nunies4 έγραψε:Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ρε παιδια. Προφανως και ο προπονητης τους παιζει ρολο αλλα δεν τους "εμαθε" να παιζουν ετσι μεσα σε 30 μερες.
Αυτοι οι παικτες εχουν βασεις απο μικρα παιδακια. Το να παιζουν αυτο το ποδοσφαιρο ειναι στο DNA τους.
Αλιμονο αν πιστεψουμε οτι αυτοι οι αυτοματισμοι μαθαινονται σε 30 μερες.
Μπράβο ρε nunes. Αυτό ακριβώς. Η Ολλανδία κατά πρώτο λόγο, το Βέλγιο και η Πορτογαλία είναι χώρες που οι παίκτες από τα 13 μαθαίνουν τα βασικά του ποδοσφαίρου. Όταν λέμε βασικά εννοούμε τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τακτικής. Ας βάλει να δει κάποιος το Μπριζ - Μόλντε που έληξε 3-0. Ήταν με τον προηγούμενο προπονητή.
Πόσες διαφορές θα διακρίνει;
Βλέπεις ο οσφπ πήρε 3 πορτογάλους τον Γενάρη (Κάρμο, Όρτα, Τσικίνιο). Με το που ήρθαν, και με τους 2 προπονητές, σε μια ομάδα χωρίς καμία ομοιογένεια, φάνηκε κατευθείαν ότι ξέρουν τα βασικά του ποδοσφαίρου. Ξέρουν πλήρως τη θέση που παίζουν και τις απαιτήσεις αυτής.
Προφανώς κανένας προπονητής δε μετάλλαξε την ομάδα της Μπριζ μέσα σε 20 μέρες.
Είναι σα να λέμε ότι όταν έριξε την 4άρα ο ΠΑΟΚ στην Αιντχόφεν, μεταλλάχθηκε η ομάδα μέσα σε μια βδομάδα από τον Γκαρσία. Η δουλειά του Φερέιρα που μια βδομάδα πριν είχε κάνει μέσα στη Γρανάδα απίστευτο ματς δεν υπήρχε ποτέ.
Από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτές τις χώρες το έργο του προπονητή είναι ένα κλικ πιο εύκολο από το δικό μας. Όταν έχεις πρώτη ύλη 25 παίκτες που όλοι έχουν επαρκή φυσική κατάσταση, όλοι ξέρουν τα βασικά και σχεδόν όλοι έχουν τακτική παιδεία τότε τα κομμάτια τακτικής αφομοιώνονται και εφαρμόζονται γρηγορότερα.
Αντίθετα, εδώ όταν σχεδιάζεις μια παγίδα στο κέντρο, κλέβεις τη μπάλα, φτάνει αυτή στον Μπράντον και αυτός δεν ξέρει από ποια μεριά να κάνει περιστροφή για να δει γήπεδο ενώ δίπλα του μπαίνουν 2 παίκτες μόνοι τους στην περιοχή, τότε μοιραία όλη η τακτική προσέγγιση πάει στράφι και φαίνεσαι ανεπαρκής σε σχέση με τον αντίπαλο προπονητή. Ή για να δώσω άλλο παράδειγμα θυμηθείτε τον Τσέριν πως πήγε από την ανάποδη μεριά να μαρκάρει τον Μειτέ στο ματς της Λεωφόρου και μπήκαμε με τη μπάλα στα δίχτυα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η τακτική πάει περίπατο. Τέτοια πράγματα δε θα δεις από κανέναν παίκτη της Μπριζ.
Σίγουρα πάντως, κουβέντα για το αν μπορούσε ο Ρασβάν να κάνει κάτι για να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων είναι εύλογο να γίνεται.
Όμως θα είναι μια αντίστοιχη κουβέντα που θα μπορούσε να γίνει για τον Ράσταβατς και το κατά πόσο μπορούσε να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ του Αστέρα και του ΠΑΟΚ στην 4άρα που τους ρίξαμε στην Τρίπολη. Η βάση όμως της κουβέντας θα μένει ίδια. Ότι ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα έχουν ευδιάκριτη ποιοτική διαφορά όπως έχει η Μπριζ με τον ΠΑΟΚ.
