Abel Fernando Moreira Ferreira
-
Re: Abel Fernando Moreira Ferreira
Κ πέρσι μείναμε εκτός Ευρώπης, υποτίθεται ότι τον πληρώσαμε ένα καρο λεφτά για να κάνει τη διαφορά όχι για να μιμηθεί το Ρουμάνο. Εγώ είμαι συγκρατημένα αισιοδοξος
- Maximus
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, εγώ νόμιζα ότι όλοι οι καλοί και σοβαροί Πορτογάλοι προπονητές έχουν μόνιμα μια έκφραση δυσκοιλιότητας... Αυτός πολύ χαμογελάει ναουμ, λες και του χαριζουνε κανένα καρπουζι κάθε πρωί... 

Ευχαριστώ rain , έσπαγα το κεφάλι μου για αρκετή ώραrainmaker έγραψε:Μα ΕΙΝΑΙ ο γχ.
Παιδιά ο Γεωργιάδης δουλεύει στον ΠΑΟΚ εδώ και κάποια χρόνια . Σε αλλο πόστο βέβαια. Ανίχνευσης ταλέντων στην Ελλάδα, νομίζω.
Και κλήθηκε να πάει στην Ολλανδία αφού όλο το τεχνικό τιμ έφυγε.
Και αυτό γράφτηκε και σε ρεπορτάζ κιόλας.
Υγ. Ορίστε και οι αποδείξεις:
https://www.paok24.com/atreidis/podosfa ... -georgiadi
- constadine
Δύο εκ. το χρόνο είναι αυτά δεν θα χαμογελάει ;Maximus έγραψε:Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, εγώ νόμιζα ότι όλοι οι καλοί και σοβαροί Πορτογάλοι προπονητές έχουν μόνιμα μια έκφραση δυσκοιλιότητας... Αυτός πολύ χαμογελάει ναουμ, λες και του χαριζουνε κανένα καρπουζι κάθε πρωί...

Εγώ σε πολλές φώτο τον είδα πολύ σοβαρό , σε μερικές τον είδα να χαμογελάει .
Κι αφού μιλάμε σοβαρά, πως θα παίξει οικογενειακό διπλό με 3 και 3 χαφ σε κάθε ομάδα, όταν 6 χαφ δεν έχουμε ακόμα κι αν έπαιζαν Μάου και Βερν;
Πάντως όσο υποφέρουμε με το 4-4-2 παραδοσιακά στον άξονα, έχουμε παίκτες ιδανικούς για second-strikers. Σβιντέρσκι και Λάμπρου θα βρούνε τη χαρά τους. Σε πιο αμυντική φάση κι ο Πέλκας παίζει εκεί και ίσως βρει επιτέλους τα νούμερα που ψάχνει. Μπίσεσβαρ και Καντουρί (αν μείνει) είναι αριστερά χαφ και όχι εξτρέμ, όπως αντίστοιχα κάτι παρόμοιο ισχύει με Λημνιό δεξιά καθώς είναι αρκετά αμυντικός παίκτης. Επιπλέον θεωρώ πως ο Βιειρίνια θα ήταν εκπληκτικός σαν αριστερό ή δεξί χαφ. Δεν έχει την έκρηξη πια για εξτρέμ, ούτε τις αντοχές για φουλμπακ. Ιδανικό χαφάκι στα πλάγια με καλό πόδι για σέντρες, το 1vs1 όταν χρειάζεται και μπορεί άνετα να συγκλίνει και να σουτάρει.
Διάβασα ότι δοκίμασε και Λημνιό σαν δεύτερο επιθετικό. Καλές οι δοκιμές δεν λέω, αλλά ο Λημνιός δεν το εχει το γκολ με τιποτα.

