Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...

mvp

Γκίντενς
83
76%
Ράιτ
12
11%
Ντικούδης
1
1%
Γιαννακίδης
1
1%
Γκόρι
3
3%
Καλαμπόκης
1
1%
Καλλές
4
4%
Στιγγερς
1
1%
Καλαμπάκας
1
1%
Τσακαλέρης
2
2%
 
Σύνολο ψήφων : 109

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό palok » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 11:47

παρά τα προβλήματα (τραυματισμών και οικονομικά όπως είπε ο Bane σε ένα παλικάρι) και την τραγική παράδοση απέναντι σε αυτή την αντιπαθητική ομάδα (μας έχουνε κάνει ένα 8-0 και ένα ακόμα 7-0 σε 19 αναμετρήσεις! :o ) αυτή τη φορά τα καταφέραμε αν και κοντέψαμε να παίξουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά (στο συγκεκριμένο γήπεδο) παράταση.

το γήπεδο είναι πολύ μικρό, εκεί που καθόμαστε δεν μπορούμε να δούμε πολλά, έτσι θα πώ απλά δύο-τρία πραγματάκια (λεπτομέρειες) που κατάφερα να δώ:

1) έχουμε πρόβλημα (από παλιά, όχι μόνο φέτος) αμυντικό στο κεντρικό pik@roll γιατί (νομίζω) δεν έχουμε αποφασίσει πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.
2) Τα guards μας (πέραν του Stiggers) δεν χαμηλώνουνε καθόλου τα πόδια τους και δεν μπορούν να πιέσουν (με αποτέλεσμα να χάνουν στο πρώτο βήμα ακόμα και τον Ακεψιμαίδη). Ο δε Wright μαρκάρει όπως περίπου εγώ στο Γυμνάσιο...
3) Σε συνέχεια των παραπάνω 2, νομίζω οτι πρέπει να δοκιμάσουμε διάφορους τύπους ζωνών (καθώς έχουμε και αργούς ψηλούς, αλλά και ψηλούς που παίζουνε 40 λεπτά..)
4) Στο επιθετικό κομμάτι οφείλουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο spacing και να προσέχει πολύ το guard πώς πασάρει για να πάρει τη μπάλα ο Goree σωστά στο low post. Ιδίως όταν ο Marcus θα τρώει το ξύλο της αρκούδας, θα σπρώχνεται ανηλεώς στη μέση του και δεν θα παίρνει φάουλ...
5) Οι ψηλοί δεν κάνουνε σωστά screens όταν η μπάλα πάει στα χέρια των giddens-καλαμπόκη στα φτερά. Εκεί για να παίξεις σωστά το side pick@roll πρέπει το screen να είναι ΕΞΥΠΝΟ και ΔΥΝΑΤΟ. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν πολλές δυνατότητες να διαβάσεις τη φάση και να σκοράρεις.

Κοιτάξτε εδώ ένα σωστό screen ψηλά πόσο εύκολο έκανε το midrange σουτ του Wright

Άβαταρ μέλους
palok
 
Δημοσιεύσεις: 10586
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό cellophan » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 11:53

Δεύτερη σερί καλή εμφάνιση για Γκίντενς, τον οποίο έχω χαρακτηρίσει ως παίκτη για street basketball & παίκτη που ταιριάζει καλύτερα σε ομάδα του ΝΒΑ παρά σε Ευρωπαϊκή ομάδα. Σίγουρα όχι στον ΠΑΟΚ.

Στέκομαι πίσω και από τις δύο δηλώσεις μου και αυτό θα φανεί απέναντι σε ομάδες που παίζουν σοβαρή και σύγχρονη άμυνα. Χτες, το Μαρούσι στην άμυνα ήταν ανύπαρκτο χωρίς βοήθειες με αποτέλεσμα ο J.R να αλωνίζει χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Από την άλλη δε μπορώ παρά να εξάρω τη διάθεση του παίκτη να παίξει άμυνα, να πηδήξει στα ρημπάουντ, να πάρει επιθέσεις και συνολικά να δείχνει πως έχει συνδεθεί με την ομάδα, την πονά και τη σέβεται. Μακάρι εμείς να είμαστε η κολυμβήθρα του Σιλωαμ για τον J.R. και μέσα από μια καλή πορεία στην Ευρώπη να πετύχει ένα καλύτερο συμβόλαιο τα επόμενα χρόνια.

