Καταρχάς, από Ευρώπη προκρίνονται 16 ομάδες στο Mundial του 2026.Αυξήθηκαν οι θέσεις από 12 σε 16 αν το λέω σωστά, ωστόσο δεν είναι εύκολο να προκριθείς εύκολα στο Mundial ακόμη και έτσι. Ο όμιλος μας κοιτώντας τους 12 των προκριματικών λοιπόν πιστεύω ότι είναι δύσκολος όμιλος. Μπορεί όχι ο δυσκολότερος αλλά υπάρχουν και ευκολότεροι. Το ότι η ομάδα πήρε διπλό σε Αγγλία και Σκωτία πριν τα προκριματικά και παρασύρθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες από αυτές τις νίκες, δε σημαίνει ότι θα περνούσαμε αέρα σε όμιλο με Δανία, Σκωτία. Δηλαδή, για εμένα καλύτερα να είχα Ισπανία Αλβανία σε όμιλο ή Ισπανία Ουκρανία παρά Δανία, Σκωτία. Η Λευκορωσία είναι αρκετά πιο αδύναμη θεωρητικά ωστόσο η Δανία κατάφερε να στραβοπατήσει. Στο δικό μας όμιλο έχεις 3 ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση, η Σκωτία με νίκη βγαίνει πρώτη και αφήνει δεύτερη τη Δανία, απλά εμείς ως πιο άπειρη ομάδα βγήκαμε τρίτοι από νωρίς. Η Σκωτία λοιπόν που έχει ελπίδες να βγει πρώτη και να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ στα 4 παιχνίδια έχει χάσει 2 φορές από εμάς και 1 φορά στη Γλασκώβη την ισοπεδωσαμε. Σε 4 παιχνίδια έχεις 2 νίκες 2 ήττες και σε 4 90 λεπτά ήσουν καλύτερος και πιο επικίνδυνος από τους Σκωτσέζους. Βέβαια, αυτοί μπορεί να προκριθούν γιατί ήξεραν καλύτερα τι χρειάζεται να κάνουν στα προκριματικά. Βλέποντας να ενσωματώνονται τα νέα παιδιά από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα προέρχονται ή παίζουν, περιμένοντας Μουζακίτη, Κωστούλα, Τζίμα επόμενο καιρό να ενσωματωθούν καλύτερα και αν προκύψει και κανένα χαφ ακόμη που μπορεί να σηκώσει το βάρος έχω αισιοδοξία και αγωνία για το euro 2028. Ο Γιοβάνοβιτς όπως φαίνεται, και εγώ αυτό θα έκανα αν έπαιρνα την απόφαση, θα μείνει μέχρι το euro 2028 αρχικά και αν αποκλεισθεί θα αλλάξουμε προπονητή. Φυσικά, το πιο πιθανό είναι ότι θα συμμετέχουμε στις 24 ομάδες του επόμενου euro. Επίσης, χωρίς οπαδικες προτιμήσεις και όσο γίνεται πιο αντικειμενικά σε γενικές γραμμές προσπαθούν για το καλύτερο στην Εθνική. Πήρε ο Μπακασετας ή ο Μανταλος περισσότερο χρόνο, ενώ περιμέναμε να παίζει ο Ντελιας σε κάποια ματς; Παίζουμε με Σιωπη, Κουρμπέλη και όχι με Μουζακίτη στα χαφ ή δε ξέρω ποιο άλλο χαφ θα μπορούσε να μπει στη θέση τους; Παίρνω ως δεδομένο ότι όλοι γουστάρουν να παίζουν για την εθνική. Ο Μπακασετας στο πρώτο γκολ με τη Σκωτία τους κάλεσε να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, φαίνονται δεμένοι στα αποδυτήρια. Έτσι, έχουμε πάρει με το Λουτσεσκου τα πρωταθλήματα. Κάποια πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Εγώ σε πολλά προηγούμενα ματς σκεφτόμουν, βάλε Ντελια από την αρχή γιατί ξεκινάς Μπακασετα, ωστόσο είναι αρχηγός, έχει να προσφέρει κάποια πράγματα, υπάρχει μια ιεραρχία, πρέπει να νιώθουν όσο γίνεται καλύτερα όλοι, να αποδίδουν το μέγιστο. Σε θέματα τακτικής, ο προπονητής θα αποφασίσει, ίσως είναι πιο έτοιμος από εδώ και πέρα ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει απέναντι. Νομίζω, ότι αν ο Μιχαηλίδης συνεχίσει έτσι, θα ήθελα να δω Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη μαζί στα στόπερ, θα έχουμε άμυνα εθνικής Ισπανίας