Γήπεδο Τούμπας - Γενική Συζήτηση

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό gika » Παρ 24 Δεκ 2010, 21:50

Από ότι κατάλαβα, οι νέοι επενδυτές θέλουν να κάνουν ένα νέο γήπεδο κάπου, που θα τους ανήκει εξ ολοκλήρου και φυσικά θα το διαχειρίζονται αυτοί, όπου θα παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ.

Δεν θέλουν την Τούμπα και δεν θέλουν καν συζητήσεις με τον ερασιτέχνη -ειδικά αν αυτός δημιουργεί κολλήματα... Σήμερα η ΠΑΕ πληρώνει ενοίκιο στον ερασιτέχνη για την Τούμπα. Οι επενδυτές θέλουν να κάνουν ένα γήπεδο-εμπορικό που θα τους εξασφαλίζει μεγάλο αριθμό εσόδων ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις της ομάδας αλλά και τις δικές τους.

Αυτό που λέμε επένδυση.

Ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να το εμποδίσει νομικά μιας και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανεξάρτητη ΑΕ και μπορεί να αγοράσει ότι επιθυμεί -γήπεδο;- χωρίς να δώσει λόγο στον ερασιτεχνη.
Από την άλλη το γήπεδο της Τούμπας θα μείνει ανεκμετάλευτο;
Ο ερασιτέχνης θα αντέξει με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο λιγότερο;
Δϋο ερωτήματα που αναγκάζουν τον ερασιτέχνη να διαπραγματευτεί με τον οποιονδήποτε θελήσει να κάνει το νέο γήπεδο. Δύο ερωτήματα που είναι πιθανότατο να μας απασχολήσουν λίγο αργότερα. Ίσως ο ίδιος ο ερασιτέχνης επιδιώξει να γίνει το γήπεδο στην Τούμπα με κάποια συμφέρουσα -και για τους επενδυτές και για μας- συμφωνία ......

Έχει μεγάλο βάθος το θέμα.
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 17055
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό georgedoulk » Παρ 24 Δεκ 2010, 22:09

Ο ενας λεει γηπεδο στην Τουμπα...εκεί ειναι η εδρα του Π.Α.Ο.Κ. Μπορεί δεν μπορεί, θελεί δεν θέλει ο Κατσαρής εγώ εκεί θελω.

Ο αλλος λεει "γιατί στην Τουμπα;" Η έδρα του Π.Α.Ο.Κ. ηταν το Συντριβάνι, να το κάνουμε εκεί στην ΔΕΘ ειδικά ΤΩΡΑ! που αδειασε το οικόπεδο! Να γίνει και το σύμβολο της Θεσσαλονίκης με το μετρό, την υποθαλάσσια, και τα πάρκα πρασίνου της να ακολουθούν...

Ο αλλος λεει Καρατάσου...είναι δυτικά βολεύει κιολας.
Αλλά αν είναι να πάς Δυτικά, δεν πας μια και καλή στη Ν.Μεσήμβρια να σαι κοντά και στο προπονητικό (που δεν τελείωσε ακόμα, αλλά δεν γινεται καποια στιγμή θα τελειώσει με το καλο...)

Ο Τεο λεει ωραία η Τουμπα εγώ εδώ επαιξα αλλά φέτος εβαλα 1μύριο στο γηπεδο που δεν το είχα κιολας. Λεφτά να το κτίσω δεν εχω, δεν ξερω και αν γινεται να το κτίσω γιατί δεν θα γίνει οπως πρέπει το ρημάδι.

Ο Δεδέογλου λεει ελατε να σας δώσω κούτρα οικόπεδο διπλα στο άλλο που σας χάρισα στην Πυλαία να το κτίσετε εκεί το γήπεδο.

Οι Αραβες λένε Σαλάμ Αλέκουμ! Εμείς 6μήνες ψάχνουμε να δούμε πόσα χρωστάτε. Αν τελικά βάλουμε λεφτά (που θα βάλουνε) πρέπει να βγάλουμε και κέρδος. Αρα θα κάνουμε γήπεδο. Στην χειρότερη θα μας μείνει το γήπεδο (στην καλύτερη θα πάρουμε και κάνα κανάλι, μέχρι και λιμάνι).
έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.
Άβαταρ μέλους
georgedoulk
 
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Κυρ 15 Φεβ 2009, 02:22

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό joshua » Παρ 24 Δεκ 2010, 22:10

Δεν καταλαβα την αγωνια για τον ερασιτεχνη.Δεν θυμαμαι και εγω ποσες φορες τα τελευταια χρονια,ειδικα τα τελευταια του γουμενου εγιναν εκκλησεις για εγγραφη στον ΑΣ και ολες πηγαν στο βροντο.Οι γσ γινονται με 10-20 ατομα και τωρα ξαφνικα μας επιασε η αγωνια για την αρση βαρων το πολο και την ξιφασκια.Καταλαβαινω οτι μια κυψελη αθλητων ειναι πολυ σημαντικη για εναν αθλητικο συλλογο αλλα καλως η κακως η παε ειναι μια αε που πρεπει να προστατευσει το προιον της για να επιβιωσει και να ευχαριστει και τον σχετικα αποκλειστικα μαζι της δεμενο κοσμο.Ειναι βεβαια η ευκαιρια για τον ΑΣ να αποδειξει αυτο που πιστευουν καποιοι.Οτι μπορει να φτιαξει καποιος γηπεδο χωρις επενδυτη.Ας ξυπνησουν αν τους ενδιαφερει πραγματικα και ας υλοποιησουν στον χωρο της τουμπας εναν αθλητικο πολυχωρο για ολα τα τμηματα του ΑΣ σε συνδιασμο ενδεχομενως με καποιες εμπορικες χρησεις για την εξασφαλιση εσοδων.Ενα μικρο κλειστο για τα ομαδικα,ενα γηπεδο για τον στιβο, αιθουσες για αρση βαρων και και και.Εκει να δεις τι κυψελη μικρων αθλητων και μικρων παοκτσιδων θα δημιουργησεις.
Time to get it, before you let it get to you
Here he comes now, stick to your guns and let him through
Άβαταρ μέλους
joshua
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 24064
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 19:33

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό gika » Παρ 24 Δεκ 2010, 22:39

I had a dream...
Από δυτικά προς ανατολικά...

Νέα Μεσημβρία---> FC PAOK academy
Κέντρο- ΔΕΘ------> FC PAOK stadium "TOUMBA"
Τούμπα------------> PAOK SPORTS CENTER (για όλα τα αθλήματα του ΑΣ)
Πυλαία------------> PAOK BC stadium "PALATAKI"
......


Καύλα;;;;

Μια πόλυ μια όμάδα λέμε!!! Από άκρη σε άκρη!!
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 17055
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό DC » Παρ 24 Δεκ 2010, 23:51

emeissaspsirizoume4 έγραψε:ειναι γνωστο οτι ολοι οι εχθροι μας δεν θελουνε να μεινουμε ΤΟΥΜΠΑ maktpol
και να σαι σιγουρος ο μεγαλομετοχος του τρωμεσουτιακαιειμαστερουφιανοι3 θα στειλει και εργατες δωρεαν να βοηθησουνε για το νεο γηπεδο στα χωραφια


Φίλε, από τους 1470 περίπου που ψήφισαν στο προηγούμενο poll, οι μισοί ΔΕΝ ψήφισαν Τούμπα. Κι εγώ μέσα σε αυτούς, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι σουπεράς. :twisted:
Αντιστρέφοντας το επιχείρημά σου, θα μπορούσα να πω εσένα και όσους επιμένουν στον εγκλωβισμό της Τούμπας, εχθρούς του ΠΑΟΚ.
Και αυτά στα γράφει ένας γέννημα-θρέμα Τουμπιώτης, που έχει φάει τα γόνατά του στο χαλικιένιο όταν το μισό φόρουμ ήταν αγέννητο.
Καλό είναι να σεβόμαστε αλλήλους αλλιώς να ξέρουμε να το γυρίσουμε στην ειρωνία ή τις μπηχτές.


Εγώ βλέπω μια ρεπετισιόν του προηγούμενου τόπικ, με τα ίδια άτομα να προσπαθούν να πείσουν πάλι τα ίδια άτομα ότι η δικιά τους άποψη είναι η πιο σωστή.
Και η πλάκα είναι ότι μιλάμε εντελώς σε υποθετική βάση, μιας και φράγκα δεν υπάρχουν ούτε για σπόρια.
Απόψεις εκφέρουμε, μαζί με όνειρα. Τώρα, αν μπορεί κάποιος να τα στηρίζει και με επειχειρήματα και όχι με συνθήματα, είναι καλό για την κουβέντα.
Εν ολίγοις είμαστε εκτός τόπικ (πιστεύω). Νομίζω ότι το θέμα μας είναι το αν θα ανοίξει νέο poll και με ποιες επιλογές.
Φιλιά από το ασπρόμαυρο Μαρούσι. :lol: :lol: :lol: :lol:
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που τα παίρνουν από τον ΠΑΟΚ και αυτοί που τα δίνουν στον ΠΑΟΚ.
Να μετονομαστεί η Θύρα 5 σε Θύρα Pablo Garcia.
Άβαταρ μέλους
DC
 
Δημοσιεύσεις: 7287
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Petm » Σάβ 25 Δεκ 2010, 02:48

από τh στιγμή που κανεις μας δε ξέρει τι γήπεδο χτίζεται η τι γήπεδο θα χτιστεί εκεί που θα χτιστεί η όλη δημοσκόπηση είναι μια "χαλαρή-δήλωση προθέσεων" δημοσκόπηση η οποια είναι πιθανό να δώσει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα αν αλλάξουν κάποια δεδομένα.

άλλο είναι να λες θέλω γήπεδο στη Τούμπα με δυο διαζώματα και το metro να περνα από διπλα και άλλο το αν γίνετε άυτo.όχι μονο αν γίνετε πρακτικά αλλα και πιο είναι το κόστος για να γίνει.

το ίδιο και στις άλλες περιπτώσεις

άλλο το να λες θέλω το Καρατάσου για να κάνω αθλητικό κέντρο-γήπεδο-εμπορικό και άλλο το αν θα σου δοθεί ποτε η δυνατότητα να αγοράσεις η νοικιάσεις το καρατάσου. και επίσης άλλο το αν θα σου δοθεί η δυνατότητα να κανεις εμπορικό μικρό η μεγάλο.

το ίδιο και με τh Πυλαία αν και εκεί φαίνεται λίγο πιο straightforward.

καλά τh μεσημβρία δε τh βάζw μέσα. θα είναι ταφόπλακα για το σύλλογο αν πάει το γήπεδο εκεί γιατί απλά από εκεί δε περνάει τίποτε. εκτος αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για τh μεσημβρία για το μέλλον που αγνοώ.
Άβαταρ μέλους
Petm
 
Δημοσιεύσεις: 1607
Εγγραφή: Παρ 04 Ιαν 2008, 18:12
Τοποθεσία: Back To The Base London

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό emeissaspsirizoume4 » Σάβ 25 Δεκ 2010, 03:35

dc οταν λεω για εχθρους εννοω αλλοθρησκους
Άβαταρ μέλους
emeissaspsirizoume4
 
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: Πέμ 27 Μάιος 2010, 03:00

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό DC » Σάβ 25 Δεκ 2010, 11:01

Ναι ρε ψειριστή, αλλά τα τσουβάλιασες, γιατί ούτε εγώ θέλω να μείνουμε Τούμπα, αν και όταν κάνουμε νέο γήπεδο.
Anyway, η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε κάτι στο μυαλό μας, μια άποψη ή μια ιδέα, δύσκολα δεχόμαστε κάτι διαφορετικό. Οι περισσότεροι από εμάς.
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που τα παίρνουν από τον ΠΑΟΚ και αυτοί που τα δίνουν στον ΠΑΟΚ.
Να μετονομαστεί η Θύρα 5 σε Θύρα Pablo Garcia.
Άβαταρ μέλους
DC
 
Δημοσιεύσεις: 7287
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό fuzztone » Σάβ 25 Δεκ 2010, 11:52

Αν και τα έχουμε ξαναπεί, μια επανάληψη δεν κάνει κακό.

Όσοι αντιδρούν στη δημιουργία γηπέδου εκτός Τούμπας ΔΕΝ είναι απλά συναισθηματικοί τύποι, απροσάρμοστοι, μίζεροι και κολλημένοι όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν αρκετοί.

Για μένα το θέμα είναι καθαρά ουσίας και ανάπτυξης του σωματείου. Το βασικό ζήτημα με μια ΠΑΕ αν το δούμε λογικά, είναι οι οπαδοί της. Κι όχι απλά αυτοί που θα έρθουν μια φορά στα δύο χρόνια στο γήπεδο και μόνο όταν η ομάδα πάει καλά. Μιλάμε για τη βάση των υποστηριχτών, αυτών που θα βρίσκονται εκεί βρέξει-χιονίσει, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Το πιο βασικό λοιπόν για μια τέτοια επένδυση αγοράς ΠΑΕ είναι οι "πελάτες"-οπαδοί.

Αφού πιστεύω ότι συμφωνούμε με το παραπάνω, ας το προχωρήσουμε λίγο.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Τούμπα ουσιαστικά τη δεκαετία του 60'. Μέχρι τότε, αλλά και λίγο αργότερα, ο συσχετισμός οπαδών στην πόλη ήταν τελείως διαφορετικός από αυτός που είναι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΙΠΟΤΕ! Και οι τρεις ομάδες της πόλης "μάχονταν" για την οπαδική κυριαρχία, και οι τρεις είχαν υπολογίσιμη μάζα οπαδών.

Τη δεκαετία του 70' και οι τρεις ομάδες είχαν κατακτήσεις τίτλων και γενικά πήγαιναν καλά τηρουμένων των αναλογιών. Ωστόσο, η μεγάλη αλλαγή έγινε θεωρώ από τη δεκαετία του 80' και μετά, με ραγδαία συρρίκνωση των οπαδών των άλλων δύο ομάδων και επίσης ραγδαία αύξηση των δικών μας οπαδών. Οι λόγοι:
1.) Η συγκριτικά καλύτερη πορεία του ΠΑΟΚ
2.) Το οπαδικό κίνημα που συσπείρωσε τους νέους γύρω από τον ΠΑΟΚ
3.) Η θέση του γηπέδου της Τούμπας

Η θέση του γηπέδου της Τούμπας αποδείχτηκε εξαιρετικά στρατηγική. Διεμβόλισε τα άλλα δύο σωματεία, μην αφήνοντας τα να αναπνεύσουν οπαδικά, σε συνδυασμό πάντα με τη δυναμική του ΠΑΟΚτσήδικου οπαδικού κινήματος. Και μάλιστα λόγω της θέσης της Τούμπας (είναι γενικά αποδεκτό ότι γύρω από το γήπεδο μιας ομάδας συσπειρώνονται οι περισσότεροι οπαδοί της), μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει οπαδούς και σε περιοχές που ίσως αλλιώς θα ήταν δύσκολο (περιοχές δηλαδή που δεν ήταν κατεξοχήν λαϊκές).

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπουμε σήμερα. Ένας ΠΑΟΚ που έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ οπαδικά που έχει "πνίξει" τα άλλα δύο σωματεία. Κι όλα αυτά, παρά τις αγωνιώδεις και ορισμένες φορές πολύ καλά σχεδιασμένες προσπάθειες των άλλων δύο να περάσουν στην "οπαδική αντεπίθεση" μέσω των δικών τους "κινημάτων" (σ3, αθ10 κτλ). Ένα ΠΑΟΚτσήδικο οπαδικό κίνημα που εκτείνεται από ανατολικά προς δυτικά ως κυρίαρχο.

Θεωρώ λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω δε θα γινόταν αν δεν είχε επιλεγεί η περιοχή της Τούμπας για το γήπεδο τότε, και είχε π.χ. επιλεγεί μια περιοχή δυτικά ή κάπου αλλού.

Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι οι οπαδοί των άλλων δύο ομάδων θα κάνουν πραγματικό "πάρτι" σε περίπτωση που αποφασίσει ο ΠΑΟΚ να φύγει εκτός πόλης. Θα αναπνεύσουν οπαδικά και θα μπορέσουν απρόσκοπτα να κάνουν ουσιαστική "γαλούχηση", προσδοκώντας μετά από μερικά χρόνια στην οπαδική κυριαρχία μέσα στην πόλη. Το πάρτι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση που επιλεγεί τοποθεσία στα δυτικά ή και εκτός πόλης, όπου έτσι κι αλλιώς το 90% είναι ΠΑΟΚ.

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους πιστεύω ότι τυχόν μεταφορά της Τούμπας εκτός του κέντρου της πόλης θα αποτελούσε ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά του σωματείου του ΠΑΟΚ και κατά της ιστορίας του.

Θα μου πείτε δεν τα ξέρει αυτά ο επενδυτής? Φυσικά και τα ξέρει. Αλλά πιθανότατα τον ενδιαφέρει το άμεσο όφελος (5-10 χρόνια). Αυτά που περιέγραψα δε γίνονται τόσο άμεσα. Κατά συνέπεια, δεν τον νοιάζουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της επιλογής του.

Εμάς όμως σαν οπαδούς της ιδέας του ΠΑΟΚ, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μη μας ενδιαφέρουν και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλους-ες
Άβαταρ μέλους
fuzztone
 
Δημοσιεύσεις: 1197
Εγγραφή: Τρί 26 Φεβ 2008, 21:11

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό thief » Σάβ 25 Δεκ 2010, 12:33

Συμφωνώ στο κομμάτι του fuzztone που γράφει για την στρατηγική θέση της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε οπαδικά εντός πόλης λόγω και της Τούμπας. Με την δεδομένη κυριαρχία μας στα δυτικά, εξαπλωθήκαμε στο κέντρο και ανατολικά (πλην Καλαμαριάς που ανέκαθεν το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο υπερτερούσε) και περιόρισε το σκουλήκι σε μία συνοικία.
Βέβαια αυτά που διαβάζω για έσχατη προδοσία και λοιπά δεν συμφωνώ, όπως δεν συμφωνώ και σε άλλα πράγματα που γράφει ο fuzztone σε άλλα topic (πχ διοικητικό) για προδοσία στους παππούδες μας και λοιπές απόλυτες και τα ξέρω όλα απόψεις.

Το θέμα του γηπέδου πάντως είναι σημαντικό αλλά πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Οι Άραβες ή οποιοσδήποτε άλλος αναλάβει το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να λάβει υπόψη και τις ευαισθησίες του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μία εταιρία αλλά πολλά περισσότερα πράγματα.
Θεωρώ ότι πρέπει να εξανλτήσουμε τις πιθανότητες για Τούμπα. Αν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να γίνει γήπεδο πχ 40-45.000 θέσεων τότε και μόνο τότε να φύγουμε αλλά μόνο για την περιοχή της Πυλαίας. Η Πυλαία (με την εξάπλωση της πόλης ανατολικά είναι κάτι σαν την Τούμπα το '60). Αν ειδικά ο ρούλης πάει Θέρμη (που και αυτή είναι κατι σαν την Χαριλάου το '60) πιστεύω ότι η στρατηγική μας θα είναι εξίσου καλή. Στο μόνο που διαφωνώ κάθετα είναι δυτικά. Είναι το όνειρο όλων των αντι-ΠΑΟΚτσήδων να μας δούνε πχ στο Καρατάσου.

Τέλος πάντων, το θέμα του γηπέδου είναι πολύ σοβαρό. Το έχω γράψει και άλλη φορά. Θα πρέπει να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι ΠΑΕ-ΑΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ και να μην σηκωθούν μέχρι να καταλήξουν κάπου. Αν δεν υπάρξει συναίνεση ολωνών, το εγχείρημα αυτό θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία που μόνο σε εμφύλιο θα οδηγήσει.
thief
 
Δημοσιεύσεις: 922
Εγγραφή: Δευτ 24 Μάιος 2010, 23:32

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Maximus » Σάβ 25 Δεκ 2010, 12:51

Σωστό το επιχειρημα σου φίλε fuzz , αλλα μιλάμε για άλλες εποχές -30,40,50 χρονια πριν- όπου τοτε υπηρχε αλλη επικοινωνιακη πραγματικοτητα και επαφη μεταξυ των ανθρωπων, μη αναπτυξη ΜΜΕ, τηλεορασης, ραδιοφωνου, ιντερνετ, τα οπαδικα κινηματα ειχαν διαφορετικη βαση απο οτι σημερα και η οπτικη θεση του γηπέδου ίσως να έπαιζε σημαντικοτερο ρόλο...

Οι εποχές εχουν αλλάξει, ο τροπος σκεψης των ανθρωπων επίσης και η πληροφορία μεταδίδεται σε κλασματα δευτερολεπτου... Οι ομαδες πλεον δεν αντιπροσωπευουν κοινωνικες ταξεις οπως παλιότερα και τα σημεια γεννησης τους εχουν κυριως συναισθηματικη αξια μόνο...

Ολυμπιακος-πειραιας-λαικη ομαδα,
παναθηναικος-ανωτερη κοινωνικη ταξη
αεκ-Ν.Φιλαδελφεια-προσφυγες
ΠΑΟΚ-Τουμπα-προσφυγια

Ναι, να μην ξεχναμε την ιστορια μας σαφεστατα, αλλά να κοιταμε και την τωρινη (παγκοσμιοποιημενη) πραγματικότητα...

Μου θυμισες μια κουβεντα που ειχα στο στρατο με ενα φιλαρακι μου γαυρο , επιλοχια μας... Του ειπα "πως ειναι δυνατον να εισαι ΚΚΕ και παραλληλα ολυμπιακος; Αφου βλεπεις ολη αυτη την αδικια υπερ σας, το "αριστερο" σου background δεν αντιδρά; Πως μπορεις και υποστηριζεις το κατεστημενο;"

Μου απαντα τσατισμενος: " Εισαι ανιστόρητος και ασχετος! Ο ολυμπιακος ειναι σπλάχνο εργατιας και γεννηθηκε σε λαικες περιοχες! ξερεις τι ειπε ο ταδε κομμουνιστης οταν τον εκτελουσαν στον εμφύλιο; Ειπε οτι ηταν και ολυμιακος και περηφανος κλπ κλπ "

Τέλος παντων μην στα πολυλογώ... Καλή η ιστορία και το background των ομάδων, καθως και οι συνθηκες που υπήρχαν τότε, αλλα πρεπει οταν ωριμαζουν οι καιροι και κυριαρχουν διαφορετικα δεδομενα, να προχωραμε στις αναγκαιες αλλαγές που ομως δεν θα αλλοιωσουν τις αρχες και την φιλοσοφια μας...

Με λιγα λογια δεν νομιζω οτι η αλλαγη της εδρας θα φερει οποιαδηποτε αλλαγή και στο οπαδικο κινημα, ουτε οι ΠΑΟΚτσηδες θα κρατησουν μανιάτικο στην ομαδα, αν τελικα χτιστει νεο γηπεδο αλλού, ουτε φυσικά οι αριανοι και οι γριες θα γινουν περισσοτερες επειδη το γηπεδο μας θα παει αλλου... Ισα ισα που ο ΠΑΟΚ θα εχει ενα στολιδι στην πόλη και οι υπολοιποι θα εχουν μεινει στα "τριτοκοσμικα" καυτατζογλια και στα χαριλάου!

Επισης το ξαναλεω για να μην εχουμε παρεξηγησεις...Δεν καίγομαι για την τοποθεσια του νεου γηπέδου... Αμα ειδικα γινει και στην Τουμπα, ακομα καλυτερα! Αλλα ας μην φερνουμε την καταστροφή αν τελικα καρποφορησει η λυση μιας αλλη τοποθεσιας...

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ...
Άβαταρ μέλους
Maximus
 
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό interad » Σάβ 25 Δεκ 2010, 12:55

Καταρχήν καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους μας, με Υγεία φυσικά πάνω απ'όλα...

Fuzz,
πολύ καλή και τεκμηριωμένη η ανάλυσή σου...

εγώ δεν είμαι Θεσσαλονικιός οπότε και δεν μπορώ να έχω άποψη για αυτά που γράφεις, αλλά μου φαίνονται πολύ λογικά έτσι που τα παραθέτεις...

δε θα αναφερθώ στο κομμάτι της προδοσίας κλπ

θα αναφερθώ στο σημείο που λες ότι αν φύγει από την Τούμπα και γενικά φύγει εκτός πόλης ο ΠΑΟΚ, θα βρουν χώρο να αναπνεύσουν οι αλλόθρησκοι, να γαλουχήσουν νέους οπαδούς κλπ

δηλαδή ΑΝ έρθει κάποιος επενδυτής και ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, με μεταγραφές που θα σε φτάσουν σε σημείο όχι απλά να διεκδικείς, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ τίτλους (έχει διαφορά)

ΚΑΙ ΑΝ σου κάνουν και γήπεδο σύγχρονο και μπλα μπλα μπλα

ΚΑΙ ΑΝ έχεις ανεβάσει τόσο το επίπεδό σου σαν ομάδα ΚΑΙ στην Ευρώπη με συμμετοχή πλέον σε ομίλους ΤσουΛου κλπ, με ότι αυτό συνεπάγεται σε έσοδα - κύρος κλπ

( ξαναλέω ΑΝ ποτέ γίνουν όλα αυτά έτσι; )

θα γίνονται αρΓιανάκια και ηρακλάκια στην πόλη;

από τι; από τα αυτοκόλλητα που θα βλέπουν στα φανάρια;;;


και όπως και ο προηγούμενος (γερόΜάξιμος), να δηλώσω κι εγώ ότι ούτε με καίει αν θα έρθουν επενδυτές, ούτε με καίει που θα γίνει το γήπεδο ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνει...

(σε λίγο θα καταντήσουμε όταν συστηνόμαστε να λέμε πρώτα αν θέλουμε ή δε θέλουμε επενδυτές και που θέλουμε το γήπεδο και μετά θα γράφουμε / λέμε αυτό που θέλουμε :( )
Εικόνα
πουτ$α και ξύλο και σούβλα, ΛΑΙΜΑΙ!!!
Άβαταρ μέλους
interad
 
Δημοσιεύσεις: 1254
Εγγραφή: Τετ 13 Φεβ 2008, 17:13
Τοποθεσία: Πιτσούνι City

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό fuzztone » Σάβ 25 Δεκ 2010, 13:00

thief έγραψε:Βέβαια αυτά που διαβάζω για έσχατη προδοσία και λοιπά δεν συμφωνώ, όπως δεν συμφωνώ και σε άλλα πράγματα που γράφει ο fuzztone σε άλλα topic (πχ διοικητικό) για προδοσία στους παππούδες μας και λοιπές απόλυτες και τα ξέρω όλα απόψεις.


Πρόκειται για υπερβολή στο γραπτό λόγο. Προφανώς και δε θα εκτελέσουμε κάποιον.
Άβαταρ μέλους
fuzztone
 
Δημοσιεύσεις: 1197
Εγγραφή: Τρί 26 Φεβ 2008, 21:11

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό emeissaspsirizoume4 » Σάβ 25 Δεκ 2010, 13:02

thief το κεντρο της πολης(αριστοτελους,παραλια,ναυαρινου,καμαρα λευκος πυργος κτλ) ειναι ενα φιλε και δεν αλλαζει
οσο για την εξαπλωση της πολης που λες εγω αλλα βλεπω,ολοι θελουνε να φυγουνε απο Ελλαδα και ειδικοτερα απο Θεσσαλονικη που ειναι απο τις πολεις με την μεγαλυτερη ανεργια στην ευρωπη,εδω ακομα και απο αλβανους ακουω να λενε θα γυρισουμε πισω εδω δεν εχει δουλειες κτλ
και παρα πολλα σπιτια απουλητα
και πως μπορουμε να μιλαμε για γηπεδο 45 και 50χιλιαδων θεσεων οταν την στιγμη που εισαι συσπειρωμενος οσο ποτε αλλοτε και εισαι πρωτοδευτερος σε ομιλο europa league και εχεις μονο 20χιλιαδες κοσμο στα εντος ευρωπαικα ?
οι γαυροι με τον διπλασιο κοσμο και τους πολλαπλασιους τιτλους και συμμετοχες σε cl ktl χαζοι ειναι που αρκεστηκαν να κανουνε γηπεδο 33χιλιαδων θεσεων?

35χιλιαδων κλουβι στην ΤΟΥΜΠΑ χωρις ταρταν ειναι μια χαρα
Άβαταρ μέλους
emeissaspsirizoume4
 
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: Πέμ 27 Μάιος 2010, 03:00

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Maximus » Σάβ 25 Δεκ 2010, 13:06

Θυμαμαι μια αλλη κουβεντα με επιχειρημα που ελεγε οτι γηπεδο κατω απο 40.000 ειναι επισης προδοσια για την ομαδα... :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Maximus
 
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διοικητικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες