Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 ΙΙΙ

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 ΙΙΙ

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Νομίζω στην ΠΑΕ έχουν υπόψιν τους ότι ψάχνουμε ουσιαστικά για το βασικό δίδυμο στόπερ που θα έχουμε φέτος.

Όχι μόνο από άποψη συμβολαίων, αλλά και χαρακτηριστικών για να μπορούν να ταιριάξουν μαζί .

Αρκετά μεγάλο το ρίσκο και πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

john4serres έγραψε:Η ομάδα χρειάζεται 7-8 καλες μεταγραφές
Αργούμε...
:shock:
Καλά 7-8 αποκλείεται να κάνουμε. Και δεν χρειάζεται κιόλας.
Εμένα περισσότερο με έχουν τρομάξει τα ονόματα που βγαίνουν.
Δεν μπορεί από τον Ζιγκοτ να πήγανε σε αυτόν της Πάρμα. Ούτε ο παίκτης που θα προβληματίσει τον Μπαμπα να είναι ο 20χρονος πιτσιρικάς. Και όλα αυτά λόγω του αποκλεισμού; Με σχεδόν εγγυημένα έσοδα 20+εκ από Γιουρόπα και Κουλιε; Κάτι δεν κολλάει
Δεν νομίζω ότι βγαίνουν προς τα έξω οι πραγματικοί στόχοι
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

Πάντως αυτό το μοντέλο/μπουρδέλο δεν έχει φέρει και λίγες κούπες είναι η αλήθεια.

Σαν κλασσικοί ΠΑΟΚτσήδες διαχειριζόμαστε τα πάντα με ένα υπερβολικό βαθμό καταστροφολογίας. Όπως και οποιαδήποτε επιτυχία μας είναι προϊόν ηρωισμού, ευθυγράμμισης πλανητών και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφονται. Ο ΠΑΟΚ έχει μια ΟΚ οργάνωση, όχι τοπ, όχι μπουρδέλου. Όλες οι ομάδες παγκοσμίως ακόμα και οι τοπ (μπορούμε να αναφέρουμε και σχετικά παραδείγματα), μπορούν να βρεθούν σε συγκεκριμένες περιόδους σε κάποια δύσκολη θέση.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα χαφ και 2 στόπερ σίγουρα. Ιδανικά και ένα πλάγιο μπακ, αλλά εκεί βγαίνουν τα νούμερα, είναι απόφαση αναβάθμισης η ενίσχυση που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα 1-2 βδομάδων μπορεί να την παλέψει τη δουλειά και να κάνει τις επιλογές του, οι οποίες ναι, οφείλουν να είναι καλού επιπέδου τουλάχιστον στα χαρτιά. Με αυτό το γνώμονα τα ονόματα που βγήκαν για τα στόπερ σαφώς και δεν ικανοποιούν.

Να μη συγχέουμε την υπάρχουσα κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας με το κομμάτι των μεταγραφών. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι καλή. Το γιατί είναι σε κακή κατάσταση είναι αγωνιστικό κομμάτι που πρέπει να συζητηθεί.
Nik1926 _

Δημοσίευση από Nik1926 _ »

Εμένα γιατί μου κάνει κάτι ότι θα πάμε για τον Πιοτροφσκι τώρα που αποκλείστηκε η Λουντο?Τελευταίος χρόνος συμβολαίου και χθες δεν ήταν καν αποστολή χωρίς να ναι τραυματίας. Βέβαια είναι αλμυρος...
Δεν ξέρω κάτι ,από διαίσθηση μιλάω.
Άβαταρ μέλους
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Εγώ λέω ότι θα πάρουμε έναν στόπερ που θα κάνει 3αδα με κεντζιορα και μιχαηλιδη και μετά ανάλογα τι θα γίνει με τσιγγαρα ή Νασμπεργκ θα πάρουμε και 2ο αλλιώς όχι . Έαν μείνουν και οι 2.
Στα μπακ δεν υπάρχει νόημα να πάρουμε αριστερο μπακ εάν δεν είναι αισθητά καλυτερος από Ράφα.
Ποντάρω στην ομοιογένεια και ότι θα μείνουμε έτσι.
Στο κέντρο θα πάρουμε σίγουρα έναν που δεν νομίζω να είναι ο Μειτε γιατί θα είχε ανακοινωθεί ήδη .
Αν φύγει ο τσιγγαρας βλέπω Θυμιανη εκεί .
Μπροστά τώρα νομίζω όταν ο τισουνταλι είναι έτοιμος τακτικά θα πάει αριστερά μαζί με ταισον ή πίσω από τον φορ με Ντελια αριστερά μαζί με τον Τάισον .
Επίθεση ο Ρώσος χθες φάνηκε μεγάλος παίχτης . Ο Μπράντον είναι τέλειος για 2ος και ο τισουνταλι θα πάρει κάποια λεπτά όπως πήρε περυσι ο Τζιμας.
Ελπίζω ο Ντελιας με τον Κοταρσκι να μείνουν .
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

