ΠΑΟΚ - KB TREPCA, 85-74 MVP Σχόλια & Παραλειπόμενα
- john4serres
Re: ΠΑΟΚ - KB TREPCA, 85-74 MVP Σχόλια & Παραλειπόμενα
Κάναμε ντέρμπι ένα ματς του 20+
Αλλαγές άμεσα, πριν τον Δεκέμβριο.
Αλλαγές άμεσα, πριν τον Δεκέμβριο.
- Maurice_Escargot
- KalamarGiannis
Σίγουρα θα αδικηθεί όποιος παίκτης αλλαχθεί μεσα σε λίγα ματς, Αλλά πρέπει να κοιτάμε το καλό της ομάδας.
Η πρώτη αλλαγή πρέπει να είναι του προπονητή πάντως.
Αν και δεν είναι αιτιολογημενο και δεν κινείται η ομάδα μας έτσι, πιστεύω ότι όσο μείνει ο Γιούρι είναι χαμένος χρόνος.
Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι η φήμη για 3 παίκτες έχει βάση.
Καλαθης και 2 Σούπερ Αμερικανοί, ένας σκόρερ κι ένας ψηλός, μας φτάνουν για να δούμε άλλη ομάδα, να παίζει στα ίσια τους πάντες σρο Γιούρο καπ και Ελλάδα από το 3 και κατω
Εντιτ: ξέχασα να πω ότι αρνητική εντύπωση μου κανε η όλη στάση του σώματος και οι εκφράσεις του κόουτς Εναντίον του Κονιαρη την ώρα που έπαιζε
Η πρώτη αλλαγή πρέπει να είναι του προπονητή πάντως.
Αν και δεν είναι αιτιολογημενο και δεν κινείται η ομάδα μας έτσι, πιστεύω ότι όσο μείνει ο Γιούρι είναι χαμένος χρόνος.
Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι η φήμη για 3 παίκτες έχει βάση.
Καλαθης και 2 Σούπερ Αμερικανοί, ένας σκόρερ κι ένας ψηλός, μας φτάνουν για να δούμε άλλη ομάδα, να παίζει στα ίσια τους πάντες σρο Γιούρο καπ και Ελλάδα από το 3 και κατω
Εντιτ: ξέχασα να πω ότι αρνητική εντύπωση μου κανε η όλη στάση του σώματος και οι εκφράσεις του κόουτς Εναντίον του Κονιαρη την ώρα που έπαιζε
- Maurice_Escargot
Στο τέλος του λέει σήκω να μπεις, και στο καπάκι κάτσε κάτω και βάζει τον Φιλλιο.
Πολύ αγχωμένος φαίνεται.
Μένουν 4 δευτερόλεπτα και βάζει τον Σλαφτσάκη που είχε 4 φάουλ νομίζω και δεν ήξερε ποιόν να βγάλει, ενώ είχε ένα δεκάλεπτο ακόμα. Ποιός ο λόγος να ρισκάρεις πέμπτο φάουλ;
Μένουν 4 δευτερόλεπτα και βάζει τον Σλαφτσάκη που είχε 4 φάουλ νομίζω και δεν ήξερε ποιόν να βγάλει, ενώ είχε ένα δεκάλεπτο ακόμα. Ποιός ο λόγος να ρισκάρεις πέμπτο φάουλ;
-
Μπορεί να ακουστώ υπερβολικός ή λάθος , αλλά διακρίνω ανυπαρξία κάτω από τα καλάθια. Ψηλοί γιοκ . Και τον Ζντοβτς σαν κοιμισμένο τον βλέπω στον πάγκο
- thomas Murg
Πρώτη φορά είδα ποδοσφαιρική διαιτησία σε αγώνα μπάσκετ. Πολύ ξύλο λέμε...
Επίσης, έμεινα εντυπωσιασμένος από την αμυντική αδυναμία (για να το γράψω κομψά) του Κόνιαρη.
Μας λυπήθηκε και το σύμπαν όταν το τρίποντο που επιχείρησαν με το σκόρ στον πόντο (71-70 νομίζω) δεν βρήκε στόχο και στο καπάκι πήραμε πεντάποντο με αντιαθλητικό και τρίποντο.
Επίσης, έμεινα εντυπωσιασμένος από την αμυντική αδυναμία (για να το γράψω κομψά) του Κόνιαρη.
Μας λυπήθηκε και το σύμπαν όταν το τρίποντο που επιχείρησαν με το σκόρ στον πόντο (71-70 νομίζω) δεν βρήκε στόχο και στο καπάκι πήραμε πεντάποντο με αντιαθλητικό και τρίποντο.
