Το πρώτο σας ματς του Π.Α.Ο.Κ.

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Απάντηση
dimitris1408

Re: Το πρώτο σας ματς του Π.Α.Ο.Κ.

Δημοσίευση από dimitris1408 »

Πρωτο ματς το '97 ΠΑΟΚ- Ιωνικος 3-0. Στην 4 με τον πατερα μου κ τον αδερφου μου που ητανε 6 χρονων τοτε κ γω 9
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

Δημοσίευση από PRAKTORINOS »

famagusta έγραψε:Η δική μου πρώτη ήταν το 1976 (το πρώτο πρωτάθλημα), την προτελευταία αγωνιστική (νομίζω με τον Ατρόμητο). Ήμουν 4 χρονών, με πήγε ο θείος μου, και φυσικά δεν θυμάμαι τιποτα...

Πριν αρκετά χρόνια όταν τον ρώτησα πως του ήρθε και με πήγε σε αυτό το ματς μου είπε πως ήθελε να δω τον ΠΑΟΚ να σηκώνει πρωτάθλημα, γιατι (όπως είπε τότε στη μάνα μου για να τον αφήσει να με πάρει μαζί του) "ποιος ξερει πότε θα ξαναδείς τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή".

Nα, κάτι τέτοια έκανα κι εγώ σαν θείος,
έπαιρνα τα ανήψια μου στο γήπεδο
και όλο γκαντέμιαζε η φάση.

16 Μαϊου 1976 και ο βέβαιος πρωταθλητής ΠΑΟΚ κρατάει για την προτελευταία αγωνιστική
την χειρότερη εμφάνιση της σεζόν και η φιέστα τού πρώτου πρωταθλήματος έγινε κώλος.
Χάνει 1-2 από τον Ατρόμητο από 2 γκολ τού Εσπινόζα, ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Κούδας,
όλα τα γκολ στο α' ημίχρονο.

Και να πεις "ευτυχώς" που ο όρος στοίχημα δεν είχε μπει ακόμα στη ζωή μας.

Μια εβδομάδα αργότερα,
τελευταία πράξη τού έργου,
ο ΠΑΟΚ ρίχνει μια τεσσάρα στον Εθνικό,
την δεύτερη στο Καραϊσκάκη μετά το 0-4 επί τού ολυμπιακού.
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

dimitris1408 έγραψε:Πρωτο ματς το '97 ΠΑΟΚ- Ιωνικος 3-0. Στην 4 με τον πατερα μου κ τον αδερφου μου που ητανε 6 χρονων τοτε κ γω 9

Εαν ήταν 1997 και είχαμε ρίξει 3 μπαλάκια στον Ιωνικό,
ε, τότε ήταν Μαρτιος τού... '98
και για κάποιον ανεξήγητο λόγο
έχεις απωθήσει το γκολ τού, μετέπειτα φορ μας, Νίκου Φρούσου
με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ.

Προηγηθήκαμε 3-0
με γκολ τού Πάολοοοο, Πάολοοοό Κομίγχεζ (23' και 26΄)
και τού Κώστα Φρατζέσκου στο 30'.

Μάνι-μάνι, τρια μπαλάκια στο ημίωρο,
παστρικές δουλειές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PRAKTORINOS την Σάβ 31 Οκτ 2009, 09:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nyxteridas

Δημοσίευση από nyxteridas »

