Κύπελλο Ελλάδας 2024-25

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και όλων των παραλειπομένων...
marsantos

Re: Κύπελλο Ελλάδας 2024-25

Δημοσίευση από marsantos »

Μάλιστα.
Ενδιαφέρουσα πρόταση που μένει να τη δούμε στην πράξη.
Η πρώτη παρατήρηση που θα κάνω είναι πως ουσιαστικά θωρακίζει τους 4 μεγάλους και ελαχιστοποιεί τις ελπίδες στο να ζήσει μια μικρομεσαία ομάδα το όνειρό της όπως καλή ώρα φέτος ο ΟΦΗ.
Επιπλέον θέλω να αναφέρω πως η έλλειψη οποιασδήποτε κλήρωσης δε μου αρέσει. Η μπασκετοποίηση του ποδοσφαίρου με προκαθορισμένο χάραγμα μονοπατιών σε θεσμούς όπως αυτή του κυπέλλου με βρίσκει αντίθετο. Η κλήρωση δίνει ελπίδα στους αδύναμους και το ποδόσφαιρο από τη φύση του υπάρχει για να δίνει και όχι να κόβει ελπίδες.
Ελπίζω να μη ζήσουμε στο ποδόσφαιρο κάτι του στυλ best of three.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ένα πιο σύγχρονο σύστημα είναι. Δεν έχω καταλάβει ακόμη ποια είναι τα κατά του συστήματος (αν υπάρχουν).
Edit: Σύμφωνα με αυτά που λέει ο marsantos προφανώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα, αφού δεν γίνονται κληρώσεις, να πάει μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ στον τελικό αποκλείοντας μόνο ομάδες εκτός του big-4.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑποστόληςΑ την Τρί 06 Μάιος 2025, 12:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Περίμενα να σχολιάσεις τον αριθμό των παιχνιδιών που αν δεν κάνω λάθος αυξάνεται
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Εμείς από τους 8 και μετά δεν εμπλεκόμαστε;
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Από 7, πάνε σε 8 τα παιχνίδια.

Κλαιν μαιν αύξηση.

Λογικά επίσης θα χωριστούν οι ομάδες σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν από κάθε γκρούπ.

Έτσι θεωρητικά θα έχεις ένα ντέρμπι, έναν μικρομεσαίο και 2 της Β.

Εμένα πάλι αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι θα υπάρχει δυνατότητα αν είναι στο χέρι των μεγάλων να διαλέγουν αντίπαλο.
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Αν μια ομάδα προχωρήσει αρκετά στην Ευρώπη ίσως δεν είναι αμελητέα αύξηση αυτή. Γιατί είναι ένα παραπάνω παιχνίδι αλλά και 1 παραπάνω ντέρμπι. Επίσης για όσους δεν βγουν στην τετράδα είναι +1 έξτρα παιχνίδι play off
icue

Δημοσίευση από icue »

Το κυπελλο ειναι το πιο απλο πραγμα στον κοσμο για να γινει ενδιαφερον. Μονοι αγωνες μονο. Απο τον πρωτο γυρο εως τον τελικο. Με κληρωση να παιζουν ολοι, με ολους.
Άβαταρ μέλους
st4this
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από st4this »

Μονοι αγωνες αρα τα μισα ματς για στοιχημα αδερφε, αρα ποτε δεν θα γινει αυτο
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Ακριβώς, αυτό που προτείνεται απλά δεν είναι κύπελλο.
marsantos

Τα γκρουπ δυναμικότητας θα είναι 5 άρα δεν υπάρχει έξτρα ντέρμπι.
Προφανώς αφού όλα είναι γνωστά δεν τίθεται θέμα του να μη βγει η ομάδα στην πρώτη τετράδα. Όταν πλέον όλοι έχουν καταλάβει τη σημασία του προγράμματος δε νοείται ολιγωρία και ενδεχόμενο στο να μην είναι η ομάδα στην πρώτη τετράδα. Και είναι κάτι που εξαρτάται πραγματικά από τον ίδιο της τον εαυτό.
Έχει δίκιο ο Afanas πως ακόμα και ο ένας αγώνας παραπάνω μπορεί να αποτελέσει επιβάρυνση για ομάδα που προχωρά στην Ευρώπη όμως πρέπει να σκεφτούμε 3 παραμέτρους.
1ον) Οι πρώτοι 5 αγώνες πιθανότατα θα διεξαχθούν πριν από τα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι ημιτελικοί είναι αυτοί που θα εμπλέκονται σε περίπτωση που κάποιος προχωρήσει στην Ευρώπη αλλά αυτό είναι κάτι που ίσχυε και με το παρόν format.
2) Οι πρώτοι 4 αγώνες θα διεξάγονται παράλληλα με τα league phase των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι θετικό πως θα είναι με χαμηλής δυναμικής αντιπάλους (οκ, κάποια χρονιά θα τύχει ο αρης για έναν αγώνα όμως) και δε θα είναι σαν τη φετινή καρμανιόλα με Φερεντσβάρος και αεκ σε μια βδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό μέχρι τέλη Γενάρη τα τοξικά ματς να ελαχιστοποιούνται.
3) Στους πρώτους 5 αγώνες δεν υπάρχει παράταση που αποτελούσε και αυτό μια έξτρα επιβάρυνση. Είναι κάτι που το ζήσαμε φέτος όταν μετά από ματς αίμα κι άμμος με την αεκ παίξαμε σε λιγότερο από 3 μέρες διαλυμένοι με το Βόλο.

Συμπερασματικά δε νομίζω πως ο ένας παραπάνω αγώνας θα κάνει αισθητή διαφορά.
Σίγουρα πρέπει να το δούμε στην πράξη.
Όμως εκ πρώτης όψεως και μόνο όσον αφορά τον ΠΑΟΚ αυτό το φορμάτ τον βολεύει αρκεί να είναι σοβαρός και να εξασφαλίζει θεση στην τετράδα χωρίς φυσικά να είναι καταστροφικό το να μην καταφέρει κάποια χρονιά να είναι εντός αυτής.
icue

Δημοσίευση από icue »

st4this έγραψε:Μονοι αγωνες αρα τα μισα ματς για στοιχημα αδερφε, αρα ποτε δεν θα γινει αυτο

Ας κανουν και ενα λιγκ καπ για να εχουν να δειχνουν.
marsantos

Διαβάζω πως από τη νέα χρονιά, στο θεσμό του Κυπέλλου, θα υπάρχει κανονιστική πρόβλεψη υποχρεωτικής συμμετοχής Έλληνα παίκτη καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Μάλιστα, τονίζεται πως σκοπός είναι να επεκταθεί σε 2 παίκτες η υποχρεωτική συμμετοχή και να εφαρμοσθεί ο εν λόγω κανονισμός και στη superleague.
Καταλαβαίνω τις προσπάθειες για τόνωση του ελληνικού στοιχείου αλλά κάπου πρέπει να συμβαδίζουμε με τη φύση του αθλήματος. Οι τόσοι περιορισμοί θα κρίνουν αποτελέσματα με κριτήρια που δε θα είναι ποδοσφαιρικά.
Είναι άλλο να πεις πως θα υπάρχει υποχρεωτικά στην αποστολή ένας συγκεκριμένος αριθμός Ελλήνων, άλλο να πεις πως θα ξεκινάνε τον αγώνα υποχρεωτικά Χ αριθμός Ελλήνων και εντελώς άλλο πράγμα η υποχρεωτική συμμετοχή καθ' όλη τη διάρκεια.
Δλδ έστω ότι έχω τον Κωνσταντέλια και τον Μύθου του χρόνου βασικό και δεν τραβάνε σε ένα παιχνίδι και έχω στον πάγκο Μιχαηλίδη και Τσιφτσή. Αν θέλω να φρεσκάρω την επίθεσή μου και έχω ξένο δεκάρι και επιθετικό στον πάγκο, πρέπει να αλλάξω και το στόπερ και τον τερματοφύλακα για να έχω 2 Έλληνες;
Έστω ότι έχω Μιχαηλίδη και Μπαταούλα στα στόπερ βασικούς και σε ένα κόρνερ στο 78ο λεπτό, χτυπάνε τα κεφάλια τους και βγαίνουν εκτός. Αν στον πάγκο έχω Τσιφτσή και Κωνσταντέλια, θα πρέπει να κάνω 4 αλλαγές μαζεμένες, τα 2 στόπερ, τερματοφύλακα και δεκάρι; Αν έχω μόνο 2 διαθέσιμες αλλαγές θα πρέπει να βάλω τον Τσιφτσή και τον Κωνσταντέλια στόπερ;
Άλλη περίπτωση. Έστω ότι είχες 2 Έλληνες βασικούς και 2 στον πάγκο. Βγαίνουν οι 2 βασικοί και μπαίνουν οι άλλοι 2.
Αν τραυματιστεί ο ένας, μένεις υποχρεωτικά 10;
Δεν έχουν λογική αυτά τα πράγματα και προφανώς κάτι δεν έχουν σκεφτεί σωστά.
Και σε όλα αυτά δε σας έχω πει και το καλύτερο. Η υποχρεωτικότητα αφορά γεννημένους από το 2004 και μετά.
Δλδ τη χρονιά 2026-2027 που σκέφτονται να ισχύσει το μέτρομ, αν ο ΠΑΟΚ έχει στη βασική του ενδεκάδα Μιχαηλίδη, Κωνσταντέλια, Πέλκα, Κουλούρη και Γιαννούλη, κανένας από αυτούς δε ανήκει στην υποχρεωτικότητα. Θα χρειάζεται
να υπάρχουν οπωσδήποτε σε όλο το 90λεπτο 2 22χρονοι. βάλτε λοιπόν σε όλα τα παραδείγματα που σας έφερα μόνο κάτω των 22 περιπτώσεις.
Δλδ θα παίζω στον Καραϊσκάκης αγώνα που κρίνει τίτλο και αν ο Μύθου και ο Γκιτέρσος δεν τραβάνε αν θέλω να κάνω αλλαγή για να πάρω το ματς, θα πρέπει να βγάζω τα στόπερ μου και να βάζω υποχρεωτικά Μπαταούλα και Κωττά.
Εκτός και αν κάποιες θέσεις αποκλειστούν από θέμα ποιότητας και καταλαμβάνονται μόνο από ζευγάρια κάτω των 22. Δλδ θα έχεις 2 αριστερά μπακ κάτω των 22 και 2 επιθετικούς κάτω των 22 και θα μπαίνει ο ένας και θα βγαίνει ο άλλος.
Ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι καλά (που είναι το πιθανότερο) ή οδεύουμε σε κάποιο άλλο άθλημα γιατί αυτό δεν θα είναι ποδόσφαιρο.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Κάποτε όμως είχαμε δικαίωμα μέχρι 3 ξένους και μια χαρά τα πήγαιναν όλες οι ομάδες μας.

Τώρα καταντήσαμε μεικτές κόσμου !!!

Φίλε marsantos σωστές όλες οι παρατηρήσεις σου αλλά η σκέψη τους είναι σωστή πρέπει να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο των ομάδων.

Πως θα αναπτυχθούν δεσμοί σε μια ομάδα ? Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τις μεγάλες ομάδες...σε τοπικό επίπεδο είναι απαραίτητο στοιχείο .

Επίσης θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εθνική ομάδα.

Θα εξαναγκάσει τις ελληνικές ομάδες να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες , να επιμείνουν , να επενδύσουν.

Όλες οι λίγκες γεμίζουν με ποδοσφαιριστές απ όλο το κόσμο και αυτό μπορεί ναι μεν να βοηθάει τις λίγκες όμως δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο της κάθε χώρας.

Πολλές λίγκες προβληματίζονται με την υπάρχουσα κατάσταση εκτός βέβαια απο αυτές που βρίσκονται στη κορυφή.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Τι να πει και ο ρουλης ρε παιδιά που ο μόνος Έλληνας που έχει είναι.. ο Φετφατζίδης. :p
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

marsantos
Μλκς λένε και δεν ξέρω ποιος ανεγκέφαλος κατέβασε όλα αυτά από το άδειο περιεχομένου κρανίο του. Ούτε κατά διάνοια πρόκειται να εφαρμοστούν.
Όσο για την αλλαγή της διαδικασίας στον θεσμό του κυπέλλου; Τραβηγμένη και αυτή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κύπελλο Ελλάδος”