Ας αρχίσουμε τον πόλεμο στη βία τώρα

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Ας αρχίσουμε τον πόλεμο στη βία τώρα

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Για την εξάλειψη της βίας απαιτούνται (μεταξύ άλλων):
1. Μια κοινωνία, πρώτα καλιεργημένη και μετά μορφωμένη. Για το πρώτο απαιτούνται ιδανικά και αρχές και για το δεύτερο σωστή παιδεία.
2. Μια πολιτεία ευνομούμενη και αξιοκρατική, η οποία προϋποθέτει οργανωμένο κράτος, από έντιμους πολιτικούς και δημοσίους λειτουργούς και υπαλλήλους.
3. Κοινωνική δικαιοσύνη.
4. Υγεία και περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.
....
(δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να γράφω αφού τίποτε απο τα παραπάνω δεν ισχύει)

Και μετά φταίει το ΚΚΕ που μιάει για "πόλεμο" και δεν συμμετέχει στη συζήτηση για το ασφαλιστικό! Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά προσυπογράφω τον πόλεμο!
Δεν μπορεί τόσες δεκαετίες κάποιοι να κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσο χρήμα γενικότερα και το κράτος αντί να τους τιμωρεί και να παίρνει πίσω τα λεφτά, να αναγκάζει του μισθωτούς και του συνταξιούχους να σφίγγουν καθε φωρά το ζωνάρι και να κάνουν λιτότητα! Αυτό ερμηνεύεται σαν επιβράβευση από την Πολιτεία ΟΛΩΝ των κλεφτών και των παρανόμων, ενώ συγχρόνως αποκαλούνται ως ΜΑΛΑΚΕΣ και κορόϊδα όσοι προσπαθούν να μείνουν πιστοί στους νόμους.
Πόλεμος λοιπόν!
Εξ άλλου, όπως έλεγε και ο Bob Dylan πριν από 44 χρόνια (στο Like a Rolling Stone): "When you got nothing, you got nothing to lose"
tigon4

Δημοσίευση από tigon4 »

ξυλο στους αλλοθρησκους...... :D
Άβαταρ μέλους
paok nafplio

Δημοσίευση από paok nafplio »

βια στη βια??? :? :?
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Όχι στην ποδοσφαιρική βία! Αλίμονο! Ο πόλεμος για τον οποίο έγραψα αφορά στον πολιτικό τομέα.
Άβαταρ μέλους
8emis4

Δημοσίευση από 8emis4 »

Καλές και άγιες οι παροτρύνσεις των αδερφών εδώ μέσα (κι αλλου) για να μη πάει ο κόσμος στο γήπεδο, αλλα το ξέρουμε όλοι μας ότι υπάρχει ένα πυρήνας οπαδών που βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά και δρα αναλόγως.

Αυτός ο πυρήνας, διαχρονικά, έχει γράψει ιστορία στο λεγόμενο „οπαδικό κίνημα“, έχει κρατήσει ζωντανό το όνομα του ΠΑΟΚ σε εποχές που ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και διοικητικά ήταν απλά ανύπαρκτος, με την καλώς εννοούμενη τρελα του έφτιαξε νέες γενιές Παοκτσήδων. Αλλα κάποιοι πυρήνες (μέσα σε αυτόν τον πυρήνα) διέπραξαν και εγκλήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ, το τίμημα των οποιων το πληρώνει και θα το πληρώνει για πολύ ακόμη.
Για χάρη οικονομίας τσουβαλιάζω αυτή τη στιγμή ολόκληρες γενιές ενεργών Παοκτσήδων και το ξέρω ότι αδικώ παρα πολλούς από αυτούς, τσουβαλιάζω ακόμη κι εμενα, πρώην ενεργό συνδεσμίτη.

