Σταύρος Κόλκας

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό sidpanos » Κυρ 25 Σεπ 2011, 02:43

wannabe χαλίφης στη θέση του χαλίφη.. :(
---ΠΑΩ ΕΓΩ ΠΟΥ'ΜΑΙ ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ Κ ΑΝΕΒΑΙΝΩ Κ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ Κ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΣΟΥΒΛΙ Κ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ 800 ΚΙΛΑ ΑΗΔΙΑ---
--why's the rum always gone?--
--και θέλω να με πεις....--
--http://www.youtube.com/watch?v=YLMTFNNsCAs&playnext=1&list=PLBF0DF22E877ACF23&index=48--
Άβαταρ μέλους
sidpanos
 
Δημοσιεύσεις: 4153
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 07:30
Τοποθεσία: ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΝΑΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό Realcon » Κυρ 25 Σεπ 2011, 04:10

Να σου πω κάτι DC, καλύτερα να έρθω στην δική σου μεριά "πρόβατο" μιας και τσάκαλος δεν πρόκειται να γίνω. Απλά επειδή αγαπώ τον ΠΑΟΚ αγνά.

Και τέλος... Πρέπει επιτέλους να βλέπουμε ΦΩΣ σε ότι γράφεται στα ΜΜΕ και Ηχητικό ντοκουμέντο, όταν πρόκειται για είδηση του τύπου... Ο Σάχπα είχε σχέδιο να βάλει τον Βρύζα Πρόεδρο. Του τύπου την ψαχουλευτικα, είναι μόνο στα καφενεία με ρετσινούλα. μεζέ και παρέα. Όχι στα ΜΜΕ. Μόνο κακό μπορούν να κάνουν όλα αυτά. Το έχεις το θέμα σίγουρα; Θα το βλέπαμε σε πρωτοσέλιδα και θα γινόταν ο Λαγογιάννης και ο κάθε Κόλκας ήρωες στον ΛΑΟ του ΠΑΟΚ και ο λόγος τους και η πένα θα είχε τον σεβασμό του κάθε ΠΑΟΚτσή ανα τον κόσμο.

Αλλά να ακούγονται τέτοια δυνατά σενάρια... Χωρίς στην ουσία να υπάρχει θέμα... Τότε όλα γίνονται για την ακροαματικότητα. Που δυστυχώς είναι και ο στόχος τους.

ΚΡΙΜΑ!!!
“Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ!
Άβαταρ μέλους
Realcon
 
Δημοσιεύσεις: 3626
Εγγραφή: Δευτ 14 Απρ 2008, 01:48

Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό eorptol » Παρ 30 Σεπ 2011, 14:03

Ρε κολκα ρε κολκα αρχισες πάλι τις υποδείξεις ; Να βγάλει ο μπολονι τον κρεσιτς ; Α σιχτιρ πια τον Χαλκιά και τον κρεσιτς πάντα τους στήριζα όταν ακούγαμε διάφορα ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Η ΈΜΜΕΣΗ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΛΟΝΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ εσένα θα ρωτήσει ποιον θα βάλει εξυπνακια .....αλήθεια ο Γκάρσια πατάει περιοχή ρε κολκα ; σοβαρεψου και ασε τις υποδείξεις ξερολα είσαι τελείως ντεφορμε εδω και καιρο.....αφορμή πήρα με τις βλακείες π έγραψε σήμερα στην εξέδρα και στο Ίντερνετ.....
ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΓΕΝΕΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
eorptol
 
Δημοσιεύσεις: 16927
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 13:40
Τοποθεσία: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό fn1m » Παρ 30 Σεπ 2011, 20:47

Δεν φταίει ο κόλκας αλλά όλοι εσείς που του φουσκώσατε τα μυαλά με τα συνεχή παινέματα σας. Ένας οπαδός σαν όλους τους άλλους είναι και αυτός δεν καταλαβαίνω γιατί του δείξατε τέτοια αφοσίωση; Όσο τον λιβανίζετε τόσο θα το παίζει ειδήμονας.

Υ.Γ. Μην τα παίρνεις προσωπικά αυτά που λέω.
fn1m
 
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: Δευτ 21 Ιούλ 2008, 21:14

Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό eorptol » Σάβ 01 Οκτ 2011, 00:22

Ρε φίλε όταν κάνει σωστά την δουλεια του το λέω και όταν τα κάνει σκατα πάλι το λέω δεν υπάρχει άσπρο μαύρο δεν θα το καταλάβουμε ποτε ; Υπάρχουν κα ενδιάμεσες περιοχές ......αυτο ισχύει για όλους και για όλα στην ζωη ....πάντα κατα την δικη μου κρίση βέβαια κάτι που σε μένα φαινετε στραβό μπορει για άλλον να είναι καλο .....
Ο κολκας όταν γράφει κάτι καλο θα το πω αν όχι πάλι θα το πω κολληματα δεν έχω με τα πρόσωπα αλλα με συγκεκριμένες ενέργειες ......
ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΓΕΝΕΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
eorptol
 
