Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III
Γιατί είναι ξενέρωμα το Καλοκαίρι; Επειδή έχουμε στρωμένη ομάδα και δεν κάναμε ένα κάρο μεταγραφές;
Δηλαδή η διοίκηση ανανέωσε Κρέσπο,Μπίσεσβαρ, Βαρελα,Πασχαλάκη.
Χάσαμε μόνο Κάνιας-Σάκχοφ (που πολλοί χάρηκαν γ αυτό).
Πήραμε για χαφ τον Εσίτι (που όλοι συμφωνούμε οτι έλειπε ένα τέτοιο χαφ).
Πήραμε Αουγκούστο ως αντι-Σάκχοφ που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα.Φέραμε και τον Καντουρί στη φυσική του θέση.
Πήραμε Στοχ που είναι γνωστής ποιότητας και μπορεί να δώσει γκολ και ασσίστ που έλειπαν από τον περυσινό βασικό Λημνιό (άσχετο αν ξεκινάει από τον πάγκο ο Σλοβάκος).
Έχουμε τρεις πανάκριβους τραυματίες (Βιερίνια,Μαουρίσιο,Βερνμπλουμ).
Έχουμε νέο ελπιδοφόρο,πολλά υποσχόμενο και πανάκριβο προπονητή.
Το μόνο ερώτημα είναι το αριστερό μπακ. Εγώ λέω οτι ο τωρινός Γιαννούλης είναι πιο σταθερός αμυντικό από τον Βιερίνια πέρυσι τέτοια εποχή.
Και το Καλοκαίρι είναι μέτριο;
Δηλαδή η διοίκηση ανανέωσε Κρέσπο,Μπίσεσβαρ, Βαρελα,Πασχαλάκη.
Χάσαμε μόνο Κάνιας-Σάκχοφ (που πολλοί χάρηκαν γ αυτό).
Πήραμε για χαφ τον Εσίτι (που όλοι συμφωνούμε οτι έλειπε ένα τέτοιο χαφ).
Πήραμε Αουγκούστο ως αντι-Σάκχοφ που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα.Φέραμε και τον Καντουρί στη φυσική του θέση.
Πήραμε Στοχ που είναι γνωστής ποιότητας και μπορεί να δώσει γκολ και ασσίστ που έλειπαν από τον περυσινό βασικό Λημνιό (άσχετο αν ξεκινάει από τον πάγκο ο Σλοβάκος).
Έχουμε τρεις πανάκριβους τραυματίες (Βιερίνια,Μαουρίσιο,Βερνμπλουμ).
Έχουμε νέο ελπιδοφόρο,πολλά υποσχόμενο και πανάκριβο προπονητή.
Το μόνο ερώτημα είναι το αριστερό μπακ. Εγώ λέω οτι ο τωρινός Γιαννούλης είναι πιο σταθερός αμυντικό από τον Βιερίνια πέρυσι τέτοια εποχή.
Και το Καλοκαίρι είναι μέτριο;
- john4serres
Μια χαρά πάει η οργάνωση της ομάδας μας.
Μετά την πρόκριση στο Άμστερνταμ, θα έχουμε νεότερα!
Μετά την πρόκριση στο Άμστερνταμ, θα έχουμε νεότερα!
