Abel Fernando Moreira Ferreira
Re: Abel Fernando Moreira Ferreira
Σωτήρης Μήλιος?Bono. έγραψε:O σίγουρος δρόμος για να βελτιωθείς, είναι να κατανοήσεις τα λάθη σου.
Και δυστυχώς δεν το βλέπω στην περίπτωσή μας. Κάτι για θετικές σκέψεις ακούω και μελαγχολώ.
Σήμερα είχαμε καθαρό - πιό καθαρό δεν γίνεται 442, οπότε μάλλον το συμπέρασμα ήταν ότι πρέπει να επιταχυνθεί η αφομοίωση αυτού και μόνο αυτού ως μοναδικού συστήματος που θα παίζει η ομάδα.
Δεν πα να μην υπάρχουν τα χαφ για να μην παίξουμε αυτό το σύστημα, εμείς έτσι θα επιμείνουμε. Θα πέσουμε όρθιοι και έντιμοι, υπερασπίζοντας τις ιδέες μας και θυσιαζόμενοι γι αυτές.
Βλέπεις αυτόν τον κακομοίρη τον Εσίτι, να βασανίζεται, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να τον λυπάσαι.
Να πρέπει να ανεβαίνει στο Θεό για να το υποστηρίξει και μόλις χαθεί η μπάλα, να μην μπορεί να ακολουθήσει την αντεπίθεση που θα βγάλει ο αντίπαλος.Και ποιός αντίπαλος? η χειρότερη με διαφορά ομάδα της λίγδας.
Αυτός ο υποτιθέμενος σούπερ κόφτης που θα ερχόταν και θα ήταν ο κυματοθραύστης κάθε αντεπίθεσης των αντιπάλων.....
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αυτό το (αχώνευτο και τελειωμένο για μένα) σύστημα απαιτεί 2 χαφάρες, ξαναλέω ΧΑΦΑΡΕΣ για να το παίξεις, παίκτες που να κόβουν και να ράβουν, να είναι και γρήγοροι, να πάνε επιθετικά πάνω στον αντίπαλο και να ξέρουν και μπάλα, να δημιουργούν, να βγάζουν κάθετες.
Ούτε ο Μαουρίσιο με τον Βέρνμπλουμ, οι πιό ποιοτικοί μέσοι και με διαφορά που έχουμε, όταν με το καλό γυρίσουν, δεν θα μπορέσουν να το παίξουν αυτό, με αντιπάλους σοβαρές ομάδες.
Όχι ο Μίσιτς ή ο Καντουρί και ο Εσίτι. Που ανεβαίνει ψηλά (να κάνει τι αλήθεια?) και μετά αγκομαχάει να γυρίσει πίσω να κόψει.
Και επειδή αγκομαχάει, ξεφεύγει ο Νιόνιος και η εστία είναι φάτσα, πάρτο το τεμάχιο. Αλλά φταίει το κάρμα και η τύχη που το πρώτο σούτ γράφει.
Η μόνη θέση που μπορεί να παίξει το παιδί είναι με 2 οκτάρια μπροστά του ή με την ομάδα όλη να αμύνεται χαμηλά.
Πολύ περιορισμένης χρησιμότητας παίκτης αλλά δυστυχώς δεν βλέπω άλλο τρόπο.
Από κει και πέρα, φταίει μόνο ο Εσίτι και το σύστημα? Δυστυχώς όχι.
Η ομάδα φανερά παίζει σαν υπνωτισμένη, χωρίς ενέργεια και πάθος, ο πάγκος τα βλέπει όλα αυτά απαθέστατα, το ότι θα ισοφαριστούμε έτσι όπως πάει το πράγμα,ακόμα και από μιά ομάδα που με το ζόρι περνάει το κέντρο (ντεζαβου με Σλόβαν), το καταλαβαίνoυν μέχρι και τα σημαιάκια στο κόρνερ.
Κάπου εκεί καταλαβαίνεις πόσο σημασία είχαν τα μεντάλιτι,αγκρεσίβιτι,μπαλάνς ον δε πιτς που τα ακούγαμε και μας φαινόταν κάπως γραφικά λόγω της προφοράς αλλά και της συχνότητας με την οποία λεγόταν. Στο τέλος κάθε ματς, ήταν μονότονα επαναλαμβανόμενα, προφανώς όλα αυτά ήταν το ευαγγέλιο για όλους μέσα στην ομάδα.
Το ότι και με Λουτσέσκου επί ένα τρίμηνο στην αρχή, βλέπαμε τα ίδια πάνω κάτω και μετά πήραμε μπρος, απλά δε σημαίνει ότι θα ζήσουμε ξανά τη μέρα της Μαρμότας, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει όπως τότε.