Δημοσιεύσεις: 16927
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 13:40
Τοποθεσία: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό fn1m » Σάβ 01 Οκτ 2011, 14:56

To θέμα δεν είναι αν διαφωνούμε ή αν συμφωνούμε με αυτά που λέει αλλά ο τρόπος που τα λέει. Άλλο δηλαδή να λέει απλά τη γνώμη του και άλλο να κάνει υποδείξεις με απειλητικό υφάκι.
fn1m
 
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: Δευτ 21 Ιούλ 2008, 21:14

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό zoomgr » Σάβ 01 Οκτ 2011, 15:27

Ο Κόλκας για το μόνο που κάνει είναι για να τσακίσει κανα κοψίδι και κανα κατσικάκι σε γάστρα..
ας πάει στην ταβέρνα του σπόνσορα του στο ράδιο και ας μας αφήσει ήσυχους...
:D
Άβαταρ μέλους
zoomgr
 
Δημοσιεύσεις: 2192
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιουν 2008, 09:50

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό Enide » Σάβ 01 Οκτ 2011, 17:31

Ο Κόλκας πέρσι κατηγορούσε αυτούς που γκρινιάζανε για να παίζει ο Κρέσιτς αντί του Χαλκιά τωρά αυτός κάνει ακριβώς το ίδιο μ 'αυτούς που κατηγορούσε.
Εγώ ένα ξέρω ότι υπάρχει προπονητής και αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας ποιος και πότε θα παίζει επιτέλους αυτές οι υποδείξεις θα πρέπει να σταματήσουν
Αν είχε "χέρια" και "πόδια" το καλό του ΠΑΟΚ θα μας είχε ταράξει στις κλωτσιές και τις μπουνιές
Άβαταρ μέλους
Enide
 
Δημοσιεύσεις: 234
Εγγραφή: Τρί 12 Ιαν 2010, 16:11

Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό eorptol » Σάβ 01 Οκτ 2011, 18:07

Οι υποδείξεις με το γνωστο σνομπιστικο υφακι με τρελλενουν απο οποιοδήποτε και αν είναι ....τώρα θα πει ο άλλος στον μπολονι τι να κάνει .....άντε ρε κάτσε καλα....
ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΓΕΝΕΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
eorptol
 
Δημοσιεύσεις: 16927
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 13:40
Τοποθεσία: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό PAOK_NORTH_ARMY » Σάβ 01 Οκτ 2011, 18:26

Το μόνο που αξίζει από την εκπομπή του Κόλκα είναι εκείνο το νιμού που έχει δίπλα του (αρκεί να μη μιλάει)...
Άβαταρ μέλους
PAOK_NORTH_ARMY
 
Δημοσιεύσεις: 2901
Εγγραφή: Παρ 15 Φεβ 2008, 08:20

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό free4 » Σάβ 01 Οκτ 2011, 19:39

Η σύγχρονη «Μητέρα των μαχών»
Σταύρος Κόλκας


Είναι αλήθεια πως ο αγώνας Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μεθαύριο, είναι η μητέρα των μαχών στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η καλύτερη ομάδα του νότου με την καλύτερη ομάδα του βορρά. Είναι πολύ απλό το έργο.
Ο Ολυμπιακός, ομάδα του κεφαλαίου που πλέον δεν εκπροσωπείται από τους μάγκες Πειραιώτες αλλά και τους Γλυφαδιώτες, τους Κηφισιώτες και τα χωριά που ακούνε ΕΡΑ σπορ και τίποτα άλλο, στο πλαίσιο της σύγχρονης μιντιακής χούντας που αγγίζει ΚΑΙ τα αθλητικά δρώμενα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που εκφράζει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της Ελλάδας ανεξαρτήτου βιοτικού επιπέδου, ένα μεγάλο ποσοστό της ομογένειας και βέβαια αυτούς που ελπίζουν να δούνε κάποτε κανονικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι πως ο ορισμός του Κουκουλάκη αποτελεί δωράκι στον Ολυμπιακό. Δεν αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να είναι «αλωμένος» από τους Πειραιώτες, αλλά σε αυτό που παρουσιάζει τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως μία προσωπικότητα που αδυνατεί να διαχειριστεί ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Το έχουμε δει το έργο και απλά αυτό επαναλαμβάνεται με την βιτρίνα Βασσάρα. Ο Κουκουλάκης έπαιξε τον ΠΑΟΚ πριν από τρία χρόνια στο Καραϊσκάκη, ξαναέπαιξε παιχνίδι του ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια στη Τούμπα – αδιάφορο – και επανέρχεται τώρα προφανώς για να μη ξαναπαίξει ποτέ.