Η γνώμη μου είναι πως όσο συνεχίζουμε ως λαός γενικά να αυτόλατρευόμαστε και να θαυμάζουμε εαυτούς, μπούκες, ντού, καφριλικια, να εκθειάζουμε τα κατορθώματα μας, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Ειλικρινά είμαι πεπεισμένος πως αν ώ μη γένειτο στραβώσει κάτι στο κλίμα των 3 τελευταίων ετών, θα τα τινάξουμε πάλι όλα στον αέρα. Ένα σημαντικό κομμάτι οπαδών βάζει τον οπαδισμό (που στην ελληνική του εκδοχή σημαίνει διαγωνισμός καφρίλας) πάνω από την ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι τυχαίο το ξύλο που πέφτει διαχρονικά στην Τούμπα, ή έστω τα τελευταία 30 χρονια που πηγαίνω εγώ. Είναι καιρός να κάνουμε αυτοκριτική αδέρφια. Ποτε δεν κατάλαβα, πως είvαι δυνατόν οι δικες μας μανούρες να είναι „οπαδική μαγκιά“ και οι μανούρες των άλλων να είναι καφριλικια και χουλιγκανισμός? Ας μου το εξηγήσει κάποιος! Και για να προλάβω ορισμένους, έχω κατεβει πολλές φορες με τον ΠΑΟΚ στην αθηνα κι αλλου, έχω εμπειρία ιδίοις όμμασι. Έχω ζήσει καταπληκτικά πράγματα κι αληθινές „μαγκιές“ έχω δει όμως και πράγματα που μονο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν κι αηδία για τα ίδια τα "αδέρφια" μου (επιτρέψτε μου τα εισαγωγικά).

Και κάτι άλλο, όταν συνειδητά βάζεις όλους τους άλλους απέναντι σου και τους θεωρείς a priori εχθρούς σου (από οπαδούς άλλων ομάδων, μέχρι τη γιαγιά στο χωριο της κάτω παναγιας), επειδή εσείς γ@μάς και δέρνεις και οι άλλοι είναι κότες, τότε να περιμένεις να σε υποδέχονται και να σε αντιμετωπίζουν όλοι επίσης ως εχθρό. Ας μη κλαίγονται λοιπόν μετά κάποιοι που δε μας θελούς στα γήπεδα τους ή στις πόλεις τους.

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι, το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει με τις φασιστικές απαγορεύσεις των μετακινήσεων και τη συμπεριφορά των μπάτσων γενικότερα (κι εδώ έχω αρκετές "όμορφες" αναμνήσεις κι εμπειρίες, όχι μονο λόγω των οπαδικων). Εδώ μαζί σας, στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να τους αλλαξουμε γενικώς τον αδόξαστο!
Οι Παοκτσήδες είμαστε κατεξοχήν ταξιδιάρηδες και είμαστε παθολογικά ταυτισμένοι με την ομάδα μας. Αυτό από μονο του δεν είναι κακό, αντιθέτως μάλιστα μας κάνει ιδιαίτερους. Όπως επίσης δεν ανεχόμαστε τις αδικίες και τις απαγορεύσεις γενικώς. Δεν τον πολυγουσταρουμε το χωροφύλακα. Έχω δει ακόμη και Παοκτσήδες αστυνομικούς που μέσα στο γήπεδο παθαίνουν μετάλλαξη και βρίζουν με πάθος τους μπάτσους!

Αλλα επαναλαμβάνω ότι το καφρικο στοιχειο υπάρχει ανάμεσα μας και όσο συνεχίζουμε εμείς οι ίδιοι να βαφτίζουμε τα καφριλικια μας "μαγκιά", όσο υπάρχουν Σουρωτές που δεν καταδικαζονται κατηγορηματικά κι απερίφραστα από εμάς τους ιδιους, όσο πανηγυρίζουμε για το πανo που κλέψαμε από τους διπλα (που σημαίνει ότι κάποιου το κεφάλι άνοιξε για να συμβεί αυτό), φουσκώνουμε από περηφάνια για το μπουκάρισμα στο χ ψ επαρχιακό γήπεδο (πάλι κάποιος φουκαράς υπάλληλος έφαγε τις ψιλές του ή τις χοντρές του εκεί), ξεκαρδιζόμαστε για το μπουκάλι που έφαγε ο μαραντόνα και το παπούτσι στο νινή (που είναι και λιγάκι „εμπνευσμένο“ μπροστά στις ρετσίνες που ρίχνουμε κάθε κυριακή), και ποσα αλλα ακόμη, ΤΟΤΕ δεν μπορούμε με ευχολόγια να αποτρέψουμε το μοιραίο. Και το μοιραίο στην προκειμενη περίπτωση είναι πως κάποιοι από αυτούς που θα πάνε στο καυτατζόγλειο, θα πάνε μονο για τη μανούρα με τις γριές. Αυτό το ξέρουμε κι ας μην εθελοτυφλούμε.