Εν κατακλείδι, αν πάρουμε ένα παίκτη στο τρία - τέσσερα με καλό σουτ, ο J.R. θα παίζει 20 πιο μεστά λεπτά και όχι 35, εκεί που η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αθλητικά του προσόντα και την έκρηξη του.

Υ.Σ. Επειδή έχω δει τον παίκτη στα νιάτα του, είναι τουλάχιστον 30% κάτω σε σχέση με το πραγματικό του άλμα και έκρηξη. Ήταν μεγάλο πουλέν κάποτε.....
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό kostasff » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 13:09

obanebane έγραψε:
kostasff έγραψε:Εμένα μου προκαλεί ερωτήματα η διάθεση του Γκορι. Αν τον δω στο ματς με την σολε να βγάζει μάτια τότε θα καταλήξω πως διαλέγει παιχνίδια για πάρτυ του.
Μπράβο για την νίκη μιας και ήταν ότι πρέπει στην συγκεκριμένη στιγμη. Τόσο από βαθμολογικής άποψης όσο και από ψυχολογικής.
Άντε να δω τώρα προσέλευση στο ερχόμενο ματς. Δικαιολογίες τέλος.



O ανθρωπος ειναι στα 34 και ξαφνικα καλειτε να παιξει πανω απο 30 λεπτα,ειδικα απο εσενα δεν περιμενα να γραψεις τετοιο σχολιο.
Και στο λεω γιατι εχεις παιξει μπασκετ αποτι εχω καταλαβει τοσα χρονια που γραφουμε εδω μεσα.

Υ.Γ Δεν προσπαθω να σου τη πω μη το παρεις ετσι απλα ο ανθρωπος για να αντεξει να βγαλει τη χρονια πρεπει να βρει τροπο μονος του (αφου δεν εχει τη δυνατοτητα η ομαδα) να κανει συντηρηση.
Σημερα ηταν ξεκαθαρη η σωματικη κουραση αρκετων.
Υ.Γ Ελπιζω να βρεθει ενας παιχτης κοντα στο καλαθι που να εχει γρηγορα ποδια και να μπορει να καλυψει τη ρακετα μας αμυντικα με οτι αυτο συνεπαγεται.


Κουβέντα κάνουμε και δεν πρόκειται να παρεξηγηθώ με κανέναν.
Στο θέμα μας. Αν ο τρόπος που βρήκε για να βγάζει 30λεπτα είναι η αδιαφορία και το περπάτημα τότε κάπου έχει κάνει λάθος και το πληρώνει η ομάδα. Θα τον δικαιολογούσα αν έβγαζε ένα πολύ καλό 15λεπτο-20λεπτο και μετά περπατούσε. Χθες, σε άπειρες φάσεις το μόνο που έκανε ήταν να δείχνει με το δάκτυλο που να πάει ο καθένας. Με τους τούρκους έκανε όργια και ας αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς. Τώρα με πολύ κατώτερους αντιπάλους, όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει την διαφορά (που γι αυτό τον πήραμε) αλλά δεν μπορεί καν να δικαιολογήσει την παρουσία του. Ξέρω ότι έχει πολλές δυνατότητες και γι αυτό με εκνευρίζει η ανεμική παρουσία του. Βλέπω στον αντίποδα τον Γκίντενς όπου έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και προσπαθώντας στο 110% καταφέρνει (όχι πάντα) να είναι θετικός.
Για να το κλείσω, δεν νομίζω πέρυσι ο Λάζος να έπαιζε λιγότερο, ούτε και να είναι κανένα παιδαρέλι ώστε να έχει αντοχές αλλά θυμήσου τι εμφανίσεις έκανε. ;)
Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς:
"Η εξυγίανση είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη λύση για την ομάδα. Το θέμα είναι ποιος έχει τις ψυχικές δυνάμεις να το κάνει και να πάρει το προσωπικό κόστος να το προχωρήσει"
Άβαταρ μέλους
kostasff
 
Δημοσιεύσεις: 4322
Εγγραφή: Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:30

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό kostasff » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 13:18

moican4 έγραψε:Ξαφνικά πάει να πει ότι δεν ήταν βασική και πρώτη επιλογή..
Και επιτέλους χαλαρώστε και κάποιοι με τα συμπεράσματα σας για τις ικανότητες του παίκτη..όλοι οι ειδικοί εδώ.!!
Φιλότιμος , προσπαθεί όσο μπορεί για το καλύτερο...

Δεν είμαι κανένας ειδικός αλλά δεν χρειάζεται καμία ειδικότητα ώστε να καταλάβει κανείς ότι το παιδί απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Συμφωνώ με την φιλοτιμία του και την τεράστια προσπάθεια που κάνει αλλά πίστεψέ με δεν αρκούν με τίποτα για να καλύψουν την μπασκετική γύμνια του. Δεν τα λέω με κακή διάθεση αφού η ανυπαρξία του κάνει κακό στην ομάδα. Μακάρι να ανέβαινε επίπεδο. Θα ήταν τεράστιο κέρδος για την ομάδα. Αλλά δυστυχώς δεν μπορεί. Δεν είναι τυχαίο που ο Σούλης επέμενε πέρυσι με τον Χέλι και είχε τον Νίκο για κανένα 2λεπτο.
Μακάρι να γινόταν ένα θαύμα και να μου βούλωνε το στόμα. Άσχετα με την γνώμη που έχω για τον συγκεκριμένο παίκτη, θέλω να πάει καλά όπως και όλοι οι παίκτες με τον δικέφαλο στο στήθος. ;)
Είναι και Λαρισαίος... :mrgreen:
Φιλικά πάντα
Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς:
"Η εξυγίανση είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη λύση για την ομάδα. Το θέμα είναι ποιος έχει τις ψυχικές δυνάμεις να το κάνει και να πάρει το προσωπικό κόστος να το προχωρήσει"
Άβαταρ μέλους
kostasff
 
Δημοσιεύσεις: 4322
Εγγραφή: Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:30

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό Trikaliotis » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 16:40

Δυστυχώς είναι η τελευταία φορά φέτος που παίρνω διαρκείας. Διαιτητές, παράγοντες, παίχτες και φίλαθλοι έχουν καταντήσει αυτό το τόσο ωραίο άθλημα, πλέον να μη βλέπεται. Και το κακό είναι πως η κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη, το μπάσκετ στη χώρα μας το έχουν καταστρέψει εντελώς και φως στο τούνελ δεν υπάρχει..
Trikaliotis
 
Δημοσιεύσεις: 1531
Εγγραφή: Παρ 28 Μαρ 2008, 20:23

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό MANIAKOS » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 16:43

Δικιο εχεις Τρικ και το πιο παραξενο ειναι οτι ολα αυτα γινονται σε ενα αθλημα που και λαοφιλες ειναι και χαρες εχει δωσει οσο κανενα αλλο...
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS
 
Δημοσιεύσεις: 33752
Εγγραφή: Τετ 25 Ιουν 2008, 21:34

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό ronaldo » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 17:33

το μπασκετ σε δημοτικοτητα εχει πεσει και απο την ανυπαρξια ΠΑΟΚ,αρη και κατα δευτερο λογο αεκ και ηρακλη
ο κοσμος αν δεν δει καποια δυνατη ομαδα δεν παει στο γηπεδο
περυσι που πηγαιναμε για ευρωλιγκα μια χαρα κοσμο ειχε το γηπεδο του ΠΑΟΚ

η ανυπαρξια η δικια μας παρασερνει και ολο το πρωταθλημα προς τα κατω
ο ολυμπιακος και ο παναθηναικος εχουν καλες ομαδες αλλα ο ανταγωνισμος ειναι μηδαμινος οποτε δεν εχει ενδιαφερον για τους φιλαθλους τους να πανε γηπεδο

και ομως νομιζω οτι αν κανεις καλες επιλογες παιχτων μπορεις αν οχι να διεκδικησεις πρωταθλημα να παρεις καποιες νικες απεναντι σε ολυμπιακο παναθηναικο που θα αλλαζε το ενδιαφερον του πρωταθληματος

αλλα η νοοτροπια ειναι αστους αυτους δεν παιζονται εμεις παμε να περασουμε τον πανιωνιο
κακως κατα την γνωμη μου
τωρα ας πουμε η διαφορα για να καναμε μια καλη ομαδα που να χαιροταν ο κοσμος να την βλεπει ειναι στα 200 χιλιαρικα
εναν στην περιφερεια παιχταρα και εναν καλο σεντερ
αυτα τα λεφτα θα τα περναμε απο τα εισητηρια αλλα προτιμαμε να παλευουμε με το μαρουσι και να παρακαλαμε τον κοσμο να ερθει


ο κοσμος δεν ερχεται ομως απο το καλεσμα ενος παραγοντα αλλα απο την ομαδα που εχεις στο γηπεδο
Άβαταρ μέλους
ronaldo
 
Δημοσιεύσεις: 1604
Εγγραφή: Τρί 08 Απρ 2008, 23:13

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό denis » Κυρ 20 Νοέμ 2011, 23:18

Ένα κλειστό ματς άρα θα κέρδιζε αυτός που έχει τα ποιο πολλά ριμπάουντ και τις εύστοχες βολές στο τέλος, άρα εμείς :mrgreen:
Τρομερή εμφάνιση του Καλλέ(με αυτά που μας έχει δείξει ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΗ) αν τυχόν δεν πετούσε την μπάλα κάθε φορά που του κάναν φάουλ αντι να καρφώσει θα αγόραζα κ φανέλα του.
Τον Γκίντενς τον θέλω στην ομάδα γιατί όπως είπε κ ποιο πριν ο paokmaniak με έναν σοβαρό άσσο(έστω τον Μονρό που χθες έκλεισε στην Ουκρανία Νίμπουρκ) τον ανεβάζεις. Ειδικά αν πάρεις κ νορμάλ σέντερ κ δεν χρειάζεται να πηδάει στα αμυντικά. Τον Ράιτ τον δέχομαι γιατί παίρνει λίγα[μαζί με Γκίντενς παίρνουν(120,000) λιγότερα από όσα ο Γκετσε πέρυσι(130,000)]
Ο Γκόρι και εμένα με προβληματίζει με τον τρόπο που παίζει ίσως να φταίνε και οι προπονήσεις του Σούλη( ο Μάρσαλ αν θυμάμαι καλά πέρυσι είπε τόσο τρέξιμο ούτε στο κολέγιο δεν έριξα) και δεν μπορεί να αποδώσει στα 40 λεπτά (μην τον κουράζουμε είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς)αλλά πρέπει να μοιράζεται τον χρόνο με τον Δήμο και να δώσουμε στον Τσακαλέρη λίγο χρόνο.
Palok για το 3 που λες παραπάνω προτείνω μετατροπή της άμυνας man to man σε 3-2 match up zone όταν η επίθεση εφαρμόζει PICK N ROLL (το κάνει η Λιμόζ φέτος) ή ζώνη 2-1-2 :o :o
Πάντως αυτός που μας κατηγορεί για το κόσμο που θα έχει μπορεί να έρθει σε αγώνα(βάζω εισιτήριο μεταφορά από κ μέχρι τον σταθμό ή κτελ) και μετά πάει πίσω Λάρισα να συγχαρεί τον πρώτο coach του Καλλέ :lol: :lol:
ΠΑΟΚ παντού αλλά στο ΜΠΑΣΚΕΤ 1926 φορές παραπάνω
Μακριά οι ποδοσφαιροΚΆΦΡΟΙ από το ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΥ. 4+2+2 αγωνιστικές (για μια χρονιά)ήταν αρκετές
Με Μπάνε Σούλη και Μάτζικ δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις διαρκείας
Άβαταρ μέλους
denis
 
Δημοσιεύσεις: 695
Εγγραφή: Παρ 21 Αύγ 2009, 16:24
Τοποθεσία: Ωραιόκαστρο

Re: Μαρούσι - ΠΑΟΚ 69-71 MVP - σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευσηαπό moican4 » Δευτ 21 Νοέμ 2011, 12:24

MVP ο Γκιντενς

Συνεχίζουμε εδώ.. viewtopic.php?f=152&p=555678#p555678
Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες....!!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
moican4
 
Δημοσιεύσεις: 8340
Εγγραφή: Παρ 28 Αύγ 2009, 05:46

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες