Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...

Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευσηαπό Stallion » Πέμ 06 Δεκ 2007, 16:35

Πολύπλοκο χαρακτήρισε το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βέροια στην Τούμπα ο Φερνάντο Σάντος, Ο Πορτογάλος τεχνικός στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, τόνισε επίσης ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μια χρονιά αφετηρίας με προοπτική για την ομάδα του «δικεφάλου».

«Εντός έδρας έχουμε καλά μαρκαρίσματα, δεν επιτρέπουμε στον αντίπαλο να παίξει, δημιουργούμε καταστάσεις για γκολ. Εκτός έδρας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, δεν καταφέρνουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Όσο για τη Βέροια, είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι, δηλαδή πολλές φορές υπάρχει η εντύπωση ότι επειδή μια ομάδα είναι χαμηλά στη βαθμολογία, άρα είναι εύκολο, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στο Καραϊσκάκη η Βέροια έδειξε ότι έχει ικανότητες. Θα πρέπει να παίξουμε στο επίπεδο που παίζουμε στην Τούμπα. Να μην περιμένουμε να έρθει σε μας το παιχνίδι, αλλά να πάμε εμείς, με δυναμισμό και ένταση», είπε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Συνεχίζοντας ο Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Αμα το κάνουμε στην πράξη αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ιδίως οι παίκτες δεν πρέπει να σκεφτούν ότι είναι εύκολο ματς. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε καλά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι στην επίθεση, αλλά το πόσα γκολ δέχεται. Άμα ήταν να εντοπίσω όλα τα ζητήματα, άμα μιλούσα πολύ για αυτά, θα έδινα ατού στους αντιπάλους και δε θέλω να το κάνω αυτό. Ο Ηλιάδης σήμερα προπονήθηκε, νιώθει κάποιο πόνο, αλλά αυτό δεν είναι απαγορευτικό. Θα δούμε αύριο στην προπόνηση, άμα είναι σε καλές συνθήκες θα παίξει, αλλιώς τη θέση του θα πάρει ο Μπαϊάνο. Αυτή τη στιγμή οι τρεις παίκτες από τη β` ομάδα δεν είναι σε θέση να παίξουν στην κύρια ομάδα. Και θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με σαφήνεια, δηλαδή τι είναι αυτό που θέλουμε από τον ΠΑΟΚ».

Επιπλέον τόνισε: «Αυτό που προσδοκούμε είναι να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις, ή μια μέτρια ομάδα που την επόμενη 20ετία δε θα κερδίζει τίποτα; Προφανώς είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί. Υπάρχει ένα σχέδιο, που ξέρω πώς να το χειριστώ. Αυτή η χρονιά είναι αναμονής, μηδενική θα έλεγα, μια χρονιά αφετηρίας με προοπτική. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος όταν δεν κερδίζω, θέλω να τα κερδίζω όλα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Είναι ένα σχέδιο το οποίο πιστεύω και με ορίζοντα την 3ετία, θα παίζουμε για την 1η θέση. Αυτό προϋποθέτει να υπάρξει ποιότητα. Χρειάζεται ποιότητα για να παίξεις στην πρώτη ομάδα. Ο γιος μου έπαιξε 5 χρόνια στην Εστορίλ, αλλά δεν είχε την ποιότητα να παίξει και έτσι σταμάτησε και ευτυχώς έγινε οικονομολόγος».

Καταλήγοντας ο προπονητής του «δικεφάλου» συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Στην Πορτογαλία είμαι ο προπονητής που προώθησα τους περισσότερους νέους παίκτες. Αλλά εξαρτάται και από την ποιότητα των παικτών. Στην Αμαδόρα ανέδειξα πολλούς, στην Πόρτο μόνο τρεις, καθώς το επίπεδο είναι πολύ πιο ανεβασμένο. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόβλημα στις ακαδημίες σε επίπεδο κατάρτισης. Τα σωματεία μόνο να κερδίσουν έχουν, εάν επιμείνουν στην κατάρτιση. Ο Ασουνσάο και ο Μπρούνο Αλβες ήρθαν ως δανεικοί στην ΑΕΚ και μετά γύρισαν στην Πόρτο και σήμερα παίζουν σε αυτήν. Όλα θέλουν το χρόνο τους».
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stallion
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: Τρί 04 Δεκ 2007, 05:01
Τοποθεσία: Salonica

ΣΑΝΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό LFPADRAM » Πέμ 06 Δεκ 2007, 17:21

ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ ΟΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ.ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ.
Άβαταρ μέλους
LFPADRAM
 
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 10:40
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ

Δημοσίευσηαπό Paoki 4 » Παρ 07 Δεκ 2007, 16:25

taz20 έγραψε:ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο κ. ΣΑΝΤΟΣ!!!



Έχεις παρακολουθήσει ποτέ προπόνηση της ομάδας ?
Άβαταρ μέλους
Paoki 4
 
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 15:19
Τοποθεσία: Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό Paoki 4 » Παρ 07 Δεκ 2007, 17:07

Στην προπόνηση ?!
Άβαταρ μέλους
Paoki 4
 
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 15:19
Τοποθεσία: Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό taz20 » Σάβ 08 Δεκ 2007, 13:06

nai arxhge mou... otan lew sthn ap' eksw den ennow ektos, ennow den ton afine na symmetasxei poly... edine entoles ston Vryza pou tou xronou stamataei, apo to na prospa8ei na kanei kalytero ton Claus
Άβαταρ μέλους
taz20
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 15:06
Τοποθεσία: Trikala, Samos, Greece

Fernando Santos

Δημοσίευσηαπό paok4ever » Δευτ 10 Δεκ 2007, 00:06

Γράψτε εδώ τεις κρίσεις σας για τον μεγάλο (για μένα) προπονητή μας.
paok4ever
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 20:29

Δημοσίευσηαπό Photis » Δευτ 10 Δεκ 2007, 00:07

Twra polloi ton krazoune...se liga xronia alla 8a lene...
Άβαταρ μέλους
Photis
 
Δημοσιεύσεις: 8678
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 19:04
Τοποθεσία: Cyprus

Δημοσίευσηαπό Yiankos » Δευτ 10 Δεκ 2007, 00:16

Δεν πιστεύω ότι τον κράζει κανένας .. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος .. Αλλά έχει μεγάλη πίστωση χρόνου!

Απλά ο Σάντος τυχαίνει να μην βάζει τόσους τους νέους όσο τους έβαζαν οι προηγούμενοι προπονητές!
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 2308
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 21:32
Τοποθεσία: Τούμπα

Δημοσίευσηαπό sakisPAOK1926sweden » Δευτ 10 Δεκ 2007, 01:41

poli noris na vgi siberazmata apo tora, den exi oute miso xrono stin omada, iremia etsi den ginete doulia siga siga

emena to mono pou boro na po, ine oti tha ithela na do kapious apo tous mikrous na pezoun ean oxi oloklira mats kapia dekalepta
Άβαταρ μέλους
sakisPAOK1926sweden
 
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 20:51
Τοποθεσία: SOUIDIA ke edo iparxoume vreeeeeeeeeee

Δημοσίευσηαπό trelogiatros » Δευτ 10 Δεκ 2007, 02:01

Συμφωνώ για τους μικρούς, αλλά αν έχει περάσει την τελευταία δεκαετία ένας προπονητής απ τον ΠΑΟΚ που να με κάνει να νιώθω ότι μπορώ να εμπιστεύομαι τις αποφάσεις του και ότι αυτός ξέρει καλύτερα αυτός είναι ο Σάντος. Ο άνθρωπος είναι προπονητής επιπέδου. Μόνο και μόνο το ότι ήρθε στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρο δείγμα ότι θα δούμε καλύτερες εποχές τα επόμενα χρόνια.
ΠΑΟΚ ρε, στα δύσκολα γουστάρουμε! Όποιος δεν μπορεί ας γίνει γαύρος!
Άβαταρ μέλους
trelogiatros
 
Δημοσιεύσεις: 621
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 18:31
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό midenistis » Δευτ 10 Δεκ 2007, 04:32