Η παρουσία Κουκουλάκη δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για μία ομάδα που έχει μάθει να παίζει με τα σπόρια όλα κόντρα της. Οι παίκτες του Μπόλονι ξέρουν με τι έχουν να κάνουν, δεν είναι η πρώτη φορά που θα κληθούν να κάνουν ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και διαχείρισης της νευρικότητάς τους.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δίνει στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός. Οι αυτοματισμοί που βγάζει από την αρχή της προετοιμασίας είναι τέτοιοι που μου φαντάζει αδύνατον να μη το κάνει. Αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει την πολυτέλεια του να μην είναι σε καλή μέρα πολλοί παίκτες του.

Μία παράμετρος που δεν μπορώ να προβλέψω, είναι η κούραση του ΠΑΟΚ. Μέσα στην ενδεκάδα βέβαια, θα υπάρχουν τέσσερις παίκτες που δεν ξεκίνησαν τον αγώνα του Καζάν, δύο μάλιστα από αυτούς ούτε καν ταξίδεψαν, αλλά και πάλι υπάρχουν οι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι Λίνο, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Φωτάκης και Έτο, που έχουν πάρει όλα τα 90λεπτά.

Ειδικά ο Λίνο που είναι πολύ σημαντικός για την αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ φέτος, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Και ο Ολυμπιακός είναι κουρασμένος, αλλά με τον Εργοτέλη έπαιξε Σάββατο, με την Άρσεναλ μία μέρα νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ και παίζει στην έδρα του. Έχει σαφώς περισσότερες ανάσες, αλλά αν στρέψουμε το νόμισμα αλλιώς λιγότερα επίσημα παιχνίδια που μεταφράζονται σε χειρότερο αγωνιστικό ρυθμό από αυτόν του ΠΑΟΚ.

Νομίζω πως μία ανάλυση που μπορεί να γίνει, θα πρέπει να είναι πολύ σύνθετη. Όλα τα ζευγάρια, έχουν ιδιαιτερότητες. Δηλαδή παίζει ο Έτο με τον Μιραλάς. Ο ένας δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός του πλανήτη αλλά βγαίνει συνεχώς για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ο άλλος δεν ακολουθά συχνά όταν συμβαίνει αυτό. Το ίδιο και το ζευγάρι Λίνο – Αμπντούν.

Ο Μαλεζάς και ο Τσιρίλο είναι εξαιρετικοί στο ένας με έναν, όπως και ο Τζιμπούρ, άρα θα μετρήσει η μέρα που θα βρίσκονται, ενώ ο Ιμπαγάζα θα βρει λογικά μπελά από τον Φωτάκη που πάει δυνατά στη μπάλα και είναι γρήγορος.

Ο Τοροσίδης δεν μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο με τον Βιεϊρίνια, όπως και ο Χολέμπας με τον Σάλπι, αλλά και οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ το ίδιο αφού θα πρέπει να καλύπτουν τα μετόπισθεν.
Από την άλλη ο Κλάους θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μυαλό του απέναντι στον δυναμισμό του Μέλμπεργκ τον οποίο αν παίξει στα ίσια μάλλον θα χάσει.

Ο Γκαρσία με τον Μοντέστο, είναι ένα ζευγάρι δυναμικό, ενώ αν ξεκινήσει ο Μπαλάφας υπάρχει θέμα για το πώς θα κυνηγήσει τον εξαιρετικό τακτικά και χωρίς τη μπάλα Φουστέρ.

Αδύναμος κρίκος των δύο ομάδων φαίνεται να είναι οι τερματοφύλακες. Ο Κρέσιτς πονάει πολύ στην έξοδο και αυτό μειώνει κατά πολύ την εξαιρετική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Κοστάντζο δεν εμπνέει σιγουριά.

Ποδοσφαιρικά είναι ένα παιχνίδι που έχει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω των χαρακτηριστικών των ομάδων. Και η επιβεβαίωση των όσων γράφω στην αρχή, για τη σύγχρονη μητέρα των μαχών του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, φαίνεται και από το διπλό πριμ νίκης του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Μία κίνηση – απάντηση σε όσους συνεχίζουν να υποτιμούν τη ποδοσφαιρική δυναμική του ΠΑΟΚ.

