Στρατός Λούφα και παραλλαγή. Πού υπηρετήσατε?

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Re: Στρατός Λούφα και παραλαγή Που υπηρετήσατε?

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Ενταξει Αποστολη , αμα εκανα κι εγω τετοια θητεια δε θα με χαλουσε καθολου.Για κανε φασινα ολη μερα , βαλε υπ' ευθυνη σου 50 κοπροσκυλα αμφιβολου ποιοτητας που ετσι και κανουν κατι την πληρωνεις παντα εσυ και μετα πες μου εαν θα ζητουσες να πας πισω.

Για οσους δεν καταλαβαν .... ναι.Δυστυχως ημουν επιλοχιας!!! :twisted:
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Κι εγώ, ως δόκιμος είχα την ευθύνη του λόχου (ως Αξιωμετικός Υπηρεσίας, ή ως δόκιμος με συγκεκριμένη αποστολή), στον οποίο υπήρχε κάθε καρυδιάς καρύδι! Όχι βέβαια κάθε μέρα, αλλά τακτικά.
Εάν προσέχεις και έχεις λίγη λογική (όχι πολλή) δεν νομίζω ότι υπάρχει δυσκολία! Τώρα αν εσύ έτυχε να έχεις όλα τα αποβράσματα μαζεμένα, αυτό είναι όντως δύσκολο, αλλά μάλλον σπάνιο!
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

δεν ξέρω ρ αποστόλη π θ μ πάνε...σεπτεμβριο θα φύγω και μάλλον θα αφήσω και ένα μάθημα για το πτυχίο για να πάρω και καμιά άδεια..
για πες μ τι κατηγορίες υπάρχουν στο πεζικό...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ο αδελφός μου που είχε παρουσιαστεί Τρίπολη, το 1986, ως πεζικάριος και έγινε δοκιμος, μου έλεγε ότι το 70% γινόντουσαν δόκιμοι στη σχολή Πεζικού, στα Χανιά. Ο ίδιος έγινε φροντιστής (μελισσάς), πήρε δηλαδή ειδικότητα υπεύθυνου αποθήκης, στη Λαμία (Σώμα Υλικού Πολέμου). Από τη Λαμία περνάνε κάποιοι δόκιμοι από όλα τα όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό και Διαβιβάσεις) για να πάρουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα και να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης αποθήκης στην μονάδα τους. Αυτή η ειδικότητα έχει λιγότερο τρέξιμο, αλλά περισσότερη ευθύνη γιατί αν λείψει κάτι απο την αποθήκη το χρεώνεσαι!
Κάποιοι ελάχιστοι έπαιρναν κάποια άλλη (τρίτη) ειδικότητα, που δεν τη θυμάμαι, αλλά αυτοί ήσαν όσοι είχαν χοντρό μέσο.
Αν το χαρτί που σου ήρθε αναφέρει ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός) δεν σημαίνει ότι θα γίνεις κιόλας! Πολλοί το αποφεύγουν λόγω περισσότερης θητείας και παραπάνω ευθυνών, αλλά αυτή την καραμέλα περί ευθυνών δεν την αντέχω άλλο! Όλοι μιλούν για αποφυγή ανάληψης ευθυνών, αλλά μου θυμίζουν ευθυνόφοβες αδελφές που τρέμουν και τον ίσκιο τους!
Εγώ προσωπικά δεν το μετάνοιωσα ποτέ που έγινα δόκιμος!
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

θα κόψω την αναβολή επειδή τελείωνω τη σχολή,και θα δηλώσω εγώ...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Α 91 αεροπορία (πυροβόλητης)
7/1/91 στην 124ΠΒΕ
Μετά από 3 μήνες, στην 113ΠΜ Θεσσαλονίκη.
Μετά από 2 μήνες, 110ΠΜ Λάρισα και μετά από 1,5 μήνα στο ΑΤΑ μέχρι τέλους.....
Στο "Μακεδονία" ήταν ωραία φάση. Μετρούσε η στολή...... ;)
Άβαταρ μέλους
Kevin

Δημοσίευση από Kevin »

Πριν ένα μήνα παρουσιάστηκα Παρανέστι (ζωάρα!) και χθες πήγα με μετάθεση στην 137 Α/Κ ΜΜΠ στο Λιτόχωρο αλλά δεν έμεινα πολύ γιατί έφυγα με άδεια. Απ' ότι κατάλαβα πάντως παίζει πολύ εμπλοκή και οι έξοδοι/άδειες θα είναι μετρημένες... :x Ξέρει κανένας αδερφός τίποτα περισσότερο;
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Παρουσιαστηκα στην εξωτικη Τριπολη 124 ΠΒΕ τον Σεπτεμβριο του 1998..
Οπλουργος αεροσκαφων και καπακι στην πιστα της 117ΠΜ στην Ανβραδιβα με τα RF-4...Απιστευτη εμπειρια να οπλιζεις τα φαντομ μαζι με τους μονιμους και απιστευτη και η ζεστη επισης..
Ειδικα η υπηρεσια που εκτελουσα μετα στο SOR (Secret Operation Room) ηταν κατι το αξεχαστο..Συνομιλιες των πιλοτων ,σχεδια πτησης και πολλα ..(μπιπ) δεν θα τα ξεχασω ποτε...
Οπως δεν θα ξεχασω οτι το βραδυ που εκτελουσα υπηρεσια readiness με 2 πιλοτους ,την αλλη μερα το πρωι ενω ημουν εκτος αεροδρομιου εμαθα οτι σκοτωθηκαν αφου κατεπεσε το αεροσκαφος .Το δυστυχημα στην Κυρηνεια τοτε...
Μονο αν ζησεις με αυτους τους ανθρωπους καταλαβαινεις γιατι ειναι οι μονοι ΗΡΩΕΣ που εχουν παραμεινει ακομα ..

Ηρθα 2 μηνακια στα ΚΕΔΑ Περαιας και αφου ξαπλωνα και επινα ποτακια στο Πορτο ακρη ,βαρεθηκα και ξαναεφυγα πισω οπου και απολυθηκα τον Μαιο του 2000...
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Κοστα στο ΑΤΑ/ΕΚΑΕ υπηρέτησα και γω. Ήμουν παρτ-ταϊμ ναύτης με ειδικότητα αρμενιστή...
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Ναυτικά,Αεροπορίες, δοκιμιλίκια και Πυροβολικά(λιγότερο) βλέπω...
Πολύ το βύσμα έπεσε στο Paokmania ή μου φαίνεται?? :opaokara: :opaokara:
εσύ gash να μαντέψω η μάνα του λόχου ήσουν?? :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Zorro4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Zorro4 »

87Ε' ΕΣΣΟ - ΣΕΙΡΑ 190 ΑΣΜ 155
(1987=1989)
1. ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΕΝΤΡΟ (2μήνες)
2. ΣΕΤΗΛ ΠΥΡΓΟΣ (3 μηνες)
3. ΧΑΙΔΑΡΙ ΛΥΒ (2 μηνες)
4. ΣΕΤΗΛ ΠΥΡΓΟΣ (3 μηνες)
5. ΡΟΔΟΣ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΟΚάρα ως το τελος)

Τη σειρα μου την έπιασε η πρώτη μειωση από τους 21 μήνες στους 20.
:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Bono έγραψε:Ναυτικά,Αεροπορίες, δοκιμιλίκια και Πυροβολικά(λιγότερο) βλέπω...
Πολύ το βύσμα έπεσε στο Paokmania ή μου φαίνεται?? :opaokara: :opaokara:
εσύ gash να μαντέψω η μάνα του λόχου ήσουν?? :lol: :lol:

1.Έρευνα Πληροφορικής μαζί με Ζήση ο οποίος απολύθηκε την επόμενη μέρα :lol: στην Λαμία στου υλικού πολέμου.
Ομβριακή λίγες μέρες που ήταν το χειρότερο κάτι αποθήκες με βλήματα πυροβολικού (30χιλιάδες τόνοι μόνο κάτω απο το βουνό).

2.162 ΑΚ ΜΒΠ στα 8ιντσα βαρύ πυροβολικό Λαγκαδά μετάταξη καθότι το ΕΠ ήταν για βύσματα. (μεγάλη πίκρα και πολλά τα γράσα στους εδαφικούς για όσους σκαμπάζουν απο άρματα)

3.ΛΥΒ για λοχίας Ροδόπολη(το πυροβολικό βγάζει μόνο λοχίες) και κατάφερα και έγινα δεκανέας ο πρώτος στο Πυροβολικό! :lol: :lol: :lol: :shock:

4.Επιστροφή πίσω και μετακόμιση Γιαννιτσά όλη η μονάδα έτσι για να μας βγεί ο πάτος όσο γίνεται.

5.Μετάθεση στην 199 ΑΚ ΜΒΠ Αλεξανδρούπολη που ήμασταν άλλα 3 στρατόπεδα με ΠΕΠ και κάτι άλλες παπαριές.
Υπηρεσία 13 έξω και 1 μέσα :shock:

6.Απόσπαση Ξάνθη Δ σώμα διοίκηση μαζί με τον αδερφό του Χασιώτη (παλίου μας ποδοσφαιριστή) τρέλα για να επιστρέψω πίσω όπως και έγινε σε 1 εβδομάδα για να μην βαράω σκοπέτα (μ@λ@κ@ς είμαι :lol: )

7.Επιστροφή πίσω στην Αλεξανδρούπολη που με απολύσανε με μεγάλη τους χαρά μιας και με θυμούνται σαν ότι χειρότερο πέρασε απο εκεί με καμιά 40 μέρες φυλακή και αδύνατον να θυμηθώ κρατήσεις και ΣΕΞ.
Δεν θυμάμαι να μην ήμουν τιμωρημένος τους τελευταίους 6 μήνες.

Πάντως 120 μέρες σκοινάκια τα έβγαλα και τα κουνούπια μου έμειναν αξέχαστα εκεί στην εξοχή με χιόνια και βροχές.

Καλός στην δουλειά μου αλλά αρκετές ασκήσεις του ΕΣ μποϊκοταρίστηκαν επίτηδες και απέτυχαν παταγωδώς. :lol:
Λογικό....

Καλά ήταν πάντως δεν μπορώ να πω.
Δύσκολα όμως τα πράγματα για τους αξιωματικούς που είμαι σίγουρος ότι με θυμούνται και πιθανόν να με αναφέρουν ακόμα και σήμερα στους νεότερους ως παράδειγμα προς αποφυγή. :lol:
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Πάντως στο πυροβολικό έπεσα μέσα... :opaokara: :opaokara:
Α και μη σε πιάνει κατάθλιψη...στο στρατό γνώρισα και υποδεκανέα Πυροβολικού :lol: :lol: :lol:ημισάρδελο κανονικό μιλάμε...
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Ναι υποδεκανείς συνήθως έκαναν τα καλά παιδιά που ήταν υπάκουα στους νόμους και το σύνταγμα. :D,

Πυροβολικό ήσουν???
Άβαταρ μέλους
sunnyblack

Δημοσίευση από sunnyblack »

Ισχύς δια της γνώσεως.
165 ΜΠΕΠ(Παρανέστι)-173 ΜΕΑ/ΑΠ (Καρωτή Έβρου)-107 Α/Κ ΜΜΠ ( Κουφόβουνο Έβρου)-165 ΜΠΕΠ. :nairepaok:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sunnyblack την Σάβ 12 Ιουν 2010, 20:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”