Ταινίες - σειρές

Άβαταρ μέλους
Othin

Re: Cinemania

Δημοσίευση από Othin »

Αφού την είδα, ας παραθέσω την κριτική μου για την πολυσυζητημένη ταινία «Ο λύκος της Wall Street».

Τυπική σκηνοθεσία Σκορτσέζε (αυτό σίγουρα το γράφω για καλό, δεν μπορώ να βρω καμία κακή ή αδιάφορη ταινία του). Ό,τι ήταν το Goodfellas για το οργανωμένο έγκλημα, είναι το Wolf of Wall Street για το οικονομικό έγκλημα. Το περίεργο (?) είναι, πως αισθάνεσαι πολύ μεγαλύτερη απέχθεια για την περσόνα του Λεονάρντο ντι Κάπριο (εκπληκτική ερμηνεία) ως αδίστακτου άπληστου χρηματιστή, παρά γι αυτήν του Ρέι Λιόττα ως κυνικού μαφιόζου μακελάρη!

Ο μαέστρος Σκορτσέζε κατορθώνει, παρά τα πλούτη και την οποιασδήποε μορφής ακολασία στην οποία έχει ενδώσει ο «καράβλαχος», λυσσασμένος για χρήμα αμοραλιστής πρωταγωνιστής του, να σου προκαλεί αηδία η ασυδοσία, ακόμα και η απλή θέα του παρασυρμένου εραστή του αμερικάνικου ονείρου, στερημένου από κάθε είδους ηθικής, μετριοφροσύνης και αυτογνωσίας, πεινασμένου για χρήμα «λύκου», που εκπλήσσεται όταν λειτουργεί οποιοδήποτε είδος «δικαιοσύνης» από ανθρώπους, οι οποίοι κερδίζουν σε όλη τους τη ζωή όσα αυτός σε έναν μήνα.

Παρά την μεγάλη (τρίωρη !) διάρκειά της, τελικά είναι μια ταινία που σε καμία περίπτωση δεν κουράζει και πιστεύω πως αξίζει κάθε της λεπτό.

ΥΓ. Καλά ρε αδέρφια, κανείς δεν βλέπει ταινίες και δεν ενδιαφέρεται για τον κινηματογράφο? Επί έναν χρόνο το thread έχει μείνει ορφανό?! :shock:
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Προσωπικα ενδιαφερομαι πολυ και παρακολουθω επισης αρκετα.

Ο Λυκος κι εμενα μου αφησε καλες εντυπωσεις αλλα να πω την αμαρτια μου μ εκανε να θελω για.λιγο να μεταναστευσω 8-).
Καθως ειμαι στη δουλεια αδυνατω να επεκταθω
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Κ εγώ παρακολουθώ ότι βγει σχεδόν..

Για τον λύκο της wall street,έχω να πω πως κ εμένα με έκανε να θέλω να μεταναστεύσω (σπουδάζω και οικονομικά,οπότε καταλαβαίνετε)..

Η ταινία ήταν πολύ καλή,αν και τρίωρη δεν με κούρασε και θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα.
Άβαταρ μέλους
Othin

Δημοσίευση από Othin »

Κι εγώ μόλις είδα την Margot Robbie θέλησα να μεταναστεύσω στην Αμερική... :shock:

Κατά τα άλλα, πράγματι μπορεί να ελκύει η γοητεία της εξουσίας και χλιδής που κυριαρχεί σε όλο το έργο, ο Ντι Κάπριο όμως δείχνει πολλές φορές αποκρουστική εικόνα πχ σε σκηνές όπου απολαμβάνει σαδιστικά να πετάει έναν νάνο ως ανθρώπινο βελάκι στον στόχο, να πετάει αστακούς στον ομοσπονδιακό που είχε καλέσει στο κότερό του ή όταν έρποντας με το πρόσωπό του παραμορφωμένο από τα ναρκωτικά δεν μπορεί καν να αρθρώσει λέξη.

Αφού βλέπετε ταινίες ρε αδέρφια, όποτε μπορείτε κάντε αν θέλετε και καμιά πρόταση ή κριτική.
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Οθίν, ισχύει ό,τι σε είχα πει πριν 2 χρόνια.
Λίγος ο χρόνος, περίεργα τα ωράρια, κουρασμένος εγκέφαλος, έχω ρίξει αρκετά τα στάνταρ μου.
Έχω περιοριστεί σε ψυχαγωγικά μπλοκ μπάστερς και κάτι λίγα από ονλάιν φιλμάδικα. Καταλαβαίνεις.
Θα θυμηθώ κάποια στιγμή τι είδα τελευταία και θα τα ρίξω εδώ. :D
Για παρουσιάσεις και κριτικές ταινιών, ρίξτε ένα βλέφαρο κι εδω: http://nostromopresents.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Re: Απ: Cinemania

Δημοσίευση από pgetsos »

K_geo έγραψε:όποιος δεν έχει δει το breaking bad, καλό θα ήταν να αρχίσει απο τώρα να κατεβάζει τα επεισόδια.

η καλύτερη σειρά ever για πλάκα!

και επιτέλους μια σειρά, με τέλειο φινάλε!
Την άρχισα πρόσφατα, 2Η σεζόν είμαι... απίστευτα κινηματογραφική!
Άβαταρ μέλους
karlat85

Δημοσίευση από karlat85 »

Θα συμφωνήσω τρομερή σειρά, βέβαια οι δυο πρώτες σεζόν είναι ιδιαίτερα αργές αλλά οι υπόλοιπες σε ανταμοιβουν
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Όσον αφορά σειρές,θα προτείνω ανεπιφύλακτα το American Horror Story (σήμερα τελείωσε η τρίτη σεζόν).Μιλάμε για πολύ δυνατή σειρά με φοβερό καστ και απίστευτες εξελίξεις..Θα σας αποζημιώσει..

Και για κωμωδίες φυσικά το The Βig Bang Theory,το οποίο μάλλον το ξέρετε,αλλά πραγματικά αξίζει.
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Prisoners
http://www.imdb.com/title/tt1392214/?re ... 4305294372

Την είδα εχθές το βράδυ. Συστήνεται αλλά δείτε την ξεκούραστοι.
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

μιας που πιασατε τις σειρες, προσφατα τελειωσα το breaking bad. οντως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σειρα. απο τον τριτο κυκλο και μετα ειδικα γινεται χαμος.
συμφωνω και για big bang theory. θεος σελντον κουπερ. :lol: :lol:
επισης θα προτεινα και το arrested development απο κωμωδιες.
γραφετε πιο συχνα ρε παιδια στο τοπικ.. :)
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Δημοσίευση από theodorsalonika »

κορυφαια ταινια ..την εχω δει πανω απο 5 φορες SLEEPERS

http://www.youtube.com/watch?v=1piB0xIkvUU
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν
Νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν βρέθηκε ο γνωστός ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Ο ηθοποιός ήταν 46 ετών ενώ ακόμα οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Post, η οποία επικαλείται πηγή της αστυνομίας, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, όπως λένε βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του με μια βελόνα καρφωμένη στο χέρι του.
Το κέντρο επειγόντων περιστατικών δέχθηκε μια κλήση από ένα πρόσωπο που συνδεόταν φιλικά με τον ηθοποιό.
Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Χόφμαν είχε νοσηλευτεί σε κέντρο αποτοξίνωσης καθώς ήταν εθισμένος στην ηρωίνη.
Η ιατροδικαστική υπηρεσία και η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης διεξάγουν έρευνα.
O Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες όπως Άρωμα Γυναίκας (Scent of a Woman, 1992), Twister (1996), Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997), Ευτυχία (Happiness, 1998), Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowski, 1998), Μανόλια (Magnolia, 1999), Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley, 1999), Almost Famous (2000), 25η Ώρα (25th Hour, 2002), Χτυπημένος από Έρωτα (Punch-Drunk Love, 2002), Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003), Όταν Γνώρισα την Πόλυ (Along Came Polly, 2004) και M:I-III Επικίνδυνη Αποστολή 3 (Mission: Impossible III, 2006).
Το 2005 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Truman Capote (Capote, 2005) και κέρδισε πολλά βραβεία, όπως το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Είχε λάβει άλλες δύο υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο για τις ταινίες Παιχνίδια Εξουσίας (Charlie Wilson's War, 2007) όπου υποδύθηκε έναν ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, τον Gust Avrakotos και Αμφιβολία (Doubt, 2008).
Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπουτο με την ταινία Jack Goes Boating‎ και το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Master σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον.
Εικόνα

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/cinema/pethane_o_filip_seimoyr_xofman.2624165.html
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Από σειρές γενικότερα, έχω παρακολουθήσει κι έχω αγαπήσει:

LOST, 50-50 (το ελληνικό ντε).

Αυτή τη περίοδο, παρακολουθώ:
Game Of Thrones, Supernatural, The Simpsons, Homeland, The Walking Dead, How I Met Your Mother.

Στο watchlist βρίσκονται σίγουρα το Breaking Bad, αλλά και το Big Bang Theory.

LOST: Φοβερή σειρά, ενδιαφέρουσα εξέλιξη της πλοκής και εκεί που νιώθεις ότι αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα, κάτι κάνουν και το μαζεύουν. Σχεδόν κάθε τέλος επεισοδίου σε αναγκάζει να θέλεις να δεις το επόμενο. Το σίγουρο είναι ότι η σειρά εγείρει πολλά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά...
4/5 για τα πολλά ερωτηματικά

50-50: Εντάξει, πολύ καλό σενάριο, Μπουλάς κορυφή, ειδικά στις σκηνές που "τρελαίνεται". Και το humor αρκετά ψαγμένο για ελληνικά δεδομένα.
5/5

Game Of Thrones: Σειραραραραραρά! Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, από όσο έχω δει όμως, είναι φοβερή η ιστορία, ανατροπές, πολύ καλή σκηνοθεσία και παραγωγή γενικώς (πανάκριβη), καλοδουλεμένο σενάριο, πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πολύ καλό casting! Επίσης δεν υπερβάλλουν με τα υπερφυσικά στοιχεία της σειράς.
6/5 είμαι πολύ μικρός για να σχολιάσω περισσότερο το Game Of Thrones

Supernatural: Στις πρώτες δύο σεζόν πολύ καλό, μετά αρχίζουν και το *αμάνε λίγο τη μάνα, ύστερα νιώθεις ότι την έχουν ξεσκίσει τη μάνα 5 μαύροι, καίνε το πτώμα της και το τρώνε. Αλλά έχεις ήδη ψιλοκολλήσει, οπότε είναι λίγο αργά να την αφήσεις. Έχει ωραία μουσική.
3/5 Το 1 το παίρνει χαριστικά, αν και το ψιλοαξίζει...δείτε το αν έχετε δει όλα τα άλλα.

The Simpsons: Εντάξει, όλοι λίγο-πολύ έχετε δει έστω 1 επεισόδιο ή έστω 1 σκηνή. Πολύ ώριμο και έξυπνο humor, όχι πάντα σόκιν, πολλές φορές πολιτικό. Για να παίζεται από το 1989 μέχρι σήμερα, μάλλον αξίζει. Δεν στερεύει από φαντασία ο Groening. Πολύ κωμικοί χαρακτήρες και παρ'όλο που είναι συνεχώς οι ίδιοι, δεν βαριέσαι ΠΟΤΕ! Εντάξει, έχει κάποια επεισόδια που δεν λένε κάτι ιδιαίτερο σαν πλοκή, αλλά γενικώς αξίζει η σειρά για να περνάει η οικογένεια την ώρα της ευχάριστα!
5/5 γιατί είναι για ηλικίες από 5 έως +∞

Homeland: Κολλάς με τη πλοκή από το δεύτερο κιόλας επεισόδιο, πολύ καλογυρισμένη. Ρισκάρουν οι Αμερικανοί να δείξουν σειρά με Μεσανατολίτες τρομοκράτες και Αμερικανούς εθνοπροδότες, πολιτική διαφθορά κτλ, αλλά τους βγαίνει! Από τις ελάχιστες φορές που γίνεται, έστω και σε μια πρόταση, αναφορά για την 9/11. Κι εδώ έχουμε ανατροπή, κι εδώ έχουμε πολύ ενδιαφέρον σενάριο και τους κατάλληλους ηθοποιούς στους κατάλληλους ρόλους. O Saul Berenson *αμάει.
4/5 μόνο και μόνο διότι έδωσα 6/5 στο Game Of Thrones. Άνετα δίνω 5/5. Οκ, το δίνω. 5/5

The Walking Dead: Ενώ στην αρχή είπα "Πφφ, οι Αμερικανοί και τα zombies τους, τι θα δω πάλι;", άλλαξα γρήγορα γνώμη. Τα zombies παύουν να είναι το κέντρο της προσοχής μετά από τα 3-4 πρώτα επεισόδια, καθαρά ανθρωποκεντρική σειρά, ανατροπές (οκ, παντού υπάρχουν ανατροπές), μπόλικη και ποιοτική δράση (δεν Tarrantinίζει, απλώς υπάρχει καλή δράση). Ενδιαφέροντες χαρακτήρες ΚΑΙ σε αυτήν την σειρά.
Να δώσω 5/5 στο Homeland και όχι εδώ; Έχει και zombies! Κρίμα είναι. 5/5

How I Met Your Mother: Κλασισκή αμερικανική κωμωδία με το "Hahaha" από πίσω όταν πετάνε ατάκες. Αρκετά καλό αν δεν έχεις τι να κάνεις και θέλεις να γελάσεις λίγο, έχει καλό χιούμορ, δεν είναι "σούπα", έχει πρωτότυπες ατάκες και έναν Neil Patrick Harris (ο χαρακτήρας που υποδύεται λέγεται Barney Stinson και είναι "awesome!") να δίνει ρέστα.
3,5/5 γιατί φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν καλύτερες αμερικανικές κωμωδίες εκεί έξω...
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

Για σειρα δειτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το PERSON OF INTEREST
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”