70. Mbwana Ally Samatta
Re: 70. Mbwana Ally Samatta
Εγώ ξέρω ότι ο σαματτα μέχρι τον Νοέμβριο είχε σκοράρει 8 φορες ( τα 5 γκολ του ακυρώθηκαν για εκατοστά οφ σαιντ,τις περισσότερες φορές των συμπαικτών του), βοηθώντας σε πολλούς άλλους τομείς του παιχνιδιού.
Αυτό για το οποίο ελέγχεται ο σαματτα ήταν ότι δεν άντεξε ψυχολογικά και από ένα σημείο και μετά Πραγματικά κατέρρευσε .
Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και με τους δύο καινούργιους, γιατί όσο κ να λέει ο προπονητής ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σκοράρει,ένας επιθετικός τρέφεται από τον γκολ
Αυτό για το οποίο ελέγχεται ο σαματτα ήταν ότι δεν άντεξε ψυχολογικά και από ένα σημείο και μετά Πραγματικά κατέρρευσε .
Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και με τους δύο καινούργιους, γιατί όσο κ να λέει ο προπονητής ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σκοράρει,ένας επιθετικός τρέφεται από τον γκολ
100% ισχύει όλο το ποστ σου
Βεβαια είναι επίσης αλήθεια ότι έκτοτε η ομάδα συνήθισε να παίζει χωρίς καν να ασχολείται με το να ψάξει τον φορ για γκολ
Αλλά εγώ επιμένω ότι φταίει ο τρόπος που θέλει ο Λουτσεσκου να παίζουμε, και το ίδιο έλεγα και πέρυσι και προπερσι
Γεννεες δεκατέσσερις τον πέρασε όλος ο κόσμος τον Σαματα, ότι είναι γερος, κρυφή ηλικία, άχρηστος κλπ
Μια χαρά μπάλα παίζει και φέτος αν κοπεί εντελώς από τα ματς, θα μας λείψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ έστω εκείνη η λίγη ώρα που έπαιζε και έπαιρνε καμία κεφάλια, έβαζε λίγο πλάτη
Ο Τσαλοφ με απογοήτευσε σωματικα, νόμιζα ήταν λίγο πιο στιβαρό σώμα
Φτερό στον άνεμο είναι και ούτε ταχύτητα έχει ούτε δύναμη.
Βεβαια είναι επίσης αλήθεια ότι έκτοτε η ομάδα συνήθισε να παίζει χωρίς καν να ασχολείται με το να ψάξει τον φορ για γκολ
Αλλά εγώ επιμένω ότι φταίει ο τρόπος που θέλει ο Λουτσεσκου να παίζουμε, και το ίδιο έλεγα και πέρυσι και προπερσι
Γεννεες δεκατέσσερις τον πέρασε όλος ο κόσμος τον Σαματα, ότι είναι γερος, κρυφή ηλικία, άχρηστος κλπ
Μια χαρά μπάλα παίζει και φέτος αν κοπεί εντελώς από τα ματς, θα μας λείψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ έστω εκείνη η λίγη ώρα που έπαιζε και έπαιρνε καμία κεφάλια, έβαζε λίγο πλάτη
- thomas Murg
Ρε μπας και στράβωσε ο Ράζβαν γιατί δεν τον άφησαν να βάλει τον Σαμάταρο στην ευρωπαϊκή λίστα;
- Jean Valjean
Equalizer έγραψε:100% ισχύει όλο το ποστ σου
Δεν θα διαφωνήσω, όλα ξεκινούν από τον τρόπο που θέλει ο Λουτσέσκου να παίζουμε.
Βέβαια η λέξη "φταίει" είναι σχετική.
Δεν "φταίει" μιας και με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού η ομάδα :
- Επαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο
- Εβαλε 130 περίπου γκολ όλη τη χρονιά, περισσότερα από όσα έβαλε όταν είχε τον εξαιρετικό Πρίγιο ως φορ και σκόρερ
- Πήρε πρωτάθλημα και έφτασε στους 8 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης
Νομίζω πως είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο τρόπος παιχνιδιού που επιλέγει κάθε προπονητής σχετίζεται από τη μια με το υλικό που διαθέτει και από την άλλη με τον αγωνιστικό στόχο που τίθεται για την ομάδα.