Πάντως όσο υποφέρουμε με το 4-4-2 παραδοσιακά στον άξονα, έχουμε παίκτες ιδανικούς για second-strikers. Σβιντέρσκι και Λάμπρου θα βρούνε τη χαρά τους. Σε πιο αμυντική φάση κι ο Πέλκας παίζει εκεί και ίσως βρει επιτέλους τα νούμερα που ψάχνει. Μπίσεσβαρ και Καντουρί (αν μείνει) είναι αριστερά χαφ και όχι εξτρέμ, όπως αντίστοιχα κάτι παρόμοιο ισχύει με Λημνιό δεξιά καθώς είναι αρκετά αμυντικός παίκτης. Επιπλέον θεωρώ πως ο Βιειρίνια θα ήταν εκπληκτικός σαν αριστερό ή δεξί χαφ. Δεν έχει την έκρηξη πια για εξτρέμ, ούτε τις αντοχές για φουλμπακ. Ιδανικό χαφάκι στα πλάγια με καλό πόδι για σέντρες, το 1vs1 όταν χρειάζεται και μπορεί άνετα να συγκλίνει και να σουτάρει.
Διάβασα ότι δοκίμασε και Λημνιό σαν δεύτερο επιθετικό. Καλές οι δοκιμές δεν λέω, αλλά ο Λημνιός δεν το εχει το γκολ με τιποτα.
- ΑποστόληςΑ
Έχουμε χαφ ρε Γιάννη, να φάνε κι οι κότες!
6-8ΡΙΑ:
1. Pontus Wernbloom (25.06.1986 – 30.06.2021) 1,87
2. Douglas Augusto (13.01.1997 – 30.06.2023) 1,74 αριστεροπόδαρος
3. Mauricio (21.10.1988 – 30.06.2020) 1,80
4. Josip Misic (28.06.1994 – δανεικός μέχρι 30.06.2020 με ρήτρα αγοράς 2.250.000) 1,87
5. Ergys Kace (08.07.1993 – 30.06.2020) 1,71
6. Δημήτριος Μελιόπουλος (22.03.2000 – 30.06.2023) Νο 14 1,84 αριστεροπόδαρος από Ξάνθη, κόστος 800.000
Από τους παραπάνω οι 4 είναι ενεργοί
10ΡΙΑ:
1. Δημήτριος Πέλκας (26.10.1993 – 30.06.2021) 1,76
2. Diego Biseswar (08.03.1988 – 30.06.2022 – ρήτρα 3 Μ) 1,73
3. Omar El Kaddouri (21.08.1990 – 30.06.2021) 1,85
4. Ζήσης Χατζηστραβός (16.12.1999 – 30.06.2022) 1,68,
6-8ΡΙΑ:
1. Pontus Wernbloom (25.06.1986 – 30.06.2021) 1,87
2. Douglas Augusto (13.01.1997 – 30.06.2023) 1,74 αριστεροπόδαρος
3. Mauricio (21.10.1988 – 30.06.2020) 1,80
4. Josip Misic (28.06.1994 – δανεικός μέχρι 30.06.2020 με ρήτρα αγοράς 2.250.000) 1,87
5. Ergys Kace (08.07.1993 – 30.06.2020) 1,71
6. Δημήτριος Μελιόπουλος (22.03.2000 – 30.06.2023) Νο 14 1,84 αριστεροπόδαρος από Ξάνθη, κόστος 800.000
Από τους παραπάνω οι 4 είναι ενεργοί
10ΡΙΑ:
1. Δημήτριος Πέλκας (26.10.1993 – 30.06.2021) 1,76
2. Diego Biseswar (08.03.1988 – 30.06.2022 – ρήτρα 3 Μ) 1,73
3. Omar El Kaddouri (21.08.1990 – 30.06.2021) 1,85
4. Ζήσης Χατζηστραβός (16.12.1999 – 30.06.2022) 1,68,
Από τα 4 ενεργά 6-8άρια, οι 2 θα αποχωρήσουν πώληση/δανεισμό, ενώ το ίδιο ισχύει για ένα ή δύο από τα 10άρια. Κοινώς μας μένουν 2 παίκτες για 2 θέσεις και άλλοι 2 για άλλη μία θέση. Πως θα στηριχτεί σε ένα τέτοιο σύστημα;
Αλλά ναι, χαφ για να ταίσουμε στις κότες, έχουμε. Χαφ για τσου λου μας λειπουν.

Στο δικό μου μυαλό τα πράγματα είναι απλά. Για να "μάθει" μια ομάδα να παίζει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο συστήματος / φιλοσοφίας παιχνιδιού και ταυτόχρονα να κάνει πρωταθλητισμό θα χρειαστεί ένα εξάμηνο στανταρ. Το μαύρο 6μηνο του Σάντος μέχρι να ρολάρει και το μαύρο εξάμηνο του λούτσου μέχρι το χειμώνα της πρώτης χρονιάς.
Αν αναλογιστείς την "αντίσταση" που θα παρουσιάσουν οι παίκτες στο διαφορετικό τότε μιλάμε για χαμένη χρονιά. Ο παίκτης δεν είναι μ@λ@κ@ς , ξέρει πως κάνοντας αυτό που έκανε ως τώρα βγαίνει πρωταθλητής. Έχει εθιστεί στη νίκη με αυτό το τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις ούτε το ποιός εκτελεί τα ελεύθερα και τα κορνερ. Δεν υπάρχει περίπτωση ο παίκτης να συνεργαστεί ή να το κάνει με την ίδια επιτυχία.
Γενικά δε καταλαβαίνω την έννοια της αλλαγής. Είχες ένα πολύ επιτυχημένο ποδοσφαιρικό πλάνο και ως ομάδα έχεις την οικονομική δυνατότητα να προσθέσεις καλύτερους παίκτες όπου θα φέρουν κι άλλες επιτυχίες με αυτό το τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχεις κανένα λόγο να αλλάξεις τίποτα. Ο Βαρέλα με το Κρέσπο ήταν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο γιατί η ομάδα έπαιζε όπως έπαιζε , οι αποστάσεις ήταν συγκεκριμένες , οι αλληλοκαλύψεις ήταν συγκεκριμένες και η ομάδα είχε σαφείς/σταθερές εντολές εδώ και καμιά διετία. Ένα τσικ να αλλάξεις σε κάτι από αυτά , θα τρως γκολ και θα αναρωτιέσαι πως ο περσινος βιονικός Κρέσπο δε προλαβαίνει να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα. Και θα ψάχνεις για upgrade.
Τέλος διαβάζω για συνεχείς εναλλαγές συστημάτων και ευελιξία σε σχηματισμούς. Πίπες. Αυτά τα έκανε ο τρελός αλλά αυτός είχε και χαρτί γιατρού μαζί του. Οι ομάδες πρωταθλητισμού επιβάλλουν το παιχνίδι τους , δε το αλλάζουν ανάλογα με τον αντίπαλο. Εδώ δεν είναι μπράγκα να έχεις χαώδη διαφορά από 3 ομάδες και να ψάχνεσαι συνεχώς για να κλέψεις ένα ματς. Εδώ μπαίνεις λες γεια σας ήρθε ο γαμιας σας και παίρνεις τους 3 βαθμούς. Κι άσε τον αντίπαλο προπονητή να αλλάζει συστήματα και τακτικές. Προσοχή δε μιλάω για εντυπωσιακό ή ανοικτό ποδόσφαιρο ποτέ δε παίζαμε έτσι, μιλάω για μια τυποποιημένη ποδοσφαιρική πρόταση που είχες και ήταν σήμα κατατεθεν.
Γενικά είμαι πολύ απαισιόδοξος με όσα έχω ακούσει , αν τα δημοσιεύματα από τις πρώτες δηλώσεις του προπονητή έχουν βάση , περιμένω ο νέος να έχει χαιρετίσει Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και να αναλάβει ο Παυλάρας.
Προσωπικά με έχουν ζώσει τα φίδια , μακάρι να είμαι υπερβολικός και μ@λ@κ@ς σε αυτά που σκέφτομαι.
Αν αναλογιστείς την "αντίσταση" που θα παρουσιάσουν οι παίκτες στο διαφορετικό τότε μιλάμε για χαμένη χρονιά. Ο παίκτης δεν είναι μ@λ@κ@ς , ξέρει πως κάνοντας αυτό που έκανε ως τώρα βγαίνει πρωταθλητής. Έχει εθιστεί στη νίκη με αυτό το τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις ούτε το ποιός εκτελεί τα ελεύθερα και τα κορνερ. Δεν υπάρχει περίπτωση ο παίκτης να συνεργαστεί ή να το κάνει με την ίδια επιτυχία.
Γενικά δε καταλαβαίνω την έννοια της αλλαγής. Είχες ένα πολύ επιτυχημένο ποδοσφαιρικό πλάνο και ως ομάδα έχεις την οικονομική δυνατότητα να προσθέσεις καλύτερους παίκτες όπου θα φέρουν κι άλλες επιτυχίες με αυτό το τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχεις κανένα λόγο να αλλάξεις τίποτα. Ο Βαρέλα με το Κρέσπο ήταν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο γιατί η ομάδα έπαιζε όπως έπαιζε , οι αποστάσεις ήταν συγκεκριμένες , οι αλληλοκαλύψεις ήταν συγκεκριμένες και η ομάδα είχε σαφείς/σταθερές εντολές εδώ και καμιά διετία. Ένα τσικ να αλλάξεις σε κάτι από αυτά , θα τρως γκολ και θα αναρωτιέσαι πως ο περσινος βιονικός Κρέσπο δε προλαβαίνει να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα. Και θα ψάχνεις για upgrade.
Τέλος διαβάζω για συνεχείς εναλλαγές συστημάτων και ευελιξία σε σχηματισμούς. Πίπες. Αυτά τα έκανε ο τρελός αλλά αυτός είχε και χαρτί γιατρού μαζί του. Οι ομάδες πρωταθλητισμού επιβάλλουν το παιχνίδι τους , δε το αλλάζουν ανάλογα με τον αντίπαλο. Εδώ δεν είναι μπράγκα να έχεις χαώδη διαφορά από 3 ομάδες και να ψάχνεσαι συνεχώς για να κλέψεις ένα ματς. Εδώ μπαίνεις λες γεια σας ήρθε ο γαμιας σας και παίρνεις τους 3 βαθμούς. Κι άσε τον αντίπαλο προπονητή να αλλάζει συστήματα και τακτικές. Προσοχή δε μιλάω για εντυπωσιακό ή ανοικτό ποδόσφαιρο ποτέ δε παίζαμε έτσι, μιλάω για μια τυποποιημένη ποδοσφαιρική πρόταση που είχες και ήταν σήμα κατατεθεν.
Γενικά είμαι πολύ απαισιόδοξος με όσα έχω ακούσει , αν τα δημοσιεύματα από τις πρώτες δηλώσεις του προπονητή έχουν βάση , περιμένω ο νέος να έχει χαιρετίσει Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και να αναλάβει ο Παυλάρας.
Προσωπικά με έχουν ζώσει τα φίδια , μακάρι να είμαι υπερβολικός και μ@λ@κ@ς σε αυτά που σκέφτομαι.
- ΑποστόληςΑ
Υποτίθεται ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα επανέλθουν οι Wernbloom και Mauricio.gika έγραψε:Από τα 4 ενεργά 6-8άρια, οι 2 θα αποχωρήσουν πώληση/δανεισμό, ενώ το ίδιο ισχύει για ένα ή δύο από τα 10άρια. Κοινώς μας μένουν 2 παίκτες για 2 θέσεις και άλλοι 2 για άλλη μία θέση. Πως θα στηριχτεί σε ένα τέτοιο σύστημα;
Ελπίζω να μην σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο οι Σαββιδαίοι κι οι παίχτες γιατί αλλιώς θα έχουμε πετάξει ένα τσουβάλι λεφτά στο πάτο ενός τρύπιου βαρελιού.
giapas, ξεχνάς την Ευρώπη. Εκεί θα έχεις να αντιμετωπίσεις από Βίντι μέχρι Τσέλσυ, και είδες που μας οδήγησε φέτος το "εμείς αυτό το σύστημα παίζουμε". Ακόμα και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αν συνεχίζαμε με Πρίγιοβιτς το ίδιο προβλέψιμο παιχνίδι, θα υπήρχαν ομάδες που θα μας είχαν κόψει βαθμό. Πάλι καλά που με τον Άκπομ αλλάξαμε λίγο στυλ. Δεν γίνεται να παίζεις πάντα ακριβώς το ίδιο, γιατί μια-δυο-τρεις θα σε διαβάσουν σωστά και θα σου κάνουν κηδεία aka Vidi. Και ακόμα χειρότερα όταν θα έρθουν οι μεγαλύτερες από σένα ομάδες τύπου Μπενφίκα, Τσέλσι, Σπαρτάκ κοκ θα απορείς πως έφαγες 2-3-4 γκολ με τον βιονικό Κρέσπο και το γνώριμο σύστημα.
Διαφωνούμε κάθετα για τους λόγους που πέρυσι δε πήγαμε καλά στην Ευρώπη , τα έχουμε ξαναπει μέσα στη χρονιά 3-4 φορές. Ας μη το επαναλάβουμε , εγώ θέλω να μείνω στην αποτελεσματικότητα καθαρά.
Σωστή ποδοσφαιρική τοποθέτηση, οι καλές ομάδες και όχι απαραίτητα οι μεγάλες δεν προσαρμόζουν το τρόπο παιχνιδιού τους στον αντίπαλο. Αν έχεις ένα σωστό πλάνο παιχνιδιού, ισορροπημένο ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα, δεν το προσαρμόζεις και δεν το αλλάζεις ούτε μέσα στο ολντ τράφορντ. Αυτό το είχαμε με Λούτσε. Η προσαρμογή στο τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων δεν δίνει στους παίκτες αυτοπεποίθηση και πίστη στο πλάνο της ομάδας, κάτι που επίσης είχαμε. Παρότι με μία ευνοϊκή κλήρωση έχουμε περισσότερες πιθανότητες με το "προσαρμόσιμο ποδόσφαιρο¨ να μπούμε ομίλους, συγκρατημένα απαισιόδοξος για την εξέλιξη μας ως ομάδα.giapas έγραψε:Στο δικό μου μυαλό τα πράγματα είναι απλά. Για να "μάθει" μια ομάδα να παίζει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο συστήματος / φιλοσοφίας παιχνιδιού και ταυτόχρονα να κάνει πρωταθλητισμό θα χρειαστεί ένα εξάμηνο στανταρ. Το μαύρο 6μηνο του Σάντος μέχρι να ρολάρει και το μαύρο εξάμηνο του λούτσου μέχρι το χειμώνα της πρώτης χρονιάς.
Βέβαια, αν πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν του έδειξαν ότι ήρθε σε ομάδα για πρωταθλητισμό και αν και ο ίδιος δε κατάλαβε ότι ήρθε σε ομάδα αήττητη και ότι οι προσδοκίες είναι και υψηλότερες
και τελικά δούμε ποδόσφαιρο στο οποίο θα πηγαίνουμε να κλέψουμε τη νίκη,
ε τότε ας το κλείσουμε το μαγαζί.
Θα φανούν όλα παιδιά.
Απλά ένα είναι σίγουρο ότι ξεκινάμε λίγο πιο πίσω από την προηγούμενη χρονιά.
και τελικά δούμε ποδόσφαιρο στο οποίο θα πηγαίνουμε να κλέψουμε τη νίκη,
ε τότε ας το κλείσουμε το μαγαζί.
Θα φανούν όλα παιδιά.
Απλά ένα είναι σίγουρο ότι ξεκινάμε λίγο πιο πίσω από την προηγούμενη χρονιά.
Σίγουρα τεο λογικά έχουν γίνει συζητήσεις αλλά ως τώρα δε φαίνεται και ιδιαίτερη "συνέχεια" της προηγούμενης ομάδας. Ή απλά ξύπνησα στραβά και γκρινιάζω παίζει κι αυτό ως ενδεχόμενο.
Θα δούμε από τα πρώτα ματς , άλλωστε έχουμε ξαναπεράσει τη φάση με Στανο
Θα δούμε από τα πρώτα ματς , άλλωστε έχουμε ξαναπεράσει τη φάση με Στανο