Το «πρώτο» (θα σας πω για τα εισαγωγικά), ματς που πήγα ήταν την περίοδο 1987-88 απέναντι στον Λεβαδειακό (θύρα 6) κι ένα άνετο με καλή μπάλα 4-1. Από το ματς δεν θυμάμαι και πολλά, όχι τόσο λόγω ηλικίας, αλλά περισσότερο, όπως και σχεδόν όλοι μας, λόγω του ότι τα μάτια μου ήταν καρφωμένα στην κερκίδα κυρίως στην 4 , όπου αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι σε κάποια φάση χωρίστηκε η Α στην μέση κι άρχισαν να πλακώνονται όλοι αναμεταξύτονε για πλάκα!. Επίσης θυμάμαι ότι στην 1 υπήρχαν τα τύμπανα που έδιναν τον ρυθμό στα συνθήματα και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή, γεγονός που γέννησε και το ανάλογο πρήξιμο στον father κάθε Κυριακή που έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο το πρώτο-πρώτο παιχνίδι πρέπει να ήταν ένα δύο χρόνια παλιότερα κι ήταν ένα μεσημεριανό φιλικό(δεν είμαι σίγουρος αν ήταν καλοκαιρινό, πάντως είχε καλό καιρό), με μία γιουγκοσλαβική(τότε) ομάδα κι έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ήταν η Ραντ Βελιγραδίου. Τώρα αν υπάρχει κάποιος να επιβεβαιώσει την μνήμη μου….
Τηλεοπτικά τέλος η πρώτη αμυδρή ανάμνηση που έχω είναι ο τελικός με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ (από μικρός στα βάσανα) και κάτι ψηλά από Μπάγερν-ΠΑΟΚ...όσο μπορεις να θυμάσε στα τέσσερά σου
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

Περίπου ίδια εποχή, με τον br4, πρωτοπήγες στο γήπεδο.

Hταν 14 Φεβρουαρίου τού '88.
Ν ς.[/b]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PRAKTORINOS την Τετ 15 Φεβ 2012, 13:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
brιgate4

Δημοσίευση από brιgate4 »

nyxteridas έγραψε:Το «πρώτο» (θα σας πω για τα εισαγωγικά), ματς που πήγα ήταν την περίοδο 1987-88 απέναντι στον Λεβαδειακό (θύρα 6) Ωστόσο το πρώτο-πρώτο παιχνίδι πρέπει να ήταν ένα δύο χρόνια παλιότερα κι ήταν ένα μεσημεριανό φιλικό(δεν είμαι σίγουρος αν ήταν καλοκαιρινό, πάντως είχε καλό καιρό), με μία γιουγκοσλαβική(τότε) ομάδα κι έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ήταν η Ραντ Βελιγραδίου. Τώρα αν υπάρχει κάποιος να επιβεβαιώσει την μνήμη μου….

Νυχτερίδα ίσως να εννοείς το φιλικό ΠΑΟΚ-Βαρντάρ (Σκοπίων τώρα,τότε πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβίας) 2-1 τον Απρίλη του 87.
Άβαταρ μέλους
kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

Για να ξεσκονίσω αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον τόπικ θα μοιραστώ και εγώ μαζί σας τη δική μου πρώτη στην τούμπα!

Περίοδος 92-93, 9 ετών, ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 1-2 (Όσο μας πληγώνεις τόσο μας πορώνεις)

Μέχρι τότε ο πατέρας μου πήγαινε συνεχώς στο γήπεδο, η μάνα μου όμως σαν κέρβερος του απαγόρευε να με πάρει κ εμένα μαζί. Ώσπου μια μέρα γυρνώντας από το σχολείο, είπα στους δικούς μου ότι θέλω να πάω στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μαζί με εναν συμμαθητή μου και το θείο του. Έξαλλος ο πατέρας μου ξέσπασε στη μάνα μου λέγοντας πως εξαιτίας της "το παιδί δε θα γίνει ΠΑΟΚτσής" και πως "τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα μου (παππού μου) σαν ακούει τον εγγονό του να προτιμά τους πόντιους από τον ΠΑΟΚ", "θα πέσει φωτιά να μας κάψει" και άλλα τέτοια. Η μητέρα μου κατάλαβε πως η άμεση επίσκεψή μου στην τελετή της τούμπας είναι μονόδρομος.

Είχαμε πάει θυμάμαι στη Θ6, και ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω το πανό που σκεπαζε την είσοδο, όπως επίσης και τα πορτοκάλια που είχαμε μαζί μας για κολατσιό! Προηγηθήκαμε 1-0 αλλά μετά ο ΟΦΗ μας παστέλωσε άλλα 2 τεμάχια (παρά την προτροπή του πατέρα μου να αλλάξουμε θέσεις στο 1-1 για το γούρι). Το τέλος του ματς με βρήκε να κονιορτοποιώ το μαξιλαράκι μου και τον πατέρα μου να μαλώνει με άλλα γκαρντάσια στις διπλανες θέσεις! Στην επιστροφή στο σπίτι μου τόνισε να μην αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες του απογεύματος στη μάνα μου, κυρίως τη λεκτική αντιπαράθεση που είχε στο τέλος αλλά και την επίθεση αυτοκτονίας σε παρακείμενη καντίνα "για να απαλύνουμε τον πόνο μας"!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sera4 την Τρί 28 Σεπ 2010, 19:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: ΠΑΟΚ οχι παοκ
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

12.08.1997 ΠΑΟΚ-Σπάρτα Τρνάβα: 5-3

Η πρώτη μου φορά στη Τούμπα ηταν συγκλονιστική, 0-3 στο ημίωρο... 3-3 ημίχρονο... 5-3 τελικό!
Άβαταρ μέλους
marolas

Δημοσίευση από marolas »

Πρώτο ματς στην Τούμπα ένα απο τα πιο καλά στην ιστορία μας..

Π.Α.Ο.Κ.-Αρσεναλ......
:opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

Re: Πολύ παλιά

teacher.... έγραψε:Μην τρομάξετε. Το πρώτο ματς που είδα τον ΠΑΟΚ live, ήταν το Σεπτέμβρη του 1975 με Μπάρτσα (ήμουν 12 χρονών). Συστηματικότερα άρχισα να πηγαίνω Τούμπα από 79 -80

Τρόμαξα!!!

:o :shock: :o :shock: :o
mpafos4

Δημοσίευση από mpafos4 »

Το πρωτο ματς που θυμαμαι ειναι ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκος 3-3,μαλλον,Ιουνιος '81.Αν θυμαμαι καλα,ηταν η πρωτη εμφανιση του "φονια"Δημοπουλου-προδοτη(για να μην ξεχναμε) στον ΠΑΟΚ.Ειχε,μαλιστα σκοραρει με φαουλ.
Άβαταρ μέλους
aggmet

Δημοσίευση από aggmet »

πρωτο ματς στη ζωη μου
ητανε χριστουγεννα του 91-92 ημουν 8 χρονων μας ανεβασε ο πατερας μου για γιορτες
ΠΑΟΚ-απολλων αθηνων 2-1 ειχαμε γκαμπριτς τερμα μαγκντι κτλ
τα γκολ τα ειχαν βαλει σκαρταδος νομιζω και τζουρτζεβιτς
αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ο γκαμπριτς ειχε χτυπησει το κεφαλι του στο δοκαρι σε μια αποκρουση
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

GI4NNEN4 έγραψε:12.08.1997 ΠΑΟΚ-Σπάρτα Τρνάβα: 5-3

Η πρώτη μου φορά στη Τούμπα ηταν συγκλονιστική, 0-3 στο ημίωρο... 3-3 ημίχρονο... 5-3 τελικό!

Τηλεοπτικά, το πρώτο ματς που παρακολούθησα ηταν το ΠΑΟΚ-γαύρος 3-0 (6.11.1994). Απο το '92 και μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσα αποκλειστικά και φανατικά μόνο τον μπασκετικό ΠΑΟΚ.
nikos123

Δημοσίευση από nikos123 »

ΠΑΟΚ-ολυμπιακος..2-3 με τα γκολ των Μιετσελ και Τοργκελε
Antihero

Δημοσίευση από Antihero »

Το ντεμπούτο μου στη Τούμπα,ήταν και ντεμπούτο του Μπάγεβιτς. :)
1999-2000 ΠΑΟΚ-ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0
Ενα εβαλε ο Βρυζας με πεναλντι και το αλλο δεν θυμαμαι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”