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas ... -ton-mahon
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό free4 » Δευτ 03 Οκτ 2011, 22:06

Αδίκησε τον εαυτό του
Σταύρος Κόλκας


Σε ένα γήπεδο οπου ένας τύπος με μικρόφωνο που είχε κεντρική εγκατάσταση έδινε συνθήματα κατά μανάδων, ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίασε σε καμία των περιπτώσεων ένα πρόσωπο που θα τον νομιμοποιούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.
Το να ζητήσει κανείς από τον Ολυμπιακό να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι που μειώνει κυρίως τον ίδιο, είναι κάτι αχρείαστο αφού θα έπρεπε να το έχει καταλάβει.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν πιο σοβαρός και εκμεταλλεύτηκε τη βασική αμυντική αδυναμία του ΠΑΟΚ. Αυτές τις σέντρες – ξυραφιές που αναγκάζουν τον Κρέσιτς να σκεφτεί λίγο πιο γρήγορα απ όσο μπορεί. Δύο ίδιες φάσεις, γύρισαν το παιχνίδι, έδωσαν την ευκαιρία στον Βαλβέρδε να κλειδώσει το παιχνίδι αν και η τελευταία φάση του αγώνα έφερε χτυποκάρδια.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε σε κακή μέρα τους Τσιρίλο, Έτο, Λίνο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Κλάους και Λίνο. Για τον Κρέσιτς δε λέω τίποτα γιατί δεν ήταν σε κακή μέρα, απλά δεν μπορεί να βγάλει φάσεις σαν και αυτές. Το ήξερα και πριν το παιχνίδι.

Το παιχνίδι χάθηκε ουσιαστικά στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί. Όταν καλύτερός σου χαφ είναι ο Μπαλάφας, είναι αδύνατο να μπορέσεις να βγει παρά ελάχιστα από την περιοχή σου.

Η αλήθεια είναι πως δε με πόνεσε η ήττα, αλλά η απόδοση. Δεν μπορώ να βλέπω έναν ΠΑΟΚ τόσο κουρασμένο μέσα στο γήπεδο. Κουρασμένο σίγουρα σωματικά μετά το ταξίδι στη Ρωσία, κουρασμένο σίγουρα ψυχολογικά αφού δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις ότι και να επιχειρούσε.

Νομίζω πως από την κακή μέρα πολλών παικτών του, παρασύρθηκε και ο Μπόλονι. Άργησε πολύ να αλλάξει την ομάδα, ενώ είχε δημιουργικούς μέσους στον πάγκο για να αλλάξει τα τραγικά ποσοστά κατοχής της μπάλας.

Το μόνο που πήγε να του βγει ήταν εκείνο το τρικάκι με τον Μπαλάφα φορ, αλλά η φάση που προήλθε από τον Αρτινό στο 95΄δεν έφερε την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ έχει δεκαπέντε μέρες να ηρεμήσει. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της, η ομάδα προσπαθεί να παίξει κάτι που δεν το ήξερε και το μαθαίνει σιγά – σιγά και δεν χρειάζονται ακραίες απογοητεύσεις ή ακραίες χαρές.

Το άσχημο στη προκειμένη περίπτωση είναι το ότι ο Ολυμπιακός πλέον αισθάνεται απλησίαστος. Και λογικά συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενόμενου.

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/121602-Adikise-ton-eayto-toy
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό free4 » Τετ 05 Οκτ 2011, 21:27

Απλές ποδοσφαιρικές πραγματικότητες

Σταύρος Κόλκας


Κάθομαι στον υπολογιστή και δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Να ασχοληθώ με τη λογιστική; Άσε, δεν θα πάρω. Να ασχοληθώ με το αγωνιστικό; Έχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μπορώ να το υποστηρίξω καλύτερα. Να ασχοληθώ με το νέο διοικητικό σχήμα; Ας το αφήσω στην άκρη. Οι ζυμώσεις έχουν φτιάξει…. φούρνο.
Καμιά φορά μου αρέσει να σχολιάζω τον Τύπο. Μου αρέσει για παράδειγμα αυτή η διαρροή της ΕΠΟ για τον Βιεϊρίνια και την εθνική Ελλάδος.

Τον Άντρε, τον θεωρώ από τα καλύτερα παιδιά που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Δεν τίθεται θέμα ταλέντου, δεν τίθεται θέμα για το αν θα βοηθήσει ή όχι. Το ερώτημα είναι «Γιατί να παίξει για την Ελλάδα»;
Ο Βιεϊρίνια από τη πρώτη χρονιά που ήρθε στον ΠΑΟΚ, είχε έναν τραυματισμό από εκείνη την κλωτσιά που παραλίγο θα του έκοβε τη μπάλα. Ο Βιτόλο – παίκτης του Άρη τότε – τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, κάτι που όσοι ξαναδούν το βίντεο θα καταλάβουν πως ήταν μία απόφαση προκλητική εις βάρος του παίκτη.
Έκτοτε, ο Βιεϊρίνια κατάφερε να αναδειχτεί, αλλά η λέξη προστασία απέναντί του είναι μηδενική. Σε κάθε παιχνίδι τρώει τέσσερις πέντε γεμάτες και δεν έχει κερδίσει ποτέ αποβολή ποδοσφαιριστή. Ποτέ.
Πρόσφατο παράδειγμα στο Καραϊσκάκη, όπου ο Τοροσίδης τον χτυπάει συνεχώς, με αποκορύφωμα τάκλιν με τα δύο αφού έχει σφυρίξει ο Κουκουλάκης.

Ο Βιεϊρίνια όσο περνάει ο καιρός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο πιο προσεκτικά πηγαίνει προς τη μπάλα, τόσο πιο αργό τέμπο έχει στο παιχνίδι του, τόσο λιγότερες πρωτοβουλίες παίρνει. Ουσιαστικά, έχει φοβηθεί το μάτι του και αυτό φαίνεται. Και κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό.
Εγώ αν ήμουν ο Βιεϊρίνια, δεν θα ήθελα να παίξω στην εθνική Ελλάδος. Ακόμη και όταν σε αυτή προπονητής είναι ο άνθρωπος έκανε τη διαφορά στη καριέρα του. Ο Σάντος τον έβγαλε από την αφάνεια, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πως ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης που δεν έχει αντιμετωπιστεί ως όφειλε από την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα.
Πάμε σε κάποια ζητήματα που δημιουργήθηκαν τελευταία. Οι δηλώσεις του Ίβιτς για παράδειγμα. Θα πει κάποιος πως αν ήταν ενδεκάδα δεν θα γινόντουσαν ποτέ και θα συμφωνήσω. Αλλά αυτό το στοιχείο μπροστά στην αλήθεια της τοποθέτησης είναι μηδενικό.

Για κάποιους ο Ίβιτς ξεπέρασε τα όρια, για κάποιους άλλους όχι. Αν το δούμε λίγο φιλοσοφημένα το έργο, θα προτιμήσουμε οι παίκτες να λένε την άποψή τους και να αναδεικνύουν προσωπικότητα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Και ο Ίβιτς, μετά από τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, μπορεί πιστεύω να μιλάει. Μας έχει πείσει για αυτό.
Βέβαια, η άλλη όψη του νομίσματος φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Μπόλονι. Έναν προπονητή που καλείται να διαχειριστεί μία ομάδα που οκτώ σημαντικοί της παίκτες έχουν λήξη συμβολαίου το ερχόμενο καλοκαίρι. Παίκτες που ουσιαστικά την ανέβασαν επίπεδο, αλλά και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πως το ποδόσφαιρο που παίζει σήμερα ίσως και να μην μπορούν να το υποστηρίξουν όσο θα ήθελαν.

Για τον Ρουμάνο η διαχείριση είναι πάρα πολύ δύσκολη και αυτό φάνηκε στο Καραϊσκάκη. Η λογική αλλαγή ήταν αυτή του Γκαρσία, αλλά πώς να βγάλεις τον Ουρουγουανό όταν τον έχει αφήσει εκτός αποστολής στη Ρωσία; Αυτό είναι ένα παράδειγμα, το πιο έντονο.
Επίσης, ασκείται μία μεγάλη πίεση για τη χρησιμοποίηση του Κρέσιτς, αλλά πώς να τον βγάλεις όταν ο Χαλκιάς είναι σε προχωρημένη ηλικία και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι; Η … απόσυρση του Κρέσιτς θα φανεί ως μία απόφαση απόκτησης βασικού τερματοφύλακα το ερχόμενο καλοκαίρι και αυτό για τον ψυχισμό του δεν είναι και ό,τι πιο σοφό με μία σεζόν να βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Υπάρχουν και παίκτες που είχαν κεκτημένα. Ο Τσιρίλο για παράδειγμα, όταν ήταν καλά έπαιζε. Έλα όμως τώρα που με αυτόν τον Μαλεζά μάλλον θα πρέπει να κάνει λίγο μεγαλύτερη υπομονή. Πώς να βγάλεις από την ενδεκάδα έναν παίκτη που είναι αλάνθαστος όταν καίει η μπάλα από την αρχή της σεζόν, δείχνει σημάδια εκπληκτικής βελτίωσης και προέρχεται από τα σπλάχνα σου;
Ας αφήσουμε τη διαχείριση της ομάδας και να πάμε στο θέμα Κοντρέρας. Δημιουργήθηκε ντόρος στη Θεσσαλονίκη επειδή ο Χιλιανός έφυγε τραυματίας για Χιλή και όταν έφτασε εκεί δήλωσε πως θέλει να παίξει.
Από το απόγευμα που έκανε τη δήλωση μέχρι και το πρωί που εξετάστηκε από τους γιατρούς και αποκλείστηκε, πολλοί έσπευσαν να τον σκίσουν.
Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι, πως ο ποδοσφαιριστής πουλάει τον εαυτό του. Αυτό το γεγονός τρέφει την οικογένειά του, αυξάνει τα έσοδα, του βρίσκει καλές εργασιακές συνθήκες. Ο Κοντρέρας, με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι, καλά κάνει και προβάλλει τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο ώστε να διαμορφώνει μία καλύτερη εικόνα στην αγορά της χώρας του.

Αν δήλωνε «δεν θέλω να παίξω, είμαι τραυματίας, γιατί με φωνάξατε να κάνω αυτό το ταξίδι» θα δημιουργούσε άρνηση γύρω από το πρόσωπό του, κάτι το οποίο μειώνει και την εμπορική του αξία εν τέλει.

Τέλος, για το πόρισμα, βλέπω ήδη να γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εκατέρωθεν εντυπώσεις. Ο Θανάσης Κατσαρής, μαζί με την επιτροπή διαφάνειας που καλύπτει όλες τις τάσεις, θα κληθούν να τοποθετηθούν δημοσίως για αυτό δίνοντας το στίγμα του ελέγχου. Όλα τα άλλα, δεν έχουν καμία μα καμία σημασία.

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas ... atikotites
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό free4 » Παρ 21 Οκτ 2011, 03:44

Τα συν, τα πλην και ο άπειρος
Σταύρος Κόλκας


Σε πρώτη φάση, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιστρέψει στις νίκες και αυτό το πέτυχε σήμερα. Ο τρόπος που το έκανε, δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης. Από την εμφάνιση εναντίον της Σάμροκ, υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Αυτά καλούμαι να αναλύσω παρακάτω.
Ο ΠΑΟΚ μετέφερε την αγωνία του για τον αγώνα της Ιρλανδίας, έχοντας μαζέψει πέντε βαθμούς στον όμιλο με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου του ομίλου. Όλοι έπαιξαν με όλους, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, αλλά το ένα από τα εκτός του είναι μέσα στην Ιρλανδία, έχοντας τον βασικό ανταγωνιστή του, τη Ρούμπιν, στη Τούμπα τελευταία αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ θέλει έξι βαθμούς στα τρία παιχνίδια. Το να ψάξει τρεις μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, ισοδυναμεί με θαύμα. Άρα ο μονόδρομός του είναι η νίκη στο Δουβλίνο και βέβαια, η νίκη απέναντι στη Ρούμπιν τελευταία αγωνιστική, η οποία μάλιστα αν δεν κερδίσει την Τότεναμ σε δύο εβδομάδες θα παίξει στη Τούμπα για ένα αποτέλεσμα. Κάτι πολύ βολικό για εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Μετά τη σημερινή νίκη, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ουσιαστικά να έχει το πάνω χέρι λόγω του βαθμού που τσίμπησε στη Ρωσία. Άρα το τρίποντο είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.

Πάμε στον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη. Θα έπρεπε πρώτα απ όλα να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοτώσει τον μέτριο αντίπαλό του γιατί δεν πέτυχε γκολ μετά το πρώτο και πολύ όμορφο του Κοστίν Λαζάρ στο 12΄.

Έκανε φάσεις, μέτρησα τουλάχιστον άλλες πέντε κλασικές μετά το 12΄ενώ δεν του δόθηκε και ένα καθαρό πέναλτι πάλι με τον Λαζάρ στο 40΄. Νομίζω πως η νίκη θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα, αν δεν έμπαινε το γκολ από μία στημένη φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στη πρώτη επίσκεψή τους οι Ιρλανδοί, από κακή αμυντική προσπάθεια του καλύτερου αμυντικού του ΠΑΟΚ, του Σνάουτσνερ, κοιμήθηκε το σύμπαν και ήρθε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ από το 48΄μέχρι το 63΄που ήρθε το γκολ του Βιεϊρίνια βρήκε τον χρόνο να συνέλθει και να ξαναπάρει το προβάδισμα. Εμένα αυτό που δε μου άρεσε, ήταν η αντίδραση μετά το 2-1.

Η μπάλα έμεινε αρκετό χρόνο στα πόδια των Ιρλανδών οι οποίοι πλάκα – πλάκα τακτικά ήταν πολύ καλοί και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος την ισοπαλία. Χωρίς να κάνουν φάση είναι η αλήθεια, αλλά έχοντας κερδισμένο κόρνερ στο 94΄και κόσμο μέσα στη περιοχή του Χαλκιά.

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να σκοτώσει δις τον αντίπαλό του και αυτό είναι θέμα. Λίγο φταίει η ψυχολογία, λίγο το σοκ των πολλών τραυματισμών, λίγο ο αγώνας που έρχεται, λίγο η σημασία της νίκης. Ο Μπόλονι πάντως, πρέπει και για αυτόν τον λόγο να είναι εκνευρισμένος, κάτι που φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου.