Όμως συμφωνώ ότι κουβέντα μπορεί να γίνει.
Κι εγώ πιστεύω ότι ο Ρασβάν μπορούσε να κάνει διαφορετικά πράγματα. Όχι χθες. Στο ματς του Βελγίου θα μπορούσε. Ήταν άστοχη η χρησιμοποίηση του Αντρέ. Χθες φάνηκε χαοτική διαφορά στον τρόπο που μάρκαρε ο Όττο. Όμως όπως είχε πει κι ο φίλος kos ίσως υπάρχει σοβαρό θέμα φυσικής κατάστασης του Όττο που δεν του επέτρεπε να παίξει Κυριακή - Πέμπτη βασικός. Οπότε δεν μπορώ να εκφράσω με βεβαιότητα τη γνώμη μου για τον Αντρέ.
Επίσης νομίζω πως δε χρειαζόταν στο εκτός να μπούμε και να πιέσουμε από την αρχή ψηλά. Ο ίδιος ο Ρασβάν δήλωσε χθες πως παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μαγαλύτερη εμπειρία, αυτοπεποίθηση και γνώση τέτοιων παιχνιδιών. Ίσως ήταν προτιμότερο λοιπόν να μπει πιο μαζεμένα στο πρώτο παιχνίδι και να τους μετρήσει. Αυτό έκανε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και η ομάδα μπόρεσε να βγάλει μερικές επικίνδυνες μεταβάσεις. Μάλιστα φάνηκε πως όταν παίξαμε πιο μαζεμένα δημιουργήθηκε ένας εκνευρισμός στους αντιπάλους.
Να πω την αμαρτία μου, όταν είδα στο ματς της Λεωφόρου πόσο χαμηλά είχε τοποθετηθεί η ομάδα, πίστεψα πως ήταν πρόβα για τη Μπριζ. Η ομάδα στη Λεωφόρο έδειξε πως μπορεί να υποφέρει κλεισμένη πίσω. Άρα ίσως ήταν προτιμότερο να χαμηλώσει σε μέτρα, να κλείσει χώρους και να μην αφήσει τους Βέλγους να τρέξουν. Κάπως έτσι είχαμε παίξει με τη Γάνδη που πάνω κάτω είναι παραπλήσιο επίπεδο. Αν παίζαμε ψηλά με τη Γάνδη υπήρχε περίπτωση να προκριθούμε;
Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις.
Ακόμα και όλα να γίνονταν όπως τα περιγράφω ή όπως τα περιγράφει κάποιος άλλος φίλος πάλι τα ίδια μπορεί να συνέβαιναν.
Γαιτί πολύ απλά η βάση της κουβέντας πρέπει να γίνεται πάντα υπό το πρίσμα πως οι 2 ομάδες έχουν τόση διαφορά όσο εμείς από τον Αστέρα Τρίπολης. Άρα όση βαρύτητα έχει μια κουβέντα για το τι έκανε ο Ράσταβατς για να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ άλλη τόση βαρύτητα έχει η κουβέντα του τι έκανε ο Ρασβάν για να δυσκολέψει την Μπριζ.
Όπως έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα, η Μπριζ δεν είναι μόνο ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Καλύτερη ομάδα είναι κι η Φιορεντίνα. Η Μπριζ όμως είναι ομάδα από υψηλότερο και εντελώς διαφορετικού τύπου ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Υγ. Για το χθεσινό ματς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική όταν δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι παίκτες ταλαιπωρούνταν από γρίπη. Ο Μειτέ βγήκε στο ημίχρονο, ο Μπαμπα φαινόταν από το πρώτο λεπτό αδύναμος σε κάθε μονομαχία, ο Ντέλιας δεν έκανε καν προθέρμανση. Μουργκ Τάισον και Μπράντον είχαν νοσήσει την τελευταία εβδομάδα.