Κατοστάρης ο Σάντος

Το παιχνίδι με τη Βέροια ήταν το 100ο στην Α' Εθνική για τον Φερνάντο Σάντος. Ο 53χρονος Πορτογάλος ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2001, για την πρώτη του από τις δύο θητείες στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.
Αναλυτικά έχει 86 παιχνίδια με την ΑΕΚ, 4 με τον Παναθηναίκό και 10 με τον ΠΑΟΚ. Μετράει 63 νίκες, 17 ισοπαλίες και 20 ήττες.
Άβαταρ μέλους
midenistis
 
Δημοσιεύσεις: 1331
Εγγραφή: Τετ 05 Δεκ 2007, 02:49
Τοποθεσία: West Side Salonica

Δημοσίευσηαπό thanasisp04 » Τετ 12 Δεκ 2007, 00:40

Παιδιά πιστεύω πριν κρίνουμε τον Santos θα πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει αυτός προετοιμασία την ομάδα.

Ας κρατήσουμε κανά προπονητή περισσότερο από χρόνο να δούμε και πως είναι... :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
thanasisp04
 
Δημοσιεύσεις: 813
Εγγραφή: Τρί 04 Δεκ 2007, 20:42
Τοποθεσία: Doxato City

Δημοσίευσηαπό Falegkos » Τετ 12 Δεκ 2007, 10:47

γνώμη μου....
Πιστεύω οτι ΠΡΕΠΕΙ τον sados να τον κρατήσουμε οτι και να γινει.ΠΡΕΠΕΙ 1 φορα να δείξουμε νοοτροπία μεγάλης ομάδας.
Ο προπονιτης της μαντσιστερ ειναι 20 χρονια εκει την εριξε την ανευασε πήρε πρωταθλήματα πήρε τσαμπιονς λιγκ πειρε τα πάντα ειναι η μεγαλύτερη ομαδα και αυτος ειναι ακομα εκει.
όποτε θελω να πω οτι μην αρχίσουμε να κραζουμε τον sandos με κακα αποτελέσματα.
Ειναι καλος προπονητής παιδια ειναι καλος.
κι αν στον ΠΑΟΚ αλλάξαν όλα, ο κοντός πάνω απ'όλα
Άβαταρ μέλους
Falegkos
 
Δημοσιεύσεις: 4329
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 14:50

Δημοσίευσηαπό Yiankos » Τετ 12 Δεκ 2007, 15:50

Ωραία συνέντευξη .. είναι μεγάλη και βάζω μόνο το λινκ :


http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Supe ... 79431.html
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 2308
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 21:32
Τοποθεσία: Τούμπα

Δημοσίευσηαπό Yiankos » Πέμ 13 Δεκ 2007, 13:46

H συνέντευξη τύπου του προπονητή του ΠΑΟΚ, κ. Fernando Santos

Αίθουσα τύπου γηπέδου Τούμπας, 13:00 "Ο αγώνας με τον Ατρόμητο θα είναι δύσκολος, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Πρέπει να σκοράρουμε και ταυτόχρονα να μη δεχτούμε γκολ, κάτι που δεν συνέβη στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό θα συμβεί μόνο αν παίξουμε καλά με την μπάλα στα πόδια κι αν τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Θα έχουμε την απουσία του Χριστοδουλόπουλου, ωστόσο κάποιος άλλος παίκτης θα τον αντικαταστήσει. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου και είμαι βέβαιος ότι είναι όλοι τους έτοιμοι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο ή δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά πρέπει να το πιστέψουμε και ταυτόχρονα να φανεί αυτή η θέληση και μέσα στο γήπεδο.

Δεν θέλω να μιλήσω για αλλαγές συστημάτων, διότι πιστεύω ότι δεν έχουν σημασία τα συστήματα για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο και να παίρνεις τα αποτελέσματα. Σημασία έχουν το μοντέλο και η φιλοσοφία. Σταθερότητα στην άμυνα, πίεση πάνω στον αντίπαλο ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί και όταν η μπάλα είναι στα πόδια μας να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Τονίζω για μία ακόμη φορά ότι το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και ότι για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να δώσουμε μάχες στον αγωνιστικό χώρο.

http://www.paokfc.gr/shownews.jsp?newsC ... 3121148671
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 2308
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 21:32
Τοποθεσία: Τούμπα

Επόμενο

Επιστροφή στο Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες