ioanmits έγραψε:Η ιστορία του Βαγγέλη μου θύμισε λίγο από «Dogville»
καταρχην ιωαννη ευγε για την κινηματογραφικη προταση και την αψογη αναλυση...αυτο ακριβως μου το θυμισε και σε μενα! ασε που την εχω δει 3 φορες και τη θεωρω ισως την κορυφαια ελληνικη τα 20 τελευταια χρονια!
ακολουθησε το ολιγο ξεφουσκωτο Αγρυπνια και παλι με τον τεραστιο Βαγγελη Μουρικη, αλλα ο Γραμματικος ειχε δειξει τα δειγματα γραφης του το 1996 με το ακρως νοσταλγικο Αποντες...οσοι μεγαλωσαμε τη 10ετια του 80 και ωριμασαμε σε αυτη του 90, σιγουρα μας εχει χαραξει και εχουμε ταυτιστει με τους ηρωες...
ειχα εξιστορισει σε pm στον πρακτορινο γυρω στο 1993 στο φεστιβαλ κινηματογραφου της Θεσσαλονικης, σε μια προβολη ελληνικης ταινιας ειχαμε μαζευτει στον (γνωστο) εξωστη αρκετοι καφροφοιτητες ετοιμοι για χαβαλε...
στη τανια πρωταγωνιστει ο Μηνας Χατζησαββας, γνωστος μαμικος απο την επιτυχημενη τοτε σειρα Αναστασια...
καποια στιγμη μεσα στη πλοκη ο Χατζησαββας αρχιζει να μαμαει...μαμαει απο μπρος...μαμαει απο πισω...δως του απτα πλαγια...κανει ενα τσιγαρο...φευγει (και καλα road movie)...πετυχαινει αλλη γκομενα και το τροπαριο συνεχιζεται...
καποια στιγμη κι ενω εχουμε ψοφησει στα σχολια, αναβουν τα φωτα για διαλειμμα...και ξαφνου...τσουπ...ο μηνας χατζησαββας himself στη πρωτη σειρα να σηκωνεται ορθιος...
το τι ακολουθησε απο τον εξωστη δεν θα το ξεχασω: ΑΞΙΟΟΟΟΣΣ....ΑΞΙΟΟΟΟΟΣΣ!!!
με τα χερια μπροστα να προσκυναμε τον διαδοχο του Γκουσγκουνη!!!
η ταινια αυτη εμαθα μετα απο πολλα χρονια ειναι του Γραμματικου και λεγεται Τυφλη Στροφη...