+ 1926.-ASTNORD2 έγραψε:Ρε αδέρφια. Ας μην τα μπερδεύουμε όλα, γιατί απλά δεν πρέπει.
Ο Βιειρίνια έχει προσφέρει στην ομάδα όσο λίγοι σε όλες τις περιόδους.
Και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι πονάει για την ομάδα.
Είναι ΠΑΟΚτσάκι τρελό και μπαμπάς πολλών Αθηνέζων.
Πρέπει όμως πλέον να προσέχει το σώμα του και τη διατροφή του, γιατί πονάω πραγματικά όταν τον βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει ως ποδοσφαιριστής. Διαφορετικά ας του δωθεί οποιοδήποτε άλλο πόστο στο αγωνιστικό ή στο διοικητικό τμήμα της ομάδας.
Ο Λουτσέσκου από την άλλη μας πρόσφερε 2 συνεχόμενα νταμπλ, έχοντας όμως ποδοσφαιριστές έμπειρους, με αξία, ικανότητες και τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ίσως τους καλύτερους εκείνη την στιγμή στην Ελλάδα.
Θα συμφωνήσω επίσης ότι ήταν αυτός που κατάγγελνε σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν την κατάφωρη αλητεία και κλεψιά η οποία έγινε εναντίον του ΠΑΟΚ. Και πολύ γούσταρα που κάλυπτε έτσι την ανυπαρξία και την βουβαμάρα των διοικητικών στελεχών της ομάδας.
Ο ίδιος όμως ως προπονητής ήταν αυτός που ευθύνεται σε 3 περιπτώσεις για την στασιμότητα του ΠΑΟΚ στην ευρωπαική καταξίωση.
Α.Ήταν αυτός ο οποίος κατάφερε να αποκλεισθεί από το σουηδικό κωλοχώρι. Μην μου πει κανένας ότι δεν φταίει αυτός κι ότι είχε παραλάβει καμένη γη. Γιατί η ίδια ομάδα είχε καταφέρει μία εβδομάδα πριν να πάρει θετικότατο αποτέλεσμα, με τους ίδιους παίκτες. Ήταν δική του προπονητική επιλογή να πάει σε συντηρητική διαχείρηση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, με τη γνωστή δυστυχώς κατάληξη. Επίσης σας παρακαλώ να ανατρέξετε στη σύνθεση της ομάδας στο παιχνίδι αυτό, για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας. Μία αποτυχία που όπως τόσες φορές έχει αναλύσει ο Doomlord, μας έφερνε τα επόμενα χρόνια συνεχώς αντιμέτωπους με τους Ajax του ευρωπαικού ποδοσφαίρου.
Β. Ήταν αυτός ο οποίος παράτησε την ομάδα μας, μία ημέρα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, πρό της μεγαλύτερης ευκαιρίας η οποία παρουσιάστηκε ΠΟΤΕ στον ΠΑΟΚ για ευρωπαική καταξίωση μέσω της πρόκρισής της σε ομίλους του Champions League.Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους προκριματικούς αγώνες προ των πυλών. Αυτό το θεωρώ αφ`ενός μεν τεράστιο έγκλημα εκ μέρους του εναντίον του ΠΑΟΚ, αφ´ετέρου δε ένδειξη ή δειλίας, ή λιποψυχίας, ή ασέβειας, ή φιλοχρηματισμού, ή αθροιστικά όλων αυτών.
Δεν πιστεύω ότι ισχύει ως αιτία της φυγής του, η μη ανανέωση συμβολαίων των Κάνιας και Σάκχοφ, γιατί τότε εκτός όλων των προηγουμένων θα πρέπει να προστεθεί και η γελοιότητα.
Γ. Είναι πλέον αυτός ο οποίος επανήλθε στην ομάδα μας (απορρίπτοντας δεκάδες άλλες προτάσεις) - αμοιβόμενος πλουσιοπάροχα (φυσικά και δεν ευθύνεται για αυτό) - σε μία εποχή που με τις συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στην χώρα, ότι καλύτερο μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι η καταξίωση μέσα από ανεκτές ευρωπαικές πορείες. Η ομάδα καταφέρνει μετά από μία αλλοπρόσαλλη χρονιά, να πετύχει ότι καλύτερο θα μπορούσε στην Ευρώπη. Μπροστά της έχει την διαγραφή της χειρότερης χρονιάς από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής.
Με μία σχετικά καλή χρονιά, έστω με απλή συμμετοχή σε ομίλους και κάποιους βαθμούς από νίκες εκεί, το μέλλον της ομάδας στις ευρωπαικές διοργανώσεις γίνεται πιο εύκολο από πλευράς κληρώσεων αφου πλέον ο ΠΑΟΚ θα είναι σε θέση να αποφεύγει τα μεγαθήρια.
Ε λοιπόν σε αυτή την χρονιά ο Λουτσέσκου καταφέρνει (γιατί περί κατορθώματος μιλάμε), η ομάδα να αποκλεισθεί από τον πρώτο αντίπαλο που βρέθηκε στον δρόμο της. Την Λέφσκι Σόφιας. Την Λέφσκι ρε πούστη μου.
Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω σας κάνουν εσάς να πιστεύετε ότι το μέλλον του ΠΑΟΚ, εξυπηρετείται με τον Λουτσέσκου ως προπονητή της ομάδας, πάω πάσο και I rest my case που λέμε και στο χωριό μου.
Εγώ από την πλευρά μου, ελπίζω θα μου επιτραπεί το δικαίωμα, να τον χαρακτηρίζω πλέον ως τη μεγαλύτερη προπονητική απάτη η οποία το ταβάνιο του ήταν η Ξάνθη που έκανε καριέρα και γέμισε τον τραπεζικό του λογαριασμό λόγω Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ.
Και αλήθεια σας λέω, έχω φθάσει βασιζόμενος σε όλα τα παραπάνω, πλέον πολύ κοντά στο να τον θεωρώ και το μεγαλύτερο τρύπημα που έτυχε ποτέ στον ΠΑΟΚ.
Συγνώμη για το σεντόνι. Συγνώμη γιατί ξέρω ότι πολλοί θα στεναχωρηθούν με όσα έγραψα.
ΠΑΟΚ για πάντα. ΠΑΟΚ παντού. ΠΑΟΚ προπάντων στα δύσκολα.
Ο ΠΑΟΚ πανω απο
ολα και απο ολους!