MundoBasket 2010

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ...
Άβαταρ μέλους
obanebane

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από obanebane »

Kolokotronis_4 έγραψε:Παιδιά με όλο τον σεβασμό απέναντί σας,
Πιστεύετε σοβαρά ότι οι παίκτες αυτής της εθνικής παίζουν για την Ελλάδα?
Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι παίζουν μόνο για την τσέπη τους και για τα παχυλά τους συμβόλαια. Για κανέναν άλλον.
Και ένα από τα επιχειρήματά μου είναι το άγριο ξύλο που έπεσε με τους Σέρβους στο φιλικό.
Αν φοράς την φανέλα της Εθνικής δεν πλακώνεσαι και δεν φτύνεις τον αντίπαλο σου σαν αλητάμπουρας.
Η Εθνική Μπάσκετ πρόσφερε πριν από κάποια χρόνια. ΟΚ της αναγνωρίζεται αυτό.
Την τελευταία πενταετία εχει καταντήσει μία ομάδα χορηγών, μανατζαραίων και παικτών εκατομμυριούχων ακριβώς στα αχνάρια της εθνικής του ότο.
Δηλαδη οπλαρχηγε θεωρεις οτι αυτοι οι παιχτες παιζουν στην εθνικη για να ανεβασουν το κασε τους? και εγω ειμαι μαζι σου και λεω οτι ειναι ετσι, εσυ μπορεις να παραβλεψεις το γεγονος οτι παρολα αυτα αυτη η ομαδα τα τελευταια 5 χρονια που αναφαιρεσαι ειναι μεσα στις τρεις καλυτερες ομαδες της γης (σε κανενα αλλο ομαδικο αθλημα δεν προκειτε να καταφερουμε ποτε σαν χωρα κατι αντιστοιχο) με συμμετοχη σε τελικους και κατακτησεις τιτλων και μεταλιων?

Υ.Γ Τι αλλο θελουμε σε αυτη τη γαμοχωρα για να αναγνωρισουμε τις αξιες?
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Δημοσίευση από Makis4444 »

Να τιμουν το εθνοσημο και να μη βαζουν τις μικροσκοπιμοτητες πανω απο τη νικη......Ντροπιαστικη η εμφανιση χτες....Καταλαβαινω την αποψη του Παλοκ αλλα δε συμφωνω σε καμια περιπτωση.....
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

obanebane
Κοίταξε να δεις όμως, μιλάς για ένα άθλημα που ακόμα και στις ηπα διέρχεται από κρίση. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επιπεδο για αυτό το άθλημα, όσο υπήρχε παλαιότερα.

Κοινώς στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Πήραμε ένα πανευρωπαϊκό το 2004, μεγάλο κατόρθωμα, πήγαμε τελικό μουντομπάσκετ και ξεφτιλιστήκαμε παγκοσμίως. Ηταν η πιο εύκολη επικράτηση σε τελικό, της κατόχου στην σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ.
Η ουσία πάντως είναι ότι το θέαμα που προσφέρει δεν είναι πλέον ελκυστικό στον φίλαθλο.
Το μπάσκετ διέρχεται παγκοσμίως από βαθειά κρίση.
Άβαταρ μέλους
paok kerkyra

Δημοσίευση από paok kerkyra »

H εθνική στο μπάσκετ δεν είναι να την συγκρίνεις με τίποτα, με την εθνική στο ποδόσφαιρο. Πρώτον για τις επιτυχίες, δεύτερον για τις επιλογές, καλούνται οι καλύτεροι(άσχετα που διαφωνώ με κάποιες μη κλήσεις π.χ. Βασιλειάδης) που αυτή την στιγμή καλώς η κακώς αγωνίζονται οι περισσότεροι, αν οχι ολοι στον γαυροβάζελο, αυτό όμως για μένα δεν αποτελεί αιτία για να μην δω την ΕΘΝΙΚΗ ομάδα στο μπάσκετ. Ξέχωρα που όπως είπε και ο Καζλάουσκα κάποιοι διεθνής θέλουν να μεταφέρουν την κόντρα γαύρος-βάζελος στην Εθνική, ελπίζω αυτό να το διορθώσουν. Δεύτερον όλοι εσείς οι Ελληνάρες που πηραχτήκατε απο την ήττα επειδί η Ελλάδα, πρέπει να μπαίνει μέσα και να ισοπεδώνει τον κάθε αντίπαλο (και εγω αύτο θέλω), μιλάμε για ενα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα(άσχετα που η επιλογή μας βγήκε τελικά σε κακό κατα την γνώμη μου). Δεν σας πηράζει όμως που η Ελλάδα καθημερινά ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι στις διάφορες ξένες εταιρίες, σας πήραξε μια ήττα στο μπάσκετ, και τώρα όλοι περιμένετε στην γωνία σε τυχών ήττα το Σάββατο, να σούρετε τα μύρια όσα και να αφορίσεται τους πάντες και τα πάντα. Ετσι είμαστε σαν λαός πανυγιρτζήδες...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