Δεν εχω καμια πληροφορηση και ουτε καν γνωριζω λεπτομερειες για το ποιοι απαρτιζουν το τμημα σκαουτινγκ. Το σχολιο μου βασιζεται σε οσα διαβαζω εδω μεσα κατα καιρους.
Ο συμπαθης Κωστας Μαλιουφας τι σπουδες εχει; Ψαχνω τωρα καποια αλλα ονοματα του τμηματος σκαουτινγκ που βρηκα. Μονο ενας εχει προφιλ στο linkedin. Αν κανεις διεθνεις business, ειναι απαραιτητο. Βλεπω εναν αλλον ο οποιος σπουδασε αρχικα, φιλολογος και μετα Marketing and Business Administration. Με αυτον τον δευτερο τιτλο, ορθως ηταν Marketing Manager στον ΠΑΟΚ εως το 2020. Το 2020 παιρνει τον τιτλο του Football Operations Manager και την ιδια χρονια γραφεται σε σχολη MBP SCHOOL OF COACHES. Δηλαδη ειχαμε Football Operations Manager εναν ..πρωτοετη φοιτητη του αντικειμενου. Αυτο εγω το λεω "στου κασιδη το κεφαλι".
Παρακολουθουσαν λεει τον Μεϊτε απο οταν επαιζε στη Ζουλτε Βαρεγκεμ. Βεβαια δεν τον πηραμε τοτε, αλλα μονο αφου περασε απο Μιλαν και Μπενφικα. Και τον Ταϊσον λεει απο παλια τον παρακολουθουμε, αλλα ειπαμε να τον φερουμε στα 35. Οι περιπτωσεις πρωην αντιπαλων μας που μας εχουν απασχολησει ειναι δεκαδες.
Αν ολα αυτα τα βλεπετε υγιη και ωραια, παω πασο.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Μακαρι για Πιοτροφσκι, αν και δεν ειναι ταχυς
Άβαταρ μέλους
omerta76

Δημοσίευση από omerta76 »

Ο ΠΑΟΚ θέλει 2 χαφ, εκτός και αν θέλουμε κάθε μέτρια ομάδα να μας βάζει 2 γκολ στην Τούμπα σε κάθε παιχνίδι, όταν λείπει το βασικό σου χαφ. Στόπερ αν φύγει ο Κουλιερακης ή όταν φύγει, θέλεις παιχταρα αλλιώς αν είναι να φέρουν της Παρμα, ας προωθήσουν τον Κώττα.

Ο αριστερός Μπακ της Β Σοσιεδάδ μόνο σαν ανέκδοτο μοιάζει.

19 Αυγούστου πήγε...
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

sic-4 έγραψε:Δεν εχω καμια πληροφορηση και ουτε καν γνωριζω λεπτομερειες για το ποιοι απαρτιζουν το τμημα σκαουτινγκ. Το σχολιο μου βασιζεται σε οσα διαβαζω εδω μεσα κατα καιρους.
Ο συμπαθης Κωστας Μαλιουφας τι σπουδες εχει; Ψαχνω τωρα καποια αλλα ονοματα του τμηματος σκαουτινγκ που βρηκα. Μονο ενας εχει προφιλ στο linkedin. Αν κανεις διεθνεις business, ειναι απαραιτητο. Βλεπω εναν αλλον ο οποιος σπουδασε αρχικα, φιλολογος και μετα Marketing and Business Administration. Με αυτον τον δευτερο τιτλο, ορθως ηταν Marketing Manager στον ΠΑΟΚ εως το 2020. Το 2020 παιρνει τον τιτλο του Football Operations Manager και την ιδια χρονια γραφεται σε σχολη MBP SCHOOL OF COACHES. Δηλαδη ειχαμε Football Operations Manager εναν ..πρωτοετη φοιτητη του αντικειμενου. Αυτο εγω το λεω "στου κασιδη το κεφαλι".
Παρακολουθουσαν λεει τον Μεϊτε απο οταν επαιζε στη Ζουλτε Βαρεγκεμ. Βεβαια δεν τον πηραμε τοτε, αλλα μονο αφου περασε απο Μιλαν και Μπενφικα. Και τον Ταϊσον λεει απο παλια τον παρακολουθουμε, αλλα ειπαμε να τον φερουμε στα 35. Οι περιπτωσεις πρωην αντιπαλων μας που μας εχουν απασχολησει ειναι δεκαδες.
Αν ολα αυτα τα βλεπετε υγιη και ωραια, παω πασο.
Ψαχνεις τωρα ονοματα; Δηλαδη εγραψες ενα σχολιο ολοκληρο με αφορισμους χωρις να εχεις καμια πληροφορια; Ε τι το εγραψες, απλα για να βγαλεις χολη;