Ο κύριος αγωνιστικός στόχος μιας ομάδας είναι η κατάκτηση τίτλων, κι αυτό διότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό.
Ο δευτερεύων στόχος είναι η ομάδα να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Εάν το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο κύριος στόχος.
Τα ζητήματα του ποιός βάζει τα γκολ, με ποιά διάταξη πάιζει η ομάδα, τι τακτικές χρησιμοποιεί, πόσοι νέοι/γέροι/μεσήλικες παίζουν σε αυτήν, εάν οι παίκτες είναι και πόσο είναι ταχυδυναμικοί/ψηλοί/κοντοί, αν έχεις λίγους ή πολλούς σε κάθε θέση, τι λίστα κατεβάζεις στην Ευρώπη κλπ. όλα αυτά είναι τριτεύοντα ζητήματα. Αυτά τα ζητήματα καλέιται να λύσει με τον καλύτερο τρόπο ο προπονητής και να παρουσιάσει ένα σύνολο ικανό για να πετύχει τους δυο βασικούς στόχους (τίτλους και ωραίο ποδόσφαιρο). Είναι εσωτερικά ζητήματα του αγωνιστικού τμήματος. Το πως θα τα επιλύσει ο κάθε προπονητής είναι δικό του θέμα, αρκεί να εξυπηρετούνται οι στόχοι. Φυσικά και μπορούμε να κριτικάρουμε τις επιλογές του σε κάθε θέμα, ΑΡΚΕΙ αυτή η κριτική να μην ξεχνά τους δυο στόχους που προανέφερα και κυρίως να συνδέεται με αυτούς. Μόνον έτσι η κριτική είναι εποικοδομητική.
Από τη στιγμή που ο κύριος στόχος επιτυγχάνεται ο προπονητής έχει κατ'αρχάς δίκιο. Δεν "φταίει" δηλαδή.
Όμως, ακόμη κι αν ο στόχος επιτυγχάνεται η κριτική είναι επιβεβλημένη καθώς πάντοτε τίθεται το ερώτημα εάν ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί ευκολότερα με διαφορετικό τρόπο. Κι εδώ σηκώνει πολλή συζήτηση, διότι η λέξη "ευκολότερη" σηκώνει πολλές ερμηνείες. Ευκολότερη π.χ. για την διοίκηση μπορεί να σημαίνει "οικονομικότερη" κι αυτό ίσως να εξηγεί (για μένα σίγουρα εξηγεί) τις πιθανές διαφωνίες σε επιλογές παικτών κλπ. Θεμιτές διαφωνίες, το τονίζω.
Βλέπουμε λοιπόν πως όταν το αναλύσουμε ορθολογικά το ζήτημα δεν έχει "σκοτεινά" σημεία. Εχει όμως νέα προβλήματα που ανακύπτουν στην θέση των παλιών τα οποία ζητούν επίλυση. Κι έτσι γίνεται παντού και πάντοτε στη ζωή γενικότερα, λύνεις ένα πρόβλημα κι αμέσως εμφανίζονται άλλα δυο τα οποία προκύπτουν επειδή ακριβώς έλυσες το πρώτο. Αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να σταματάς να λύνεις τα προβλήματα που εμφανίζονται. Και να μην λύσεις το ένα, ή να το λύσεις μερικώς, ε! δεν είναι και του θανατά. Το ζήτημα είναι να εξυπηρετούνται οι στόχοι που έθεσες αρχικά.
Με όλο αυτό το κατεβατό θέλω να πω ότι πρέπει να ελαφρύνουμε λίγο τις συζητήσεις μεταξύ μας και το κλίμα στο φόρουμ να μην βαραίνει όταν διαφωνούμε. Διότι στην ουσία διαφωνούμε για τριτεύοντα ζητήματα και μάλιστα για ζητήματα τα οποία δεν θα σταματήσουν ποτέ να προκύπτουν είτε λύσουμε κάποια από αυτά είτε δεν τα λύσουμε.
Καλημέρα,
Να με συγχωρέσεις αλλά αυτά που αναφέρεις ως τριτεύοντα ζητήματα θεωρώ ότι είναι ίσως τα πιο σημαντικά , είναι η πρώτη ύλη που καθορίζει και το ταβάνι μιας ομάδας.
Η κατάκτηση των τίτλων και η παραγωγή όμορφου ποδοσφαίρου εξαρτάται απο όσα αναφέρεις ως τριτεύοντα.
Να με συγχωρέσεις αλλά αυτά που αναφέρεις ως τριτεύοντα ζητήματα θεωρώ ότι είναι ίσως τα πιο σημαντικά , είναι η πρώτη ύλη που καθορίζει και το ταβάνι μιας ομάδας.
Η κατάκτηση των τίτλων και η παραγωγή όμορφου ποδοσφαίρου εξαρτάται απο όσα αναφέρεις ως τριτεύοντα.
Μη τα μπλέκουμε
Όταν λέω "φταίει" εννοώ για τη χαμηλή παραγωγή φάσεων και γκολ από τα σέντερ φορ μας. Και συνεπακόλουθα για τα παράπονα που έχουμε εμείς οι οπαδοί από τα φορ μας, που τα βαφτίζουμε όλα άχρηστα.
Μη τα μπλέκουμε
Όταν λέω "φταίει" εννοώ για τη χαμηλή παραγωγή φάσεων και γκολ από τα σέντερ φορ μας. Και συνεπακόλουθα για τα παράπονα που έχουμε εμείς οι οπαδοί από τα φορ μας, που τα βαφτίζουμε όλα άχρηστα.
Μη τα μπλέκουμε
-
Ο Σαματα έβγαινε στο ένα μέτρο με κενή εστία και εκτελούσε με το καλάμι, έπεφτε συνέχεια κάτω σε κάθε επαφή τι να λέμε τώρα…
Τον τσαλοφ δεν τον έχουμε δει ακόμα να εκτελεί, εγω προσωπικά μόνο στο πρώτο του παιχνίδι με τον πανσεραικο θυμάμαι που είχε νέα σωρό τελικές δοκάρια, εβγαλε και ένα άπιαστο ο τερματας τους.και άλλη μια με τον Παναθηναϊκό ένα στοπαρισμα και γυριστό που έκανε.
Ενώ ο τισουνταλι είχε ευκαιρίες για να κάνει τελική αλλά έκανε παραπάνω κοντρολ η μεγάλα κοντρόλ.
Τον τσαλοφ δεν τον έχουμε δει ακόμα να εκτελεί, εγω προσωπικά μόνο στο πρώτο του παιχνίδι με τον πανσεραικο θυμάμαι που είχε νέα σωρό τελικές δοκάρια, εβγαλε και ένα άπιαστο ο τερματας τους.και άλλη μια με τον Παναθηναϊκό ένα στοπαρισμα και γυριστό που έκανε.
Ενώ ο τισουνταλι είχε ευκαιρίες για να κάνει τελική αλλά έκανε παραπάνω κοντρολ η μεγάλα κοντρόλ.
- Μπαρκαρούτσος
-
Σε ευχαριστώ πολύ για την πάσα που μου δίνεις...
Θα πω ότι ξεχνάμε εύκολα.. εγώ δεν ξεχνάω τον Σαματα που δεν έκανε ένα σουτ μια ολόκληρη σεζόν, που από απόσταση πενήντα εκατοστών δεν μπόρεσε να κάνει πλασέ κ έβαλε το καλάμι, που σε διαδικασία πέναλτι ζήτησε να μην είναι στους πρώτους πέντε, που όταν εκτέλεσε δεν ήξερα εάν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω, που πρώτη μπάλα δεν πήρε ποτέ του, ήταν η χαρά των αμυντικών.. τι ακριβώς να μου λείψει; ; οι χώροι που άνοιγε; ; εδώ γελάμε με αυτόν τον μύθο.
Πρώτη αλλαγή έγινε φέτος με την βαζέλα κ μάλιστα έπαιξε αρκετή ώρα. Τι έκανε; ; ακούμπησε καθόλου; ;;
Κ γιατί άραγε ο τσαλοφ κ ο τισουνταλι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από συνοπαδους; ; τόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν τα παλικάρια; ; γιατί δεν δίνουν πίστωση χρόνου όπως έδωσαν στον Σαματα; ;;
Ή μπουχτισαν από πέρσι με το τανζανο άτι κ δεν τους έμεινε καθόλου υπομονή; ; διερωτώμαι....
Θα πω ότι ξεχνάμε εύκολα.. εγώ δεν ξεχνάω τον Σαματα που δεν έκανε ένα σουτ μια ολόκληρη σεζόν, που από απόσταση πενήντα εκατοστών δεν μπόρεσε να κάνει πλασέ κ έβαλε το καλάμι, που σε διαδικασία πέναλτι ζήτησε να μην είναι στους πρώτους πέντε, που όταν εκτέλεσε δεν ήξερα εάν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω, που πρώτη μπάλα δεν πήρε ποτέ του, ήταν η χαρά των αμυντικών.. τι ακριβώς να μου λείψει; ; οι χώροι που άνοιγε; ; εδώ γελάμε με αυτόν τον μύθο.
Πρώτη αλλαγή έγινε φέτος με την βαζέλα κ μάλιστα έπαιξε αρκετή ώρα. Τι έκανε; ; ακούμπησε καθόλου; ;;
Κ γιατί άραγε ο τσαλοφ κ ο τισουνταλι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από συνοπαδους; ; τόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν τα παλικάρια; ; γιατί δεν δίνουν πίστωση χρόνου όπως έδωσαν στον Σαματα; ;;
Ή μπουχτισαν από πέρσι με το τανζανο άτι κ δεν τους έμεινε καθόλου υπομονή; ; διερωτώμαι....
- kataramenos5
Πριν ενα χρονο 17-8-23τσιριγωτης έγραψε: Κ γιατί άραγε ο τσαλοφ κ ο τισουνταλι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από συνοπαδους; ; τόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν τα παλικάρια; ; γιατί δεν δίνουν πίστωση χρόνου όπως έδωσαν στον Σαματα; ;;
Αυτο ειναι το πρωτο.Ουτε μηνας.(Ο Αλι ηρθε 17/8 κι ειχε δυο τραυματισμους μεχρι Σεπτέμβριο)..........τσιριγωτης έγραψε:Μακάρι να κάνει παπάδες.. εγώ πιστεύω ότι θα βγει χειρότερος του τσολακ
- Μπαρκαρούτσος
Ναι ρε, αλλά αυτός είναι μαύρος. Νέγρος, αράπης, πώς το λένε;kataramenos5 έγραψε:Πριν ενα χρονο 17-8-23τσιριγωτης έγραψε: Κ γιατί άραγε ο τσαλοφ κ ο τισουνταλι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από συνοπαδους; ; τόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν τα παλικάρια; ; γιατί δεν δίνουν πίστωση χρόνου όπως έδωσαν στον Σαματα; ;;
Αυτο ειναι το πρωτο.Ουτε μηνας.(Ο Αλι ηρθε 17/8 κι ειχε δυο τραυματισμους μεχρι Σεπτέμβριο)..........τσιριγωτης έγραψε:Μακάρι να κάνει παπάδες.. εγώ πιστεύω ότι θα βγει χειρότερος του τσολακ
Ο Chalov θα πάρει την Κωνσταντινούπολη και θα μας την κάνει δώρο.
* (δυστυχώς απαραίτητο) disclaimer: Την ίδια υπομονή που κάνω με Samatta, την ίδια θα κάνω με τον Chalov και τον κάθε Chalov. Στα @@ μου, εφ'όσον η ομάδα κερδίζει. Δεν είμαι ατζέντης, γονιός, σύντροφος του Chalov να περιμένω να βάζει γκολ.
Για να δεις τι παιχνίδια παίζει το μυαλό του ανθρώπου.Leonardo10 έγραψε:Ο Σαματα έβγαινε στο ένα μέτρο με κενή εστία και εκτελούσε με το καλάμι, έπεφτε συνέχεια κάτω σε κάθε επαφή τι να λέμε τώρα…
Μέσα στο 2023 δεν υπάρχει ούτε μία φάση ανάλογοι με αυτήν που περιγράφεις.
Τώρα για το αν έπεφτε εύκολα ή δύσκολα κετοπός υποδεχόταν της μακρινές μπάλες... εκεί και αν υπάρχει διαφορά τεράστια υπέρ του απέναντι στους 2 φετινούς
- ΑποστόληςΑ
ινπαοκ
Φανέλα βασικού θα πάρει ο Αλί Σαμάτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τανζανίας με το Κονγκό, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Φανέλα βασικού θα πάρει ο Αλί Σαμάτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τανζανίας με το Κονγκό, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.