Όσο για το χουλιγκανισμό και τη βία γενικότερα, είναι βέβαιο πως η εξουσία την αβαντάρει και την προκαλεί σε μεγάλο βαθμό, αλλα είναι άλλη κουβέντα, ευχαρίστως να την κάνουμε αν θέλετε.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Respect

Το θέμα είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε.
Όσο δεν αποφασίζουμε τόσο δεν θα αλλάξει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
prologos

Δημοσίευση από prologos »

Α Ψ Ο Γ Ο Σ!!!
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

[youtube]xPciffJ9EAE[/youtube]
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

[youtube]4W4UNCH-9BQ&feature=related[/youtube]

Κτλ... Aν και δεν συμφωνώ μαζί τους σε όλα, κάποια τα λένε σωστά (αν και λίγο ακραία).
Άβαταρ μέλους
hxc4life

Δημοσίευση από hxc4life »

Tα ειπε ολα o θεμης4 πιο πανω, συμφωνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hxc4life την Πέμ 04 Φεβ 2010, 13:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
interad

Δημοσίευση από interad »

8emis

τεράστιο RESPECT!!!
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Ωραίος ο Θέμης,για πολλοστή φορά άλλωστε...
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Πολυ ωραιο το κειμενο σου Θεμη.
Κονγκράτς.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Αδερφέ μου Θέμη αυτό που γράφεις θα μπορούσε να είναι άνετα η πίσω όψη του άρθρου που έγραψα χθες για το πως αντιμετωπίζεται ο οπαδός του ΠΑΟΚ από την πολιτεία..

Δεν αντιλέγω ότι πολλές φορές, εμείς οι ίδοοι καταφέραμε να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας..
Δεν είναι ψέματα να παραδεχθούμε ότι ως λαός έχουμε πάντα μέσα μας το στοιχείο της αναρχίας και γενικά το ντου, το ξύλο, τα πεσίματα κι όλα τα υπόλοιπα.. Αυτό άλλωστε είναι κι ένα από τα στοιχεία που κατατάσσουν το λαό του ΠΑΟΚ σαν τον πιο ατρόμητο και τον "πολυνίκη" σε εισαγωσικά βεβαίως σε μάχες σώμα με σώμα όλα υτά τα χρόνια στις εκδρομές, τις συναντήσεις αλλά και τα ραντεβού..

Ολα αυτά δε θα υπήρχαν αν ζούσαμε σε μία κοινωνία όπου η Πολιτεία θα προστάτευε τον πολίτη. Θα ήταν δίκαιη προς όλους και δεν τηρούσε 2 μέτρα και 2 σταθμά, βαφτίζοντας τους μεν χούλιγκανς και τους δε, μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν είχαμε έστω και την στοιχειώδη πολιτική για να αποτρέπουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις βίας, τότε, είμαι σίγουρος ότι δε θα φτάναμε στο σημείο να βλέπουμε τα γήπεδα μέσα κι έξω αστυνομοκρατούμενα και τους εισαγγελείς να έχουν συνεχώς το λόγο.. Η κοινωνία μας άλλωστε είναι τάτοια που καθημερινώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις βίας "στον λόγο της ομάδας" που αρκετές φορές, δε βγαίνουν καν στη δημοσιότητα ή παραμένουν απλά κοινά μυστικά..