- KalamarGiannis
ο Μουρ είναι αξιοπρεπής. Στην άμυνα προσπαθεί, έχει και δύναμη και όγκο και θέληση.
Για την επίθεση δε το συζητώ, αν η ομάδα τον παίξει είναι ο μόνος με κινήσεις ποστ που μπορούν να διαλύσουν σχεδόν κάθε αντίπαλο. Δυστυχώς δεν περνάει η μπάλα με τρόπο να εχει χώρο να ποστάρει. Δε ξέρω γιατί. Προφανώς και ο Γιούρι δε μου αρέσει και γι αυτό, δηλ. δε βλέπω να παίζει στα δυνατά σημεία της ομάδας. Πχ έχεις τον Λιθουανό και τον Ζάρα με βρωμόσουτο και δεν υπάρχει κανένα επιθετικό σύστημα να βγουν στα φτερά μόνοι για σουτ ! δηλαδή αν ήμουν εγώ αυτό θα ταν η πρώτη στόχευση, και όχι οι μπούκες των κοντών.
Επίσης, έχεις καλό Midrange του Marvin και αυτό πάλι δεν υπάρχει κάπου στην ατζέντα για να βγει...
τι σκατά παίζεις ρε Γιούρι;
αργά; γρήγορα; με τρίποντο; στη ρακέτα; πικ εν ρολ;
τίποτα από τα παραπάνω λέω εγώ. Εκτός αν ΘΕΣ να παίξεις και οι παίκτες δε σε ακούνε καθόλου...
Για την επίθεση δε το συζητώ, αν η ομάδα τον παίξει είναι ο μόνος με κινήσεις ποστ που μπορούν να διαλύσουν σχεδόν κάθε αντίπαλο. Δυστυχώς δεν περνάει η μπάλα με τρόπο να εχει χώρο να ποστάρει. Δε ξέρω γιατί. Προφανώς και ο Γιούρι δε μου αρέσει και γι αυτό, δηλ. δε βλέπω να παίζει στα δυνατά σημεία της ομάδας. Πχ έχεις τον Λιθουανό και τον Ζάρα με βρωμόσουτο και δεν υπάρχει κανένα επιθετικό σύστημα να βγουν στα φτερά μόνοι για σουτ ! δηλαδή αν ήμουν εγώ αυτό θα ταν η πρώτη στόχευση, και όχι οι μπούκες των κοντών.
Επίσης, έχεις καλό Midrange του Marvin και αυτό πάλι δεν υπάρχει κάπου στην ατζέντα για να βγει...
τι σκατά παίζεις ρε Γιούρι;
αργά; γρήγορα; με τρίποντο; στη ρακέτα; πικ εν ρολ;
τίποτα από τα παραπάνω λέω εγώ. Εκτός αν ΘΕΣ να παίξεις και οι παίκτες δε σε ακούνε καθόλου...
- These users thanked the author KalamarGiannis for the post (total 2):
- fossa, BlackMagicPAOK
Ο προπονητής φαίνεται φοβισμένος, σίγουρα είναι ένα η δύο επίπεδα κάτω του Ιταλού. Η ομάδα είναι αδούλευτη, ειδικά αμυντικά. Τρώμε αρκετά καλάθια ανεπίτρεπτα, από απλό screen και drive. Επίσης η ομάδα είναι αρκετά κοντοί και θα έχουμε θέματα άμυνας και rebound χωρίς προσθήκη/αλλαγές η εάν δεν ανέβει κατακόρυφα η απόδοση του Jones, που είναι ο μόνος ψηλός/center και είναι πολύ αρνητικός μέχρι τώρα. Έχουμε δηλαδή και κακή οργάνωση ομάδας. Ακόμα και ο αρχικός ο PG μας ο Brown, που έχει δείξει κάποια επιθετικά στοιχεία, είναι κοντός και έχει δείξει αδυναμίες αμυντικά. Ο Κόνιαρης που είναι ποιο ψηλός είναι επίσης χάλια αμυντικά μέχρι τώρα.
Καλησπέρα,Jean Valjean έγραψε: Πέμ 16 Οκτ 2025, 09:23 Θα ήθελα να διευκρινίσεις, αν έχεις τον χρόνο, τι ακριβώς εννοείς με το "ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα εκθέτει τους παικτες". Πώς δηλαδή γίνεται αυτο; Και με ζώνη και με μαν του μαν είχαμε θέματα.
Επίσης θεωρώ ότι προτιμάς Σφαιρόπουλο επειδή ακριβώς θεωρείς ότι ο τρόπος που αμύνεται η ομαδα θα αλλάξει και θα αναδεικνύει τα ισχυρά τους σημεία, έτσι δεν είναι;
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι σκέφτομαι αν και αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως έχω δίκιο.
Καταρχήν για τον Σφαιρόπουλο να πω πως θα ήμουν πολύ υπέρ του να του ανατεθεί το πρότζεκτ σε βάθος τριετίας για τρεις λόγους.
1. Ο Σφαιρόπουλος ως προπονητής είναι από το πάνω ράφι των προπονητών που απασχολούν το ευρωπαικό μπάσκετ οπότε η πρόσληψή του και μόνο θα ήταν ένα statement τόσο εντός όσο κυρίως εκτός Ελλάδας πως πλέον εδώ κάτι σοβαρό γίνεται. Αυτό παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ΄ότι φανταζόμαστε.
2. Ο Σφαιρόπουλος είναι από τους λίγους Έλληνες προπονητές που κράτησε την αμυντική προσκόλληση που έχουμε κάνει στην χώρα επιστήμη (το λεγόμενο σκεπτόμενο μπάσκετ), αλλά μπόρεσε να την περάσει και σε συλλόγους στο ανώτερο επίπεδο χωρίς να σκοτώσει το επιθετικό παιχνίδι των ομάδων του.
3. Ο Σφαιρόπουλος είναι παιδί του συλλόγου (όπως είναι και οι Κονιαρης Φίλλιος και Ιατρίδης) και αυτό δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται.
Πάμε λίγο στο πως σήμερα η άμυνα εκθέτει τους ψηλούς και τα γκαρντ του ΠΑΟΚ. Πολλές φορές οι προπονητές δίνουν οδηγία για πίεση σε όλο το γήπεδο στο πλείμεικερ η στο όποιο γκαρντ έχει την μπάλα, συνήθως με σκοπό να τους κουράσουν ώστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να πέφτει τόσο η απόδοση όσο και η δυνατότητα σωστής λήψης αποφάσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σύνηθες σε ομάδες που έχουν μικρό ενεργό ροτέισον. Στον ΠΑΟΚ έχει νόημα χτες να πιέζεις τον Πειν και τον Αρσλάναγκιτς στο κατέβασμα της μπάλας. Δεν έχει κανένα όμως νόημα από την στιγμή που ο αντίπαλος την έχει κατεβάσει να έχεις τον Τζάκσον ή τον Κόνιαρη να τους πιέζουν δύο μέτρα κάτω από κέντρο του γηπέδου. Ακροβολίζονται τα 2-3 τους στα φτερά, παίρνει μία πλευρά ο παίκτης που μαρκάρει ο Μελβιν στα τέσσερα μέτρα δεξιά η αριστερά της ρακέτας, κάνει ένα πικ ο χειριστής με τον παίκτη που μαρκάρει ο Τζόουνς ψηλά και πρέπει ο πιο δυσκίνητος σου παίκτης να κυνηγήσει ένα γκαρντ στο χώρο. Ο Τζόουνς λόγω κορμιού πρέπει να προστατευθεί, να μικρύνουν οι αποστάσεις να γίνουν αλλαγές ακόμα και εκτός φάσεις ώστε να μην είναι ο παίκτης που θα γίνουν τα πικ εν ρολ. Όσο η άμυνά σου είναι τόσο πιεστική σε όλο το δικό σου μισό τόσο κινδυνεύεις να εκθέσεις τον Τζόουνς. Ο Τζόουνς κακός παίκτης δεν είναι, έχει όμως χαρακτηριστικά δεινόσαυρου σέντερ. Όσο αυτό το αγνοείς τόσο κινδυνεύεις και εκθέτεις και αυτόν και το γκαρντ που πριν τον μάρκαρε. Ιδανικοί σέντερ για αυτό που κάνει ο Ζντοβτς είναι ο Απσον που είχες πέρυσι, ο Ρένφρο που είχες παλιότερα καθώς και οι Κρουπάλι και Ντάριους Γκάρετ από το παρελθόν.
Με τον Μαρβιν Τζόουνς και τον Μουρ δεν παίζεις τέτοια άμυνα, θα εκτεθείς. Για αυτό και πιστεύω πως οι Μουρ και Τζάκσον είναι οι ξένοι που θα αλλαχτούν σύντομα (αν ολοκληρωθεί η αλλαγή στη διοίκηση)..