Αρχικα εγραψα οτι προκειται για δικη μου αποψη και εξηγουμαι.Περιμενα σε πρωτη φαση οτι θα αποκτουσαμε ενα πρωτοκλασατο ακραιο μπακ για να αντικαταστησουμε Βιερινια και στη συνεχεια ισως μια δευτερη λυση για μπακ απ του Ματος,εμεις καναμε το αντιθετο,πηραμε εναν 27χρονο που πιανει θεση ξενου και εχει ως βιογραφικο μια καλη χρονια στον Λεβαδειακο της Πορτογαλιας.Στη συνεχεια μετα την αποχωρηση Κανιας,Σαχοφ,Ολιβειρα,περιμενα μια τουλαχιστον πολυ δυνατη κινηση στα χαφ και εμεις επιλεξαμε ενα ελπιδοφορο προτζεκτ και ενα αμυντικο χαφ,κατι που ηθελα,το οποιο ομως μοιαζει πιο πολυ με στοπερ μπροστα απο τα στοπερ, με οτι αυτο μπορει να σημαινει και μενει να φανει, για μια ομαδα που κανει πρωταθλητισμο.Στηριζουμε δε τη λειτουργια του κεντρου,σχεδον αποκλειστικα στις ορεξεις του αινιγματικου παντα Ελ Καντουρι,ο οποιος ακομα και πριν λιγες μερες δηλωνε οτι ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που μιλαμε ειμαι συγκεντρωμενος στον ΠΑΟΚ.Τελος και στα εξτρεμ περιμενα κατι διαφορετικο απο τον Στοχ για τον ΠΑΟΚ πρωταθλητη πια,κατι πιο ψαγμενο.Τον Στοχ, οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ, τον ηθελα διακαως οταν ψαχναμε μια σιγουρη λυση για βελτιωση σε σχεση με τους υπαρχοντες για να εξασφαλισουμε οσο το δυνατον το κατι παραπανω με στοχο το πρωταθλημα.Πλεον ηθελα κατι με μεγαλυτερο ταβανι.Καταληγω και λεω πως μιλησα για μετριο καλοκαιρι καθως οι περισσοτερες επιλογες τηνουν περισσοτερο προς το στοιχημα παρα στην αποκτηση παικτων που δεδομενα ανεβαζουν επιπεδο την ομαδα.Δεν αποκλειω οτι μπορει και να γινει, καθως κανενας απο τους νεοαποκτηθεντες δεν μοιαζει κακος παικτης στο μικρο δειγμα που εχουμε ως τωρα,απλα ειχα κατι διαφορετικο στο μυαλο μου.Στο κατω κατω ο joshua ειμαι.
Εγώ λέω οτι αν παίρναμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα έγραφες "πήραμε έναν κορεσμένο Πορτογάλο με μηδενικό κίνητρο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα".
Για τα υπόλοιπα σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Δεν είχαμε μπακ απ του Μάτος, πήραμε μπακ απ και λες "λεβαδειακός της Πορτογαλίας".
Θέλαμε αμυντικό χαφ αγγκρέσιβ, πήραμε εσίτι, γράφεις "στόπερ μπροστά από τα στόπερ".
Θέλαμε εξτρέμ με καλύτερα νούμερα από τον Λημνιό, πήραμε τον Στοχ, γράφεις "ήθελα κάτι με μεγαλύτερο ταβάνι"
Θέλαμε αριστερό μπακ, προωθήσαμε τον Γιαννούλη που ταιριάζει στα θέλω του προπονητή, πάλι ικανοποίηση μηδέν.
Ε εντάξει τώρα.
Για τα υπόλοιπα σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Δεν είχαμε μπακ απ του Μάτος, πήραμε μπακ απ και λες "λεβαδειακός της Πορτογαλίας".
Θέλαμε αμυντικό χαφ αγγκρέσιβ, πήραμε εσίτι, γράφεις "στόπερ μπροστά από τα στόπερ".
Θέλαμε εξτρέμ με καλύτερα νούμερα από τον Λημνιό, πήραμε τον Στοχ, γράφεις "ήθελα κάτι με μεγαλύτερο ταβάνι"
Θέλαμε αριστερό μπακ, προωθήσαμε τον Γιαννούλη που ταιριάζει στα θέλω του προπονητή, πάλι ικανοποίηση μηδέν.
Ε εντάξει τώρα.
@ odi
Ηταν περίεργος μήνας ο Ιούλιος
Πρώτα χάσαμε τον προπονητή του ντάμπλ, που έστρωσε την ομάδα και την έκανε πραγματική γροθιά.
Υπήρξε η δυσκολότερη (δεν λέω χειρότερη) κλήρωση που θα μπορούσε να υπάρξει στον βασικό στόχο του CL.
Περιμέναμε να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ έγκαιρα, ώστε να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες και να μπορούν να προσφέρουν.
Ομως αυτό που ξενερώνει πολλούς (όχι τόσο εμένα) είναι η μέχρι σήμερα ματαίωση - μη πραγματοποίηση μεταγραφών από το πάνω ράφι, δηλ. 2-3 παικτών που θα τους περίμενε ο κόσμος στο αεροδρόμιο. Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα του Ιβάν. Προσωπικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα, αλλά πολύς κόσμος ονειρεύεται έναν ΠΑΟΚ που θα τρομάζει τους αντιπάλους μόνο και μόνο με τα ονόματα κάποιων παικτών που διαθέτει και θα δείχνει ότι η συνισταμένη της πορείας του είναι με βεβαιότητα προς τα επάνω.
Ο Ιούλιος λοιπόν κύλησε με πολλά ζητήματα και εύχομαι ο Αύγουστος να είναι καλύτερος.
Ηταν περίεργος μήνας ο Ιούλιος
Πρώτα χάσαμε τον προπονητή του ντάμπλ, που έστρωσε την ομάδα και την έκανε πραγματική γροθιά.
Υπήρξε η δυσκολότερη (δεν λέω χειρότερη) κλήρωση που θα μπορούσε να υπάρξει στον βασικό στόχο του CL.
Περιμέναμε να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ έγκαιρα, ώστε να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες και να μπορούν να προσφέρουν.
Ομως αυτό που ξενερώνει πολλούς (όχι τόσο εμένα) είναι η μέχρι σήμερα ματαίωση - μη πραγματοποίηση μεταγραφών από το πάνω ράφι, δηλ. 2-3 παικτών που θα τους περίμενε ο κόσμος στο αεροδρόμιο. Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα του Ιβάν. Προσωπικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα, αλλά πολύς κόσμος ονειρεύεται έναν ΠΑΟΚ που θα τρομάζει τους αντιπάλους μόνο και μόνο με τα ονόματα κάποιων παικτών που διαθέτει και θα δείχνει ότι η συνισταμένη της πορείας του είναι με βεβαιότητα προς τα επάνω.
Ο Ιούλιος λοιπόν κύλησε με πολλά ζητήματα και εύχομαι ο Αύγουστος να είναι καλύτερος.
Σε διαλογο με ατακες του στυλ σηκωνω τα χερια ψηλα και Κριστιανο Ροναλντο,αρνουμαι να μπω....
Ναι, προσωπικές απόψεις εκφράζουμε όλοι εδώ μέσα, αλλά δεν μπορεί αν αυτό δεν το βλέπουμε να πραγματώνεται στο σχεδιασμό της ομάδας να μας βγάζει στα κάγκελα.
Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια, ας προσπαθήσουμε ταυτόχρονα με τα θέλω μας, να ερμηνεύσουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις κινήσεις τους τον σχεδιασμό, για να κάνουμε παραγωγική συζήτηση και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις του ιδανικού.
Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια, ας προσπαθήσουμε ταυτόχρονα με τα θέλω μας, να ερμηνεύσουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις κινήσεις τους τον σχεδιασμό, για να κάνουμε παραγωγική συζήτηση και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις του ιδανικού.
Συμφωνώ με τον Joshua ότι η μεταγραφική περίοδος ηταν μέτρια μέχρι στιγμής. Λέγαμε οτι θέλαμε 3-4 παίκτες που θα μπουν κατευθείαν ενδεκάδα για να ανέβουμε επίπεδο και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο έναν που ήρθε - παίζει βασικός.
Πρέπει να έχει πέσει πολλή χυλόπιτα στις μεταγραφές από τους πρώτους στόχους που είχε η ομάδα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως για να έρθει στην μπανανία μας μεγάλο όνομα, πρέπει να είναι 31 Αυγούστου. Φέτος φαινόταν πως έχει γίνει προεργάσια για να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ τοπ επιπέδου ποδοσφαιριστές, αλλά δεν μας βγαίνει μέχρι τώρα. Φέτος θα υπάρχουν και τα πλέι οφς, οπότε και αργά να έρθει ένας παίκτης προλαβαίνει να προσαρμοστεί, για να είναι σε φουλ φόρμα στο τέλος του πρωταθληματος.
Ναι ενώ ατάκες όπως "ο Λεβαδειακός της Πορτογαλίας" ανεβάζουν το επίπεδο συζήτησης σε επίπεδα συνεδρίου ΟΗΕ.joshua έγραψε:Σε διαλογο με ατακες του στυλ σηκωνω τα χερια ψηλα και Κριστιανο Ροναλντο,αρνουμαι να μπω....
Εχει καλά εργαλεία ο προπονητής και το κυριότερο κατάλαβε ότι παρέλαβε ένα ΣΥΝΟΛΟ, μία πραγματική ΟΜΑΔΑ που πλέον παίζει ο ένας για τον άλλο.
Ολοι θα θέλαμε 2-3 μεταγραφές με παίκτες από το πιο πάνω ράφι (ας ήταν και ελεύθεροι).
Δεν έγραψα τυχαία για τον Llorente, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτός ο παίκτης. Τον πήχη ήθελα να βάλω στα "5,90".
και όχι στα "5,60" (περίπτωση άλλου επιθετικού που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες).
Κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί στον αγώνα να πηδήξεις και 6 μέτρα. Αλλά όταν προετοιμάζεσαι για να φτάσεις στο 5,70, αυτό γίνεται περισσότερο απίθανο.
Ο οπαδός λοιπόν θέλει τον ΠΑΟΚ των ρεκόρ, του μεταλλίου και όχι απλά της συμμετοχής στον τελικό του αθλήματος.
Αν το ποδόσφαιρο είναι πλήρως εμπορευματοποιημένο (δυστυχώς), δεν μπορεί σίγουρα να σε στηρίξει η ντόπια "αγορά" (πρωτάθλημα κλπ.), άρα ο στόχος σου είναι να "επεκτείνεις" την παρουσία σου στην παγκόσμια "αγορά".
Η ομάδα πέρυσι στην Ευρώπη φάνηκε "ελλιποβαρής" (αν και ξεκίνησε φουριόζα) και εύχομαι αυτό να έχει αλλάξει μέσα από το δέσιμο, την ψυχολογία της και την άνοδο του ατομικού επιπέδου παικτών φέτος, γιατί σε επίπεδο "προσωπικού" μάλλον είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του EL πέρυσι (και απέτυχε).
Στο πεδίο των μεταγραφών το ζήτημα "άνοιγμα" στην ευρωπαϊκή αγορά (εννοώ πρωταθλήματα) δεν ικανοποιείται κατ' αρχήν από τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα.
Ολοι θα θέλαμε 2-3 μεταγραφές με παίκτες από το πιο πάνω ράφι (ας ήταν και ελεύθεροι).
Δεν έγραψα τυχαία για τον Llorente, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτός ο παίκτης. Τον πήχη ήθελα να βάλω στα "5,90".
και όχι στα "5,60" (περίπτωση άλλου επιθετικού που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες).
Κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί στον αγώνα να πηδήξεις και 6 μέτρα. Αλλά όταν προετοιμάζεσαι για να φτάσεις στο 5,70, αυτό γίνεται περισσότερο απίθανο.
Ο οπαδός λοιπόν θέλει τον ΠΑΟΚ των ρεκόρ, του μεταλλίου και όχι απλά της συμμετοχής στον τελικό του αθλήματος.
Αν το ποδόσφαιρο είναι πλήρως εμπορευματοποιημένο (δυστυχώς), δεν μπορεί σίγουρα να σε στηρίξει η ντόπια "αγορά" (πρωτάθλημα κλπ.), άρα ο στόχος σου είναι να "επεκτείνεις" την παρουσία σου στην παγκόσμια "αγορά".
Η ομάδα πέρυσι στην Ευρώπη φάνηκε "ελλιποβαρής" (αν και ξεκίνησε φουριόζα) και εύχομαι αυτό να έχει αλλάξει μέσα από το δέσιμο, την ψυχολογία της και την άνοδο του ατομικού επιπέδου παικτών φέτος, γιατί σε επίπεδο "προσωπικού" μάλλον είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του EL πέρυσι (και απέτυχε).
Στο πεδίο των μεταγραφών το ζήτημα "άνοιγμα" στην ευρωπαϊκή αγορά (εννοώ πρωταθλήματα) δεν ικανοποιείται κατ' αρχήν από τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα.
Μια ομαδα που παλευει για την παραμονη της δεν ηταν αυτη απο την οποια προερχεται ο Ροντριγκο? Ασε που το ενα ειναι περιγραφη και οχι τροπος διαλογου,λεπτομερειες βεβαια...Βαλε Ριο Αβε οπου Λεβαδειακος αν σε πειραζει. Και το προβλημα μου δεν ειναι ο Ροντριγκο και το μπακ απ του Ματος, αλλα το οτι δεν αποκτηθηκε μεχρι τωρα αντικαταστατης του Βιερινια.Εσυ εκει απαντησες οτι υπαρχει ο Γιαννουλης.Αποψη σου και αποψη μου,ακουστηκαμε και οι 2.Odi έγραψε:Ναι ενώ ατάκες όπως "ο Λεβαδειακός της Πορτογαλίας" ανεβάζουν το επίπεδο συζήτησης σε επίπεδα συνεδρίου ΟΗΕ.joshua έγραψε:Σε διαλογο με ατακες του στυλ σηκωνω τα χερια ψηλα και Κριστιανο Ροναλντο,αρνουμαι να μπω....
Μάλλον δεν θυμάσαι τα χάλια του Βιερίνια πέρυσι στην αρχή της χρονιάς. Ρόλαρε από Νοέμβρη και μετά.
Βασικά τραυματίας ήταν και με Βασιλεία και Σπαρτάκι παίξαμε με τον Κρέσπο αριστερά.
Βασικά τραυματίας ήταν και με Βασιλεία και Σπαρτάκι παίξαμε με τον Κρέσπο αριστερά.
- ΑποστόληςΑ
Σαφώς και η μεταγραφική περίοδος δεν έχει τελειώσει για τον ΠΑΟΚ. Θεωρούσα ότι ένα καλό αριστερό μπακ θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ για μια ομάδα που πάει να μπει στους ομίλους του Ch.L. όπως και δύο χαφ (6ρι και 8ρι) και ένα αριστερό εξτρέμ.
Εγώ αυτά ήθελα. 4 παίκτες που να μπορούν να εκτοπίσουν τους υφιστάμενους στις θέσεις αυτές. Από όλους αυτούς τελικά ήρθε ένα καλό 6ρι που θα μας βοηθήσει, δεν ήρθε το έτοιμο 8ρι, αλλά αντ' αυτού μπήκε ο Καντουρί στη θέση του, κι εδώ δεν έχω να πω κάτι γιατί ο καλός Καντουρί είναι πράγματι επιπέδου ομίλων Ch.L.
Σαν αριστερό εξτρέμ δεν μου ξένισε η λύση του Stoch, απλά περιμένω περισσότερα από τον παίκτη, περιμένω δηλαδή να πετάξει έξω (από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες) το πουλέν μου.
Για αριστερό μπακ δεν έγινε καμία κίνηση κι αυτό με λυπεί.
Έχω πει κατ' επανάληψη ότι πρώτα επενδύεις και μετά απολαμβάνεις τους καρπούς. Το να παίξεις νοκ άουτ αγώνες κόντρα στον Άγιαξ με τον Γιαννούλη βασικό για μένα είναι καταστροφικό.
Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιαξ δεν θα δείξει ακόμη δείγματα της μεγάλης ομάδας του περυσινού β΄ γύρου.
Εγώ αυτά ήθελα. 4 παίκτες που να μπορούν να εκτοπίσουν τους υφιστάμενους στις θέσεις αυτές. Από όλους αυτούς τελικά ήρθε ένα καλό 6ρι που θα μας βοηθήσει, δεν ήρθε το έτοιμο 8ρι, αλλά αντ' αυτού μπήκε ο Καντουρί στη θέση του, κι εδώ δεν έχω να πω κάτι γιατί ο καλός Καντουρί είναι πράγματι επιπέδου ομίλων Ch.L.
Σαν αριστερό εξτρέμ δεν μου ξένισε η λύση του Stoch, απλά περιμένω περισσότερα από τον παίκτη, περιμένω δηλαδή να πετάξει έξω (από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες) το πουλέν μου.
Για αριστερό μπακ δεν έγινε καμία κίνηση κι αυτό με λυπεί.
Έχω πει κατ' επανάληψη ότι πρώτα επενδύεις και μετά απολαμβάνεις τους καρπούς. Το να παίξεις νοκ άουτ αγώνες κόντρα στον Άγιαξ με τον Γιαννούλη βασικό για μένα είναι καταστροφικό.
Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιαξ δεν θα δείξει ακόμη δείγματα της μεγάλης ομάδας του περυσινού β΄ γύρου.
Αυτο τωρα τι σχεση εχει με την ποιοτητα του παικτη,την περσινη προσφορα και το κενο που αφησε?Odi έγραψε:Μάλλον δεν θυμάσαι τα χάλια του Βιερίνια πέρυσι στην αρχή της χρονιάς. Ρόλαρε από Νοέμβρη και μετά.