Το τέλος του αγώνα, έφερε πάντως τα κέρδη που παρουσίασα στην αρχή και πάμε παρακάτω. Να δούμε τα κέρδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε κορυφαίο τον Κοστίν Λαζάρ, ο οποίος μετά την Βαλερένγκα, έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο λόγο του γκολ ή της μίας χαμένης ευκαιρίας που είχε, αλλά επειδή έκανε ένα απίστευτα καλό πρώτο ημίχρονο που ότι καλό έκανε δημιουργικά η ομάδα του ξεκινούσε από αυτόν. Ο Ρουμάνος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο στο δεύτερο γιατί και πολλούς αγώνες δεν έχει στα πόδια του, αλλά και δεν υπήρχαν λύσεις από το πάγκο για να ξοδέψει τις δυνάμεις του το ίδιο δημιουργικά.

Ο Λαζάρ είναι ποδοσφαιριστής που θα κληθεί να δώσει άμεσα και άλλες σημαντικές λύσεις λόγω των τραυματισμών που υπάρχουν και η εμφάνισή του φέρνει χαμόγελα.

Κέρδος, είναι το ότι ο Βιεϊρίνια έδωσε νίκη με το γκολ που πέτυχε, γεγονός που τον απελευθερώνει μετά από μία σειρά μέτριων αγώνων. Η αλήθεια είναι πως ούτε με την Σάμροκ ήταν εντυπωσιακός, αλλά έφτασε σε πολλές τελικές προσπάθειες και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Το είχε ανάγκη.

Πάμε στο θέμα των τραυματισμών. Αρχίζω να πιστεύω πως ο τρόπος προπόνησης πρέπει άμεσα να αλλάξει. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. Του Κλάους βέβαια δεν είναι θλάση, αλλά μία γεμάτη κλωτσιά, όμως του Λίνο είναι θλάση και ψάχνουμε απλά το μέγεθός της.

Ο ΠΑΟΚ πάει να παίξει έναν αγώνα πρωταθλήματος μετρώντας τις απουσίες των Γκαρσία, Φωτάκη, Λίνο, Τσουκαλά, Αθανασιάδη, μάλλον Μπαλάφα, ενώ είναι άγνωστο αν θα παίξει ο Κοντρέρας. Οι απουσίες είναι αρκετές, κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Και η αλήθεια είναι πως την Κυριακή θα γίνει μάχη. Ο αντίπαλος βρίσκει ένα μαξιλαράκι από αυτά που οι παίκτες του γνωρίζουν καλά πως αν αποκτήσουν, τότε θα βρούνε την ησυχία τους για κανά δίμηνο.

Ο αντίπαλος, δεν έχει νίκη, ένα γκολ πέτυχε μέχρι τώρα και αυτό ήταν οφσάιντ, ο προπονητής του είναι με το ένα πόδι στην έξοδο αν δεν κερδίσει – αν υπήρχαν λεφτά θα είχε δει ήδη την έξοδο – και οι παίκτες του έχουν αισθανθεί για τα καλά την πίεση του κοινού το οποίο ζητά με μένος τη νίκη επί του μεγάλου συντοπίτη.

Από την άλλη βέβαια, το ότι ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει κάποια χρόνια εκεί, σημαίνει πως και για τους παίκτες του δεν είναι ένα παιχνίδι που η ισοπαλία αρκεί. Θα πρέπει να κερδίσουν γιατί απλά είναι καλύτερη ομάδα. Ακόμη και με τις απουσίες ο ΠΑΟΚ έχει βρει ρυθμό, έχει μία συγκεκριμένη αγωνιστική συμπεριφορά, μεγαλύτερη ποιότητα βέβαια και μεγαλύτερο κοινό που περιμένει τη νίκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ΚΕΔ επέλεξε έναν διαιτητή που όχι έμπειρος δεν είναι απλά, αλλά ούτε μας έχει δείξει κάποια στοιχεία που αξίζουν να του δώσουν κάποιο παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Είναι άξιο απορίας το γιατί η ΚΕΔ όρισε τον Γιάχο για αυτό το παιχνίδι. Και επίσης, είναι άξιο απορίας το πότε θα ορίσει τον Κάκο σε εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που έχει τον χαρακτήρα υψηλής επικινδυνότητας.

Αν ο Γιάχος από τη Χίο που μένει στην Αθήνα αφήσει τους αντιπάλους να κλοτσάνε χωρίς τιμωρία, τότε θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας και θα κληθεί ο Βασάρας να μας εξηγήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτόν τον, δίχως βάση, ορισμό. Οι εξηγήσεις που μπορεί να δώσει είναι περιορισμένες, έως μηδενικές.

