Σταύρος Κόλκας

Άβαταρ μέλους
eleos

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευση από eleos »

Για το ματς δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο.

Για σένα όμως θα κάνω γιατί περνιέσαι και για Παοκτσής που ξέρει και όλο το παίζεις ότι οι πληροφορίες σου είναι απο μέσα.
Τράβα διάβασε τη συνέντευξη του Ποικιλίδη σταυράκη και μετά αναρωτήσου αν πρέπει η δε πρέπει να σε προβληματίσει η εικόνα...

Αυτό που έγινε τους επιρρέασε όλους απο πρίν.
Και μές το γήπεδο παίζουν άνθρωποι, όχι μηχανές.
Να τον βλέπεις να προπονείται κλαίγοντας?
Να του δίνεις πάσα και να θυμάσαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που τον βλέπεις το τι περνάει ο άνθρωπος?

Τι να σε πώ ρε Παοκάρχη...
Άβαταρ μέλους
nick_shortjohn

Δημοσίευση από nick_shortjohn »

Με όλο το σεβασμό, ο "ανθρώπινος πόνος" απέχει πολύ ως έννοια ώστε να ταυτιστεί με τη δικαιολογία...
Ο Λίνο π.χ. σέρνεται πολύ πριν το τραγικό συμβάν...
Ας μη συγχέονται αυτά τα γεγονότα...
Άβαταρ μέλους
eleos

Δημοσίευση από eleos »

eleos έγραψε:Για το ματς δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο.

Για σένα όμως θα κάνω γιατί περνιέσαι και για Παοκτσής που ξέρει και όλο το παίζεις ότι οι πληροφορίες σου είναι απο μέσα.
Τράβα διάβασε τη συνέντευξη του Ποικιλίδη σταυράκη και μετά αναρωτήσου αν πρέπει η δε πρέπει να σε προβληματίσει η εικόνα...

Αυτό που έγινε τους επιρρέασε όλους απο πρίν.
Και μές το γήπεδο παίζουν άνθρωποι, όχι μηχανές.
Να τον βλέπεις να προπονείται κλαίγοντας?
Να του δίνεις πάσα και να θυμάσαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που τον βλέπεις το τι περνάει ο άνθρωπος?

Τι να σε πώ ρε Παοκάρχη...
Οχι, δε θα σε ξεχάσω
Εμμένω σαυτά που είπα και αποδείχθηκαν και σήμερα ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ.
Το είπε άλλωστε και ο Χάβος στις δηλώσεις.

Να μάθεις να μη προβληματίζεσαι εύκολα βλ@κ@κο Κόλκα και πρίν γράψεις την εξυπνάδα σου - ΑΦΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ - μη γράφεις καλύτερα τίποτα. Τσάμπα ρεζιλίκια.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

:|
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ABOLEYTOI την Δευ 04 Ιουν 2012, 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
lefis

Δημοσίευση από lefis »

Όταν θα τους θυμόμαστε, θα κλαίμε

Νομίζω πως βιώνουμε μία εποχή που θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια στο μέλλον, αλλά δεν είμαστε σε θέση να την αξιολογήσουμε σήμερα.

Στο μέλλον είναι πάρα πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε μία τέτοια ομάδα. Μπορεί να υπάρξει κάποια καλύτερη, αλλά αυτό που έχουμε σήμερα, είναι η ωραία και ΠΑΟΚτσήδικη ιδιομορφία της.

Πρώτα απ όλα, αυτή τη στιγμή στην ενδεκάδα μας, έχουμε τρεις κορυφαίος στη θέση τους παίκτες της ιστορίας της ομάδας.

Ας ξεκινήσω από τον Βιεϊρίνια. Ο «χαμηλοκώλης» μας, πεταμένος στα σκουπίδια από την Πόρτο, ήρθε εδώ, αισθάνθηκε καλά, άρχισε να κάνει παρέα με ΠΑΟΚτσάκια, μπήκε στη νοοτροπία, δούλεψε και σήμερα είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Το παιδί δεν είναι για να παίζει στην Ελλάδα, αλλά έχει δέσει τόσο πολύ μαζί σου, που είναι αμφίβολο το αν θα γουστάρει να παίξει αλλού. Είναι γεγονός που δεν έχει σημειωθεί από κανέναν μέχρι τώρα, πως το συμβόλαιο του Βιείρίνια ετησίως, είναι 250 χιλιάδες ευρώ. Πενήντα κάτω από τον Κουτσιανικούλη.

Είμαι σίγουρος πως όταν θα μας χαιρετήσει, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε παίκτη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι παγκόσμιας κλάσης, ξεκάθαρα.

Στην ιστορία μας, δεν είχαμε ποτέ στόπερ σαν τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ένα παιδί που ήρθε στην Ελλάδα χωρίς την εμπλοκή μάνατζερ, χωρίς πολλά πολλά, ήταν ο πρώτος παίκτης που άρχισες να χτίζεις αυτό το οικοδόμημα και επειδή ταξιδεύω παντού με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αποθέωση έρχεται στα αυτιά μου για αυτόν τον παίκτη.

Ακόμη και στη κακή του ημέρα, θα σου προσφέρει απίστευτο θέαμα. Αμυντικές ενέργειες.

Όταν για παράδειγμα είναι στο ένας με έναν και βάζει την κόντρα με το δεξί πάνω στη μπάλα, με τρελαίνει. Και αυτό που με τρελαίνει ακόμη περισσότερο, είναι το ότι ξέρω από πριν την εικόνα. Το τι θα συμβεί.

Μέσα σαν τον Γκαρσία δεν είχαμε ποτέ. Δηλαδή έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, εξίσου ανισσόροπο με όλους εμάς. Μη το γελάτε, αλλά και αυτός όπως και εμείς, μέσα από την εξέλιξη της ομάδας, βοηθήσαμε τον εαυτό μας να γίνει πιο ρεαλιστής.

Τι εννοώ με αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς, την πρώτη χρονιά του Σάντος, ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε μία θηλιά με πέτρα στο λαιμό και να τραβηχτούμε προς παραλία. Κάναμε υπομονή, αρχίσαμε να κατανοούμε τι κάνει ο Πορτογάλος και γίναμε ποδοσφαιρικά άνθρωποι.

Κάτι τέτοιο έπαθε και ο Γκαρσία. Πρώτη χρονιά, αν του δίναμε ένα όπλο μπορεί να έκανε και τριάντα φόνους. Μετά, κατάλαβε τι παίζει και ξαφνικά προσαρμόστηκε, κινήθηκε έξυπνα και έδειξε αυτό που είναι.

Υπάρχει μία ταύτιση, που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μόνο ο πανικός μπορεί να μας κάνει ζημιά. Αν δεν υπάρχει, έχουμε μία έξοχη ισορροπία.

Όπως την βρήκε ο Γκαρσία μέσα στον ΠΑΟΚ.

Το να αναλύσω τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, είναι κάπως ανούσιο.

Βέβαια, δεν είναι μόνος οι τρεις τους. Εγώ θα βάλω και τον ντεφορμέ φέτος Ίβιτς, θα βάλω τον Σάλπι που τώρα χτίζει σε αυτή την ομάδα, θα βάλω τον Χαλκιά παρά την αντιπάθεια που βλέπω από μερίδα του κόσμου, θα βάλω τύπους – εργαλεία, σαν τον Μίρο και τον Λίνο, θα βάλω και τον καψούρη με τον ΠΑΟΚ αλλά και τους … κοιλιακούς του Μουσλίμοβιτς.

Δεν είναι εύκολο να ξαναφτιάξουμε τέτοια ομάδα και όταν αυτή κλείσει τον κύκλο της, θα πρέπει ο Ζαγοράκης, ο Κωνσταντινίδης και ο Χάβος, να προχωρήσουν με σοφία.

Αυτό που εγώ θέλω να βλέπω και νομίζω πως η ομάδα το αξίζει, είναι έναν σεβασμό προς το πρόσωπό της. Προς τα όσα μας προσέφερε, έστω και αν τίτλος ακόμη δεν ήρθε.

Αν και με όλα τα παραπάνω, θεωρώ νομοτελειακό να πάρουμε το κύπελλο. Εκτός και αν η μοίρα μας επιφυλάσσει άλλη έκπληξη. Ευχάριστη ή δυσάρεστη.

ttp://blog.paok24.com/?p=872
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Επιτέλους πάτησε περιοχή δηλαδή μας λέει ο Σταυράκης για τον ΠΓ.
Διαφωνώ ως προς το κάποια αντιπάθεια στον Χαλκιά.
Ο Χαλκιάς είναι ικανός να κάνει τσαφ και να φάμε γκολ
είναι επίσης ικανός όμως να κάνει τσουφ την μπάλα να βρει τον Βιερίνια που με κεφαλιά να βρει στην συνέχεια τον Μουσλίμοβιτς για να τιμωρήσει την Φενέρλουλούδ.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

O Κρεσιτς ήταν εκεί νομίζω gash.. Όπως και να χει συμφωνώ με το νόημα για Χαλκιά.
Άβαταρ μέλους
Olorin

Δημοσίευση από Olorin »

gash04 έγραψε:Επιτέλους πάτησε περιοχή δηλαδή μας λέει ο Σταυράκης για τον ΠΓ.
Διαφωνώ ως προς το κάποια αντιπάθεια στον Χαλκιά.
Ο Χαλκιάς είναι ικανός να κάνει τσαφ και να φάμε γκολ
είναι επίσης ικανός όμως να κάνει τσουφ την μπάλα να βρει τον Βιερίνια που με κεφαλιά να βρει στην συνέχεια τον Μουσλίμοβιτς για να τιμωρήσει την Φενέρλουλούδ.
Συμφωνω με Κολκα οτι υπαρχει αντιπαθεια προς τον Χαλκια απο μεριδα του κοσμου και αυτο φανηκε για μια ακομα φορα στον αγωνα με το βαζελο, οπου το μισο και παραπανω γηπεδο μουρμουριζε με το που γυριζε η μπαλα στον Χαλκια και εκραζε επειδη την κρατησε μισο δευτερολεπτο παραπανω απο οσο θα ηθελαν.

Κατα τα αλλα, συμφωνω με το αρθρο 100% και το εχω πει και εδω οτι αυτη η φουρνια παικτων θα μεινει στις μνημες μας για παντα.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Θέλει μυαλό και καλή μέρα

Ο ΠΑΟΚ παίζει την Πέμπτη (17/2) για την είσοδο στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και είναι προφανές πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία ομάδα που σίγουρα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά ομάδας υψηλού επιπέδου όχι μόνο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το που έγινε η κλήρωση, κατανοήσαμε πως οι Ρώσοι, είναι αυτό που με τίποτα δεν βολεύει τακτικά τον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που στηρίζεται στους επιθετικούς της αυτοματισμούς και βέβαια, στον ξέφρενο ρυθμό που προσπαθεί να επιβάλλει, ξεχνώντας πως υπάρχει και η επιλογή του σετ παιχνιδιού.

Ο Μάκης Χάβος προσπαθεί να καταφέρει αυτό που Παλέρμο, Λοζάνη, Σπάρτα Πράγας και Ανόρθωση δεν κατάφεραν φέτος στις αναμετρήσεις τους με τους Ρώσους. Οι Ιταλοί της Παλέρμο μάλιστα, που ήταν ο σοβαρότερος αντίπαλος μέτρησαν έξι γκολ παθητικό, από τρία σε κάθε παιχνίδι, την ώρα που ο Μάκης Χάβος ετοιμάζει τον ΠΑΟΚ χωρίς τους Βίκτορ Βιτόλο και πιθανότατα Βλάνταν Ίβιτς στη μεσαία του γραμμή με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί ο ΠΑΟΚ των Μπαλάφα – Τσουκαλά να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει απέναντι στους εξαιρετικούς Ρώσους;

Η ΑΕΚ, που πέτυχε μπροστά της την αδιάφορη Ζενίτ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δέχτηκε ξεκούραστα τρία γκολ. Και η ΤΣΣΚΑ δεν απέχει πολύ από τους πρωταθλητές της χώρας της.

Ο ΠΑΟΚ για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στους Ρώσους πρέπει να παραθέσει όλα τα ατού του. Το ποια είναι αυτά είναι γνωστό.

Η Τούμπα και η ατμόσφαιρά της, η εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας, η εμπειρία και οι προσωπικότητες που εξέχουν, είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν πόντους στους Θεσσαλονικείς για την αναμέτρηση που έρχεται.

Δεν μπορεί να υστερήσουν παίκτες όπως ο Χαλκιάς, ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία, ο Σάλπι, ο Βιεϊρίνια. Δεν μπορεί να είναι αρνητικοί οι υπόλοιποι. Είναι ένα παιχνίδι που αν οι Ρώσοι είχαν ρυθμό αγώνων, οι πιθανότητες δεν θα ήταν πολλές. Τώρα απλά, υπάρχει η ελπίδα πως ο αγωνιστικός τους ρυθμός δεν μπορεί να πλησιάσει τα στάνταρ που είχε πριν την διακοπή. Και για να το εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από σοβαρός...

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/17501-Thelei-myalo-kai-kalh-mera
Άβαταρ μέλους
kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

free4 έγραψε: Αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί ο ΠΑΟΚ των Μπαλάφα – Τσουκαλά να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει απέναντι στους εξαιρετικούς Ρώσους;
Ίλιγγος :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Στη χώρα της φουστ(ι)ας...

Την ώρα που βρισκόμουν στη Τούμπα, σκεφτόμουν τις σουρεάλ καταστάσεις που ζούμε στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα.

Όταν ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Σλούτσκι, άκουσα ξαφνικά έναν Ρώσο συνάδελφο να ρωτάει τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ρωσίας, τον Ακινφέεφ δηλαδή, αν θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από την απουσία του Χαλκιά. Εντάξει, ο τύπος ήταν ανενημέρωτος, αλλά μου ήρθε η σκέψη πως λίγες ώρες πριν εγώ μάλωνα στο ραδιόφωνο θέλοντας να πείσω πως δεν είναι δουλειά των φιλάθλων να ασχολούνται με το ποιος θα παίζει. Το ερώτημα Χαλκιάς ή Κρέσιτς, μάλλον δεν το είχαν οι Ρώσοι παρά μόνο κάποιοι από εμάς που άθελα τους καμιά φορά δημιουργούν μουρμούρες στα αποδυτήρια.

Λίγο μετά, εμφανίστηκε ο Σαλπιγγίδης με αυτό το γαλήνιο ύφος, σα να θέλει να μου πει πως «μη μασάς ρε, ΠΑΟΚ είμαστε». Με το που τελείωσε ήμουν σίγουρος πως η αυριανή βραδιά θα μας μείνει χαραγμένη. Το τι θα συμβεί στο τέλος της βέβαια, δύσκολα μπορώ να προβλέψω. Απλά ο Σάλπι με χαλάρωσε.

Λίγες ώρες πριν, ο Βίκτορ Βιτόλο είχε μπει για προπόνηση, αφού πρώτα, μία ημέρα πριν, του τράβηξαν υγρό από το γόνατο. Ο Ισπανός μάλλον θα παίξει. Και αν παίξει εμένα μου λέει πολλά και το βασικότερο, πως είναι κομμάτι μας. Όπως και πολλά άλλα παιδιά εκεί μέσα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Ισπανός χρειαζόταν είκοσι μέρες ακόμη.

Βέβαια, στη χώρα μας, πρώτο αθλητικό γεγονός δεν είναι η ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι πως μας πήδηξαν πάλι.

Η φούστα του Σισέ, μου δείχνει σε μεγάλο βαθμό το ότι όταν ασχολούμαστε με την εγχώρια νοοτροπία, μάλλον αδικούμε τους εαυτούς μας. Ο Γάλλος, σίγουρα ήξερε το σούσουρο που θα φέρει η στιλιστική του επιλογή, αλλά είναι μεγάλος παίκτης γιατί μας γράφει εκεί που δε χωρά μελάνι. Δεν αξίζουμε και κάτι παραπάνω άλλωστε.

Αυτός έκανε το κομμάτι του, τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του, ακόμη και οι φυλλάδες του Ολυμπιακού παίζουν Σισέ. Τη δουλειά του την έκανε έξυπνα, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πως ο αγώνας που έρχεται για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει οι συμπαίκτες του να μη βάλουν φούστες. Και αυτό είναι κομματάκι δύσκολο.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο ΠΑΟΚ σήμερα, ασχολείται όχι με τον Πιλάβιο που αρνήθηκε να πάρει θέση για την τιμωρία του Χάβου, δεν ασχολείται με την αστυνομία η οποία με τις πρακτικές της μας έχει πείσει πως στοχεύει στη διχοτόμηση της χώρας, δεν ασχολείται με κανέναν βλάκα που νομίζει πως μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη του.

Υπό τη σκιά της φούστας του Σισέ για την υπόλοιπη Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη περιμένει αύριο τη μεγάλη της ποδοσφαιρική δύναμη να ξαναδηλώσει παρών στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.

Και οι Ρώσοι, παρότι είναι η καλύτερη ομάδα απ’ όλα τα φετινά μεγαθήρια που βρήκε ο ΠΑΟΚ στο διάβα του, δεν αποκλείεται να προσκυνήσουν στη πιο εντυπωσιακή έδρα της Ευρώπης. Εκεί όπου κερκίδα δεν κάνουν τα μεγάφωνα, αλλά οι φωνές όλων όσων βρίσκονται μέσα στη Τούμπα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/17921-Sth-chwra-ths-foyst%28i%29as
Άβαταρ μέλους
Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag.

Δημοσίευση από Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag. »

free4 έγραψε:Στη χώρα της φουστ(ι)ας...

... ο ΠΑΟΚ σήμερα... δεν ασχολείται με κανέναν βλάκα που νομίζει πως μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη του...
Αυτός είναι ο πραγματικός ΠΑΟΚ.

Και όταν ο ΠΑΟΚ είναι έτσι, πάντα ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ !

Σπουδαία φράση είπες Σταύρακα.

:pano:
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

Πάνω απο την μιζέρια του ελαδισταν των πιλαβιων του γαριδακη του φάκου της στημένης αθλητικής δικαιοσυνης
Των ρουμελιωτηδων και των θεμων.....γράφουμε ιστορία σήμερα......
Είμαστε αλλού η χαβούζα έχει πρωτοσέλιδα την φούστα όταν εμείς παίζουμε Ευρώπη σαν να είμαστε σε αλλο κράτος
......
Άβαταρ μέλους
Argonaut4

Δημοσίευση από Argonaut4 »

O Σταύρος το ξέρουμε ότι είναι γνήσιο Παοκτσάκι και δεν μασάει τα λόγια του.Και ίσως είναι ο μόνος που δε μπορώ να του προσάψω το ΑΡΔ.........βέβαια μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Τα ραδιόφωνα σκοτώνουν τον ΠΑΟΚ

Αρχίζοντας το κείμενο, ξεκαθαρίζω πως αυτή είναι η άποψή μου, σέβομαι όλες τις υπόλοιπες και δεν με απασχολεί αν είναι διαφορετικές από τη δική μου. Ο καθένας άλλωστε, είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις ευθύνες του. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε οπαδός, είτε παράγοντας, είτε προπονητής, είτε παίκτης.

Εγώ, με το που τελείωσε το παιχνίδι ήμουν ελαφρώς στεναχωρημένος για την ήττα, αφού είχα συμβιβαστεί με την ιδέα της από το πρώτο ημίχρονο. Μάρτυρές μου τα παιδιά που κάθονται δίπλα μου στη κερκίδα.

Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτερη από αυτή που περίμενα και αν ο Ελ Ζαρ ήταν σοβαρός παίκτης και όχι απλά μία περίπτωση ενός ταλέντου που θα παραμείνει αιώνια ταλέντο, θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει.

Η ιδέα της ήττας, μου μπήκε στο μυαλό όταν διαπίστωσα πως μπροστά μου είχε μία ομάδα με έντεκα γρήγορους παίκτες, που ήξεραν εκατό καντάρια μπάλα, είχαν ομοιογένεια και αυτοματισμούς που εμείς δεν μπορούμε να τους φανταστούμε καν.

Όταν ο αγώνας τελείωσε, η Τούμπα φώναξε το «Εμείς μαζί για μια ζωή αητέ αητέ Δικέφαλε» και έφυγα από την κερκίδα γνωρίζοντας πως η ομάδα μου πήρε αυτό που της άξιζε γιατί είχε μπροστά της μία πολύ καλύτερη ομάδα.

Μόλις κατέβηκα στην αίθουσα Τύπου, σε μία ανύποπτη φάση γυρνάει ο Κουβεντίδης και μου λέει «Δεν μπορείς να φανταστείς τι λέγεται στα ραδιόφωνα. Αυτοί νομίζουν πως παίζαμε με τα Τρίκαλα». Και τότε κατάλαβα, πως δεν μπορώ να ζήσω έστω την «ικανοποίηση» ακόμη και της δίκαιης ήττας.

Ξαφνικά, από τις γύρω κουβέντες, αντιλαμβάνομαι πως έχει τεθεί έντονα το θέμα Βιτόλο και η χρησιμοποίησή του από τον Χάβο.

Η δική μου άποψη είναι απλή. Ο Βιτόλο ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ζητήσει να παίξει σε αυτό το παιχνίδι όπως και να είναι. Αφού ιατρικά είναι καλά, ας παίξει. Αν όλοι αυτοί που έθεσαν θέμα Βιτόλο το έκαναν και μόλις τον είδαν στην ενδεκάδα, τους βγάζω το καπέλο. Αν αποφάσισαν πως δεν έπρεπε να παίξει ο Βιτόλο μετά το παιχνίδι, τότε τους λυπάμαι.

Πολλοί ήταν αυτοί που μούγκρισαν για την επιλογή του Τσουκαλά στα δεξιά. Η άλλη επιλογή ήταν ο Ελ Ζαρ, ο οποίος μπήκε, είδε στρωμένη τη μπάλα μέσα στη περιοχή και την … έδιωξε. Ο μικρός στέκεται με περίσσιο θράσος μέσα στο γήπεδο. Και εγώ του βγάζω το καπέλο.

Θα ειπωθούν πολλά ακόμη. Θα ειπωθούν τόσα, ώστε να αλλοιώσουμε από μόνοι μας τα γούστα που βγάλαμε φέτος στην Ευρώπη. Και για αυτό πλέον, είναι συνειδητή μου επιλογή να μην ακούω ραδιόφωνα, προσθέτοντας το γεγονός πως εγώ ξέρω και προσωπικά τι καπνό φουμάρει ο καθένας τους. Ο καθένας που κρατά μικρόφωνο.

Αφού τελείωσα ως ακροατής, δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα τελειώσω ως παραγωγός. Κουράστηκα να αισθάνομαι πως πρέπει να αποκρούσω καταστάσεις που προκαλούνται από άλλους και όχι από τα γεγονότα που «προσφέρει» η ομάδα.

Η κατάρα του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα τα ραδιόφωνα πλέον. Υπάρχει τόσο μεγάλη αρρώστια που δεν είναι σε θέση ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού να κατανοήσει πως η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που παρότι την διαβάσαμε έξοχα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε.

Είναι η μόνη ομάδα που συναντήσαμε, η οποία δικαιολογούσε τα 100εκατ. ευρώ του μπάτζετ της, αφού συνδύαζε την ποιότητα με την ομαδικότητα. Την ταχύτητα με τους αυτοματισμούς της, την συγχρονισμένη κίνηση των παικτών της στους χώρους, τη γνώση για το που πρέπει να πάει η μπάλα.

Όλα τα άλλα, για το αν φταίει ο Χάβος, ο Χαλκιάς, ο Βιτόλο, ο Τσουκαλάς και ο Κόλκας, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Για την ακρίβεια, είναι για νεολαϊκιστές παραγωγούς που τρέφονται από τον άκρατο συναισθηματισμό ενός κοινού που αδυνατεί να αποκτήσει βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Και πώς να τις αποκτήσεις όταν του μαθαίνουν ποδόσφαιρο άσχετοι με αυτό.

Κλείνοντας, σας παραθέτω τα αποτελέσματα των ομάδων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αυτό το τριήμερο.

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3

Ρούμπιν Καζάν – Τβέντε 0-2

Μπεσίκτας – Δυναμό Κιέβου 1-4

Γιούνγκ Μπόις – Ζενίτ 2-1

Βασιλεία – Σπαρτάκ Μόσχας 2-3

ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

Στη Πόλη και την Ρώμη, αν είχαμε ραδιόφωνα σαν τα δικά μας, θα έπρεπε να έχουν θαφτεί ήδη οι προπονητές, ενώ στη Βασιλεία θα ξεκινούσε σε λίγο η τελετή λιθοβολισμού του τερματοφύλακα που είχε το θράσος να δεχτεί τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.

http://blog.paok24.com/?p=904
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δημοσιογράφοι”