πάντως οπλαρχηγέ είναι και θέμα γούστου όλα, και ελεύθερου χρόνου κλπ. εγώ φεύγω από τη δουλεια μου για να δω παοκ-οφη στο κύπελλο αλλά δεν κάθομαι να δω τον τελικό του uefa. δεν πάω στη θάλασσα το απόγευμα με την κοπέλα μου για να δω το φιλικό με τη νυρεμβέργη αλλά δεν είδα τον μικρό τελικό του Mundial (+ to 60 % της πρώτης φάσης).
όσον αφορά το θέμα μπάσκετ γενικά, πάλι όλα είναι σχετικά. πριν 7 μέρες ήμουνα 25 αυγούστου στο οακα (για το παιχνίδι με την b team) και ήταν μέσα 15,000 κόσμος. 25 αυγούστου! και οι περισσότεροι (όπως και εγώ) ενδεχομένως να πληρώσαμε όλόκληρα 50 ευρώ! στο NBA αν δεν κάνω λάθος έκαναν ένα τρομερό νούμερο τηλεθέασης οι φετινοί τελικοί. τον τελικό ncaa νομίζω τον είδαν 70.00 άτομα στο γήπεδο. ο bertomeu ανακοίνωσε ρεκόρ όλων των εποχών τηλεθέασης για το φετινό final4 της ευρωλίγκας. anyway, Ξέρω γω, όπως τα βλέπει ο καθένας.

PS: όσον αφορά τους ακριβοπληρωμένους παίκτες (που είναι παραπάνω από του δέοντος ακριβοπληρωμένοι) δεν βλέπω κάποιο σημαντικό επιχείρημα που οι συκεκριμένοι παίκτες κερδίζουν κάτι στο συμβόλαιό τους αν παίξουν ή όχι με την εθνική (οι περισσότεροι έχουν στην κατοχή τους πάνω από μία ευρωλίγκα...). σόρρυ κιόλας. κατά τα άλλα είμαι ο πρώτος (νομίζω :mrgreen: ) που έχω πεί οτι εδώ και πολλά χρόνια δεν πείθομαι (καθαρά μπασκετικά) από τη συγκεκριμένη εθνική ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Ντοινγκ.........Εκατο φορες σημαντικοτερα ειναι αυτα που δεν εχουν σχεση με τον αθλητισμο και δεν αντιδραμε.... Τελειως ασχετα μεταξυ τους τα δυο θεματα.....
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Δε λεω οτι εχει τη δημοτικοτητα του ποδοσφαιρου ποτε δεν την ειχε αλλωστε αλλα νομιζω οτι εισαι υπερβολικος, να σου δωσω ενα παραδειγμα οι τελικοι του κολεγιακου στη πολιτεια του τεξας ειχαν 80 χιλιαδες θεατες σε καθε αγωνα, για ποια κριση στις ΗΠΑ μου μιλας?
Οσο για τα επεισοδια μαζι σου δε ψαχνω για δικαιολογιες, να σου θυμισω ομως οτι δεν συμμετειχαν ολοι σε αυτα, και να θυμισω επισης την επιθεση στον μπουρουση απο καποιους (μονο και μονο επειδη παιζει στο γαυρο) οταν το μονο που εκανε ηταν να προσπαθει να σταματησει τον καυγα.
Μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε ο καθενας εχει τη γνωμη του η αχαριστια ομως τρομαζει.

Υ.Γ Μακη νομιζεις οτι δεν τιμουν το εθνοσημο? αρα σου ειναι αδιαφοροι τι το κουραζεις? το ιδιο κανω και εγω με την εθνικη ποδοσφαιρου μου ειναι ολοι τους αδιαφοροι και δεν ασχολουμε.

Υ.Γ Δεν ειδα καποιον να κανει καμια αναφορα στο καλεσμα του πετροπουλου απο τον μεγα σαντος (που τον ειδες ρε σαντος τον πετροπουλο και τον καλεσες και στην εθνικη) και το μη καλεσμα του παπαζογλου ας πουμε.
Τουλαχιστον στην εθνικη του μπασκετ παιζουν παντα οι καλυτεροι ασχετα αν αυτοι ανηκουν στους γαυροβαζελους.
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Χτες παντως δεν το τιμησαν......Τεσπα,εχεις δικιο σε αυτο.....Η συγκεκριμενη εθνικη πραγματικα δε με εκφραζει και πολυ......Καμια σχεση με αυτην προ πενταετιας........
Άβαταρ μέλους
thrix

Δημοσίευση από thrix »

Είναι άνευ ουσίας να συγκρίνουμε την απήχηση του μπάσκετ με αυτή της μπάλας. Δεν υπάρχει νόημα.
Είναι άνευ ουσίας να συγκρίνουμε γενικά τα αθλήματα.
Στην Ιδία και το Πακιστάν ζουν και αναπνέουν για το κρίκετ, όλα τ' άλλα γι αυτούς είναι της πλάκας. Σε άλλες χώρες υπάρχει μόνο το ράγκμπι και τίποτε άλλο. Στην Αμερική χέστηκαν για τη μπάλα, το μόνο που τους νοιάζει πραγματικά είναι το NFL και το NBA, όλα τα άλλα στα παπάρια τους. Αν πας στην Αμερική σήμερα και τους πεις ότι γίνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ σε μια χώρα που λέγεται τουρκία θα σε κοιτάξουν περίεργα και θα σου πουν ότι λες μαλακίες γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τέλειωσε πριν μερικούς μήνες και το κέρδισαν οι Lakers πχ.
Εμένα ας πούμε μου γουστάρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χάνω αγώνα ευρωλίγκας, αλλά για το ΝΒΑ δεν δίνω δεκάρα και δεν βλέπω ούτε καν τους τελικούς. Δεν βγαίνω όμως να το φωνάξω κιόλας. Ποιον ενδιαφέρει τι δεν ενδιαφέρει τον άλλο?

Θα συμφωνήσω πάντως ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ περνάει μια κρίση ενδιαφέροντος και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ομάδες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, και η Γερμανία έχουν τα χάλια τους (όπως και τα πρωταθλήματά τους) και ο κόσμος σε αυτές τις χώρες έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Κακά τα ψέματα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες διαμορφώνουν και το επίπεδο του ενδιαφέροντος. Αν ή μάλλον όταν αυτές οι 3 χώρες συνέλθουν και ταυτόχρονα δεν έχει κλατάρει η Ισπανία, η Ρωσία και η Ελλάδα τότε το ενδιαφέρον θα επανέλθει.
Και η μπάλα περνάει όμως κρίση. Δες το μουντιάλ, ήταν παιχνίδια αυτά που είδαμε? Το πήρε η Ισπανία όλα τα παιχνίδια τα κέρδισε με 1-0 ή κάτι τέτοιο. Τα μισά γκολ μπήκανε από τεράστιες γκέλες λόγω της μπάλας. Καθόσουνα να δεις ματς και η συζήτηση ήταν για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη γκέλα. Ψιλο κωμωδία. Η Βραζιλία η Αργεντινή η Ιταλία η Αγγλία… πονέσανε τα μάτια μας. Σκασμένοι παίχτες. Η Ολλανδία έφτασε στον τελικό παίζοντας ξύλο. Μια Ουρουγουάη μας έμεινε να θέλουμε να βλέπουμε.
Η Ελλάδα δεν είναι εξαίρεση σε όλα αυτά. Μανατζεραίοι γαυροβάζελοι σκανδαλωδώς πλούσιοι παίχτες κλπ υπάρχουν παντού. Τι να πει κανείς για τον Γκασόλ τους Λιθουανούς, τον πάρκερ τους κροάτες, τους Σέρβους-βεντέτες παλαιότερα κλπ κλπ. Ο Μπουρούσης τουλάχιστον (δεν τον πάω μια, για να μην παρεξηγηθω κιόλας) έγραψε την ομάδα του στα παπάρια του που του είπε δημόσια να μην παίξει και παίζει τραυματίας, αυτό του το πιστώνω. Θα μπορούσε άνετα να πει "έχω σπάσει το χέρι μου και άντε γεια", οΤσαρτσαρής τι έχει να κερδίσει? Σε δύο χρόνια σταματάει το μπάσκετ γενικώς. Ο σπανούλης έκανε τη συμβολαιάρα και θα μπορούσε να πει κουράστηκα, ο Διαμαντήδης το ίδιο κλπ.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Makis4444 έγραψε:Χτες παντως δεν το τιμησαν......Τεσπα,εχεις δικιο σε αυτο.....Η συγκεκριμενη εθνικη πραγματικα δε με εκφραζει και πολυ......Καμια σχεση με αυτην προ πενταετιας........
Η ίδια εθνική είναι...
Με πολλά ίδια πρόσωπα αλλά με εμφανώς αλλαγμένη τη νοοτροπία!
Ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων δεν άλλαξε και πολύ, όμως αυτό που δε μας άρεσε, κακά τα ψέματα, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να επωφεληθούν καταστάσεις, δείχνοντας δειλία ή φόβο! Κι αυτό είναι το αρνητικό στην υπόθεση!
kk74

Δημοσίευση από kk74 »

παιδια το μπασκετ εχει κριση στην ελλαδα και μονο εδω! στην ισπανια σχεδον ολες οι ομαδες εχουν τελειωσει τα διαρκειας,και στη γερμανια εχει μεγαλο ενδιαφερον ο κοσμος και γεμιζουν το γηπεδο .πραγματικα το φαιναλ φορ εκανε ρεκορ τηλεθεασης και ο τελικος του ΝΒΑ πηγε παρα πολυ καλα.τα γηπεδα στη ευρωλιγκα ηταν γεματα εκτος απο την ελλαδα και εδω οχι παντα.στην ελλαδα εχασε το ενδιαφερον το πρωταθλημα αφου θα το παρει σιγουρα ο ενας απο τους δυο(γαυροβαζελους) και ψαξτε για τον τριτο .οι ομαδες μας δεν εχουν νυχια να ξυθουν και χρωστουν παντου!τωρα για το μουντιαλ ξενερωσα και εγω με τον χθεσινο αγωνα αλλα νομιζω πως σε μια σειρα 7-8 αγωνων χωραει και μια τετοια κινηση.νιμιζει κανεις πως στο μουντιαλ ποδοσφαιρου δεν εκανε καποια ομαδα εναν αναλογο υπολογισμο?δεν μπορει!!τωρα βεβαια αν δεν το εκαναν στο ποδοσφαιρο μπραβο τους!ας βαρεσουμε ολοι τους μπασκεμπολιστες που ειναι τοσο ατιμοι και ανηθικοι !πραγματικα ο καθε ενας εχει δικαιωμα να βλεπει και να του αρεσει οτι θελει!και εγω δεν εχω δει κανενα αγωνα στο μουντιαλ ποδοσφαιρου.και μαλιστα προσπαθησα να δω το πρωτο της εθνικης και με πηρε ο υπνος στο πρωτο μισαωρο!δεν βρισκω κανενα ενδιαφερον σε αυτο το αθλημα και δεν βαζω κανενα αγωνα ποδοσφαιρου μπροστα σε ενα καλο αγωνα μπασκετ!ο καθε ενας εχει τα γουστα του και τα ενδιαφεροντα του!μπορει η εθνικη να μην επαιξε καλα μεχρι τωρα αλλα εχουν γινει και καλα παιχνιδια μεχρι τωρα στο μουντιαλ.εβλεπα προχθες το τουρκια -πουερτο ρικο και ειπα πως μονο στο μπασκετ μπορει να γινει τετοια ανατροπη με τοσο ενδιαφερον ,αλλα εμενα μου παει το μπασκετ,οποιος δεν θελει να το δει δικαιωμα του και ελευθερα μπορει να δει οτι θελει.εχει καποια λαθη το συστημα και πρεπει να το δουν λιγακι για να μην εχουμε αναλογες περιπτωσεις με τον αγωνα εχθες .και η γαλλια εκατσε να χασει για να μην παιξει μαζι μας.αυτο πρεπει να το αλλαξουν με καθε τροπο!!αλλα για καποιον που του αρεσει το μπασκετ, το μουντιαλ ειναι μια καλη ευκαιρια να δει ομορφους αγωνες(βραζιλια-ΗΠΑ αλλο πολυ ωραιο ματς).ετσι απλα και χαλαρα!!τωρα για το αν ειναι ντροπη που χασαμε απο τους ρωσους τι να πω ρε παιδια.ενα παιχνιδι ειναι.χαλαρωστε!!αν κερδισουμε κερδισαμε αν χασουμε χασαμε.ο αθλητισμος και οι τεχνες μας αρεσουν γιατι μας κανουν να ζουμε καλυτερα ,ομορφοτερα και χαλαρα.να ξεφευγουμε απο το στρες και τις στεναχωριες!αν ειναι να μας χαλαει καλυτερα να μην ασχολουμαστε!!αντε λοιπον αδελφια και με την νικη!!!!
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

palok έγραψε:αύριο θα δούμε αν η επιλογή τους ήταν τελικά η σωστή ...
Πιστεύω πως η επιλογή ήταν σωστή. Άσχετα από το αυριανό αποτέλεσμα. Ούτως ή άλλως με την Ισπανία θα παίζαμε. Το είχαν αποφασίσει πριν από εμάς οι Γάλλοι. Το θέμα μας ήταν να αποφύγουμε τις ΗΠΑ. Αυτό έλεγε η λογική και αυτό κάναμε. Δεν περιμένω το αυριανό αποτέλεσμα για να δώσω δίκιο στην ομάδα ΜΑΣ.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Διαβάζω και κάτι συγκρίσεις των εθνικών μας ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και νομίζω πως ζω σε άλλη χώρα. Αποτυχία η "ντροπιαστική" ήττα στον τελικό του μουντομπάσκετ από την μία και τεράστια επιτυχία η πρώτη νίκη σε μουντιάλ από την άλλη.
ΕΛΕΟΣ....... ( η καραμέλα της δημοτικότητας δεν παίζει. Γιατί δεν διακρινόμαστε και σε άλλα αθλήματα και γιατί δεν διακρίνονται και άλλες μικρές χώρες?)
Τα παιδιά της εθνικής ρισκάρουν έναν τραυματισμό που θα τους στοιχίσει τα τεράστια συλλογικά συμβόλαια. Δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα χρήματα για να παίξουν με την εθνική. Ρωτήστε και τον Παπαλουκά που αυτοπροστατεύτηκε.
Υ.Γ.1 Τι λέγαμε μετά το ματς με τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, για αυτά τα κακομαθημένα γαυροβαζελάκια?
Υ.Γ.2 Τα ίδια και στο ποδόσφαιρο. Την μία θεός ο Ότο και την άλλη άχρηστος και ξοφλημένος. Μία από τα ίδια και για τον Σάντος.
Υ.Γ.3Τελικά ο Έλληνας είναι πολύ αχάριστος και δίκαια τραβάμε ότι τραβάμε. Δεν αξίζουμε τίποτα.
και ένα βιντεάκι για όλους μας..........
[youtube]o077DmJPHHg[/youtube]
Άβαταρ μέλους
kostasff

Άκυρος και ο τίτλος του τόπικ (Πάμε να πάρουμε την Πόλη)
Καμία Πόλη δεν παίρνεται με τέτοια φαγωμάρα (όπου Πόλη βάλτε επιτυχία-πρόοδο-κατάκτηση στόχων)
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Με ολο το σεβασμο,ειναι ο,τι πιο γελοιο ειναι οι πραγματικα εκτος τοπου και χρονου γενικευσεις......Μιλας για ντροπιαστικη ηττα......Αυτοματα παει να πει αυτο οτι εκραζες το Ρεχαγκελ και το Σαντος......Ημαρτον......Αν θες να πεις κατι αλλο Κωστα,πραγματικα σορρυ.......Αλλα εγω αυτο καταλαβαινω......Οτι πανω στην πικρια σου για τις κουβεντες καποιων τσουβαλιαζεις τα παντα και τους παντες.......
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα μπάσκετ”