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/129259-Ta-syn,-ta-plin-kai-o-apeiros
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευσηαπό free4 » Δευτ 24 Οκτ 2011, 02:41

Η απάντηση του Σάκη στους εκατέρωθεν απολίτιστους

Σταύρος Κόλκας

Αχ αυτός ο πολιτισμός τους. Ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να παίζουν μόνοι τους στο γήπεδό τους αυτοί, είναι αυτό το βλαχοτραμπούκο που κάνουν στις αποστολές των ομάδων. Τόσα χρόνια που πηγαίναμε, τίποτα δεν γινόταν. Τώρα που είναι μόνοι τους, έχουν ξεσαλώσει.
Οι … πολιτισμένοι έφτυναν τον Λάσλο Μπόλονι όσο έφευγε από το γήπεδο μετά την αποβολή του. Μα τι πολιτισμός. Του πετούσαν και νερά, τον έβριζαν και έκαναν ότι μπορούσαν για να αναδείξουν τον πολιτισμό τους.
Μετά το τέλος, για δεύτερη φορά φέτος, μπούκαραν ανενόχλητοι στο γήπεδο. Έκαναν επίθεση στη διοίκηση του ΠΑΟΚ από μακριά βέβαια, με “πιστόλια”, οι… πολιτισμένοι.
Το είχαν κάνει και με την Ξάνθη και δεν υπήρχε καμία τιμωρία.

Αγωνιστικά, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα, αλλά όχι τόσο ώστε να κερδίσει το παιχνίδι. Ξόδεψε ένα ημίχρονο, έκανε ένα δωράκι με το καλημέρα και εκεί που έπρεπε να τον σκοτώσει μετά το γκολ του Παπάζογλου δεν είχε καθαρό μυαλό.
Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε ένα ημίχρονο λόγω του πειράματος Μπόλονι. Πολλοί, ίσως και να έλεγαν πως καλά κάνει αλλά μόλις στο 3΄κατάλαβαν πως εκτός του ότι ο Βιεϊρίνια είναι ωραία να παίζει ελεύθερος, θα πρέπει να μαρκάρει στα στημένα – αντί του Ίβιτς – τον πολύ ψηλότερο Λαζαρίδη.

Ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει δημιουργικά τα πατήματά του, κάτι που φέρει ευθύνη το γκολ που δέχτηκε νωρίς. Αν ο Άρης ήταν καλύτερη ομάδα και πετύχαινε δεύτερο γκολ, αντίο ζωή μετά.
Η αλήθεια είναι όμως πως ο Άρης είναι μία πολύ χειρότερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αντέδρασε μετά το γκολ που πέτυχε. Καμία καθαρή ευκαιρία από το 3΄μέχρι το 93΄. Κάτι μπλονζόν των παικτών του στη περιοχή μπας και πάρουν κανά πέναλτι, γιόμες που σήκωναν τη μπάλα ψηλά μήπως και γίνει καμιά κόντρα που θα ευνοήσει.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε περισσότερο τη μπάλα στο έδαφος, αλλά έπασχε στη τελική πάσα. Καθόλου καθαρό μυαλό, καμία βοήθεια, πλην Ίβιτς, από τις αλλαγές.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι ο λιγότερο χαμένος του αγώνα, γιατί βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι που ο προπονητής του το διάβασε λάθος, κατέκτησε έναν βαθμό και πήρε μία ανάσα μετά από μία σειρά τριών αγώνων.
Ήδη έχει παίξει σε επτά αγώνα Καραϊσκάκη και Χαριλάου, πέρασε ο εντός έδρας αγώνας με την ΑΕΚ και αν δεν υπήρχε η χασούρα με τις ομάδες της Κρήτης όλα θα ήταν καλά. Τώρα, έχει μπροστά του τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δουλεύει καλά για να καλύψει το χαμένο έδαφος και τον βοηθά σε αυτό ο αποκλεισμός του από την Ευρώπη.

Τέλος, ο Θανάσης Παπάζογλου, είναι ένα πολύ καλό παιδί, που έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δουλεύει σκληρά για να μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο ακόμη περισσότερα πράγματα. Δεν παραπονιέται ποτέ για το αν παίζει ή δεν παίζει.

Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως βασικός φορ της εθνικής ελπίδων και ουσιαστικά το μόνο που φρόντισε η… οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα γύρω απ ότι κι αν συμβαίνει.
Ο Παπάζογλου, αθόρυβα και χωρίς πολλά – πολλά, έδωσε μία απάντηση η οποία πρέπει να ακουστεί καλά σε όσους νομίζουν πως μπορούν να διοχετεύουν το κόμπλεξ τους σε νεαρά παιδιά που μάχονται για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο.
Ο Παπάζογλου είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει πως είναι παιδί μας και όχι η πόρνη μας.

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/130631-i-apantisi-toy-Saki-stoys-ekaterothen-apolitistoys
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
free4
 
Δημοσιεύσεις: 15163
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Δημοσιογράφοι

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες