Στη Μαρσέϊγ έχει συμβόλαιο 2,5εκ. Όπως γράφει όμως το sportime σε αυτήν τη φάση (παίρνοντας φυσικά και αποζημίωση από του Γάλλους για το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του), δεν τον νοιάζει το οικονομικό αλλά ένα πρότζεκτ να νιώσει ξανά σημαντικός και ενεργός. Αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με το οικονομικό (έχει εξάλλου πάρει πολλά και καλά συμβόλαια) αλλά η προσέγγιση και η εξήγηση. Δηλαδή όπως έγινε με το Ζίφκοβιτς,constadine έγραψε:Πέρα από το παρελθόν, είχε μεγάλο συμβόλαιο τα τελευταία χρόνια.dimitris88 έγραψε: Εγώ θα την πω την αμαρτία μου. Το Γενάρη θα επιχειρούσα να πάρω ως ελεύθερο το Μήτρογλου. Ναι ξέρω θα πείτε για το γαύρικο παρελθόν του αλλά αυτά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πλέον έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όλοι παίκτες βάζουν σε πολύ πρώτη μοίρα τον εαυτό τους και μετά τα υπόλοιπα. Εάν μας κάνει τη δουλειά που θέλουμε τι μας νοιάζει που έπαιζε. Ο πατέρας του πάντως είναι φόλα ΠΑΟΚ εάν αυτό λέει κάτι...για το πως μεγάλωσε και ο ίδιος στη Γερμανία...
Εμείς αν έχουμε σκοπό να δώσουμε κάτι παραπάνω σε συμβόλαιο ,δεν θα το δίναμε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Του κάνεις μια συμφωνία να έρθει για ένα εξάμηνο να βοηθήσει να πάρουμε πρωτάθλημα (χωρίς το εύκολο γκολ από το φορ δεν μπορούμε να αντέξουμε στην κόντρα με το γαύρο) και εάν τα πράγματα πάνε καλά, να υπάρχει και μια προφορική συμφωνία και για άλλο ένα χρόνο.
Τώρα σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι δεν ξέρω αλλά είναι δεδομένο ότι για να πάρεις παίκτη που είναι εγγυημένη λύση βάσει βιογραφικού, πρέπει να τον βρεις σε φάση που δεν είναι βασικός στην ομάδα του αλλιώς πως θα τον πάρεις; Πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα για να τον αφήσει η πρώην του ομάδα αφού δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να δώσουμε πάλι λεφτά για αγορά φορ αλλά μόνο να πληρώσουμε το συμβόλαιο του παίκτη.