«Το σχολιο μου βασιζεται σε οσα διαβαζω εδω μεσα κατα καιρους»

Ε οκ ακουστηκες.
Nik1926 _

Δημοσίευση από Nik1926 _ »

aivas19 έγραψε:Μακαρι για Πιοτροφσκι, αν και δεν ειναι ταχυς
Τι λες?Μια χαρά ταχύτητα και εντάσεις βγάζει για το ύψος του.Σε σχέση με Μειτε Καρλ Λιούις είναι!
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

Μαστορα, χολη βγαζεις εσυ και μαζεψε την να μη γλυστρησουμε.
Τον προβληματισμο μου εκφραζω για ενα τμημα που ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ειναι προβληματικο εδω και χρονια. Δεν το ηξερα οτι πρεπει να σε ρωτησω για τους προβληματισμους μου. Μαζεψε λιγο το υφακι λεω εγω.
Οι λιγες πληροφοριες που βρηκα με μια απλη αναζητηση, δειχνουν οτι οι προβληματισμοι μου εχουν βαση. Η αδυναμια της ομαδας να καλυπτει χτυπητα κενα που χασκουν συχνα επι χρονια, επισης.
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

aivas19 έγραψε:
paokspren έγραψε:
sic-4 έγραψε:Τις προαλλες εκανε ενα ποστ ενας ανθρωπος που εχει σπουδασει το αντικειμενο του σκαουτινγκ. Εκεινο το ποστ (και καποια που ακολουθησαν) καταδεικνυει το σημαντικοτερο προβλημα του ΠΑΟΚ. Ολες οι σοβαρες εταιρειες προσλαμβανουν στελεχη μεσω αγγελιων, αξιολογωντας τα βιογραφικα. Εμεις στον ΠΑΟΚ εχουμε αποφοιτους δημοτικου να διαχειριζονται εκατομμυρια επειδη καποτε υπηρξαν ποδοσφαιριστες και "κοβει το ματι τους" (το οποιο ματι βλεπει δεκαετια 80), ή ξαδερφους και μπατζανακηδες που απο πωλητες της μπουτικ γινονται head scouts. Γι αυτο και παρατηρουμε διαρκως το φαινομενο να μας απασχολουν παικτες που εχουν βρεθει αντιπαλοι μας στο παρελθον, ή παικτες που τους ξερει και η κουτση Μαρια. Γιατι απλα ΔΕΝ εχουμε scouting. Ειναι αδιανοητο να συμβαινει αυτο σε μια εταιρεια που πεφτουν τοσα εκατομμυρια. Ο Ιβαν εχει χωσει χρημα που ουτε στον υπνο μας δεν βλεπαμε καποτε και περισσοτερα απο τα μισα εχουν παει στο βροντο γιατι τα διαχειριζονται ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Βεβαια, ακομα κι εδω πολλοι ειναι αυτοι που ανυπομονουν να δουν τεχνικο διευθυντη τον ...Βιερινια. Ποδοσφαιριστης ειναι ο ανθρωπος, τι ακριβως εχει να προσφερει ως ΤΔ; Ποια ειναι τα προσοντα που διαθετει και τον κανουν καταλληλο για τετοια θεση; Πρεπει να ξεφυγουμε απο αυτην τη νοοτροπια για να ανεβουμε επιπεδο. Δεν γινεται να στελεχωνουμε τεχνοκρατικες θεσεις με μπατζανακηδες και πρωην ποδοσφαιριστες για συναισθηματικους λογους. Ειναι τεραστια πληγη για την ομαδα ολο αυτο.
Φυσικά έχεις δίκιο αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο/μπουρδέλο που χρησιμοποιούμε μοίαζει να είναι επιλογή της διοίκησης και όχι κάποιο προσωρινό κενό. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν μπορεί τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ο Σαββίδης να τις τρέχει έτσι οπότε γιατί στον ΠΑΟΚ έτσι χύμα?
Που εχει δικιο; Εσυ ξερεις ποιους εννοει; Πες και σε μας να μαθουμε και πως ευθυνονται για τις μεταγραφες. Δηλαδη πες μας ποιους παικτες εχουν προτεινει και ποιους οχι. Περιμενουμε
Δεν έχω ιδέα ποιούς εννοεί αλλά αυτό που βλέπω είναι μια τεράστια υποστελέχωση και ένα τεράστιο κενό στην θέση του τεχνικού διευθυντή. Δεν υπάρχει σοβαρή ομάδα στην Ευρώπη που να μην έχει τεχνικό διευθυντή. Ακόμα κι εμείς δοκιμάσαμε αρκετούς (Ρέμπε, Μπράνκο, Μπότο) μέχρι να καταλήξουμε ότι δεν χρειαζόμαστε. Ε δεν μου βγάζει νόημα αυτό.

Δεν αμφισβητώ ότι πολλά πράγματα γίνονται σωστά αλλά η μεταγραφική δυσλειτουργία (δε νομίζω ότι διαφωνεί κανένας) και η στελέχωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας με μέτριους και ακριβούς γυρολόγους σε ρόλους τρίτης επιλογής δείχνει ένα δυσκίνητο μανατζάρισμα που τρώει πολλά λεφτά από το ρόστερ.

Επίσης υπάρχει ο παράγοντας Λουτσέσκου που θα φτιάξει σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα ότι παίκτες κι αν του δώσεις. Το ταβάνι της καθορίζεται από την ποιότητα των παικτών. Αλλά δεν είναι όλοι οι προπονητές Λουτσέσκου.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 ΙΙΙ

Δημοσίευση από aivas19 »

Μαγκα μιλησες γενικα και αοριστα για ξαδερφια και ημετερους. Σε ρωτησα λεπτομερειες και παραδεχθηκες οτι δεν ξερεις τιποτα και εκανες αναζητηση (ΛΟΛ) αφου σε ρωτησα, αρα σχολιασες οτι ναναι απλα για να κραξεις. Οταν εχεις λεπτομερειες πχ για το ποιες λιστες παικτων εγιναν, ποιος προτεινε ποιον, πως παιρνονται αποφασεις και ποιοι φταινε για τα προβληματα το ξανασυζηταμε. —- το εκανα edit μετα το σχολιο του black
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aivas19 την Κυρ 18 Αύγ 2024, 10:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα στο μυαλό ορισμένων.

Είναι εντελώς διαφορετικοί οι λόγοι που η ομάδα είχε μέτρια εμφάνιση με τη Μάλμε και μέτρια εμφάνιση απέναντι στις Σέρρες.

Με τη Μάλμε έπαιξε ρόλο η ετοιμότητα της, που βρίσκεται στο 100% του ρυθμού της και έτυχε να αποκλειστούμε λόγω στιγμών, ενώ με τον Πανσερραϊκό κατεβήκαμε με 4/5 αλλαγές σε τέρμα και άμυνα, με ένα σύνολο που δεν ξέρω καν αν έχουν ξανά αγωνιστεί ταυτόχρονα. Βασικά αποκλείεται λόγω Τσιφτσή.

Υπάρχει πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον γιατί λείπει ο Μεϊτέ, δηλαδή το εξαρο-οχτάρι της δυάδας των χαφ και επίσης δεν γίναμε σοφότεροι σχετικά με ορισμένους άλλους παίκτες, πχ Νάσμπεργκ, Αντελίνο, Ράφα, που για διαφορετικούς λόγους οι ικανότητες τους σήμερα που μιλάμε είναι πολύ συγκεκριμένες.

Σχετικά με τους σκάουτερς και όλο το team που επιλέγει παίκτες, τσάμπα το συζητάτε. Και εγώ είμαι υπέρ της άποψης πως ο Ιβάν πρέπει να βγει παγανιά για στελέχη με βιογραφικά, δικτύωση και επιτυχίες.
Αυτός όμως φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται κάποιο τέτοιο πρόβλημα, άρα τσάμπα η συζήτηση.

Καιγόμαστε για χαφ εξαρο-οχτάρι, καιγόμαστε για στόπερ δυναμίτη δίπλα στον Κεντζιόρα που τώρα δείχνει πόσο πολύ χρειάζεται έναν Κουλιεράκη δίπλα του, καιγόμαστε και για τουλάχιστον 1 μπακ, διότι με εξαίρεση τον Μπάμπα, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη καλύτερη μέτριοι.

Sic-4 καλό θα ήταν όταν γράφουμε για ξαδέρφια, βολεμένους κλπ, να έχουμε αποδείξεις. Άλλο να πεις πως αυτοί που βρίσκονται σε ορισμένες θέσεις δεν πληρούν τα δικά σου (ή τα νορμάλ έστω) κριτήρια, και άλλο να τους παρουσιάζεις ως άσχετους βολεμένους. Παρακαλώ μη ξαναγράψεις κάτι τέτοιο.
nkoss

Δημοσίευση από nkoss »

Sic-4 θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σου για το σκαουτινγκ του Παναθηναικού, του Ολυμπιακου και της ΑΕΚ.
Μη μου πεις οτι δε γνωρίζεις. Και για του ΠΑΟΚ δε γνωρίζεις αλλά είπες τη γνώμη σου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”