Ο Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί μία ομάδα ερείπιο λόγω της τελευταίας θέσης στα πλέι όφ και κυρίως μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Και το κυριότερο....η βελτίωση δεν ήρθε τόσο λόγω της αφομοίωσης των συστημάτων του αλλά επειδή έσπασε αυγά. Πέταξε έξω αυτούς που τραβούσαν πίσω την ομάδα και στηρίχτηκε σε παίκτες παγκίτες.
Με αποτέλεσμα να κερδίσει τους πάντες και αυτό ηταν τεράστια μαγκιά, η μεγαλύτερη αιτία της επιτυχίας της ομάδας για μένα.
Σήμερα δυστυχώς βλέπεις την ομάδα να παίζει σαν ξενερωμένη, σαν υπνωτισμένη και αυτό πέρα από συστήματα και θέσεις.
Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάποιος Βαρέλα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι??
Εγώ όχι.
Η ομάδα θέλει κάποιο είδος ηλεκτροσόκ για να πάρει εμπρός και μακάρι να βρεθεί αυτός που θα το κάνει.
Κατι παραπανω απο εμμονες θα ελεγα φιλε ριαν, κακοπιστη και αδικη κριτικη σιγουρα παντως.Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε:Μέτριος φέτος ο Άγιαξ, που 2 μήνες πριν παίξει με μας έχασε για ένα λεπτό την πρόκριση στον τελικό. Μικρή ομάδα η Μπράγκα που κάνει σε ένα χρόνο τις νίκες που κάνουμε σε 3 στην Ευρώπη. Μαθητευόμενος ο προπονητής που θεωρήθηκε το επόμενο μεγάλο ταλέντο της Πορτογαλίας και έσπασε τα ομαδικά ρεκόρ της Μπράγκα. 2 χρόνια τώρα κερδίζαμε με ένα γκολ διαφορά με κεφαλιές του Μάτος, και τούβλα του Βιεϊρίνια, και επειδή κερδίσαμε δύσκολα την 2η αγωνιστική με 4 χαφ εκτός λόγω τραυματισμού, είμαστε για υποβιβασμό. Τι να τα κάνει κανείς τα επιχειρήματα όταν υπάρχουν εμμονές.
Για το ότι δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα:
«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στις θετικές ενέργειες, νομίζω ότι όταν όλοι ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε θετικά, τότε η μπάλα αντί να μπαίνει μέσα θα βγαίνει έξω. Γιατί το πρώτο σουτ που έγινε στην εστία μας ήταν γκολ. Ωστόσο θέλω να πω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η βοήθεια των οπαδών μας ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».
Ομάδα Jedi.
«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στις θετικές ενέργειες, νομίζω ότι όταν όλοι ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε θετικά, τότε η μπάλα αντί να μπαίνει μέσα θα βγαίνει έξω. Γιατί το πρώτο σουτ που έγινε στην εστία μας ήταν γκολ. Ωστόσο θέλω να πω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η βοήθεια των οπαδών μας ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».
Ομάδα Jedi.
ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ παρατηρηση ο πουστρογαυρος δεν βλεποταν σημερα και το επικοινωνιακο επιτελειο του γαυρου σε αγαστη συνεργασια με τα πληρωμενα ΑΡΔ μας λεει για δυο ακυρωμενα ντεμεκ γκολ και καθαρο πεναλτι οταν εμεις για το πεναλτι του πριγιο με τους αρκαδες περσι ειχαμε φτυσει αιμαron-swanson έγραψε:Εν τω μεταξύ copy paste ματς σαν το σημερινό κάναμε τουλάχιστον 5 μέσα στην Τούμπα πέρσι. Η ομάδα να βάζει το πρωτο γκολ και μετά χαλαρή και να είμαστε μέσα στο άγχος μην γίνει η στραβή. Συνήθως έληγαν 1-0 και όχι 2-1 αλλα μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι ήμασταν "πάμε ομαδάρα να τους μαμησεις" και τώρα είμαστε λες και ήρθε το τελος. Την ίδια ώρα ο αντίπαλος γνωστός και ως "2 πέναλτι ίσον 2 νίκες - το βαρ κάνει χιόνια στο Καραϊσκάκη" έχει έναν αέρα ότι πετάει και μαμαει. Μάχη είναι το πρωτάθλημα. Η ουσια μετράει.
Φτάνει η φαγωμαρα μεταξύ μας, χορτάσαμε τόσα χρονια. Ναι να γκαζωσουμε όλοι την ομάδα για να βελτιωθεί αλλά όχι και να τους βγάλουμε όλους ανίκανους και πουθεναδες.
Κανένας νέος προπονητής δεν μπορεί να κάνει την ομάδα να αποδώσει καλά σε τόσο μικρό διάστημα. Θέλει πίστωση χρόνου.
Αλλά ποιες θετικές ενέργειες ρε φίλε, θα μας τρελάνεις; Χθες έφαγες το γκολ γιατί ο άλλος ήταν μόνος του στο πέναλτι και τα χαφ σου ήταν δέκα μέτρα μακρυά, με την Σλόβαν κοιμόμασταν όρθιοι στο κόρνερ. Οι γραμμές μας απέχουν τόσο πολύ που τα χαφ μιλάνε με τα στόπερ μέσω viber και εσύ μας μιλάς για θετικές ενέργειες; Πες "έχω εντοπίσει τα αγωνιστικά προβλήματα και θα δουλέψουμε". Δηλαδή αν είναι δυνατόν.
Αλλά ποιες θετικές ενέργειες ρε φίλε, θα μας τρελάνεις; Χθες έφαγες το γκολ γιατί ο άλλος ήταν μόνος του στο πέναλτι και τα χαφ σου ήταν δέκα μέτρα μακρυά, με την Σλόβαν κοιμόμασταν όρθιοι στο κόρνερ. Οι γραμμές μας απέχουν τόσο πολύ που τα χαφ μιλάνε με τα στόπερ μέσω viber και εσύ μας μιλάς για θετικές ενέργειες; Πες "έχω εντοπίσει τα αγωνιστικά προβλήματα και θα δουλέψουμε". Δηλαδή αν είναι δυνατόν.
Πίστωση χρόνου απαραίτητη..
. Στην 6 που είναι μαζεμένοι πόλοι οι εκολαπτομενοι προπονητές μαζί με την 5 την δώσανε και με το παραπάνω
Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
. Στην 6 που είναι μαζεμένοι πόλοι οι εκολαπτομενοι προπονητές μαζί με την 5 την δώσανε και με το παραπάνω
Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κοιτα βρε που καποιοι θυμηθηκαν πως περσι παιζαμε μετριο ποδοσφαιρο και σε πολλα παιχνιδια μας εβγαινε η ψυχη για να κερδισουμε, αλλα αν το ελεγες αυτο τοτε, σε εβγαζαν τρελο...ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει αυτο που βλεπουμε με οτι βλεπαμε περσι παρα το αληθινο της περσινης δυσκοιλιοτητας.Περσι ειχες συγκεκριμενο πλανο,αμυνα μπετον αρμε, ειχες μονοψηφιο αριθμο γκολ μεχρι λιγο πριν το τελος της χρονιας, αλλα πληρωνες την δυστοκια κυριως της μεσοεπιθετικης γραμμης, με τον δεν ξερω τι σχημα εχει το τερμα Λημνιο,τον πολυ πεσμενο Πελκα,τον ακινδυνο Ελ Καντουρι,τον ανισορροπο Ζαμπα και μονη σταθερα τον Μπισεσβαρ. Φετος αντι να χτισουμε σε αυτο,ουτε ατομικα χαρακτηριστικα προσθεσαμε,ισα ισα που αφαιρεσαμε καθως χασαμε τα γκολ απο τις πισω ζωνες, τοσο του Σαχοφ,του Ματος που εχει αλλαξει ρολο,οσο και του Βιερινια που ελπιζουμε να επανελθει,χαθηκε επιπλεον η ποιοτητα του Ολιβειρα και του Μαουριτσιο, ελπιζουμε και σε αυτον μονο προσωρινα και δεν προσθεσαμε τιποτα μεσοεπιθετικα.Στο καπακι ερχεται ενας προπονητης που εφαρμοζει την παγκοσμια πατεντα ενος 4-4-2 που γινεται 3-4-2-1 γιατι ανεβαινει μονιμα ΜΟΝΟ το αριστερο μπακ σε ρολο χαφ,εχει αλλαξει ρολους στη μιση εντεκαδα ,του λειπουν 3-4 ποδοσφαιριστες με χαρακτηριστικα που θα ταιριαζαν σε αυτο το κατι σαν 4-4-2 και ο προεδρος νευριασε λογω αποκλεισμου και λεει δεν σου παιρνω τιποτα...Δυσκολη χρονια...
Όλα καλά κι όλα ωραία ΑΛΛΑ
Σοβαρή άμυνα ΔΕΝ είχαμε ούτε πέρυσι.
Είχαμε καλή ψυχολογία και παίκτες που παίζανε και για τον προπονητή.
Τα 5-6 παιδαριώδη λάθη που έχει ήδη κάνει ο Βαρελα και ολες οι απλές μονομαχίες που έχει ήδη χάσει ο Κρέσπο, ΔΕΝ είναι θέμα τακτικής και οδηγιών.
Σοβαρή άμυνα ΔΕΝ είχαμε ούτε πέρυσι.
Είχαμε καλή ψυχολογία και παίκτες που παίζανε και για τον προπονητή.
Τα 5-6 παιδαριώδη λάθη που έχει ήδη κάνει ο Βαρελα και ολες οι απλές μονομαχίες που έχει ήδη χάσει ο Κρέσπο, ΔΕΝ είναι θέμα τακτικής και οδηγιών.
-
Το λεω και θα το ξαναπω 100 φορες...το 442 που θελεις να παιξεις ΔΕΝ βγαινει, οχι μονο απο τον ΠΑΟΚ, απο καμια ελληνικη ομαδα.
Αφηνουμε κατι αεροδιαδρομους στο κεντρο και μπουκαρει ο καθε πικραμενος.
Μοναδικο πλανο αναπτυξης ειναι τα ανεβασματα του Γιαννουλη. Ποσο χρονο θελει λες για να το παρουν χαμπαρι οι αντιπαλοι και να τον κλεισουν;
Παρτο αλλιως γιατι θα ερθει κανενα κλαρινο με Ατρομητο ή αεκ και μετα ουτε εσενα βλεπω καλα, ουτε εμας.
Αφηνουμε κατι αεροδιαδρομους στο κεντρο και μπουκαρει ο καθε πικραμενος.
Μοναδικο πλανο αναπτυξης ειναι τα ανεβασματα του Γιαννουλη. Ποσο χρονο θελει λες για να το παρουν χαμπαρι οι αντιπαλοι και να τον κλεισουν;
Παρτο αλλιως γιατι θα ερθει κανενα κλαρινο με Ατρομητο ή αεκ και μετα ουτε εσενα βλεπω καλα, ουτε εμας.
Υπαρχει προβλημα προσαρμογης στο συστημα. Αλλα δε θα πουμε εμεις τι θα παιξει ο προπονητης.
Αν ηθελε η ομαδα να παιξει το ιδιο με περσυ θα επρεπε να παρει καποιον προπονητη να το παιξει. Οταν κανεις επενδυση 12 εκατ για 3 χρονια στον προπονητη σημαινει οτι πηρες αποφαση σαν διοικηση κ τεχνικο τιμ να αλλαξεις τον τροπο παιχνιδιου. Μεταβατικη χρονια προβλεπεται
Αν ηθελε η ομαδα να παιξει το ιδιο με περσυ θα επρεπε να παρει καποιον προπονητη να το παιξει. Οταν κανεις επενδυση 12 εκατ για 3 χρονια στον προπονητη σημαινει οτι πηρες αποφαση σαν διοικηση κ τεχνικο τιμ να αλλαξεις τον τροπο παιχνιδιου. Μεταβατικη χρονια προβλεπεται
Μεταβατικη χρονια χωρις μεταγραφες του προπονητη ειναι απλα μια χαμενη χρονια.
Μη μιλάτε για μεταβατική χρόνια, γιατί όταν ανέφερα κι εγώ κάτι τέτοιο, με στείλανε στα τσακίδια κάτι φωστήρες εδώ μέσα! 

-
@joshua πρώτον δεν είναι δικιά του ιδέα αυτό με το 4-4-2 που γίνεται 3-4-2-1. Και ο Μαντσίνι στην εθνική Ιταλίας το κάνει και ο Γκουαρντιολα έχει βιδωμενο πίσω τον Walker όπως κάνει με τον Ματος ο Φερέιρα. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά κάτι παρόμοιο κάνει ο δικός μας. Προσοχή δεν λέω ότι είναι σωστό. Λέω ότι γίνεται κι αλλού.
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Δεν υποστηρίζω κανέναν Φερέιρα προσωπικά. Δεν τον ξέρω σαν προπονητή και ναι μέχρι τώρα δεν μου έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Αλλά ξέρω δύο πράγματα. Πρώτον κανένας μα κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να δείξει δουλειά σε δύο μήνες. Και δεν υπάρχουν αυτά για έτοιμες ομάδες. Αν η ομάδα ήθελε να μείνει ίδια ας έπαιρνε έναν "Χάβο" να κάνει τον διαχειριστή και να ρωτάει τους παίχτες πως παίζανε με Λουτσεσκου. Η ομάδα άλλαξε προπονητή και τώρα θα κάνουμε υπομονή από την αρχή. Μας γ@μησε κανονικότατα ο Λουτσεσκου αλλά το γιατί έγινε αυτό πρέπει να αφορά την διοίκηση. Δεύτερον η ομάδα έδωσε έναν σκασμό λεφτά για να φέρει τον Φερέιρα. Προσωπική μου άποψη, κακώς το έκανε, αλλά από την στιγμή που το έκανε θα κάνουμε υπομονή. Γιατί η λύση αν φύγει τώρα ο Φερέιρα θα είναι κάποιος στην καλύτερη τύπου Ουζουνίδη στην χειρότερη κάποιος τυπου Γ.Χ.
Επίσης τα ελαφρυντικά που δίνω στον Φερέιρα είναι ότι πήρε ομάδα αήττητη πρωταθλήτρια που όμως είναι χειρότερη ποιοτικά από πέρσι τέτοια εποχή. Δηλαδή έχει το βάρος να κάνει τα περσινά χωρίς να έχει τους παίχτες. Και ότι του έτυχε κατευθείαν να παίξει τα δύο δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν. Οπότε δεν είχε χρόνο για ανετες προετοιμασίες.
Στα αρνητικά, ναι κι εμένα με εκνευρίζει το κόλλημα με το 4-4-2. Το ότι ο Ματος μένει πίσω, το ότι ο Στοχ αντιμετωπίζεται λες και είναι ο Πλατελλας, το ότι στα στημένα η ομάδα πετάει αετό και διάφορα άλλα. Αλλά ξεναλεω. Restart έγινε. Κρίμα αλλά έγινε.
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Δεν υποστηρίζω κανέναν Φερέιρα προσωπικά. Δεν τον ξέρω σαν προπονητή και ναι μέχρι τώρα δεν μου έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Αλλά ξέρω δύο πράγματα. Πρώτον κανένας μα κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να δείξει δουλειά σε δύο μήνες. Και δεν υπάρχουν αυτά για έτοιμες ομάδες. Αν η ομάδα ήθελε να μείνει ίδια ας έπαιρνε έναν "Χάβο" να κάνει τον διαχειριστή και να ρωτάει τους παίχτες πως παίζανε με Λουτσεσκου. Η ομάδα άλλαξε προπονητή και τώρα θα κάνουμε υπομονή από την αρχή. Μας γ@μησε κανονικότατα ο Λουτσεσκου αλλά το γιατί έγινε αυτό πρέπει να αφορά την διοίκηση. Δεύτερον η ομάδα έδωσε έναν σκασμό λεφτά για να φέρει τον Φερέιρα. Προσωπική μου άποψη, κακώς το έκανε, αλλά από την στιγμή που το έκανε θα κάνουμε υπομονή. Γιατί η λύση αν φύγει τώρα ο Φερέιρα θα είναι κάποιος στην καλύτερη τύπου Ουζουνίδη στην χειρότερη κάποιος τυπου Γ.Χ.
Επίσης τα ελαφρυντικά που δίνω στον Φερέιρα είναι ότι πήρε ομάδα αήττητη πρωταθλήτρια που όμως είναι χειρότερη ποιοτικά από πέρσι τέτοια εποχή. Δηλαδή έχει το βάρος να κάνει τα περσινά χωρίς να έχει τους παίχτες. Και ότι του έτυχε κατευθείαν να παίξει τα δύο δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν. Οπότε δεν είχε χρόνο για ανετες προετοιμασίες.
Στα αρνητικά, ναι κι εμένα με εκνευρίζει το κόλλημα με το 4-4-2. Το ότι ο Ματος μένει πίσω, το ότι ο Στοχ αντιμετωπίζεται λες και είναι ο Πλατελλας, το ότι στα στημένα η ομάδα πετάει αετό και διάφορα άλλα. Αλλά ξεναλεω. Restart έγινε. Κρίμα αλλά έγινε.
Μαζι σου αλλα πες μου τι σημασια εχει ο χρονος οταν δεν εχει τα υλικα που θελει? Ειτε εχεις 1 ωρα ειτε 1 μερα, ομελετα χωρις αυγα δεν προκειται να κανεις.Το να παιρνεις προπονητη με 2 μυρια που ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου παιζει κατι διαφορετικο και να μην του κανεις ουτε ΜΙΑ μεταγραφη ειναι παρανοια απο τις λιγες.