Ολα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν αν υπήρχε η στοιχειώδη παιδεία.
Αλλά πως θα επέλθει αυτή τη στιγμή που μόλις και μετά βίας ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών καταφέρνουν να τελειώσουν το γυμνάσιο?
Πως να επέλθει τη στιγμή που 2-3 φορές το χρόνο υπάρχουν αποχές από τα σχολεια, εκεί όπου πραγματικά θα πρέπει να διδάσκεται η πραγματική παιδεία, και μετά από λίγο καιρό, αυτά τηρούνται υπό κατάληψη με το εσωτερικό τους να θυμίζει βανδαλισμένα τοπία?
Πως να επέλθει από τη στιγμή που ο χρόνος του μέσου Ελληνα γονέα είναι απειροελάχιστος για να μπορέσει να ασχοληθεί με το παιδί του και να του εμφυσίσει πως θα πρέπει στη συνέχεια να βγει στην κοινωνία, με καθαρό το μέτωπο και χωρίς ταμπέλα?
Πως θα γίνει αυτό, τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν σε μία φάση διάλυσης, με τα χρέη να τα πνίγουν και τους οικογενειάρχες να βρίσκονται σε δυστυχία για το πως θα καταφέρουν να έχουν ακόμη και τα πιο σημαντικά και χρήσιμα πράγματα την επόμενη μέρα στο σπίτι?

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις βίας και ξεσπούν με τόση μανία και μίσος κατά του κράτους και της ΕΛ.ΑΣ. είναι κατά προέκταση και αυτά που θα κάνουν το ίδιο αν δουν έστω κι άλλο χρώμα κασκόλ.. Είναι τα ιδια παιδιά που η ίδια κοινωνία τα έχει θέσει στο περιθώριο, που τα έχει παραμελήσει, που δεν έχουν έστω και στα στοιχειώδη λεφτά για να βγουν στην κοινωνία και που αναγκάζονται να προβαίνουν σε ληστείες με κάθε κόστος για να μπορέσουν να ζήσουν. Είναι αυτά που η Πολιτεία ποτέ δεν έσκυψε πάνω από το κεφάλι τους με ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς για να τα ρωτήσει τι θέλουν από τη ζωή τους, που χρειάζονται βοήθεια και τι μπορούν να κάνουν για να τα βοηθήσουν έστω να φτιάξουν το μέλλον τους.. Είναι αυτά που από την απογοήτευση τους δε θα πουν όχι σε ένα ακόμη τσιγαράκι και που σε λίγα χρόνια θα τα λυπόμαστε για την κατάντια στην οποία θα έχουν περιέλθει με τα ναρκωτικά να είναι η μόνη τους συντροφιά, ξεχασμένα από την αναλγησία του κράτους που το μόνο που την απασχολεί είναι, το ποιος θα κάτσει πιο γρήγορα στην καρέκλα και θα φάει όσο πιο πολλά με χρυσά κουτάλια, ξεχνόντας από που ξεκίνησε, πως βρέθηκε εκεί που είναι τώρα κι αδιαφορώντας ακόμη και για τις υποσχέσεις που έδινε ο ίδιος σε αυτούς που τον ψήφισαν και τον παρακαλούσαν έστω και για ένα νεύμα βοήθειας..

Αν δεν καταφέρουν αυτοί που κρατούν τις τύχες των ζωών μας να καταλάβουν τι επιζητά ο σύγχρονος Ελληνας πολίτης, ολοένα και θα πληθαίνουν τέτοιες περιπτώσεις βίας και εκρήξεων..
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

Εξαιρετικό το κείμενο του Θέμη, οπότε - και λόγω επικαιρότητας - το φέρνω πάνω.

Και κάτι από το σημερινό πρωτοσέλιδο του pathfinder.gr:
Εικόνα

Είναι αρκετά ειρωνικό, την ώρα που οι βάζελοι πηγαίνουν στην Ρώμη (όπου άλλωστε οδηγούν και όλοι οι δρόμοι), να ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων εντός... Ελλάδας. Η πολιτεία μας παραδέχεται ότι προφανώς δεν ανήκουμε στην Ευρώπη!

Για να είναι νόμιμη η απαγόρευση των μετακινήσεων, ας βάλουν δακτύλιο. Να επιτρέπονται όλα τα αυτοκίνητα στην εκάστοτε πόλη, πλην αυτών με πινακίδες από Θεσσαλονίκη! Έτσι θα "τονωθεί και η αγορά του αυτοκινήτου"...
:twisted:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”