

η mani u πήρε όμως και πόσους τίτλους, ο ΠΑΟΚ του σαβιδη δεν χρειάζεται 4 εκ , χρειάζεται τίτλους.

κάτσε να πάρουμε κάνα πρωτάθλημα και μετά βλεπουμε.
Άβαταρ μέλους
Jairo

Δημοσίευση από Jairo »

Εμένα με προβληματίζει πάρα μα πάρα πολύ, οτι ο άνθρωπος που ειχε έτοιμη την αξιολόγηση του ρόστερ του Π.Α.Ο.Κ. για το ποιοί παίκτες θα φύγουν και ποιοί θα μείνουν το καλοκαίρι και ποιοί θα έρθουν αντικαταστάτες τους ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανέβει σκαλοπάτι και να χτυπήσει τίτλους...ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ απο την ομάδα πρίν καν προλάβει να παραδώσει έργο.Μιλάω για τον ΦΡΑΝΚ ΑΡΝΕΣΕΝ.Πολύ με προβληματίζει αυτό.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ CL!
Σάν ένα αόρατο χέρι να ξεριζώνει κάθε καλή προσπάθεια που ξεκινάει...
Θα μείνουμε λοιπόν με τα `καλά παιδιά` τα παοκτσάκια που πληρώνονται πλουσιοπάροχα απο τον Π.Α.Ο.Κ. μας,
θα πουλήσουμε τους ταλαντούχους νέους που ΘΑ αποτελούσαν τον βασικό κορμό μας εφόσον ΘΑ έδεναν μεταξύ τους, και θα φέρουμε άλλους καλύτερους με προοπτικη να τους πουλήσουμε και αυτούς η να τους βγάλουμε άχρηστους, και θα περιμένουμε οι `σαρδέλες` να πάρουν κάποτε πρωτάθλημα η κύπελο και θα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει κ.λ.π....ειλικρινά είμαι πολύ απαισιόδοξος.
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

Παλαιολόγος έγραψε:ξαναλεω και η μπαρτσελονα και η united εκαναν ομαδες που μερουσανησαν οταν διατηρησαν εναν βασικο κορμο για χρονια

ιδιως η united με αυτην την λογικη εγινε πραγματικα μεγαλη ομαδα,διοτι δεν ηταν,μονο ονομα ειχε
μπορεις να αναζητησεις το ροστερ και τον κορμο που διατηρηθηκε για χρονια,ηδη ανεφερα μερικους

αν εσεις θεωρειτε λογικο να φευγουν 3 παιχτες βασικοι μας καθε καλοκαιρι
και φετος συζηταμε για κατσε,κλαους,μακ

του χρονου για τσιμιροτ,χατζησαια,ροντριγκεζ

και περιμενετε να γινει ο ΠΑΟΚ ομαδα πρωταθλητισμου
η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια
για τσιμιροτ χατζιησαια ροντρίγκεζ σου απάντησα ήδη αλλά επιμένεις
κανείς δε θέλει να φεύγουν καλοί παίκτες μας "μπιρ παρά"
ούτε να αλλάζει η μισή εντεκάδα καθε 2 χρόνια
αυτά εσύ μόνο τα έγραψες και κανείς άλλος
μάλλον στον εαυτό σου απαντάς κι εγώ σας διακόπτω
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Sfinas έγραψε:η mani u πήρε όμως και πόσους τίτλους, ο ΠΑΟΚ του σαβιδη δεν χρειάζεται 4 εκ , χρειάζεται τίτλους.

Με τη νοοτροπία αυτή και πρωτάθλημα να πάρεις, πιο πιθανό είναι να διαλυθείς και να γίνεις αεκ (που πήρε τίτλους με τον τρόπο αυτό) παρά μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Όσο για τα "4εκ", με την ίδια λογική ούτε 11εκ χρειαζόμασταν.
Γύρνα όμως σε παρακαλώ στο τόπικ του σαββίδη, στις 12/5/2015 να δεις τι έγραφαν όλοι τότε. Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι τι σήμαιναν τα χρέη για τον ΠΑΟΚ.

Στο δικό μου μυαλό, ένας τρόπος υπάρχει. Να βάλεις στέρεες βάσεις και να λειτουργείς με πλάνο και υπομονή, προσπαθώντας βήμα-βήμα να αναπτύξεις όλους τους τομείς (ρόστερ, διοίκηση, υποδομές, μάρκετινγκ, scouting, PR κλπ).
Το "σιγά τα 4 εκατομμύρια" εγώ δε μπορώ να το αντιμετωπίσω.
Άβαταρ μέλους
Παλαιολόγος

ο σπανουλης ποτε εφυγε το 2010(και εφυγε,ηθελαν να τον ρκατησουν,δεν τον πουλησαν)
οταν ηδη σηκωσε τι σηκωσε!

δεν θες να βλεπεις τον κορμο που κρατησε ο παναθηναικος και σαρωσε! θες να βλεπεις οτι θες να δεις

και μιλαμε τωρα και για μπασκετ που απαιτειται σαφως μικροτερος κορμος

τα ιδια και με United και μπαρτσελονα,σου λενε κρατησαν κορμο και σαρωσαν,ιδιως η united ηρθε στο προσκηνιο με αυτην την τακτικη
μου λες πουλησε νιστερλου αρα εχω δικιο!

i rest my case

εδω μιλησαν για ΠΑΟΚ που πρεπει να φερνει φερελπιδες παιχτες και να τους πουλαει σε 2,3 χρονια !!! αν δεν τα βρισκεις να στα κανω παραθεση!

εγω λεω το εξης απλο,ο ΠΑΟΚ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΡΜΟ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
και θα πουλαμε παιχτες απο τον κορμο; λες και εχουμε σαρωσει τους τιτλους;

ηρακλακος να γινουμε;
αυτον τον ΠΑΟΚ τον ειχαμε επι δεκαετιες,φευγαν με το κιλο οι παιχτες μας απλα δεν πηγαιναν εξω,αλλα κατω

μια περιοδο που κρατουσαμε παιχτες ηταν παλια με παντελακη,που ηταν πιο μπετον τα συμβολαια και παλι οχι ολους
κατα συμπτωση ( sic ) ηταν και η καλυτερη ομαδα της ιστοριας μας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παλαιολόγος την Δευ 29 Φεβ 2016, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
zarathustra79

Δημοσίευση από zarathustra79 »

Δηλαδή αν πουληθούν 2 παίκτες από τους οποίους ο ένας μόνο είναι βασικός, θα χαλάσει ο κορμός;; Προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ πρέπει να γίνονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο για να υπάρχει κ μια σχετική ανανέωση, το ζήτημα ειναι να κρατάς 7-8 παίκτες στην εντεκαδα και οχι αυτο που κανουμε εμεις που καθε χρονο περνουμε 6-7 παικτες για εντεκαδα που δε δενουν ποτε μεταξυ τους.

Παντως το να πουληθουν δεν ειναι καθολου υποτιμητικο για την ομαδα. Ισα ισα ειναι ο δρομος απο τον οποιο αυξανεις τα εσοδα σου που σου χρειαζονται για να κανεις άλλες μεταγραφες. Κ μιλαμε για δυο παικτες που ειναι πολυ καλοι κ χρησιμοι (ειδικα ο μακ), αλλα δεν ειναι κ απαραιτητοι. Κ πιστευω οτι θα ειναι κ ευκολο να τους αντικαταστησεις.

Απο την αλλη αν ειχαμε την οικονομικη ανεση για να τους κρατησουμε θα ελεγα κ γω οτι να μην πουληθουν για κανενα λογο, αλλα ουτε τα εσοδα απο τα εισητηρια ειναι αρκετα, ουτε τσαμπιονς ληγκ ειμαστε σε θεση να παιξουμε αμεσα.... Ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα!!
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

αδελφε, σορρυ που θα το θεσω ετσι, αλλα μαλλον γραφεις και δεν διαβαζεις γρι απο οσα σου λενε.

και μετα πετας για ηρακλακους κτλ λες και θελουμε τετοιο πραμα.

ξαναλεω, για πολλοστη αλλά και τελευταία φορά, ότι ο μακ με συγκεκριμένο ποσό και πάνω, ο κάτσε και μερικοί ακόμα μπορούν να φύγουν και να αντικατασταθούν επάξια ώστε ο ΠΑΟΚ και έσοδα για να επενδύσει να έχει (φφπ) αλλά και να εξελίξει το ρόστερ του ώστε με το χρόνο να μπουν και άλλες σταθερές και να γίνουν όσα θες (θέλουμε).

σε μια διαδικασία που είναι στα αρχικά της στάδια δεν είναι καταστροφικό (όπως το προβάλλεις) το να κάνεις μια-δυο πωλήσεις με παίχτες που μπορείς και επάξια να τους αντικαταστήσεις αλλά και να σου προσδώσουν τέτοια έσοδα ώστε να κλείσεις και άλλα κενά στο ρόστερ σου.

μην αλλοιώνεις με τα περι πανιώνιων και ηρακλάκου κτλ όλα όσα έχουν γραφτεί ώς αντίθετη άποψη/λογική.

υγ: και ξαναλεω. ακόμα κλαίνε για το πως έχασαν τον λεβαντοφσκι στο ντορτμουντ. ακόμα.

υγ2: συν ξαναθέτω το παράδειγμα της Ατλέτικο.
Sfinas

Δημοσίευση από Sfinas »

anekfrastos έγραψε:
Sfinas έγραψε:η mani u πήρε όμως και πόσους τίτλους, ο ΠΑΟΚ του σαβιδη δεν χρειάζεται 4 εκ , χρειάζεται τίτλους.

Με τη νοοτροπία αυτή και πρωτάθλημα να πάρεις, πιο πιθανό είναι να διαλυθείς και να γίνεις αεκ (που πήρε τίτλους με τον τρόπο αυτό) παρά μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Γύρνα όμως σε παρακαλώ στο τόπικ του σαββίδη, στις 12/5/2015 να δεις τι έγραφαν όλοι τότε. Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι τι σήμαιναν τα χρέη για τον ΠΑΟΚ.

Στο δικό μου μυαλό, ένας τρόπος υπάρχει. Να βάλεις στέρεες βάσεις και να λειτουργείς με πλάνο και υπομονή, προσπαθώντας βήμα-βήμα να αναπτύξεις όλους τους τομείς (ρόστερ, διοίκηση, υποδομές, μάρκετινγκ, scouting, PR κλπ).
εσύ το βλέπεις από την λογική ότι πρέπει να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ.εγώ σαν οπαδός του ΠΑΟΚ ,δεν με ενδιαφέρει τι κερδοφορία θέλουν να έχουν οι επιχειρηματίες στο όνομα του ΠΑΟΚ,ούτε ζήτησα να φέρει τον mesi με 50 εκ, ούτε τον ρονάλντο, αυτό που ζητάω είναι απλά μην χαλάς την ομάδα μπας και δούμε κάνα πρωτάθλημα...και εν τέλη είτε άμεσα είτε έμμεσα εμείς τα πλερώνουμε όλα αυτά τα χρήματα που βλέπεις να παίζουν στο τραπέζι....
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Καταρχήν ο μακ εχει ρήτρα τέσσερα πως θα ζητήσουμε παραπανω δεν ξερω...
Άβαταρ μέλους
Παλαιολόγος

του χρονου να ειστε εδω να κανουμε την ιδια κουβεντα για ροντριγκεζ,τσιμιροτ και χατζησαια

που θα αντικατασταθουν και αυτοι επαξια

δογμα αρνεσεν
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Οκ

Ειπαμε πουλάς δεν ξεπουλάμε αλλα συνεχίζεις να λες τα ιδια

Το ποδοσφαιρο άλλαξε Ρεάλ δεν ειμαστε για να θελουν να μένουν οι π καλοι παικτες κυριως ξένοι
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Sfinas έγραψε:
anekfrastos έγραψε:

εσύ το βλέπεις από την λογική ότι πρέπει να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ.εγώ σαν οπαδός του ΠΑΟΚ ,δεν με ενδιαφέρει τι κερδοφορία θέλουν να έχουν οι επιχειρηματίες στο όνομα του ΠΑΟΚ,ούτε ζήτησα να φέρει τον mesi με 50 εκ, ούτε τον ρονάλντο, αυτό που ζητάω είναι απλά μην χαλάς την ομάδα μπας και δούμε κάνα πρωτάθλημα...και εν τέλη είτε άμεσα είτε έμμεσα εμείς τα πλερώνουμε όλα αυτά τα χρήματα που βλέπεις να παίζουν στο τραπέζι....
δεν έγραψα για καμιά κερδοφορία
Αλλά το να συσσωρεύεις χρέη δεν είναι η λύση. Σε ξαναρωτάω, θέλεις να γίνουμε ΑΕΚ;
Τα 60+ εκατομμύρια που έβαλε ο Ιβάν πως ακριβώς τα πληρώσαμε εμείς; Να βάλω σ' αυτά και τα περίπου 25-30 από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα των οφειλών που διεγράφησαν (με αρκετή πίεση και του Ιβάν);

Και στην τελική εγώ δε λέω να μην παίρνουμε καλούς παίκτες και να μην κάνουμε πρωταθλητισμό.
Το ακριβώς αντίθετο λέω και γράφω χρόνια τώρα.

Ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό στην Ελλάδα πρέπει να φτάσεις σ' ένα σημείο που να μπορείς να αγοράζεις κάθε χρόνο και 2-3 παίκτες των 2-3-4 εκατομμυρίων. Όχι μόνο "λαχεία" των 400 χιλιάδων. Τα λαχεία σου βγαίνουν 1 στις 10.
Αν παίρνεις όμως παίκτες της αξίας π.χ. του Μπάλιτς ή παίκτες επιπέδου Ζιλμπέρτο, Σισέ, Ριβάλντο κλπ. σε φυσιολογικές ηλικίες (μέχρι 31-32) που ξέρει όλος ο κόσμος ότι μπορουν να κάνουν τη διαφορά.

Και αν θες να παίρνεις τέτοιους παίκτες θα πρέπει να ξέρεις και να πουλάς, όχι μόνο να αγοράζεις. Και στην αγοραπωλησία τεράστια σημασία έχει και η χρονική στιγμή. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή ένας παίκτης μπορεί να σου φέρει τα 10πλάσια απ' όσα έδωσες για να τον πάρεις, ίσως να πρέπει να το σκεφτείς προτού πεις όχι.

Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, φτάσαμε να χρωστάμε 35+ εκατομμυρια, να μην παίξουμε Ευρώπη, να ξεροσταλιάζουμε για μια φορολογική ενημερότητα και μισή εγγυητική επιστολή, να αγωνιούμε αν ο Χ γυρολόγος που πέρασε πριν από χρόνια από την ομάδα και έχει λαμβάνειν θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Γινόταν συζητήσεις στα ράδια και στα φόρουμ αν είναι καλύτερα να πέσουμε στη Δ'. Και νομικοί είχαμε γίνει και λογιστές και απ' όλα.
Αλλά τα ξεχάσαμε σε ελάχιστο χρόνο. Ξαφνικά με έναν "μεταφυσικό τρόπο", "δεν είμαστε λογιστές" και δε μας νοιάζουν τα οικονομικά.

Κοίτα αδερφέ, τα χρήματα οποιουδήποτε, είτε του Ιβάν είτε της ΠΑΕ, δεν είναι μαρουλόφυλλα και όσο περισσότερο τα εκτιμάς και δεν τα σκορπάς τόσο πιο πιθανό είναι κάποτε να ευημερήσεις.
Μετά από 3 μνημόνια ακόμα λέμε "δε με νοιάζει η κερδοφορία της ΠΑΕ";

Γυρίσαμε πάλι στο "είναι τρελός ο χορηγός" που φωνάζαμε για Μπατατούδη και Γούμενο;

Εσύ και ο Παλαιολόγος μπορεί να είστε "οπαδοί", όπως λέτε. Εγώ δεν είμαι και, εδώ που τα λέμε, πιστεύω πως ούτε κι εσείς. Το "οπαδός" βγαίνει από το "οπάζω" που σημαίνει κάνω κάποιον ακόλουθο. Εγώ ακόλουθος δεν θέλω να είμαι, δε θέλω να με χαρακτηρίζει αυτή η λέξη.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαι πρώτα διάφορα άλλα πράγματα, άνθρωπος, πολίτης, πατέρας, σύζυγος, γιος, φίλος, επαγγελματίας κ.α. Μετά είμαι ΠΑΟΚ, γιατί όπως είπε και ο μακαρίτης ο Εκο, το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο από τα ασήμαντα πράγματα.
Επειδή λοιπόν είμαι (είμαστε) άλλα πράγματα πριν από ΠΑΟΚ, δε μπορώ στο 95% της ζωής μου να είμαι και λογιστής και επαγγελματίας και ορθολογιστής και να σκέφτομαι και την επόμενη μέρα και να ζυγίζω τις επιλογές μου και να ελέγχω τις παρορμήσεις μου, να σχεδιάζω τα επόμενα βήματα κλπ κλπ και ξαφνικά στον ΠΑΟΚ να σκέφτομαι ανεύθυνα.

Λέμε ότι "ο ΠΑΟΚ είναι μαγαζί γωνία". Κολοκύθια. Κανένα μαγαζί δεν έγινε πραγματικά γωνία με τις επιδοτήσεις και τους χορηγούς. Αυτά έχουν κοντά ποδάρια.
Φτιάξε μια ομάδα που να είναι ανεπτυγμένη σε όλους τους τομείς και προχώρα βήμα-βήμα.
Κάποια (αρκετά) πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια (ξεκινώντας με τις υποδομές επί Ζαγοράκη).

Και στην τελική, για μένα, είναι μεγαλύτερη περηφάνεια να παίζει το "σπλάχνο" του ΠΑΟΚ Κάτσε στην Ίντερ (όπως ο Στογιάκοβιτς στο ΝΒΑ) παρά να έρθει ο 35χρονος Μπερμπάτοφ, ελεύθερος για το τελευταίο του συμβόλαιο. Αλλά αυτή είναι δική μου λόξα. Γουστάρω να βλέπω τον Λούκας να γαμάει στη Λακορούνια και να ξερογλείφονται μεγάλοι σύλλογοι για την πάρτη του ή τον Βιειρίνια στη Μπουντεσλίγκα και θα γουστάρω αν και ο Χ Μακ πάει, από την "αφάνεια" που τον πήραμε και ξεσκίσει στο καμπιονάτο ή στην πρέμιερ. Γιατί για τα "παράσημα" αυτά έχω (ο ΠΑΟΚ) κάνει κάτι για να τα κερδίσω και έχουν μεγαλύτερη (για μένα) σημασία και ουσία.
Άβαταρ μέλους
Παλαιολόγος

εξυπακουεται οταν λεμε οπαδος,με την εννοια του φιλαθλου,δεν εννοειται πως ο ΠΑΟΚ ειναι πανω απο ολα κυριολεκτικα

τελος παντων οτι ηταν να ειπωθει ειπωθηκε,μην επαναλαμβανομαστε

εγω θεωρω οσα ειπα κοινη λογικη,δεν ειναι πυρηνικη φυσικη
απο εκει και περα καποιος μπορει να διαφωνει,σεβαστο

ΥΣ απεχθανομαι να βλεπω καλο μας παιχτη σε αλλη ομαδα,με πληγωνει αυτο,δεν πα να ειναι η ρεαλ,τι με νοιαζει; ΠΑΟΚ ειμαι,εκτος και αν ο ΠΑΟΚ παει σφαιρα κανει πρωταθλητισμο,διακρινεται στους ομιλους του τσαμπιονς λιγκ
εχει αλλαξει δηλ επιπεδο
οποτε κανενα προβλημα να πουληθει και καποιος παιχτης,τοτε μαλιστα που η ομαδα θα προβαλλεται και θα διακρινεται θα μοσχοπουλιεται ο παιχτης,η καλυτερη στιγμη

αλλιως θεωρω σκετο παραλογισμο την πωληση παιχτων του βασικου κορμου,ομαδας που φτιαχνεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παλαιολόγος την Δευ 29 Φεβ 2016, 21:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
zarathustra79

Δημοσίευση από zarathustra79 »

Ναι σωστα ειναι κοινη λογικη να απαιτεις απο τον μεγαλομετοχο να ξοδευει δεκαδες εκατομμυρια για να κρατας τους καλυτερους παικτες και να αγοραζεις και αλλους καλυτερους, γιατι κ ο σαββιδης τι θα τα κανει τοσα λεφτα που εχει, μαζι του θα τα παρει;;;;

Απο την αλλη ναι σωστα, ειναι παραλογο να θες να ειναι αυτονομη η ομαδα και να συντηρειται απο μονη της...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”